Hirdetés
Fórum
Traktorválasztás: John Deere vagy Fendt
Létrehozta: Vendég , 2008-02-17 09:54:05
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Direktvetés, no-till. új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- RS-09 eszközhordozó új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Használt szántóföldi permetező új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
955 hozzászólás
Válasz #151. hozzászólásra
na de ha átutalja lóvét és nemveszi meg?ki fogja éhező kölkeknek tovább termelni a kaját?
Válasz #138. hozzászólásra
de ilyet TÉNYLEG nem lehet meghatározni. Már csak azért sem, mert itthon van egy nagyon széles réteg, aki bármit szeretne is, és bármi lenne az igénye, akkor sem tud 10 millát sem fordítani egy traktorra, pedig az még nagyon nem az "álmodjunk egy nagyot, és vegyük meg a legtutibbat" ár.
De általánosságban elmondható, hogy középkategóriában a vállalkozások 70-80%-a ki tudna gazdálkodni bármilyen csili-vili traktort. De attól még nem lesz nagyobb szüksége rá.
Az a gép, ami egész életében trágyát hord az istáló meg a trágyaszarvas között pl. nem igényel GPS-t, sem fokozatmentes váltót, sem fordulás-programozást, de még csak mellsőhíd-rugózást sem. Ami egész életében vontatott ágyekét húz, annak nincs szüksége front-TLTre, vagy ami soha nem megy fel az aszfaltra, annak nem kell légfék.
Ugyanígy ahol a traktoros egy SMS-t sem tud írni, oda nem kell érintőképernyős beállítás, mert csak az lesz a vége, hogy soha nem mer hozzá se nyúlni, nehogy elrontsa.
ez viszont nem jelenti azt, hogy ez fölösleges dolog lenne. Nem azt mondom, hogy e nélkül nem megy, de ahol tudják használni, ott busásan megtérülhet...
Válasz #149. hozzászólásra
Konszolidálódnak a viszonyok, ismerkedünk, barátkozunk, kitudjahogymilesszavége???
Válasz #151. hozzászólásra
Dedilis!
Válasz #139. hozzászólásra
Ha sárgakereküt veszel az talán kevésbé rossz döntés mintha piroskereküt , de legjobb döntés az lenne , ha az országod éhező gyermekeinek utalnád el a vételárat
gondolj bele hány Malawi árva tudna jól lakni annyi lóvéból
Válasz #138. hozzászólásra
Fontos pl.:a rugózott híd , power váltó , súly , ikerkerék, jó ülés , stb...
Kevésbé fontos , de jó ha van : forduló automatika , elektromos hidr szelepek , teljesítmény vezérlés ,fok.ment. váltó stb...
Felesleges : front hidr + kardán , automata kormány , 50-60 km/h , xenon , túl széles gumizás , stb...
Válasz #147. hozzászólásra
gedappa ala rappa?
hát a szerviszről mik a hírek?
nincsenek elszállva mostanság?
Válasz #146. hozzászólásra
mégegy X
Válasz #144. hozzászólásra
Ettől-attól, innenonnan
Válasz #142. hozzászólásra
Nálunk van már a mégzöldebben kívül minden szín - jó, sárga sincs még - , de én a JD mellett teszem le a voksom. De ez csak egy női vélemény.
De ha szavazásra kerül a sor, legalább egy x már van erre.
Válasz #139. hozzászólásra
Pedig imádom a nyelvet... hátmég a mindennemű magyarnyelvi ragozást....
Siklunk éscsak siklunk.....
Nem szabad gyorsan siklani.....
Még a végén lényeges dolgok felett siklunk el....
Az hogy mit az 1 dolog....
De a HONNÉT????????
És KITŐL????????
Na ezek fölött se szabad elsiklani eszvéesz......
de a ZŐD az ZŐD....sárga kerekekkel
Válasz #142. hozzászólásra
Mármint a lottót nyerem-e!
Válasz #141. hozzászólásra
Csak a két zöld, vagy piros, netán a kék, is képbe van? Annyit írtatok itt, én is nézegettem a gépeket hát találtam, csak még nem néztem nyerem-e. Rittig az 5.szín tetszett meg, nekem.
Válasz #140. hozzászólásra
Álltalános hezitáció pénztárcatartalom figyeléssel egybekötve
Válasz #135. hozzászólásra
Ez így van, de nálam addig van feszültség. Te szerintem már képbe vagy csak az áldást várod... mindent össze vettettél, s várod döntésedet ki miben igazolja? Rosszul gondolom?
Válasz #136. hozzászólásra
Na,ne ragozzuk tovább
Szóval, Te melyik oldalra húzol
Válasz #134. hozzászólásra
Igen ez igaz , de van egy határ ahol a gép kezeltéged és van amikor te vagy a gépkezelő és a te munkádat könnyíti meg.Én most kimondottan hazánkra értettem a kérdést nem 1000 hektár egybefüggő szántóra.
Válasz #130. hozzászólásra
Nem a kényelemre gondolta, hanem 5-10 évmulva fejleszetesz veszel egy gépet ami vagy elektromos vagy hidraulikus csatlakozáshiány végett nem fog műköni
Válasz #129. hozzászólásra
Elég gyorsak a fiúklányok mi?
Node ha betetted a 415öst akkor változtathacc nagyra????
Engedi ezt a heccet a SK rezsim?????
Válasz #132. hozzászólásra
A döntésed helyessége nem dől el a következő 2 napban, de az elkövetkező 2-3 évben érezteti a hatását
Válasz #130. hozzászólásra
Kerekek nélkül nehéz volna például
Szerintem ez a kérdés kategória függő is.
Válasz #129. hozzászólásra
Akkor nagy kalap....!
Válasz #120. hozzászólásra
Az ilyen volumenű döntéseknél, mikor meghozod, utána nem szoktál úgy lenni jól döntöttem, vagy sem? Én a kisebbeknél is, kb két napig....alig alszok... Ráadásul sokszor nem az jön össze amit gondoltam, azért írtam az előbb.
Válasz #126. hozzászólásra
Csak vsárnapi relax
Válasz #124. hozzászólásra
De,mégis mi lenne az ami miatt nem tudnál szántani , vetni , aratni? Persze a kényelem nem utólsó szempont.
Válasz #123. hozzászólásra
Most? semilyen, volt 2008ban,amiről lecsúsztam,aztán remélem a 2009 es már idénn átmegy
Válasz #121. hozzászólásra
ilyen nincs
más kell egy olyan gazdaságba, ahol az a 37. gép lesz, és más oda, ahol az egyetlen
megint más ahol analfabéta józsibácsinak vrszik, és megint más, ahol az egyetemet végzett 35 éves tulaj jár vele
más akkor, ha csak szánt meg kombinátoroz, meg megint más ahol elől kultivátort, hátul meg frgóboronával kapcsolt preciziós vetőgépet visz
nincs olyan, hogy fölösleges felszereltség, csak olyan van, hogy neked nincs szükséged rá...
Mi volt az a cucc Maestroo ami a Te esetedben, konkrétan, ehhez a filozófiához vezetett el Tégedet????
Már azt hittem, csak némán sassolsz és nem adsz konstruktiv hozzászólásokat
Válasz #111. hozzászólásra
Nem ezt kérdeztem.
Válasz #121. hozzászólásra
Ami ma estleg felesleges az holnak jólöhet holnapután pedig lehet hogy nélkülözhetetlen
Ecseteld csak a hunoknak - nekünk- h. miféle pályázat van mostttt..... hadd csorgassuk a nyálat......
Ja, aki most gépelt..
Válasz #119. hozzászólásra
Ez tényleg jó.Viszont egyre kiváncsi lennék.Szerintetek mik azok a dolgok amik kellenek egy mai mezőgazdasági gépbe,pl.it hazánkban?Mi az a fejlettségi szint ,és mi az ami már fölösleges?
Válasz #119. hozzászólásra
Ismerem?
Válasz #117. hozzászólásra
Van egy ismerősöm, nézegeti a gépeket egyiket,... másikat, ...végül a harmadikat veszi meg...
Válasz #117. hozzászólásra
Nem
Ez az unokám volt csak ideült
Nade én is beírhatom......
Válasz #112. hozzászólásra
Ezt Te kérdezed???
Válasz #115. hozzászólásra
A 936 - nál 18 000 kg.
Válasz #113. hozzászólásra
"nem" nélkül....
Válasz #110. hozzászólásra
Így van , jól látod, kinek mi tetszik,és ez így van rendjén.
Válasz #105. hozzászólásra
jd 8530 nem minimum súlya 12300 kg.... a szállítási súly pedig 16000 kg....
Válasz #97. hozzászólásra
Milyen pályázat van tótiába?
Válasz #109. hozzászólásra
A többlet netto súly-árérték a technikai színvonalat,hozza magával,amit más gyártók lekoppintanak és 3 év múlva beleteszik a gépükbe,más néven, és leírják ,hogy övék az első.
nehéz manapság a vezető márkák között dönteni.
valószínűleg a "melyik gép tetszik",és esetleg az értékesítő szimpátiája dönti el.
Válasz #108. hozzászólásra
És mennyibe kerül a gép nettóban + a súly ?
Válasz #107. hozzászólásra
A fendt 936 súly nélkül 10 800 kg.
Válasz #104. hozzászólásra
a súlyozatlan, másképpen szerkezeti tömeget nézd.
Úgy néz ki hogy a katalógusodban keveredik a kettő.
a 936 kb jó de a magnum az tuti nem súly nélkül annyi.
110 körül lehet súly nélkül
Válasz #104. hozzászólásra
Viccesek ezek az adatok papíron, valóságban eléggé máshogy van. Mérlegen dől el a dolog valójában.