Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
372 hozzászólás
Válasz #119. hozzászólásra
8750-en(28) volt utoljára,6400-be(24) próbáltuk belefér
Válasz #118. hozzászólásra
Aztán ha semmi dógod ......akkor a hidraulikus 3.pont is érdekől idén veszek 1et ugyis az qélet.....
Válasz #110. hozzászólásra
eladod????
hátsókerékbe nincs esetleg???
tudod a súlyelosztás...
Válasz #118. hozzászólásra
Most akkor melyiken szokott elöl lenni???
Válasz #117. hozzászólásra
Persze fenn van,(egy raklapon)
Válasz #115. hozzászólásra
abrokest
haggyad Fan majd hónap
traktoron most van elöl?
esetleg fölfogatást ilyesmiket
hadd okosodjunk hehehe
ritkán látni ilyet
Válasz #115. hozzászólásra
megy a tö..m,hátul van egészen a csarnokban
Válasz #112. hozzászólásra
fogadok, h. kimegy most és leméri lefotózza
Válasz #113. hozzászólásra
finnnnnnnn????????
Válasz #112. hozzászólásra
nem mértem 70kila van ráirva ,24-esbe stimmel ,amugy nem teljesen ilyen,csak van 4 db fölöösöm
Válasz #110. hozzászólásra
70 kiló 1db mérted?
pont ilyenek?
átmérőt ide meg ilyesmiket....
Válasz #109. hozzászólásra
olyan mint az mtz hátsó kerék súlyai
Válasz #109. hozzászólásra
van 4 db-om 70 kilós,kell,hónap fotózzam
ezek minek a súlyai?
kiló?
itt 1 tót oldal egész véletlenül pár súllyal
http://shop.markomt.sk/scripts/zbozi.php?KID=81
Válasz #106. hozzászólásra
Én nagyon örülök neki.
Válasz #105. hozzászólásra
111q
Nem én csináltam a videókat............egyáltalán örülj neki hogy lett !!!!
Szabi hány mázsa a nagy sárga vas????Tudom h. már valamikor beszéltünk erről,de nem emlékszem.Nagyon jók voltak a videók,csak rövidek.
igen Sanyi
sajnos idén még csak most kezdődik igazán a tánc... megyek is ki szántani, letudtam az itthoni reggeli feladatokat.
Én kötelet nem kaptam de voltak hasonló értelmet képviselő gesztusok
csakhogy szépen fogalmazzak
De amúgy hihetetlen jó dolog ez!!!
(mégjobb mint megcsinálni a cseppet)
Kalciumkloridot honnan lehet szerezni amúgy???
Válasz #101. hozzászólásra
Az este elment az internet,nem tudtam befejezni! Mikor nálunk megszületett a kislány én egy "borjú kötelet kaptam a kollégáktól".Remélem érted a viccet!
Válasz #100. hozzászólásra
Régeb fagyon énis probálkoztam tarlot szántani de a szine a talajnak 30*30cm nagyságu darabokban éllére állogatva maradt, nagyon rondán nézett ki.
Válasz #100. hozzászólásra
Most volna jó a tavalyi időjárás, minden munka elvégezve.Csak a babázással kellene törődni!Jut eszembe nem kaptál kötelet?
Válasz #98. hozzászólásra
tudom jól koma.
Az a probléma, hogy azokon a fagyokon aratni kellessz még 70hektár kukoricát ám! A hajnali fagyok meg csak pár órásak ha elkezd kiengedni lehet hazamenni, szóval nemlesz túl nagy volumenű az sem. Aztán nem 10hektár maradt hátra hanem még vagy 200, a kukoricákhoz még hozzá sem nyúltunk illetve egy táblán lett megkezdve a buli az ekével, de ottvan még nagyonsok forgatnivaló.
Arról nem is beszélve, ha itt beindúl a fagy akkor úgy elfagy hogy aztán nem szántunk. Egyébként meg a mostani szántáskép nem is rossz, csak a nagygép nagyekéjével taknyolja a talajt mivel nagyon nedves.
Amit lehet nyomni kell mert itt a tavaszi földvágatásból semmi nemlesz az hótziher.
Azok a táblák amiket már régebben kinyomtunk olyan szépen aprózódtak hogy nagyon meglepődtem! A múltkori elég jó fagyok, esők szárító szelek miegymás már most elrendezte a hantokat, megpattantak megomlottak tavasszal kitűnő munka leszrajtuk (ha nem lesz ennyi víz mint idén)
Válasz #96. hozzászólásra
Nincs itt semmi vad !!!!!!!!!!!!!
A gyártó használati utasitásábann 0.8 és 1.8bár között lehet a gumit használni akor mi a VAD?
Eegyébként a VAD-ról egésszen más jut az eszembe.
Válasz #97. hozzászólásra
Nemértem mit kinlódtok, meg kell várni az éjszakai fagyokat, az részleges megoldás lehet az üzemanyagpusztitó sárgyúrásra
Válasz #95. hozzászólásra
Én 0,5 bar-on húztam eddig az ekét a naggyal, michelin gumi.
Viszont teljesen vontatott két keréken guruló ekét húzunk, tehát a gép farát gyakorlatilag semmi súly nem nyomja, najó a gerendelyé.
Ez a két járókereke túrja a sarat alapból az ekének ami szerintem rengeteg vonóerőt üzemanyagot igényel plusszban.
Viszont ezt is húzza a gép a kopottas gumijaival is, pedig ha belegondoltok féligfüggesztett vagy függesztett ekénél az eke súlya illetve behúzó ereje ami a hárompontot lefelé kényszerítené folyamatosan, tehát mindez a hátsó kerekekre súlyt nyomóerőt produkál amitől elvileg jobban fogna.
Na esetemben nincsen ilyen, őt mint írtam az ekét kell a szántáson felül még a sárban túratni, mive 10-20centire a főd al süllyednek a kerekei, ezek közűl is inkább az első barázdában járó a rudas, ez nagyonsokat tud fogni rajta úgy érzem.
Válasz #95. hozzászólásra
elég vad megoldás
mekkora mákod van h. 1 ilyen "VAD" beavatkozással is tudsz előbbre jutni....
Jó estét!
Látom itt többen a jobb tapadásonn gondolkodnak.
Nekem van egy jól bevált modszerem ilyen esetekre.
A bal hátsó kerékből le eresztem a nyomást 0,9 bár-ig a joboldalit meg 1,3 bárra állitom. Ezután a szántást jobra forgatolag hagyományos "ágyszántás" ként csinálom fügetlen, hogy az eke váltva forgó vagy szimpla.
STOMIL 8pr gumit használok (állitolag valami Lengyel MICELIN) de jol birja.
Válasz #93. hozzászólásra
Minden dolog érdekel.
Most csak azért gondolnám vízzel kipróbálni, mert kici pénz, kici kockázat
Aztán ha pozitívuma válik akkor lehet agyalni, hogy mit, hova, mennyit
Válasz #89. hozzászólásra
feeeeeessseeeedd pirosra!!!!
plusz réteg plusz súly és egyébként is az felbékjózza a paripákat az eltunyúlt sárgában
(nomeg közben lökjed rá a slagot a kerekekre)
Ma nézegettem defektszerelés közben, hogy ha van valami ócsó lehetőséged nemnagy kunszt megcsináni a súlyozást rája, még a felnik belsejébe is mehet aztán hagy szóljon!
Holnap megérdeklődöm mennyi lenne a nyersanyagszükséglete illetve a gépmunka rá. Ha tudok mondani egy jó árat eljösz érte?
Jó a víz, csak ha valami defekt van akkor szívás. Súlynál rakodóval targoncával 4csavar lebontásával gyorsan megvan a leszerelés aztán lehetgumizni
nah azért mondom xd
Válasz #90. hozzászólásra
Igaz !!
4-es !!
de nem 2 es vf el??
Válasz #88. hozzászólásra
Ugyan ezt csináltuk 290 Le-vel
nemtom h nekem mit kéne tennem az lgw re mert a 2-es váltvaforgatósal csak kapirgál multkor majdnem már sírtam amikor 10 centi mélyen elsőkerékkel meg difivel csak kapart mind a négy kerék
csak nem , mert az alávágó is megkérdezi hanyas a kabát
Válasz #85. hozzászólásra
Azt hiszem szántásban haza vágná a gumit.
Üdv!A súlyozás ugye tapadás javítás céljábol megy ? Én ma adtam egy esélyt magamnak csemetét kellett kiszedni az idő + hát nem a legjobb de a szükség nagy úr van itthon 1 teherautó hóláncom azt eröltettem föl az egyik kerékre mert hát a 2 kerékre való ment föl 1 kerékre (átfedéssel) nem mondom + de igen jó lett az lenne a tuti ha a másik kerékre is lenne lánc de hát hiába szegény
Ja nem volt azért 2 perc mire fölkerült a lánc
Válasz #83. hozzászólásra
A rabeerk nem ócsakavas, mert harminc éve megy rendűletlenűl és ha az idő engedi még 30 múlva is ugyanilyen lesz
Válasz #78. hozzászólásra
vegyél már azután a traktor után egy normális ekét , ne bohóckodj mindenféle ócskavasakkal
Válasz #72. hozzászólásra
Te tudod mennyire kaparsz.
De ha belepakolsz jópár mázsát szántáskor az 1általán nem árthat.....
Vadássz öreg súlyokat össze ....
6q per kerék gondolom.....???????
300 nem lenne vlm. sok 1be
Válasz #77. hozzászólásra
4ediket vedd le .... zsírozd le
3mal szántsd le a vizet.....hehehehehe
így van
függesztettel csodákra képes az ember
vontatottal meg.......... halott vagy!!!!
normál időben viszont úgy szalad a gép után mint a mese!
mármint a fődön gurúló eke.
Dolgoztam egy évig függesztett ágyekével, meg is van IH átalakítva, 4fejes, de nem akasztom fel mert egy utolsó mocsok, minden nap szétszakadt valamilye éjszaka javítottam műszak közben a barázdában, jól benőtte a gaz többé nem is akarom látni eladnám ha inné valaki. Lazább talajokra nem 200ló feletti gép után kiváló, előtte a same meg a T150utánévekig baj nélkül mocorgott, azoknál ugye a motor engedett meg ami tudott, de itt meg ő volt a leggyengébb láncszem.
Drága eke nem lesz véve, nincs tervben, annyi pénzből inkább egy igenjó kukorica adaptert szereznék be, és akkor a kistraktorok a kis függesztett ekékkel is könnyen forgatnák a jól aprított górét, jó időben meg a rabewerk ottvan robbantani a fődet
ilyen időbe legjobb a függesztett vf eke,tegnap beszélgettem egy traktorossal aki féligfüggesztett eke után kapott egy függesztett 5 ös rabet a 7820 után.
Azt mondja hogy a féligfüggesztettel csak gázolajpazarlás volt.
Mi is tudunk szántani ahol a hátsókerék nem köt be,csak 4-5 km -el meg 20 centin.
Egész nap az erőszabályzót tekergetem.
Válasz #75. hozzászólásra
Nincs .
De itt nagyítható a kép...http://www.agriaffaires.co.uk/used/farm-tractor/1470930/fiatagri-fiat-180-90.html
Válasz #74. hozzászólásra
erről nincsen egy fotód esetleg???
fogalmam sincsen hogy néz ki a fiat súlya.
Ztor crystalé nemjó esetleg???
Összességében így sokkal jobb lett.
Ajánlanám a 180/90-es és 180/80 as Fiatok hátsó kerék súlyát . Mi egy E-516-os nyomtávszélesítő karikával rögzítettük a felnicsavarokra minden átalakítás nélkül...
Üdv!
Tavaj raktam én is 1 kis plussz súlyt az 50-es elejére azon felül mint ami a képen is látszik 1 kb 60-70 literes tartájt (vízzel tele csatoltam föl és rendesen jó volt szántáskor de kint az erdőn hamar megadta mágát mert hát útban volt