Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 406.34 Ft USD 390.63 Ft CHF 433.46 Ft GBP 488.28 Ft

Fórum

Trágyatároló építése

Létrehozta: jani62 , 2015-11-26 15:28:02

Kedvencekhez Segítség

301 hozzászólás
#151 csoppika
2015-12-28 18:31:39

Válasz esze-lény #146. hozzászólásáraA lényeget tekintve a dátum nem annyira fontos...

Nincs profilkép
#150 Netparaszt
2015-12-28 18:16:12

Válasz Tomszi #147. hozzászólására smile thumbupcool Az utóbbi évek igencsak hátrányt okozó rendeleteit az EU előírások legrosszabb módon történő értelmezésével sikerült összehozniuk az anonim törvényalkotóknak.
A zöldítés az egyik legszebb példa erre, miként lehet egy jó szándékú EU rendeletet a termelők bosszantására használni.
De a komposztálás témaköre ugyanez, az EU legszigorúbb rendeletét sikerült megalkotniuk teljesen feleslegesen.

Nincs profilkép
#149 Netparaszt
2015-12-28 18:16:08

Válasz Tomszi #147. hozzászólására smile thumbupcool Az utóbbi évek igencsak hátrányt okozó rendeleteit az EU előírások legrosszabb módon történő értelmezésével sikerült összehozniuk az anonim törvényalkotóknak.
A zöldítés az egyik legszebb példa erre, miként lehet egy jó szándékú EU rendeletet a termelők bosszantására használni.
De a komposztálás témaköre ugyanez, az EU legszigorúbb rendeletét sikerült megalkotniuk teljesen feleslegesen.

#148 marhahajcsár
2015-12-28 17:29:10

Válasz dolfi #143 hozzászólás(8) Az istállótrágya-tároló kapacitásának elegendőnek kell lennie legalább 6 havi istállótrágya tárolására. A trágyatároló kapacitása az (1), illetve a (11) bekezdésben foglaltak szerint csökkenthető.
(11) Legeltetéses állattartás esetén az istállótrágya-tároló kapacitását az istállózott időszak hossza alapján kell megállapítani. (3) Amennyiben az állatsűrűségből származóan a kijuttatott trágya nem haladja meg éves szinten a 120 kg/ha nitrogén hatóanyag mennyiséget, úgy a téli legeltetés megengedett.smile smile

Nincs profilkép
#147 Tomszi
2015-12-28 17:23:25

Válasz csoppika #145. hozzászólásáraDuma! Az EU csak irányelveket szab meg! A mindenkori magyar kormány, még egyszer leírom, a mindenkori magyar kormány hatásköre hogy ezeknek a vállalt irányelveknek megfelelően milyen törvényeket hoz (és abból mit hogyan tartat be). Pont. Benne van ezekben az életszerútlen törvényekben a mindenkori politika hozzá nem értése, a minisztériumokban meg a különböző állami hivatalokban ahol a szabályokat hozzák általában jogász végzettségű emberek ülnek, akik még az életben nem láttak tehenet, földet, stb. ami nem is baj, nekik nem az a dolguk, csak kellene mellettük lenni olyanoknak akik azért már láttak, és nem is felejtették el teljesen.

#145 csoppika
2015-12-28 17:07:39

Válasz Netparaszt #139. hozzászólásáraA probléma 2004-re nyúlik vissza. A kedves Kovács László urat és hasonszőrű barátait egy jobbérzésű országban a Dunába l@ték volna hazaárulásért. Mert aláírtak egy olyan csatlakozási szerződést, hogy itt mindig mindenből a legszigorúbb előírás érvényes...(így könnyű európai szinten fasza gyereknek lenni) Tehát a pl a németajkú területek léptek egy szintet idéntől kezdve a szabályozásban...nekünk is lépni kell egyet...így megy ez... Tervezett versenyhátrány 30 évre...

Nincs profilkép
#144 esze-lény
2015-12-28 15:48:29

Válasz magyar.magyar #135. hozzászólásáraTökéletesen igazad van!
Az olyan -ebben témában tapasztalatlan- hozzászóló véleményével pedig mint .Feco nem kell foglalkozni.
Aki nagyban hirdeti hogy neki van önerőből annak gratulálok, csak nehogy kiderüljön róla, hogy nem elég nagy az állatállományhoz mérten, vagy nincs engedélye, szivárog stb.
Nem a rosszindulat szól belőlem!

Nincs profilkép
#143 dolfi
2015-12-28 15:10:24

a bátyám csináltatja, úgy tudom 6*20 méteres, és 2 méter magas falal, csurgalék lé aknával

#142 Pici
2015-12-28 15:06:14

Válasz dolfi #140. hozzászólásáraIrreális ! Töredékéért meg lehetne csinálni ! Ennyiért akkor én is inkább házat vennék valahol !

Mekkora méretü kell ?

Nincs profilkép
#141 dolfi
2015-12-28 14:50:41

Válasz dolfi #140. hozzászólásáraA hesston bálázó helyet venni szerettünk volna egy használható bálázót használtan, de így ez elmarad.
Ennyi pénzt az életben nem gazdálkodok ki ennyi jószágból.

Nincs profilkép
#140 dolfi
2015-12-28 14:46:46

25 szarvasmarhához trágyatárolót( 4 tehén, a többi bika, szopóstól a vágásérettig)8 millió forintot mondtak.

Nincs profilkép
#139 Netparaszt
2015-12-28 14:19:46

Válasz Pici #137. hozzászólására Biztosan kigazdálkodható olcsóbban is, de nálam csak pályázatból lehet fejleszteni.
Abban pedig azonnal megszaladt a tervezők ceruzája, amint kiejtettem a számon a trágyakezelést és komposztálást.
Én csak komposzttal dolgozom, amit az osztrákoknál az mg út szélén prizmázhatnék.
Itt meg repkednek a tízmilliók felfelé az aberrált követelmények miatt, mintha bármelyik hivatalt is érdekelné Maon a környezetvédelem a büntetési lehetőségen túl.
Pl a szomszédomban évtizedek óta van egy 9 hektáros szigeteletlen hígtrágya tároló. Minden szomszédos HRSZ nitrátérzékeny. Az nem. A nitrát meg haptákban áll a madárvédelmi, tocsogós szikeseken és nem lépi át a mezsgyét.smile hammer

#138 atisgyulai
2015-12-28 13:24:28

Válasz .Feco. #132. hozzászólásáraÜdv!
Előre jelzem kis családi gazdaságként önerőből építettünk tárolót!(kigazdálkodható)
De azért én sem tartom teljesen korrektnek ezt. A nagy "multiknak" ahogy neveztétek mindenféle adókedvezményt + támogatást nyomnak, a "nagy gazdáknak" szintén 100 milkás pályázatokkal segítenek, mert ők aztán nem bírják/akarják kigazdálkodni.
Ha valamit rosszul csinàlunk rögtön büntetés+szankció, de a nagyok a nagy balhékat is mindig megússzák.
A vörösiszapot anno nem kellett volna körbe betonozni? Az volt igazán környezetszennyező!
Hàt ennyit erről a nagy környezetvédelemről smile thumbdown!

#137 Pici
2015-12-28 12:50:02

Válasz magyar.magyar #135. hozzászólásáraNem tom én szivesebben pakolom a fel a trágyát betonrol a tárolobol mint amikor még ne mvolt és a sár dagasztás ment meg folyt a trágyalé mindenhonnan .... kicsit fel van már nagyitva ez a tároló épités balhé itt már sok millios pénzeket mondogatnak emberek a helyett hogy megcsinálnák akár maguk is töredékéért nekünk 15 nél több marha sosem volt és mégis kilehetett hozni belöle egy tároló árát gond nélkül és még csak sima östermelök vagyunk rendes munkahely mellett , pályázati pénzek nélkül! Úgyhogy egyet értek Feco val aki nem birja kigazdálkodni az hagyja abba !

Nincs profilkép
#136 Netparaszt
2015-12-28 10:27:36

Válasz magyar.magyar #135. hozzászólására Tökéletesen igazad van és ez a rendelet a kicsiken üti a legnagyobbat.
De ha nem oldjuk meg, bezárják a telepet.

Nincs profilkép
#135 magyar.magyar
2015-12-28 09:13:25

Válasz .Feco. #132. hozzászólásárakb.szerintem ezt az tudja aki benne dolgozik az állattartásban.Környéken egy állattartónak sincs és nem is lenne képes rá 50-60-70-80 állattal,akinek van annak sem akkora mint kellene.Ahogy ebbe topic-ba is látom a többségnek nem természetes,hogy zsebből vagy akár hitelből is most aztán felhúz egy ilyet mert aztán "marhára"kilehetne gazdálkodni.Netán a 5 vagy 10 év alatt összegazdálkodott pénzéből most vehet betont,ahelyett hogy traktort vagy kombájnt mint a csak növényt termesztő gazdaságok,esetleg.Környezetvédelem meg fontos ezt senki nem vonja kétségbe én sem tettem soha.De ne a legkiszolgáltatottabb legtöbbet nyúzott kis gazdáktól várják már hogy önerőből megmentsék most a bolygót.Meg ha már környezetszennyező a trágya,amit 2000éve visszaforgatnak a földbe,de azért a műtrágyát lehet szórni kamionszám az biztos tök természetes anyag végülis...smile thumbup öregek szokták mondani:tedd bele a trágyagilisztát az pétisóba megél-e?

Nincs profilkép
#134 Netparaszt
2015-12-27 13:21:28

Válasz .Feco. #133. hozzászólására Illusztráltam privátban...

#133 .Feco.
2015-12-27 13:12:01

Válasz Netparaszt #131. hozzászólásáraAz nettó hülyeség, és ha ilyet csináltok hívjatok kivitelezőnek, mert akkora árrést a fegyverkereskedelemmel kombinált nőkereskedelmen sem lehet csinálni, mintha 3000 m2-es betonplaccot épít az ember 100 millióért

#132 .Feco.
2015-12-27 13:10:07

Válasz magyar.magyar #130. hozzászólásáraezt leírtad már sokszor, de attól hogy állandóan ismételgeted még ugyanaaakora faxság lesz. Igenis vanak szabályok, amelyeket be kell tartani, és a környezetvédelem kiemelten fontos dolog. Mint ahogy ez az élelmiszertermelés szerves része, úgy fokozottan szabályzott is. Fogadd el és kész. Ha a teszkó kidobálná a csirkebelet az áruház előtti kukába neked lenne a legnagyobb szád, hogy mégis mit képzel ez a takony multi, de amikor neked kell megfelleni az előírásoknak akkor már köcsög eu rád kényszerít mindnet?
Mint ahogy mindnekitől megkövetelik, úgy tőled is, és ha nem tudod kigazdákodni, akkor hagyd abba. Érdekes, a legtöbb állattartónak megy. Mert persze lehet úgy is, hogy eszetlenül dobálózunk a százmilliókkal, de a valóság az, hogy igazi kistermelőre nem hárít ez nagy terhet, a nagynak meg van miből megcsinálni... Aki meg 80-100-200 tehénből nem tud ilyet csinálni az meg nem ért a tehéntartáshoz.

Nincs profilkép
#131 Netparaszt
2015-12-27 13:06:22

Válasz b.jani71 #129. hozzászólásáraAz egész telep nem ér ötven milliót, ahova ezeket a százmillió feletti összegeket kaptam. Kitermelni meg végkép képtelenség.
A célt értem, de minek ehhez megfuttatni az embereket? Elég csak elvenni a telepet, mint 60 évvel ezelőtt tették.

Nincs profilkép
#130 magyar.magyar
2015-12-27 12:14:58

a soha meg nem térülő(kötelező) befektetés!

#129 b.jani71
2015-12-25 19:09:21

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Az az érdekes az egészben, hogy trágyának palotát kérnek, míg vannak telepek ahol a megközelítés is gondokat okoz. Sok helyen még villany sincs, az ivóvíz is ásott kútból vagy fúrt kútból történik. Szerintem ezeket kellene előbb rendbe hozni, majd aztán jöhet a trágyatároló.

#128 colizoli
2015-12-24 21:23:28

Válasz jupiter #126. hozzászólásáraKell és jó nagy és ku.va drága, plusz kell higtráhya tároló és fejöházi szennyvíz tároló és kell talajvédelmi terv, ha a hígtrágyát ki akarod jutattni.

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0800059.FVM
5 számú melléklet.
Jó számolgatást és kellemes ünnepet.

Nincs profilkép
#127 Netparaszt
2015-12-24 08:51:14

Válasz jupiter #126. hozzászólására A trágya mennyiségét csak te tudod meghatározni. Én most kaptam költségbecslést 1500 tonna trágya tárolására és kis prizmás komposztálására. A 3500 m2 betonplacc és oldalfalas tároló 80-130 millió körül jön ki a tervezőcégek szerint.smile confused

Nincs profilkép
#126 jupiter
2015-12-23 18:43:03

Üdvözöllek benneteket! Tud valaki segíteni? Éves szarvasmarha átlag létszámom 30. Tavasztól őszig legelnek, éjszakára mély-almos karámban vannak. Télen nov-tól ápr-ig istállóban vannak azaz almos, napi trágyázás. E mellett egész évben reggel este fejés történik tehát akkor is keletkezik trágya. Kell-e nekem trágyatároló, ha igen akkor mekkora?És mekkora beruházás lehet ez? Előre is Köszi!

Nincs profilkép
#125 szelindi sándor
2015-12-15 10:09:03

Válasz Mihály-963 #121. hozzászólásárakereskedni? ugyan dehogy,felvonulási területnek kellünk azt hittem.a disznókat kiirtják van már helyette A 10-es azt megeheti majd az ország.

Nincs profilkép
#124 magyar.magyar
2015-12-15 09:02:40

Válasz Netparaszt #123. hozzászólásáraValahogy én is így gondoltam.Legyen az unokáimnak tiszta vize azon ne múljon,megépítek bármit csak fizesse ki valaki úgy mint más normális országba,ha már egyszer amit eladok annak nincs értéke...még hogy versenyezni velük.versenyezhetünk a szemetükért amit idehoznak:)de mind egy,az a lényeg a Kűrtös kalács hungarikum lett!ez megdobja a vidék fejlődését majd.Mert másról nem hallani...

Nincs profilkép
#123 Netparaszt
2015-12-15 08:29:25

Válasz magyar.magyar #119. hozzászólására Az EU országokban ezt korábban kezdték el, maximális állami dotációval és korrekt feltételekkel, értem ezalatt, hogy nem kellett pályázni efféle dolgokra, mindenki megkapta. Itt lenyeli az állam a pénzeket, miközben megnehezíti a körülményeket.

Nincs profilkép
#122 Mihály-963
2015-12-15 06:03:02

Válasz Radocz #120. hozzászólásáracsak úgy mint Spanyol országban ott is az ügyvédek meg a politikusok a földtulajdonosok több mint 85% az övék akkor hová tartunk Fazekas úrral meg a többivelsmile pimp

Nincs profilkép
#121 Mihály-963
2015-12-15 05:58:54

Válasz szelindi sándor #92. hozzászólásárade most Amerikában eladó lett egy szarvasmarha hizlaló telep 170 ha s képzeld nincs trágya tárolója s ezekkel akar az Unió kereskedni röhej smile oops

#120 Radocz
2015-12-15 05:10:07

Válasz magyar.magyar #119. hozzászólására"Az a lényeg itt termelés ne legyen csak fogyasztás!Vagyis ahogy mondtad az ügyvédek,ők a jövő földművesei.

Én úgy látom, hogy a világon legyen egészséges ivóvíz akkor ez Magyarországról oldható meg.

Én könnyebben beszélek, mert két kecske 3-4 anya nyúl bakkal, 21 tyúk forma jelenleg kakas nélkül, és 5 kacsa.

Mivel időnként a nyúlból történt értékesítés, így beleférek a büntetésbe, amit a Katasztrófavédelem ellenőrzéskor kiszab.

ha abból kellene választanom, hogy trágya tárolás, vagy egészséges ivóvíz az unokámnak, és az unokám érdekei mellett szavaznék.

Ha figyeled a Talajmegújító Mezőgazdaság topikot az azért is van mert induláskor is ez volt a véleményem. Az hogy ezt Netparaszt Technológiát elismerjék kishazánkban, teszünk lépéseket. Sajnos elég kicsiket, de lassú víz partot mos.

E két-három dolog miatt megyek most Pénteken Vásárosnaményba a területmérés "közepén".

És sikerül elmondani Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár Úrnak. (Miniszterelnökség)

http://www.agroinform.com/program_gazdasag/kamarai-orszagjaro-eloadassorozat-a-videkfejlesztesi-programrol-vasarosnam-24921

http://www.agroinform.com/program_gazdasag/kamarai-orszagjaro-eloadassorozat-a-videkfejlesztesi-programrol-vasarosnam-24921

Az ügyvédek zöme valóban földműves.
Anno Miniszter is lett egyikükből. És még jól is éltek a parasztok.

smile cowboy

Nincs profilkép
#119 magyar.magyar
2015-12-14 21:51:23

Válasz adminisztrátor #115. hozzászólásáraegyetértek,minden szavaddal!Ekkora soha meg nem térülő KÖTELEZŐ beruházás-t mint a trágyatároló még nem láttam.Hitelből megépíteni azért,hogy tovább működhessen az ember de 20éven keresztül azért dolgozik hogy visszatörlessze.kíváncsi lennék külföldön hogy meg milyen pénzből épülnek meg a tárolók.Meg hány gazdának kell azon vacilálnia,hogy hitelt vegyen fel vagy felszámolja a gazdaságát.?Senkinek ne legyenek illúziói arról,hogy ez a vizek védelméről szól!Az a lényeg itt termelés ne legyen csak fogyasztás!Vagyis ahogy mondtad az ügyvédek,ők a jövő földművesei.Papíron

Nincs profilkép
#117 neroli
2015-12-14 19:27:04

Válasz csontii #99. hozzászólásáraÍrj egY levelet vagy emailt a hozzád legközelebb lévő építési hatóságnak, és kérj hivatalos állásfoglalást,hogy 60 köbméter alatti trágyatároló építéséhez milyen engedélyek szüksêgesek,illetve milyen bejelentési kötelezettsêged van. Ők erre hivatalosan kell,hogy vàlaszoljanak. Ha bárkinek szemet szúrna,hogy építkezel,nyugodtan az orra alá nyomhatod a papírt.

Nincs profilkép
#116 krisz 82
2015-12-14 19:22:39

Válasz adminisztrátor #115. hozzászólásáraTe aztán belecsaptál a közepibe!!!
Sajnos de ez így van!!!
Ez így ígaz!!!smile hammersmile hammersmile hammer

Nincs profilkép
#115 adminisztrátor
2015-12-14 18:24:37

Válasz borembukk #113. hozzászólásáraIgen, megtaláltam. Jó nagy kitolás ez a kis és közepes állattartókkal, trágyatárolót építőkkel.
Most kértünk árajánlatot Manitou rakodógépre, s nettó 24. Elgondolkodtató, hogy kell-e ez nekünk....Bár, a trágyatárolót sem biztos hogy kellene erőltetnünk, majd tartson állatot a sok új hozzá nem értő földtulajdonos ügyvéd, bankár, stb., hiszen az ővéké a jövő...., ők lesznek a gazdák, mi meg lehet, hogy mehetünk ügyvédnek.....? Valami gyorstalpallós ügyvédi képzést csak be kellene vezetni a képzési rendszerbe....

"Földet a gazdáknak"! Az új gazdáknak, akiknek semmi sem elég....

Nincs profilkép
#113 borembukk
2015-12-14 14:08:35

Válasz csontii #109. hozzászólásáraa gép nettó maximum 5 millio ft lehet benne van világosan a felhivás 21 oldalán

Nincs profilkép
#112 borembukk
2015-12-14 13:40:25

Infrastruktúra fejlesztés:
15%
Ebből:
 Terület-előkészítés(régészeti feltárás, lőszermentesítés, földmunkák, stb.)
 erő-, és munkagépekre elszámolható (nettó):
2%
5 000 000 Ft

Nincs profilkép
#111 krisz 82
2015-12-13 16:45:50

Ha trágyatárolóra pályázik az ember akkor annak a mérete lehet nagyobb is mint az állatállományra jutó m3 vagy nem?
És ha lehet nagyobbra is pályázni akkor van e vmi létszám tartási kötelezettség a későbbiekben?

#110 smart
2015-12-13 16:05:47

Válasz adminisztrátor #108. hozzászólásáraFelhívás 21. oldal, "5.7 Az elszámolható költségek mértékére, illetve arányára vonatkozó elvárások" pontban a táblázat utolsó sorában. De ennek bele kell férnie az összes elszámolható költség 15 %-ába!

Nincs profilkép
#109 csontii
2015-12-13 12:58:21

Válasz adminisztrátor #108. hozzászólásáraHa jól emlékszem a pályázat 9.mellékletében.

Nincs profilkép
#108 adminisztrátor
2015-12-13 09:55:57

Válasz borembukk #104. hozzászólásáraEz az információ honnan való, hogy max 5 Millió ft költhető el gépre? Ilyet én nem találok sehol, hol van ez így leírva?

#107 Wilde
2015-12-13 07:31:55

Válasz noerlan_25ch #102. hozzászólásáraHozzál nekem 20 000 000 eurót ha tudsz!,ha ez neked örömet okoz!Sőt vissza sem adnám hogy még boldogabb legyél.

#106 Radocz
2015-12-13 04:57:10

Válasz borembukk #104. hozzászólásáratudomásom szerint nem gépre, hanem trágya és nem széna tárolóra adják.

smile cowboy

Nincs profilkép
#105 csontii
2015-12-12 21:24:56

Válasz borembukk #104. hozzászólásáraEz az adtam is meg nem is tipikus esete.

Nincs profilkép
#104 borembukk
2015-12-12 19:11:30

Egyszerüen nevetséges hogy max 5 Millio ft költhetö el gépre. Ebböl még egy kissebb bobcatet sem lehet venni, nemhogy egy rendesebb kitologémes gépet . És még kérjek három ajánlatot. Ilyen áron ugyan kitöl?

Nincs profilkép
#102 noerlan_25ch
2015-12-12 15:33:21

Alap nélkül gyors kereskedelem és konfliktus 72 óra. Helló Ez nagy öröm, hogy azt szeretném, ha segített. Ez az üzenet az egyének, a szegények, vagy azok, akik a szükséges egy adott kölcsön, a különböző terhelések (Ready kiadó, tartozások, Járműbeszerzés, lakás bérleti, a csatornázás, befektetés cég). Vagy te, aki tiltott banki vagy mappa elutasította a bank. Nekem van egy fővárosa, amelyeket használni fognak, hogy megadja a rövid és hosszú lejáratú hitelek különösen from € 1000 € 20.000.000 minden ember komoly, őszinte és jó erkölcs szeretnének e kölcsönt. Tudod visszafizetni több mint 2-25 évvel maximális szerint a kölcsönzött összeg. Ez rajtad múlik, hogy havi kifizetéseket. Én részt ebben a szakmában, hogy segítse a szegény, illetve azoknak, akiknek szükségük egy telefon jelent. De a fő cél az, hogy a szegénység csökkentésére. Velem a kapcsolatot e-mailben:
christophe-finance@hotmail.com

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
A Nuseed vetőmagok megérdemlik az esélyt
A Nuseed vetőmagok megérdemlik az esélyt
Extra hozzáadott értéket hordoznak.
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Spórolni a gyomirtóval, tervezni a munkát? Ebben is segít az AI!
Az adatalapú döntéshozatal forradalmasítja a mezőgazdaságot.
Eladó szállítószalag
Eladó szállítószalag

260.000 Ft

CLAAS MEGA-360
CLAAS MEGA-360

22.000.000 Ft

Eladó barázda fal vágó tárcsa
Eladó barázda fal vágó tárcsa

100.000 Ft

Rm7 pótkocsi
Rm7 pótkocsi

850.000 Ft