Hirdetés
Fórum
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Körbálázót, de milyet? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Alkatrész új
1152 hozzászólás
Ha valoban 500ft körül lessz az üzemanyag,akkor remélem a hús ára is a háromszorosára ugrik,1 liter üzemanyag nehogymár 1.7 kg hussal legyen egyenértékü.
A hungrana 45000-47000-ig köti a kukoricát.A termelők hektáronként 2 tonnával szerződnek.
Válasz #699. hozzászólásra
Elindulni lehet, hogy elindulnak, de nem kötnek kukit.
Válasz #698. hozzászólásra
Én úgytudom idén már beindulnak,a Dunaalmási gyárról nem tudok semmit,de állítólag kész van az is.
Válasz #697. hozzászólásra
Állítólag Dunaföldvár az idén még nem fog kötni.
De szerintem nekik a Cargill fog fölvásárolni, mert a tulajdonosi kör azonos.
Válasz #694. hozzászólásra
Én nemtudom mikor lesz a legmagasabb ár,de 48 körül leszerződném a termésem 1/3-át most.Állítólag a héten kijön a hungrana is valami árral.A Dunaföldvári és Dunaalmási ethanolgyár köt már, tudja valaki?
Válasz #692. hozzászólásra
Jó lesz az még sokunknak vetőmagnak is...
Válasz #690. hozzászólásra
Mi nem az biztos Majd keresni kell egy biztosat.
Neked mindent törlesztettek már?
Válasz #688. hozzászólásra
Akkor a lesz a legmagasabb ára aratáskor akkor kell eladni az IKR már csak tudja
Válasz #692. hozzászólásra
Válasz #689. hozzászólásra
Lehet igaza,én is tartom még, lehet akár augusztusig is.
Válasz #690. hozzászólásra
Válasz #688. hozzászólásra
Szerintem a kérdést úgy kellene feltenni hogy egyáltalán akarna e valaki is szerzödni velük??
Vki vmi okosat tudna mondani , h a kuki meddig emelkedhet.Az ismerős nem adta oda 6.800 ft-ba.
Mondom Neki , h - vagy nooooooooormális.
Erre Ő azt mondta , h lesz ez még 7200-7500 ft is -de elég hamarosan.Pedig van még Neki jó nehány kamionnyi.
Elég bátor húzás-ki mit szól hozzá!
Válasz #687. hozzászólásra
IKR-es fiúk azt mondják most idén nem szerzödnek sem búzára sem repcére!!
azt mondják jobb ez igy mindenkinek majd aratáskor a legmagasabb piaci áron fognak venni
Válasz #685. hozzászólásra
Elég változó, hogy hova. A legjavát aratáskor szoktuk eladni, szerződést ennyire előre nem kötünk van, hogy egyáltalán nem (lehet hogy néha jól járnánk, de ilyenkor még semmi sem biztos). Ott a környékben, Pankota vagy Új város, Nagyszénás meg van két üzletkötő, akik képben vannak. 2010-ben kivételesen IKR-nek szállítottuk.
Válasz #684. hozzászólásra
Itt
Válasz #684. hozzászólásra
Hová szállítotok?Finanszírozásit kötnek?
Válasz #682. hozzászólásra
Mesélj.
Eddig kétszer szállítottunk nekik, ki lettünk fizetve ahogy az le volt írva, csak az a hosszú fizetési határidő nem tetszik nálunk. Nálunk kicsit messze vannak, hogy ők legyenek az első gondolatunk, csak annyi a baj, hogy a környéken a kevés nagy cég egyike és a többi hozzájuk igazít elég sokszor.
Válasz #682. hozzászólásra
Mesélj,ha itt nem,emailba.
Válasz #681. hozzászólásra
Tudnák mesélni!Az a szerencsénk hogy van 8 cég,12 km-en belül ahová tudunk szállítani.
Válasz #680. hozzászólásra
7-8 éve vannak feklénk az első pár év korrekt volt aztán, no komment
Válasz #679. hozzászólásra
Mi 16-éve vagyunk...innen indult a cég...folyamatosan át b...ismerem apraja,nagyját...
Válasz #678. hozzászólásra
Ezt kifejtenétek, most mi pont átmeneti mosolyszünetben vagyunk a Tf-el.
Válasz #677. hozzászólásra
Igen,benne is van a szerződésben... jól elvagyunk kábítva.
Válasz #675. hozzászólásra
kaszaper.neked is mondták a vizes kukoricát?
Válasz #674. hozzászólásra
Itt azt mondták nem szerződnek,csak,ha kikelt a vetés.
Válasz #673. hozzászólásra
Hol? -van vagy 20 telep...
Válasz #673. hozzászólásra
Engem egy hete hívtak akkor 4800 volt,rámondtam az áment,most lett kész a szerződésük...
Válasz #669. hozzászólásra
ma kérdeztem a trigónál 4500,tegnap 4600 volt
Válasz #670. hozzászólásra
adásvételivel?
Válasz #670. hozzászólásra
Hol lehet ennyiért kötni ha nem titkos?
Válasz #669. hozzászólásra
Ma szerződtem egy keveset 48000ft/t
Valaki tud új termésű kukoricára árakat?
Ők azt álitják,hogy mindenkinél többet adnak.
Válasz #662. hozzászólásra
Én amit tapasztaltam velük kapcsolatba: 1-2%-al nedvesebbet mérnek,rendre kevesebb van 50-100kg-mal minden kocsin szerintük.Pedig én hiteles 60t-ás hídmérleggel mérem. Kereskedőn keresztül kell nekik eladni(tavaly így csináltam),ekkor ez nem a te problémád.
Válasz #663. hozzászólásra
Szia !
Én Hajdú -bihar megyében gazdálkodom.
Tudomásom szerint , a Gran -Export kft,
a Chemical -Seed Kft.
a KITE.köt előfinanszírozási szerződéseket.
Ajánlom figyelmedbe, a Terménykereskedelem lapot.
Válasz #664. hozzászólásra
részletezhetnéd
Válasz #662. hozzászólásra
soha többet
Nem tudja valaki, hogy Debrecen térségébe milyen cégek kötnek gabonát?
Van-e valaki üzleti kapcsolatban a hungranaval?
Én tavaly voltam a Cargill-nak egy vevőtalálkozóján, ahol nem ilyen nyíltan, de megmondták, hogy a őket nem érdekli, hogy nálunk árvíz van, vagy aszály. Ők minden nap megkapják Chicagoból az árakat, és ahhoz igazodnak.
Válasz #656. hozzászólásra
Sajna de így van.Én pl.nem tudom betárolni. 4500-5000ért én lekötöttem a kukit,inkább bukjak 500ft-ot, mint 2000-ret.
Válasz #657. hozzászólásra
Kíváncsi vagyok erre az egészre, máshonnan is kisebb átlagokat várnak időjárás miatt. Nincs most termény sok helyen másként nem pucolnák a raktárakat szerintem. Igazából, nem könnyen jósolható. Igaz hogy ha olyan a helyzet akkor Ukrajna viszi az egész európai piacot.
Ebben igazad v druszám.Nagyon kevesek vgyunk.
Sajnos a magyar termés nem komoly tényező, még Európa szinten sem! Mi megtermelünk 6-7 Mtonna kukoricát, Románia 25 Mtonnát, igaz 5 t/ha átlaggal.
Ugyanúgy lehet itt jó termés x magas ár és fordítva is, többet számít a külső piac, mint a belső
A baj csak az, hogy a nagy orrúakat nem érdekli, hogy nálunk ki vetés ki nem ki. Ők az árakat nem hozzánk igazítják.
Ha utána számoltok, az a terület amit nem tudnak elvetni kukoricával, az összeségében olyan kicsi mennyiség még az európai piacon is, hogy az nem befolyásolja az árakat.
Válasz #654. hozzászólásra
Nekem már kilátszik belőle a fejem!!
Ellenben sok a vethetetlen terület még nagyon. Ezért mondom hogy az árak most még bizonytalanok, hogy mennyit sikerül majd elvetni és mennyit nem... lesz még itt csiki csuki az árakkal.
Dél-Békésben is a víz az úr!
Válasz #652. hozzászólásra
Errefelé is a víz az úr!