Hirdetés
Fórum
Traktorválasztás: John Deere vagy Fendt
Létrehozta: Vendég , 2008-02-17 09:54:05
Kedvencekhez
Segítség
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Használt szántóföldi permetező új
- Direktvetés, no-till. új
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
955 hozzászólás
Válasz #1. hozzászólásra
Nekem egy 5 éves 125-ös Vario-m van és egy 1 éves 165-ös Vario-m. Nem igen kommentálom, a legjobb gépek. A JD már nem a legjobb.
Akit még érdekelnek részletesebben a tapasztalataim és a további véleményem, írjon emailt:
stellla4@freemail.hu
FENDT ÜBER ALLES!
palinak Melyik az az angol forum ahol ilyeneket irnak?
Mert nagyon kivancsi lennek a kulfoldiek tapasztalatara is .Koszi
köszi
Hali JD-nek! :-)) Igen nekem van bálázóm de nincs rajta aprító, nem használtam sosem és nem is tudom milyen hatása van ! Még pár ilyen év mint a tavalyi / amikor ronggyá ég minden/ és nem kell aprító! Örülsz ha össze tudud bálázni és nem töri apró cafatokra!
nekd van bálázód. kell az aprító? akarok venni egyet.
Hát ezzel én is eggyet értek! A mai géppaletta nagyon színes.Biztosan nálad is meg van,hogy melyik áll hozzád a legközelebb!!
Nézd JD én is vennék 30-as jd-t jó lenne,de ahogy mondod nekem a claas tetszik.A jd kurva jó traktor,de már a minőség nem az igazi
Márk a legfontosabb szempont: Hogy neked tetszen! Bármilyen gépet veszel öröm lesz vele dolgozni! de ha olyat veszel ami nem füllik a fogadhoz azt mindíg csak piszkolni fogod!
Pali szerintem meg épp most van sok változtatás a gépen , a 10-es és a 20-as széria közt nem volt ekkora a külömbség!
Az meg hogy drága az egy relatív dolog! Mihez képest? Mercit nem kapsz szuzuki áráért!
Melyik gép éri meg az árát? Egyik sem, de nekünk dolgozni kell valamivel és kénytelenek vagyunk valamilyen szempont alapján választani.
Nem állandó!Van benne 750-es is! Ha erre kapcsolsz akkor az 540-et már 1450-es motor fordulaton leadja! Könnyebb munkánál ezt használjuk. A JD az 540E-nél 1700-at ford amotor.
Nézd JD el van szállva egy kicsit a jd magától,éppkézláb változtatás nincs a traktorokon a 20-ashoz képest.Hidd el a jd pofátlanul drága és annyit nem ér de ugye ebbe egyet értesz
Pali már többször el nézegedtem hogy fiatal korod ellenére milyen fa..án csűröd csavarod .... hogy azért oda is bökj de mégse maradj szarban! Komolyan mondom valaki a múltkor azt irta politikus leszel de lehet hogy igaza volt! :-))) Az tény hogy a régi gépek minden típusból jobbak szoktak lenni, megmár ugye bizonyíthattak eleget, majd a 30-asról is eldől úgy 5 év múlva hogy jó-e vagy sem! De azt azért te sem gondolhatod komolyan hogy egy olyan gyár mint a JD ilyen hirtelen fejlődne visszafele!
Zoli, a Varió váltós Fendt TLT hajtása bármilyen motor fordulat mellett állandó (540,1000)?
Van szőlőbe való traktora a nectis meg a celtis is jó oda.Jd menj fel egy angol forumra úgy szidják a jd-t mint a bokrot,azt mondják hogy a 30-as jd-k kalap szarok gyöngék sokat fogyasztanak.A case ih pumát dícsérik az nh-t meg azt mondják az új claas jobb a jd-nél ezt nem én mondtam,de a 10-es jd-k tényleg jók.
Ez igy igaz !De ha a JD is felszereled fullosra mint a FENDT-et akkor, akkor már nincsenek is olyan eget verő különbbségek a kettő között!
Krisztának nem Class van hanem Renaultja
Szevasz palika ! a claas befér a szőlőbe? :-))
Classot ne vegyél mert a Krisztáékénak is tönkre ment a kuplungja új korában:)))))))
A Jd fapados szériája az SE széria! a 30-asnál meg a comfort! De a fendtnél is van fapados széria! Az tény hogy mindkét gép jó csak nem mindegy mit hasonlítasz össze mivel! Az ár érték arányról nem is beszélve!
Vegyél claasot az olcsóbb és van olyan jó mint a jd
Na most megirtad a frankót! Hogy melyik a fapados!Én egyébbként jó gépnek tartom mind a két márkát!
Na az már valami, de akkor ne a fapados Jd se szériát hasonlítsd a fullos fendhez hanem a 30-as prériumot!
Akkor most elárulom, hogy van egy JD-m is!És én magam tudom az ősszehasonlitást végezni.
Nekem meg Jd van kettő! A szomszédnak meg fend le tudom mérni a külömbséget!
Minden féleképpen le fogom cseréni, már régóta gyüjtögetem az új gépre valót, csak még nem döntöttem melyikre.
Ha azt mondom, hogy kettő is van akkor megnyugszol.
Ha hamar szeretnél egy gerincsérvet akkor jó döntés!
én nem mérgezném magam az mtz-vel szőlőbe, mindenképpen egy jól zárodó, szürt levegőjű fülkéset vennék
Nézd meg a középső képet! Láttál már fendet közelről is?
http://www.manitou.hu/index.php?menu=1&smenu=12&groupID=2&marka=5&gep=21
Ilyen vélemények után rázatom magam tovább a jó öreg MTZ-vel, az is eléggé fafados:)
JD-nek! Ha olvastad az elején, varió váltós trakiról beszélünk! És annak igen is szép!!
Zoli! Nézz már meg légyszives egy 309-est belülről aztán majd rájössz!
Fannak igaza vn :))))
Szerintem meg mind akettő fapados Mtz-ét a népnek
Szerintem meg aJD a fapados aFENDT-hez képest
A Fend 309 egy fapados gép! És messze nem ér anyit amenyit kérnek érte!
A jd-t sem lehet házilag javítani.Jó mindakettő,de jooban megéri jdt venni.
Minnd a két traktor nagyon jó és megbízható, a Fendt ben több az elektronika, nehezebben javítható házilag.
de van támogatás csak álattartásba lehet bele csempészni! Annak jó akinek az van!!
a JD-nek ugyanez keskenyben 5020N tipus
Idén már nincs géptámogatás, csak kertészetben van.
Az árkülönbözetet nettó árban, és az állami támogatás levonása után értettem.
Én most kaptam ajánlatot JD6130ra, 10,8mft.
A szőlőbe jobb a kisebb,azt gondoltam szántóba kell.
Egerben lakom, szőlőműveléshez kell, ezért a méret is fontos, hogy elférjen a szőlősorban és a sorvégi fordulókban
Én is 6-os szériás JD-ben gondolkodnék.
Ezeket az árajánlatokat 2007 októberében kaptam, a mostani árakat nem ismerem.
Nézd meg a JD60-as sorozatot is,nem sokkal drágább és szerintem jobb.
12 000 euró az nem két misi