Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! 21 hetes farm tyúkjaim/jércéim még mindig nem akarnak tojni (kb. 3%-os a napi tojáshozam). Szabadtartásúak, a 16 óra világítás is megvan. Van tippetek? Köszi e
Világítás kell nekik, ha még nem világítottál nekik akkor fokozatosan emeld hetente 1 órával míg el nem éred a napi 16 órát. Bármelyik áruházban kapsz egy ezresért mechanikus időzítőt, azt be tudod programozni szépen mikor kapcsoljon ki és mikor be.
A csőrkarikával nem érdemes bajlódni, le kell csőrözni őket és nem csipkedik egymást.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.Nem írtam ugyan, de a mészgritt előttük van még egy edényben.Tehát annyit ehetnek,amennyi jólesik.A napraforgó ocsú kb 50% mag tartalmú, ingyen jutottam hozzá. A fullfat szója tudom, hogy nem olyan magas fehérjetartalmú, elég drága is, de ez garantált GMO mentes. A szemes eleséget nagyon szívesen fogyasztják. A tojáshozam nem túl fényes, néha még a másfél éves Tetra H tyúkjaim is jobban teljesítenek. Most vettem először Tetra SL jércéket. A világítást még nem tudtam nekik megoldani, írásaitokból látom, hogy e nélkül nem fognak tojni, még úgy sem, mint a Tetra H-k.
Egyébként korábban kértem tőletek tanácsot csőrkarika ügyben. A kettős hasznú csapatban a kannibalizmus rendesen felütötte a fejét. Komáromból rendeltem karikát, felraktam rájuk.Nekem bevált, esznek vele rendesen, semmi gond velük.Annyi a hátránya, hogy mivel műanyag, hamar elérik az anyaga, leesik, cserélni kell.
hát akkor ennyi erövel a szoja meg a mészgritt aránya is meg van emelve duplájára mert abbol is csak fele arányba kapnak ....... a szojánál elmegy de mésznél kevés ha a duplája akar lenni másik meg hogy az egészben oda adott gabona meg kukorica nem tesz jot nekik mert kevésbé tudnak emészteni a darát hamarabb meg tudják és könnyebben esznek többet ....
és igen az 1,25 % ban benne van midnen ami 1 mázsa takarmányba kell a tojotyukoknak ami benne van pedig olvashatod a papirján ami rajta van
ahhoz hogy mit szolunk ehhez a recepthez meg annyit kell nézni hogy mit szolnak a tyukok hozzá hány tojás van naponta? meg persze a 3 ik legfontosabb világitassz e nekik eleget hogy meglegyen a 16 ora világosság nekik ?
amugy én a helyedben nem adnék nekik darálatlan terményt és visszavenném az arányokat a normálisra a tápban de akkor meg iszonyat sok a 30kg szoja jérceként 20kg max idösebb tojoknál akár 15 kg alatt is lehet a szoja aránya
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tetra SL tyúkokat (50 db) tartok szabad tartásban, háztájiban. Fele -fele arányba kapnak darát és szemes gabonát.
A darát a következő recept alapján keverem:
30 % kukorica
30 % búza
30 % fullfat szója
7,5 % mészgritt
2,5 % Big egg 1,25-ös premix.
Azért emeltem meg a premixet duplájára, mert csak a napi adag felét kapják így, a többit szemesen, kuk-búza 50-50 %.
Van még napraforgó ocsúm, ezt külön edényben adom nekik naponta kétszer, + a kertből mindenféle idényfinomság, fű.
Mit szóltok ehhez a keverékhez? És milyen adalékanyagot tartalmaz a Big egg, hogy csak max 1,25 %-ban szabad adni?
szia.
vegyél nitrohígítót, éjszakára pakold ki a tyúkokat, fújd le az egész ólat, mindent a helyükön, reggelre elpárolog, nem lesz bajuk, mehetnek vissza.
nekem bevált.
Nálunk a harco most nagyon jól nyomja. Egy dologra kell figyelni csőrözni kell őket mert különben kikezdik egymást. Hátránya, hogy a kiszolgált tyúkokat nehezebb eladni.
Válasz #2161. hozzászólásra
ehez ertesz te a csirkehez..................de ne szolj be nekem ha nem tudod kirol van szo.....................en ismerlek es tud meg hogy zokon vettem az arcoskodosodatt......................majd meglatjuk ki nevett a vegen:)zsoltika:)
Egyfelekeppen oldhatod meg, 50 tyukot tartassz csak, vagyis 49-et, szuleid, rokonok, szomszedok, haverok is szinten 49-et, de mindenki a te oladban tartja....
Nalunk igy tartanak akar ezret is, ha hivatalosan akarod annyi mindent kernek hogy legalabb 10 ezret kell tarts hogy megerje.....
A táphoz már semmit nem keverunk, ha keverni akarsz akkor veszel 30% os bekeveresu koncentratumot, amugy teljesen egyszeru, ha az autoba is benzin kell akkor azt nem kezded el keverni vizzel vagy gazolajjal mert a benzin tul draga
Akkor mit lehetne a táphoz keverni?
Nem is olyan egyszerű ez a csirke nevelés.
Ha én keverném a kajájukat gondolom olcsóbb lenne.
Árpa,meg tritikálé van otthon,meg van közte bükköny is :(
Abból meg nem nagyon mernék nekik adni.
A hus jellegu fajta 6-7 hét alatt van kész, ami 4 honap alatt az nem hus....
Elhizni a kukoricatol hizik el, a taptol hust termel mivel van benne feherje, ha higitod kukoricaval akkor plussz kaloriat juttatsz nekik amitol feherje hianyaban nem tud noni, igy zsirként lerakja,
ez olyna hogy felhigitod a rendes tápot mint ha te amit szoktál enni pl ebédre felét elveszik és felöntenék a maradékot vizzel te is fele olyan gyorsan fogsz hizni mint a tyukjaid ha fele olyan jo kaját adsz nekik
Redbró,3 hetes csirkéjeink vannak.
Jól esznek,a tápot felesbe adjuk kukorica darával,így is nagyon esznek.
Mit lehetne még keverni a kajájukba?Ha csak tápot kapnának nem győznénk venni nekik.
3044 hozzászólás
Válasz #2189. hozzászólásra
Üdv, ez lenne az ?
Válasz #2192. hozzászólásra
technológiájuk szerint 22-23hetes korukban indul meg a tojástermelés
Sziasztok! 21 hetes farm tyúkjaim/jércéim még mindig nem akarnak tojni (kb. 3%-os a napi tojáshozam). Szabadtartásúak, a 16 óra világítás is megvan. Van tippetek? Köszi e
Válasz #2190. hozzászólásra
Itt lehet:
http://tojasbelyegzo.hu/
http://www.sigillanda.hu/media/custom/tojasbelyegzo_katalogus_6.pdf
Sziasztok!Tudna valaki segíteni honnan tudnák beszerezni tojásbélyegzőt!
Válasz #2188. hozzászólásra
Világítás kell nekik, ha még nem világítottál nekik akkor fokozatosan emeld hetente 1 órával míg el nem éred a napi 16 órát. Bármelyik áruházban kapsz egy ezresért mechanikus időzítőt, azt be tudod programozni szépen mikor kapcsoljon ki és mikor be.
A csőrkarikával nem érdemes bajlódni, le kell csőrözni őket és nem csipkedik egymást.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.Nem írtam ugyan, de a mészgritt előttük van még egy edényben.Tehát annyit ehetnek,amennyi jólesik.A napraforgó ocsú kb 50% mag tartalmú, ingyen jutottam hozzá. A fullfat szója tudom, hogy nem olyan magas fehérjetartalmú, elég drága is, de ez garantált GMO mentes. A szemes eleséget nagyon szívesen fogyasztják. A tojáshozam nem túl fényes, néha még a másfél éves Tetra H tyúkjaim is jobban teljesítenek. Most vettem először Tetra SL jércéket. A világítást még nem tudtam nekik megoldani, írásaitokból látom, hogy e nélkül nem fognak tojni, még úgy sem, mint a Tetra H-k.
Egyébként korábban kértem tőletek tanácsot csőrkarika ügyben. A kettős hasznú csapatban a kannibalizmus rendesen felütötte a fejét. Komáromból rendeltem karikát, felraktam rájuk.Nekem bevált, esznek vele rendesen, semmi gond velük.Annyi a hátránya, hogy mivel műanyag, hamar elérik az anyaga, leesik, cserélni kell.
Válasz #2184. hozzászólásra
Full fat szoja nem extrahalt dara aminek 46% a feherjeje hanem csak 34, amugy az olaj igy kicsit soknak tinik nekem
Sziasztok, milyen árban megy most a bábolnai elonevelt tojójérce????
Válasz #2183. hozzászólásra
a napra forgo ocsut meg tüzelésre szokták használni mivel a mag százaléka elenyészö csak a héj van benne ami nem sokat ér ....
Válasz #2183. hozzászólásra
hát akkor ennyi erövel a szoja meg a mészgritt aránya is meg van emelve duplájára mert abbol is csak fele arányba kapnak ....... a szojánál elmegy de mésznél kevés ha a duplája akar lenni másik meg hogy az egészben oda adott gabona meg kukorica nem tesz jot nekik mert kevésbé tudnak emészteni a darát hamarabb meg tudják és könnyebben esznek többet ....
és igen az 1,25 % ban benne van midnen ami 1 mázsa takarmányba kell a tojotyukoknak ami benne van pedig olvashatod a papirján ami rajta van
ahhoz hogy mit szolunk ehhez a recepthez meg annyit kell nézni hogy mit szolnak a tyukok hozzá hány tojás van naponta? meg persze a 3 ik legfontosabb világitassz e nekik eleget hogy meglegyen a 16 ora világosság nekik ?
amugy én a helyedben nem adnék nekik darálatlan terményt és visszavenném az arányokat a normálisra a tápban de akkor meg iszonyat sok a 30kg szoja jérceként 20kg max idösebb tojoknál akár 15 kg alatt is lehet a szoja aránya
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tetra SL tyúkokat (50 db) tartok szabad tartásban, háztájiban. Fele -fele arányba kapnak darát és szemes gabonát.
A darát a következő recept alapján keverem:
30 % kukorica
30 % búza
30 % fullfat szója
7,5 % mészgritt
2,5 % Big egg 1,25-ös premix.
Azért emeltem meg a premixet duplájára, mert csak a napi adag felét kapják így, a többit szemesen, kuk-búza 50-50 %.
Van még napraforgó ocsúm, ezt külön edényben adom nekik naponta kétszer, + a kertből mindenféle idényfinomság, fű.
Mit szóltok ehhez a keverékhez? És milyen adalékanyagot tartalmaz a Big egg, hogy csak max 1,25 %-ban szabad adni?
Válasz #2175. hozzászólásra
szia.
vegyél nitrohígítót, éjszakára pakold ki a tyúkokat, fújd le az egész ólat, mindent a helyükön, reggelre elpárolog, nem lesz bajuk, mehetnek vissza.
nekem bevált.
Válasz #2180. hozzászólásra
Koszonom, lehet ez lessz, de remelem tud valaki telepet ahol leghorn tyukot tartanak, az talan olcsobb lenne, meg jobb genetika
Válasz #2179. hozzászólásra
Én csak ezt találtam.
Valaki nem tud feher leghorn tipusu tojohibridet valahol eladot?
Moderálási elveink miatt törölve.
Mf-es (3146)
2014-08-09 11:44:20
Válasz #2176. hozzászólásra
Szia Köszi ezt kipróbálom! Felíratom az állatorvossal!
Válasz #2175. hozzászólásra
A madaraknál teljes alomcserét kell csinálni, és az új almozás előtt Neocidol oldattal kell a környezetet kezelni. Ez megvolt?
Sziasztok
Tyúk tetű ellen nem tud valaki valami hatásos szert? a Neostomosan, nem bizonyult túl hatásosnak! Köszi a tippeket!
Válasz #2173. hozzászólásra
20-25 % ig adhatod, szemesen nem szeretik
sziasztok szerintetek rozs darát adhatok a tyukoknak? értelme van neki, nem találok rola sok mindent,
Válasz #2170. hozzászólásra
Mind1, mind megy alomra, a baromfinak nem a ketrec az ideális, mondjuk fehér tojohibridet nem ajanlanék, de olyan meg mar nem nagyon van.
Válasz #2170. hozzászólásra
Nálunk a harco most nagyon jól nyomja. Egy dologra kell figyelni csőrözni kell őket mert különben kikezdik egymást. Hátránya, hogy a kiszolgált tyúkokat nehezebb eladni.
Válasz #2169. hozzászólásra
Mélyalmos tartásra milyen fajtát ajánlanál?
Elfelejtettem, tetra sl t ne vegyel, nagy a tojas de sok benne a torott
Válasz #2167. hozzászólásra
Teljesen mind1, mind ugyanazt tudja, szinte eszrevehetetlen a kulombseg, isa, lohmann, bovans stb
Válasz #2166. hozzászólásra
Köszi jó lett volna tudni,milyen fajta mert tavasszal be kellene néhány ilyen jércét szerezni.
Válasz #2165. hozzászólásra
Tojo fajta, de hogy milyen hibrid azt csak aki neked eladta meg egy jo genetikus, kinezetre majdnem mind egyforma
Sziasztok!
Megtudnátok mondani ezeknek a tojó tyúkoknak a fajtáját?
Válasz #2162. hozzászólásra
ki a halal f...a szolt hozzad, nagylegeny vagy mond meg ki vagy es elintezzuk negyszemkozt:D
Szia Anikó itt tedd fel a kérdésed jobban témába vág, csirkés topic-ot nem leltem.
Válasz #2161. hozzászólásra
ehez ertesz te a csirkehez..................de ne szolj be nekem ha nem tudod kirol van szo.....................en ismerlek es tud meg hogy zokon vettem az arcoskodosodatt......................majd meglatjuk ki nevett a vegen:)zsoltika:)
Válasz #2119. hozzászólásra
Egyfelekeppen oldhatod meg, 50 tyukot tartassz csak, vagyis 49-et, szuleid, rokonok, szomszedok, haverok is szinten 49-et, de mindenki a te oladban tartja....
Nalunk igy tartanak akar ezret is, ha hivatalosan akarod annyi mindent kernek hogy legalabb 10 ezret kell tarts hogy megerje.....
Válasz #2119. hozzászólásra
Sikerült a tervet teljesíteni? Mik a kezdeti tapasztalataid? Én is hasonlóban gondolkozom, de egyelőre a megfelelő jogi formáját keresem.
Alex
Válasz #2158. hozzászólásra
A táphoz már semmit nem keverunk, ha keverni akarsz akkor veszel 30% os bekeveresu koncentratumot, amugy teljesen egyszeru, ha az autoba is benzin kell akkor azt nem kezded el keverni vizzel vagy gazolajjal mert a benzin tul draga
Akkor mit lehetne a táphoz keverni?
Nem is olyan egyszerű ez a csirke nevelés.
Ha én keverném a kajájukat gondolom olcsóbb lenne.
Árpa,meg tritikálé van otthon,meg van közte bükköny is :(
Abból meg nem nagyon mernék nekik adni.
Válasz #2156. hozzászólásra
A hus jellegu fajta 6-7 hét alatt van kész, ami 4 honap alatt az nem hus....
Elhizni a kukoricatol hizik el, a taptol hust termel mivel van benne feherje, ha higitod kukoricaval akkor plussz kaloriat juttatsz nekik amitol feherje hianyaban nem tud noni, igy zsirként lerakja,
Még nincsenek elhízva :) .
Csak nem akarjuk,hogy zsírosak legyenek.
Milyen hús jellegű fajtát lenne érdemes venni?
Ami 4-5 hónap alatt kész?
Válasz #2154. hozzászólásra
Azert a 3 hetes csibe meg nem lehet annyira elhizva...
De ha lassan akarod nevelni oket akkor miert nem igenytelenebb kettoshasznut vettel?
Gyorsan híznak így is.Nem fontos,hogy gyorsan kész legyenek.
Saját részre vágjuk őket.
Válasz #2151. hozzászólásra
ez olyna hogy felhigitod a rendes tápot mint ha te amit szoktál enni pl ebédre felét elveszik és felöntenék a maradékot vizzel te is fele olyan gyorsan fogsz hizni mint a tyukjaid ha fele olyan jo kaját adsz nekik
Válasz #2151. hozzászólásra
Ha nem tapot adsz nem is ugy nonek, a megtakaritas csak latszolagos, probald meg koncentratumbol te keverni sajat gabonaval.
Redbró,3 hetes csirkéjeink vannak.
Jól esznek,a tápot felesbe adjuk kukorica darával,így is nagyon esznek.
Mit lehetne még keverni a kajájukba?Ha csak tápot kapnának nem győznénk venni nekik.
Válasz #2149. hozzászólásra
irtam hogy 14 naposan....
en cevac ibdl- vakcinaval oltok
Gumboro ellen mikor, és mivel?
Válasz #2147. hozzászólásra
nalunk kotelezo 8 es 24 naposan a pestis oltas, 14 naposan meg ajanlatos a gumboro.
Köszi.
Húshibrid,meg kettős hasznosításúak.
Válasz #2145. hozzászólásra
Attol fugg milyet, tojot vagy hust...
en 3 napig vetrisulf+tylan kevereket az ivovizbe, utana vitamint par napig
Pénteken hoztunk napos csirkéket.
Milyen vitamint,vagy gyógyszert kell nekik adni?