Gázolaj árak 611 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 407.17 Ft USD 380.08 Ft CHF 433.84 Ft GBP 490.68 Ft

Fórum

Trimble - CFX-750 -es sorvezető

Létrehozta: New hollandos Józsi , 2012-02-21 16:53:16

Kedvencekhez Segítség

458 hozzászólás
Nincs profilkép
#258 deneskikol
2019-12-18 17:45:23

Válasz berezol #59. hozzászólásáraÜdv!

Amennyiben a CFX-750-es sorvezetővel és a FIELD IQ kijuttatás vezérlővel valósította meg a Kertitox permetezőn az automata szakaszolást, úgy leírná a tapasztalatokat?

Köszönöm.

#257 jamo
2019-12-18 08:34:28

Válasz Szabi. #256. hozzászólásáraMármint melyik részét? A kábelt én is legyártom, minta alapján. De talátam hozzá a neten még kapcsolási rajzot is.Szóval ez nem probléma. De a motorből se akarom kibányászni a gyári stekkert és a meglévő gyári köteget se akarom elvágni. Műszerészek is a netről rendelnek. Ha én nem találok semmi forrást hozzá a külföldi oldalon se valszeg ő se fog. Azt lehetne, hogy egyesével végignézni hátha valamelyik más gyártóé stimmel hozzá méretileg. Csak ez meg ott vérzik el, hogy ezen az "anya" csatin van a külső menetes rögzítő hollander. Amit meg eddig találtam azoknak meg mindnek belső menet van az anya csatin.

Nincs profilkép
#256 Szabi.
2019-12-18 08:18:08

Válasz jamo #255. hozzászólásáraElektroműszerész simán meg kell hogy oldja.

#255 jamo
2019-12-18 08:11:17

Válasz Bárány #254. hozzászólásáraAz a baj, hogy nekem legalabb 2db vagy inkabb 3 kellene ebből a stekkerből. Trimble kabelkoteg modulokbol all egy komplett aminnekem kellene valahol nettó 350e környeken van. Szobanforgo stekker nelkül a többi resze meg megvan 30eből. Ha ez a stekker is meglenne akkor sinen lennék.

#254 Bárány
2019-12-18 07:12:01

Válasz jamo #253. hozzászólásáraA második verzióra, a kábel szétvágására gondoltam. De azt én is csak amolyan legvégső megoldásnak tartom, mindenesetre biztos, hogy működne.
Valaki kínált itt lejjebb "féláron" egy gyári kábelt, én azt is erősen meggondolnám. Ezek a csatlakozók, meg a hozzájuk való minőségi kábelek nem olcsók, sokszor külön kell megvenni még szorító bilincset, hollandit, pineket, hozzáadod a munkádat, postát, és nem is biztos, hogy sokkal jobban jársz a barkácsolással.
Saját példa: egy Agreto hárompont mérleghez egy gyári 5m-es toldókábel nettó valahol 20-25ezer között van, házilag meg kijött valami 16-17-re.
Szerintem görgess vissza, és kérdezd meg az illetőt, nála mennyi az a "félár".

#253 jamo
2019-12-18 06:43:18

Válasz Bárány #250. hozzászólásáraSzerintem elbeszélünk egymás mellett. A keresett stekker ellendarabja a motordrive kormánymotor fixen beépített csatija amit nem szeretnék szétbányászni.

Ha arra gondolsz, hogy az egy meglévő stekkert rácsattintani a motorra és a másik végére valami beszerezhető stekkert rakni aminek van beszerezhető ellendarabja és onnan már lehet folytatni akárhogyis... igen ez lehetőség de ehhez meg szét kellene vágnom az egyetlen meglévő gyári kötegemet. Amit nem szivesen tennék.smile mellow

#252 JDFERI
2019-12-17 21:03:17

Válasz Szabi. #247. hozzászólásáraÜdv.

EZEK között is egészen jók vannak.

Nincs profilkép
#251 envagyok2
2019-12-17 20:31:04

Válasz Szabi. #249. hozzászólásáraúgy érti, hogy mind ezt a részt mindkét kábelon cserélni. tehát ez a dugó meg van neki, levág, rárak olyat, amilyen dugót tud kapni, és aminek az ellenpárját is meg tudja kapni. megveszi mind a kettőt, levágja a másik kábelnak a végét is (ahova a be nem szerezhető dugót kéne felhegeszteni), és oda felrakja az ellenpárt, és összedug a kettő.

can bus-os mgoldásoknál nem lehet gond ez a farigcsálás?

#250 Bárány
2019-12-17 20:09:52

Válasz Szabi. #249. hozzászólásáraHa Jamo sem fejti meg, akkor holnap lefirkantom. Most már vízszintben punnyadok...

#248 Bárány
2019-12-17 19:36:33

Válasz Szabi. #247. hozzászólásáraIgen. Az menne a levágott, gyári dugós kábeldarab végére.
Huh, lehet, hogy rajzolnom kellene...smile sweatdropsmile biggrin

Nincs profilkép
#247 Szabi.
2019-12-17 19:30:48

Válasz Bárány #246. hozzászólásáraOké de az új dugóhoz kell új dugalj !!!smile blink

#246 Bárány
2019-12-17 19:24:10

Válasz Szabi. #245. hozzászólásáraHa a kábelt vágod el, akor a másik oldal a maradék kábel, amire mehet az új dugó.
Vagy nem egyről beszélünk?
Amúgy én is műszerész ismerősöket zaklatnék ezzel a speckó(-nak látszó) dugóval.smile wink

Nincs profilkép
#245 Szabi.
2019-12-17 19:19:34

Válasz Bárány #244. hozzászólásáraEzt akartam én is írni de mi van ha a másik oldal beépítve fix ???
Elektroműszerész, tv szerelő .......
500-3000-ért megoldja.

#244 Bárány
2019-12-17 19:15:15

Válasz jamo #243. hozzászólásáraEgy meredeknek tűnő, áthidaló megoldás: elvágod a meglévő gyári kábelt, és raksz rá olyan lengőaljat, amit könnyű beszerezni. Aztán ehhez már annyi kábelt csinálsz, amennyit akarsz.

#243 jamo
2019-12-17 17:41:11

Köszi mindenkinek aki segíteni próbált. Odáig eljutotta, hogy ha minden igaz SINBON A3015007200a csatlakozó tipusa. Dec sajna semmit nem dob rá gugli. Nincs kiskeres érékesítésük. Valszeg csak ipari beszállításra dolgoznak. smile unsure

Nincs profilkép
#242 lac*
2019-12-15 18:02:12

Válasz jamo #240. hozzászólásáraÉn is kerestem ezt anno,nem találtam sehol.
Így vettem egy komplett kábelt.Mivel a rendszert eladtam a plussz kábelt eladom fél áron ,ha érdekel

#239 jamo
2019-12-15 16:10:46

Válasz Bárány #238. hozzászólásáraEzek megvannak nekem is. Végig is böngésztem már őket párszor de nem találok olyat amit keresek. Vagy vaksi vagyok. Ha valaki ráakad hol lehet ilyet rendelni egy üveg jóféle páleszt nem fogok sajnálni tőle. :)

#235 jamo
2019-12-12 18:18:14

Válasz Bárány #234. hozzászólásáraNem ez a baj, hanem, hogy nem tudom hogy keressem. Próbáltam végéignézni a kínálatot de nem találtam. Egy típus vagy cikkszám vagy gyártó sokat segítene. smile whistling

#234 Bárány
2019-12-12 16:46:57

Válasz jamo #233. hozzászólásáraAmi ezekben a webáruházakban nem kapható, az nincs is:

https://www.tme.eu/
https://hu.rs-online.com/

#233 jamo
2019-12-12 16:29:47

Üdv!

Nem tudja valaki esetleg, hogy az ez pilot kormánymotor kerek hatlábú csatlakozójának mi a neve? Hollehetne olyat rendelni?smile confused

Nincs profilkép
#232 efge
2019-11-17 21:05:19

Válasz bandigh #230. hozzászólásáraValóban, jól látod. Így hozhatod ki a legtöbbet ha pontosan akarsz mérni és permetezni. Az izgalmas az egészben , hogy a trimble cfx 750 nevű készülék aminek a fórumában vagyunk ezt könnyen le is vezérli. Amennyiben a megfelelő kompatibilis amazone vezérlőt választod egy egyszerű soros porton keresztül is akár. Még a gatyát sem kell letolni hozzá. Bár aki ilyen megoldásban gondolkozik az nem az a gatya letolós fajta.smile thumbup

Nincs profilkép
#231 efge
2019-11-17 20:50:17

Válasz Bárány #229. hozzászólásáraMellesleg rajtad kívül nem is olvasta végig az összes hozzászólást aki valamit írt hozzá. Mellesleg te érted is az érveimet csak valamiért támadásnak veszed. Nem állt szándékomban. Tényleg érdekelt, hogy lehet-e valamilyen folyamat ami miatt fontos lehet a virtuális szakaszolás. Így valószínűleg csak egy negatív komment volt a szándékod a cfx 750 fórumában. Sajnálom ha zavartam, vagy összezavartam valakit. Mindenkitől elnézést kérek, akinek ez a zavar nem tisztult le a leírtak alapos átolvasása és értelmezése után.smile surrender

#230 bandigh
2019-11-17 20:39:23

Válasz efge #228. hozzászólásáraHa nagyon profi akarsz lenni, elballagsz például az Amazone-hoz, már létezik fúvókánkénti szakaszolás, és mehetsz össze vissza, amikor olyan helyre érsz, ami már volt, ott kikapcsol. Egyebet nem tudok mondani

#229 Bárány
2019-11-17 20:14:01

Válasz efge #228. hozzászólásáraNem erről volt szó, de nincs kedvem az összes mellébeszélést lereagálni. Mellesleg egy kommentelő sem értett egyet veled.
Ha gondolod, csűrd-csavard még egy kicsit, aztán lassan lecseng a dolog.

Nincs profilkép
#228 efge
2019-11-17 20:02:50

Válasz laci0705 #226. hozzászólásáraA kombájn nem tud többet levágni, mint az elvetett terület. Letett asztallal megy többet, de terményt csak annyit vág amennyi a terület. A permetező a teljes fedettség miatt, és a szakaszok hossza miatt tud tőbbet permetezni. A kérdés az, hogy miért akarom, és hogyan tudom ezt a legpontosabban megmérni. Miért hiba ha nem használ a készülék virtuális szakaszolást, miután semmiféle automatikus szakasz vezérlés és ki be kapcsolás nem történik ez alapján. Azaz ha elég ügyes vagyok és jól kapcsolgatok, akkor milyen közel jutok az amúgy is ismert öszterülethez. Ne mérje a forduláskor bele a kétszer elvégzett területet. Ez egy érv. A valós és az általam nem kívánt átfedéseket hogyan különböztesse meg? Amennyiben nem a munkagép vezérli a területmérést akkor nincs pontos mérés. Kb. akarom csak tudni? Egy mai kombájn automatikusan szakaszol amennyiben GPS vezérelt a területmérése. Erről folyik az eszmecsere. Én legalább is erről szeretnék információt. Az én érvem az, hogy ha pontosan akarom tudni hogy hol tartok akkor azt meg kell pontosan mérjem. Valahogyan tudtára kell hozzam az eszköznek, hogy mi az általam elfogadott valós átfedés a forgókon. Ezt pedig csak vezérelve lehet megoldani. A cfx pedig ezt tudja minden alkalmazásban amire használható.

#227 golyó 2
2019-11-17 19:06:02

Üdv.
CNH-s NAV-CONTROLLER III-t keresek.
Ha tud valaki megköszönöm.smile helpsmilie

Nincs profilkép
#226 laci0705
2019-11-17 18:54:16

Válasz efge #221. hozzászólásáraBocs hogy beleszólok, de a méréssel kapcsolatban a kombájn is ugyanúgy többet fog számolni 12 hektárnál a 12 hekis táblán, ha háromszög a tábla, vagy ráhagyással dolgozik a pilóta....

Nincs profilkép
#225 efge
2019-11-17 16:27:04

Amennyiben van jogosult, kérem az utolsó ismétlődő hozzászolásaimat törölni. Köszönöm.

Nincs profilkép
#224 efge
2019-11-17 16:23:42

Válasz bandigh #213. hozzászólásáraMivel megkérdezted válaszolok. Le tudsz vágni 12 hektáros tábláról 12,5 hektárt? Nem. Ki tudsz fújni 12 hektáros táblára 12+ hektár permetszert? Igen. Szándékosan csak + hektárt írok, mert mindjárt lesz egy grál lovag aki beírja, hogy márpedig 12 hektárra nem is lehet 0.5 hektárral többet kipermetezni. Amennyiben 12 hektárt számlázol attól még 12+ hektár vegyszerrel kell megjelenned. Jó lenne ha valaki ki is fizetné azt a pluszt. Azt, hogy mennyi ez a plusz nem mindegy hogyan akarom megmérni. A mérésekről folyik az eszmecsere, nem a bérmunka számlázás etikettjêről.

Nincs profilkép
#223 efge
2019-11-17 16:23:41

Válasz bandigh #213. hozzászólásáraMivel megkérdezted válaszolok. Le tudsz vágni 12 hektáros tábláról 12,5 hektárt? Nem. Ki tudsz fújni 12 hektáros táblára 12+ hektár permetszert? Igen. Szándékosan csak + hektárt írok, mert mindjárt lesz egy grál lovag aki beírja, hogy márpedig 12 hektárra nem is lehet 0.5 hektárral többet kipermetezni. Amennyiben 12 hektárt számlázol attól még 12+ hektár vegyszerrel kell megjelenned. Jó lenne ha valaki ki is fizetné azt a pluszt. Azt, hogy mennyi ez a plusz nem mindegy hogyan akarom megmérni. A mérésekről folyik az eszmecsere, nem a bérmunka számlázás etikettjêről.

Nincs profilkép
#222 efge
2019-11-17 16:23:40

Nincs profilkép
#221 efge
2019-11-17 16:23:40

Nincs profilkép
#220 határjáró
2019-11-17 15:56:06

Válasz Berkó_ #185. hozzászólásáraMütrágya szórás közben használod?

Nincs profilkép
#219 efge
2019-11-17 15:54:12

Válasz Bárány #216. hozzászólásáraMiért érzed úgy, hogy egy munkagép kapcsolóval, vagy relével rá vagy kényszerítve a vásárlásra? Filléres tétel. Te pontos akarsz lenni érdekelnek a számok. A sok szakaszos permeteződet kézzel vezérled. Ellenben pontosan csak azt tudod meg,amit a virtuális szakaszolód kiszámol neked. A tábla pontos területét, de azt már tudod a kerületből. Minden alkalmazási formában amire használni lehet a cfx 750 megadja a megfelelő területmérêsi lehetősêgeket. Ott ahol van értelme van virtuális szakaszolás is. Az a készülék amit használsz alkalmas valamilyen módon a permeteződ automatikus szakaszolására?

Nincs profilkép
#218 efge
2019-11-17 15:36:01

Válasz traktoroskiskukac #215. hozzászólásáraJól megfogtad a lényeget. Pont erről folyik az eszmecsere. A számok is stimmelnek. Hány éves a burkoló? smile thumbup

Nincs profilkép
#217 Pont
2019-11-17 10:14:38

Válasz efge #211. hozzászólásáraKevered a dolgokat, Bárány leginkább saját magának dolgozik, és igenis nagyon fontos, hogy tudja az ember, hogy még mennyi terület van vissza, (pl. mennyit keverjen még) ha beleszámolod a forgókat, akkor a tábla alakjától függően akár 5-20 % is téves adat lesz. Más dolog a bérmunka tarifa, az meg mióta a világ világ a körbekerített terület után fizetendő, ép eszű ember nem fogja kifizetni neked ha össze vissza kóvályogsz a táblán. Jogod van annyit kérni amennyit akarsz, szögben végzett tárcsázásért pár százalék felárat, de az alapja akkor is a körbekerített terület. De egész egyszerűen nevetséges, hogy azok a készülékek amik másodpercenként több milliárd műveletet végeznek, minden szart kiírnak, csak arra nem képesek, hogy kiírják, a körbekerített területet is, mellé az átfedések nélküli területet, mellé a visszalévő területet. Az utóbbival még sehol sem találkoztam, mármint, hogy a körbekerített területből kivonja a már egyszer lefedett területeket, pedig érdekes módon hátralévő időt, gázolajat van amelyik számol....

#216 Bárány
2019-11-17 08:53:47

Válasz efge #211. hozzászólásáraKivétellel példálózni érvelési hiba.
Az esetek döntő többségében nem szakaszonként kell nyitni, zárni, habem egyben, egy gombnyomással. Srégen permetezni nettó baromság, ezzel megint csak ne gyere.
A fennmaradó néhány esetben (pl. háromszögű tábla) meg vagy csinálsz teljes átfedést, vagy ott nyomogatod a szakaszokat, de ajár kissé rá is lehet fordulni a megyére, hogy jözelítse a derékszöget.
Nem olyan nagy dolog ez.
A virtuális szakaszolás pedig nem azért nincs benne bizonyos eszközökben, mert hülyeség, hanem hogy rászorítsanak további vásárlásra.
Az egész érvelésed hibás. Mondtál pár butaságot, és most mindenáron ragaszkodsz hozzá.smile nonono

Nincs profilkép
#215 traktoroskiskukac
2019-11-17 08:42:36

Válasz efge #211. hozzászólásáraTe fordítva ülsz a lovon az biztos, a példád pedig a legrosszabb amit csak kitalálhattál. Ha megbíznak hogy tárcsázz meg egy 12ha-t akkor ott nincs plusz munka amit meg kell fizetni. Ennyi erővel azt is kiszámlázod ha ki kell szálni megnézni valamit a tábla közepen? Ha nem tetszik a tábla, akkor nem kell elválalni. Senkit nem érdekel hogy a monitorod mit mutat.

Permetezős példádra viszatérve. Permetezés pont az amit precízen csinálj vagy sehogy. Lehet ki sem fizetném a 12ha-t sem. Ezek szerint simán meggyomírtózol 2 sorral fél hektárt? Ha kiírtod a kultúrát a dupla dózis miatt a bevétel kiesést téríted? Szermaradék vizsgálatnál ugyancsak téríted a kárt?

Mikor burkoltatod a 25nm-es fürdőszobádat, 5e/nm áron akkor elfogadod a burkolótól, ha 21-et számláz, mert vágni kellett 1nm csempét?

Ez olyan, mintha a

#214 Büresz
2019-11-17 07:36:13

Válasz efge #211. hozzászólására60e/ha vegyszerbe miből mennyit raksz??smile wink

#213 bandigh
2019-11-17 03:38:10

Válasz efge #211. hozzászólásáraVan egy háromszög alakú búzaföld. 12 ha. Amikor aratom, mindig srégen fogy ki az asztalból. Kifizeted a 12,5 hektár aratást?

Nincs profilkép
#212 efge
2019-11-16 23:17:37

Válasz envagyok2 #209. hozzászólásáraNem baj ha én válaszolok? Beállítod a menüben, hol kapcsoljon. Alacsony, magas beállítás a munkagépkapcsolónál.

Nincs profilkép
#211 efge
2019-11-16 23:06:28

Válasz Bárány #189 hozzászólásáraVálasz Bárány #189. hozzászólásáraNeked is írom, mint az előzőekben. Ne csak olvasd amit írtam. A plusz munkát ki kell fizetni. Tennél egy videót ahogy minden forduláskor egyenként lezárod a 7 szakaszodat, majd egyesével kinyitod. A következő fordulónál újra. Amennyiben ezt így csinálod akkor új ikonom és példaképem leszel egész életemben. Az ember aki pontosan tudni akarja, hogy az általa agyon bonyolított módon újra mért területeten pontosan mennyit tévedett. Kiviszel 12 hektár vegyszert de én azt kérem szögben vegyszerezd le a táblám, ami kézi szakaszolás ide vagy oda 12,5 hektár. Nem tudod megcsinálni, mert te precízen és jól tudod ugyan kapcsolgatni a szakaszokat, de az átfedés az átfedés. Mit teszel? Benyomod a fél hektár vegyszert ami 30000 Ft-ba kerül. El cseszel plusz időt, és szét gépészkeded magad minden fordulónál, hogy minél kisebb legyen az átfedés. Ám a szakaszok hossza és a szög miatt ez akkor is minimum 12.5 hektár. Nekem kiszámlázol 12 hektárt mert jó fej vagy? Vagy felhigítod egy kis vízzel és 12 hektárt fizettetsz? Vagy megállsz 12 hektárnál széttárt kezekkel? Melyik a nagyobb lopás? Mindent lehet csak ki kell fizetni. Én ezt tudom, ezért minden többlet költségedet megtérítem. Azt próbálom érzékeltetni, hogy ha valami oknál fogva tényleg precíz akarok lenni, akkor mérni kell és azt pontosan automatikus szakaszolással, minél kisebb hiba százalékkal. Egy mérnök, egy informatikus, egy műszaki ember így gondolkodik. Amit kis hibával mérni lehet azt nem saccoljuk, emberi hibalehetőséggel megtűzdelve. Megnyomod vagy nem azt a szakaszt akkor ,amikor a masinád azt mutatja? Ezért nem raknak ilyen funkciót egy komolyabb eszközbe. Amerikában valami veréb még be is perelné őket, hogy nem annyit mutat a masina mint a valóság. Mert ő bizony megnyomta akkor amikor mutatta. Munkagép kapcsoló! Amit mérni lehet azt nem saccoljuk. Szívesen ide írnám, hogy szerintem. Úgy nem bántanák meg vele szándékom ellenére sok embert. Sajnos ez nem csak szerintem van így, hanem azok szerint is akik a komolyabb eszközöket tervezik. Pl. A trimble cfx 750-t is.

Nincs profilkép
#210 efge
2019-11-16 22:00:49

Válasz Praetor #187. hozzászólásáraNem igazán olvastad el alaposan amit írtam. Pontosan azt mondom amit próbálsz elmagyarázni. Kit érdekel az átfedés,ha a tábla valós méretét fogod kiszámlázni. Ellenben ha megszögeled a táblát, ami nyilván nem a vetés és a permetezés és nem a betakarítás, akkor nem a tábla mérete az elvégzett munka, hanem jelentősen több. A plusz munkát azt ki kell fizetni. Persze van ahol ez nem egy létező formája a a talajmunkának. Gondolom azért nem volt érthető.

Nincs profilkép
#209 envagyok2
2019-11-16 15:20:42

Válasz Csera #178. hozzászólásárajut eszembe, cfx 750hez ez így jó lesz az A portba?
ez egyébként hogy működik, ha zárva van az áramkor, akkor "fest", vagy akkor van kikapcsolva a "festés"?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
A jövő agrárszakemberei szerint ezek az ágazat legnagyobb kihívásai
Idén is megrendezték az Agribusiness Konferenciát.
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Bemutatták a legújabb nemesítésű zabot
Helye van az emberi táplálkozásban.
LANGHOUT WALTHAMBURY W180,  ZSÁKOLÓMÉRLEG,  MÉRLEGES ZSÁKOLÓ
LANGHOUT WALTHAMBURY W180,...

800.000 Ft

KUXMANN Goliath hagyma és burgonyakirázó
KUXMANN Goliath hagyma és burgonyakirázó

800.000 Ft

LEMKEN OPAL 180, MASSZÍV ROBOSZTUS 3 FEJES VÁLTVAFORGATÓ EKE ÚJ KOPÓALKATRÉSZEKKEL
LEMKEN OPAL 180, MASSZÍV ROBOSZTUS 3...

1.850.000 Ft

Agromet Unia
Agromet Unia

50.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]