Hirdetés
Fórum
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza gyomirtása új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ 1221 traktor új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Kukorica vetőmagok új
556 hozzászólás
van sok ismerősöm aki jár ki már vagy tizen pár éve külföldre,de azt mondják egyre nehezebb,meg szinte nincs is már régi gép.mindent kifosztottak a keletiek.na már nagyon drága kint minden.
Válasz #52. hozzászólásra
A lengyeleknél az új gépekre nagyon nyomják a támogatást igy nem csoda,hogy szabadulni akarnak a régitől..
Válasz #53. hozzászólásra
Hogy, van ott a tengeren való átkelés, jól tudom hogy van egy alagút?
Lényeg, hogy mennyibe kerül a komp vagy akármi??
az angoloknal leg olcsobb gepet venni de draga szerintem a fuvar dijak
Válasz #51. hozzászólásra
Az tuti ,hogy a kinti gépeknél megy a varia, nézegetem a kinti oldalakat már 1 ideje, de olcsó jó gépet nagyon ritkán találni!! Itt ha csak esetleg kihal 1 öreg esetleg akkor lehet venni valamit a családtól jó áronn de az meg szerintem ritka mint a fehér holló!!! Még az Angoloktól és a lengyelektől lehetne valamit behozni miben van 1 kis fantázia!!! Vélemények?????
Válasz #49. hozzászólásra
hűűűű,ba..dmeg,nem vagy egy lángész!
9999 óra után nullázódik az üzemóra,16900 óra meglátszhat rajta,így 6900 órásnak nem adhatja el,8500órásnak meg elmehet.
Válasz #49. hozzászólásra
De az évjárat közt is 3 év van ,lehet h nem ugyanaz a gép, csak mivel tipusazonos , ezért lementette volna ?
Válasz #46. hozzászólásra
de most itthon több üzemórával árulja vagy mivan?
Válasz #46. hozzászólásra
hazahozta volna a buzija,és más szögből,lefényképezte volna senki se jött volna rá....,de ezek 1 fillért se raknak az üzletbe előre,sok ehhez hasonló hirdető van. remélem előbb-utóbb mind éhendöglik
Válasz #45. hozzászólásra
14-15 ezer órával senki nem adna érte annyit
Válasz #44. hozzászólásra
ja de lehet korrektül is csinálni meg lehet pitiáner módon,mint pl ez, mert ugye hogy nőtt meg az üzemóra 6900 rol 8500 ra , úgy hogy a gép még gondolom kint áll a német udvaron,gondolom
Válasz #43. hozzászólásra
gondolom tudott alkudni 1 kicsit.
nincs is azzal semmi gond,DE AZ ÓRA TEKERGETÉSÉRT el törndelném mind a két kezét,a kis buzinak!
Válasz #43. hozzászólásra
Mostanában elég sokan próbálkoznak ezzel biztos nem lehet rossz üzlet
Válasz #42. hozzászólásra
Hmmmmmmmmmmm lehet mégis inkább ezzel kéne foglalkozni földtúrás helyett
jó üzlet használt gépet behozni külföldröl?
pl EZEN mennyit nyerhetnek?
Válasz #40. hozzászólásra
Érdeklődni szeretnék tapasztaltabb gazdálkodóktól. hogy én most vettem egy telket .kordonos szőlővel. és az érdekelne hogy milyen traktor lenne jó a művelésére . ez egy hegyoldalba van , mit javasolnak hozzá pl talaj marozást vagy szántást , mekkora LE és négykerék vagy elég a hátsó kerék meghajtás . és még az is érdekelne hogy ha külföldről hoznánk be traktort az mennyi lenne kb , mennyivel olcsobban lehet kint venni mint magyarországon traktort. Köszönöm a segítséget előre is ,
Válasz #15. hozzászólásra
Feri, meg tudod adni számát és nevét, akikkel vetted külföldről a traktort? Szeretnék én is venni egyet Angliából, csak nem nagyon tudom a menetét, gondolom ők vágják. Megbízhatóak teljesen?
Akik már bíztak meg másokat azok is írhatnak fejleményeket, szívesen veszem, köszi!
Nekem olyan kérdés lenne, hogy a kinti használttraktor vásárlása nem lett problémásabb, CO kibocsáltásra azaz EU normra kell figyelni, vagy mindegy milyen öreg gépet hozok? Vagy akkor fizethetek regisztrációs díjhoz hasonlót...?
Válasz #32. hozzászólásra
Ez a helyes válasz.
Válasz #36. hozzászólásra
Igen, magánszemélytől hoztam.
Válasz #34. hozzászólásra
Az a tiszta ha sima adásvételi van. De ez kint is csak magánszeméllyel működik. Kereskedőknél általában csak áfásan lehet vásárolni. :(
Válasz #33. hozzászólásra
Ha nem vagy áfa körös akkor szerintem nem kapsz eus adószámot amire megvehetnéd kint nettóban. Szóval akkor kint kell áfát fizetned. Kinti kereskedők megszokták kérdezni hogy a teljes összegről írjon e számlát? Szóval kiebb értékű gépnél ez is járható út hogy csak a vételár töredékéről kapsz számlát és akkor áfát is csak azután fizeted ki.
Válasz #29. hozzászólásra
Őstermelő vagyok, adásvételivel hoztam a kombájnt, az eladó sem, igényelte az áfát, így nekem sem kellett megfizetni.Áfakörös őstermelő esetén kell az EU-s adószám. Az adásvételi egyik magyar, a másik német nyelvű legyen, egyforma, s így még a fordítást is megúszod.
Válasz #32 hozzászólásr
Ha megtartom magamnak akkor nem kell áfát fizetni?Nem vagyok áfakörös.
A Lényeg a következö Kiváltod az EU-s adó számot ezáltal te kinn 0 áfával megveszed a gépet hivatalos számlára és csak akkor kell majd áfát fizetned ha eladod a gépet ismét egy másik embernek hiv számlára!! De ha mégsem jol tudnám javitson ki aki jobban jártas benne
Ha áfás vagy akkor csak negyedévkor bevallod meg vissza is igényled
A kérdés ,hogy ÁFÁs östermelő vagy?
Tudna valaki segíteni abban,hogy külföldről szeretnék traktort venni, eu-s adószámot most intézem őstermelő vagyok,az áfát most nekem hol kell megfizetnem külföldön vagy itthon vagy egyáltalán kell e áfát fizetnem?
Válasz #25. hozzászólásra
Hogy tudnánk összehozni a kimenetelt?
Válasz #26. hozzászólásra
Azt mondják nem is igazán olcsóbb!Hanem a müszaki tartalom az amiben töbet kapsz a pénzedért!! De ez inkább azoknak jó akik idáig sem és ezután sem voltak pályázat képesek.. Tehát kimaratak a jóbol de mégis csak szeretnének valamit maguknak.. És nem az ithoni agyonkinozot és töbszörösen beszámitot gépröl álmodoznak..
Válasz #25. hozzászólásra
Mennyivel lehet olcsóbban megvenni kint a gépeket?
Válasz #24. hozzászólásra
Én parter vagyok
CIH 7210+5150 érdekel
Sztem egyszerűbb volna összefogni kimenni németbe, v. inkább hollandba körülnézni és hogyha egy helyről több gépet elhoznak még az árból is lehetne kicsit faragni.
Válasz #22. hozzászólásra
Nyelv megy is,de hallottam vannak sok olyan hirdetések melyek nepperek.
Szakosodtak arra,hogy franc. anglia be hozzák a gépeket kozmetikázzák kicsit és piacra dobják.
hallottam ilyen "parasztról" is és beálitja hogy ő használta kicsiny kis birtokán.
Ha tudsz ajánlani valakit szívesen veszem.
Válasz #20. hozzászólásra
Mi tárgyaltunk velük évekkel ezelőtt. Apa és fia, korrektek voltak, de elég vastagon fog a ceruza számlázáskor...
Ha nem beszélsz nyelveket, és/vagy nincs helyismereted, akkor azért nem olyan vészes, mert jóval kisebb a kockázat, de pl. én megvagyok nélkülük is...
Válasz #4. hozzászólásra
A legelső,hogy a gépnek pontos származását végigvezetni,a gyártól kezdve.Ha minden adásvételi megvan,akkor csak vizsgára bejelented,és ott mindent elmondanak.Volt ilyen esetem.Nyűgös,de megoldható.
Van valakinek Tapasztalata gépbehozatallal emme társasággal http://www.agrarindex.hu/?
Köszönettel veszek minden infót
Kösz Feribá a segítséget...
Válasz #16. hozzászólásra
Szabi !Csak nem a közös ismerösünkre gondolsz??? Az emberünknek lasan külön rajongói oldala lesz a neten!!Egyre több emberel találkozom...
Na ez tetszene , de havernak kell...
Kéne valami elérhetőség. Meg ha esetleg tudna Feribá tippeket adni a haveréknak , akkor a maga száma is kellene, ha felhívhatnák , hogy mire hogy figyeljenek stb... Tippek egy öreg rókától , érti..
Ha kinéznek egy két gépet , és mielőtt felvennék a kapcsolatot az ismerősével , magát megkérdeznék erről arról.
10 bőül 9 átbax
Válasz #14. hozzászólásra
Ki sem kellet menni.Szerződést kötöttem,alaposan körberágva mindent!
Válasz #11. hozzászólásra
Ha egyáltalán nem vágod a nyelvet és egy közvetítőt viszel ki, akkor ott a szemed előtt mosolyogva átvernek az eladóval összejátszva..........
Szevasz!
Angliából hoztam egy Valtrát,nyirturai cég segített,németországból is tudok egy Urat aki segít.Ha érdekel, akkor leirom!
Tedd be az apróba, mit keresel, lesz jelentkező 1-1,5 százalék a közvetítői díj, tudod venni áfásan vagy áfa nélkül.
Ha mondjuk kinézek egy gépet pl Németbe és nem beszélem a nyelvet , van kereskedő cég vagy közvetítő aki segít egy kis apróért elintézni behozni , esetleg hitelt intézni rá , állapot felmérést (ennek lehetőségéről kérdezősködni)stb... Kik foglalkoznak ilyenekkel ?
KÖSZÖNÖM, DE GYMS MEGYEI VAGYOK
Válasz #1. hozzászólásra
Hozd el a papírokat elmegyűnk a közl. felügyeletre van személyes kapcsolatom próbálok segíteni
Válasz #7. hozzászólásra
Bocs, azt nem is olvastam hogy egy éves, akkor biztos megy.
Válasz #6. hozzászólásra
de ez egy éves. biztos megvan neki az euro2 vagy lehet 3-is.