Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
- Vetőgépek új
- Ukrán Csemegeszöllő fajták /adok veszek cserélek / új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
1152 hozzászólás
Válasz #950. hozzászólásra
Hát ez az.
Elvileg ma kellett volna jönnie
Itt van a kenyérgabona, lóg az eső lába, és itthon ülök tehetetlenül.
Holnap már csak összejön.
Nehogy eladjátok a búzát, mennek felfelé az árak....
Válasz #949. hozzászólásra
hali! Hát hogy pénteken mi lesz azt majd szombaton megmondjuk, sztem itt minden ilyen előtt jó vastagon beharangozzák a bulit, hogy lehesen mondani ŐK aztán szóltak előre!!!! A 2006-os pesti balhé után ez így van. de remélem semmi komoly kár nem lesz az időjárásból! Ja szóval így alakult, kicsit kompenzálta a repcét. Holnap vágjátok?? Remélem össze jön, a mióta van a 85-ös azóta nyugodtabb vagyok, előtte míg az epple volt én is hívtam a kombit, azzal nem lehetett 10 hekiknek nakiállni, és anál rohadtabb nem volt mikor jó volt az idő és nem ért még oda.
Válasz #948. hozzászólásra
Hali!
Az nagyon jó búzából.
Az ár felénk is 44-48 között van. Mérettem, sikér 34 felett, ha minden igaz hnap jön a kombájn.
Pénteken meg állítólag qva világ lesz, eső, jégeső, szél
Válasz #947. hozzászólásra
búza 42-46-48+ fa és olyan 40-45 ös átlagok lejönnek. Szedtem 43-t is de 60!!!! -at is igaz az kis terület volt. Így átlag 47q lett Malmi I.
ma kaptam itteni borsodi árakat(150Ft a friss citromos/üveg)
Szóval a búza 40000-44000Ft/t-ig megy minőségfüggően, repce 117Eft. Plusz fa természetesen.
Repce ára elfogadható de a búza nem valami sok főleg hogy 30mázsák teremnek errefelé.
Válasz #945. hozzászólásra
győr megye
Válasz #944. hozzászólásra
Üdv:
Merre?
Válasz #940. hozzászólásra
52 nálunk
Friss zab árat tudtok?
Válasz #941. hozzászólásra
+áfa
Tegnap 119 ezret ígértek a repcéért.
Azért a jó minőségű búzát állítólag 48-50 körül el lehet adni.
Válasz #922. hozzászólásra
Igaz. És nem kombájn tisztán.
Na megkérdeztem Szerbiába is (egy egyébb adásvétel kapcsán..) ,ott 18 Euroért mindenkitől átveszik azonnali fizetéssel és ez nettoban
Triti 4500bruttó...
Itt a takarmánybúza,4050 ft nettó,és 0,5% levonás van a bevitt súlyból.Semmi más költség nincs.
Válasz #930. hozzászólásra
de igaz.... azért sírok!!!
Válasz #933. hozzászólásra
szájba szeretné anyukáját ha áfás lenne a 3850
ugy látszik nem termelni a művészet,hanem eladni,én nettóról beszélek mindig,
Válasz #931. hozzászólásra
tritire
Válasz #924. hozzászólásra
erre a legjobb ajánlat 3850
Válasz #928. hozzászólásra
szóval nem igaz ...... akkor megnyugodtam
Válasz #927. hozzászólásra
pont ezért kérdeztem, mert a kollégáknál csak úgy röpködnek az ötvenezrek....
Válasz #927. hozzászólásra
Válasz #925. hozzászólásra
én nettot hallottam és a környéketekröl
Van ahol a takarmány,nettóba.
bruttó vagy nettó árról beszélünk?
ekkora marhaságot nem irhatsz,5-össel kezdődik,tritiért adnak kombájntisztán 42000-t
NEEEEEEEM,nem igaz....Általában4700-4800ért mindenre van vevő....
igaz e a hír , hogy vannak helyek ahol már 3 assal kezdődik a búza ára?
tavaszi árpa ár/vevő Békés megyében mennyin van ?
Nehéz harc vár az orosz gabonaexportőrökre
Egy évtizeddel vetette vissza az embargó az orosz gabonaexportot, és a világkereskedelemben korábban elfoglalt helyét nem lesz könnyű visszaszereznie.
Oroszország a múlt hét végén, általános meglepetésre, hónapokkal a korábban tervezett időpont előtt feloldotta a csaknem egy éve bevezetett gabonakiviteli embargót. Az export tilalmát tavaly augusztusban vezették be a hazai piac védelme érdekében, miután az aszály és az azt követő tűzvészek a termés több mint harmadát megsemmisítették.
Mivel Oroszország a világ 3-4. legnagyobb gabonaexportőre volt (az USA, Kanada és az Európai Unió mögött), kivonulása a világpiacról pánikot és globális áremelkedést váltott ki. A fogyasztó országok azonban alternatív források után néztek, és a helyzetet kihasználva a többiek fokozták termelésüket, hogy betömjék a keletkezett léket − ami mostanra nagyjából sikerült is. Így nem véletlen, hogy Arkagyij Zlocsevszkij, az orosz gabonaunió elnöke úgy nyilatkozott: nem lesz könnyű visszatérniük a gabonapiacra. Vlagyimir Petricsenko, a ProZerno gabonapiaci elemző vállalat elnöke szerint a gabonaembargó 8-9 évvel vetette vissza kereskedelmi értelemben az ágazatot. Úgy vélte, a jövő szezonban az ország 18-20 millió tonna gabona exportjára lenne képes, de ebből a legjobb esetben is csak 15-16 millió tonnát lesz képes realizálni.
Az orosz elemzők általában egyetértenek ezzel a számmal. A rendelkezésre álló infrastruktúra ugyanis nem tesz lehetővé ennél nagyobb kivitelt, de valószínűleg nem is lesz kereslet többre. Emellett számolni kell Ukrajna konkurenciájával is, amely egy héttel az oroszok előtt szüntette meg a kivitel korlátozását − írta a RIA Novosztyi.
A Worldcrops.com szakmai portál 13 millió tonnás orosz gabonaexporttal számol a szezonban, és bírálta az embargót. Egy új Oxfam-tanulmányt idézve rámutatott, hogy az nemcsak felhajtotta a világpiaci árakat, hazai célját sem igazán érte el − tavaly a második félévben 18 százalékkal emelkedett a liszt és 10 százalékkal a kenyér ára Oroszországban. Ráadásul megakadályozta az árversenyt a hazai paicon, amit megszenvedtek a fogyasztók, és hatása hosszan érezhető lesz, mert visszafogta a beruházásokat a szektorban.
Ukrajna még visszafogja a kivitelt Bár a gabonakivitel korlátozását az ukrán kormány elméletileg megszüntette, gyakorlatilag tovább folytatja. Mint a Kyiv Post jelentette, új exportvámot vetnek ki, a búzára 9 százalékost vagy legalább 17 eurót tonnánként, a kukoricára 12 százalékost vagy tonnánként minimum 20 eurót. Emellett a gabonát felvásárló vállalatok által a termelőknek fizetett áfát ezentúl költségnek tekintik, és nem fizetik vissza. Arra számítanak, hogy ezeknek a lépéseknek köszönhetően mintegy 30 százalékkal lesz olcsóbb a gabona a hazai piacon.
Válasz #918. hozzászólásra
Van sajna, főleg a szomszéd faluba!!! Addig nincs baj még nálunk nincs egy se!!!!
Válasz #917. hozzászólásra
Talán csak nem halastóba kell?? Felétek van belölle elég ha jól gondolom..
Válasz #915. hozzászólásra
MENNEK ÉRTE HA AKAROD, DE MAJD HA VÁGTÁL MAJD DUMÁLJUNK.
Válasz #914. hozzászólásra
Legfeljebb egy kevés naprát.. hogy kapják be.. Prima kis törvény lett alkotva az tuti.. Mint a mondás nem Sz tunk bele csak bele piszkáltuk..Tehát viszem nekik rendületlenül..
Válasz #913. hozzászólásra
Bár csak sok lenne..Azon már túl tudnánk tenni magunkat hogy rég nem malmi.. de hogy még kevés is az már igy együtt nagyon dúrva! Különben is.. nem ér ez anyit hogy oly meszire vigyük!!
Válasz #913. hozzászólásra
szerintem beviszi az ikr-hez
Válasz #912. hozzászólásra
Ha sok a takarmány búzád segítek az eladásban ha kell!!!
Válasz #897. hozzászólásra
Ja-Ja 90M csak azt menyi hekivel oszuk hogy pontos legyen a statisztikánk.. A múltkor 6 hekit tetünk föl egy hw kocsira szerinteed?? Itt egy nagy cégnek edig 18m az átlaga búzából!!!!!!!!!!!!!{::}
Válasz #910. hozzászólásra
Köszi!!! Hidd el én azt szeretném ha mindenki megkapná a tisztességes pénzét a sok sok melóért!!!!
Válasz #909. hozzászólásra
Helyes!!! ...nem is kívánom,hogy "vérnarancs" légy ,Te vagy a kivétel...
Válasz #908. hozzászólásra
Azért írtam hogy kellene az összefogás, és én nem adom most el a búzámat próbálom azzal is mindenkinek az árat felfelé tolni!!!
Válasz #907. hozzászólásra
Te a "magyar narancs" ne nepper légy,hanem add a véred a gazdák védelmében...
Válasz #904. hozzászólásra
Így van kellene az összefogás a gazdák közt. Én is ha nepper lennék tolnám le az árakat minél olcsóbban lehessen venni!!!! Aztán meg a legtöbbet keresni, erről szól a történet!!!!
Júniusban még arról szóltak a hírek,hogy világszerte kevés lesz a búza...én részemről tapsikolok ha meglesz a 4t/heki,....
Válasz #902. hozzászólásra
neki tök mindegy. a korona a lényeg
Válasz #903. hozzászólásra
csak akkor még nem voltunk bent az unióban. ha én kereskedő lennék, akkor már nehogy megmondja már valaki nekem, hogy mennyiért veszem meg a búzát. olyan olcsón venném meg, amilyen olcsón meg tudnám
Válasz #901. hozzászólásra
Parasztnál soha nem lesz!Bezzeg torgyán kitudta hírdetni a hízó minimálárát!Ez nem piacgazdaság,rablógazdaság!