Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Milyen áron megy a tritikálé ára felvásárlási ár és a háznál hogy lehet adni mennyivel drágábban ?
Köszi csak lenne egy pár mázsa eladó,hogy nem bukjak ,kiteljen a ráfordított munka amit beletettem és a kombányolás
Válasz Jani455 #1095. hozzászólásáraFelénk is fagyott ki..nem sok de látszott..várom az eredményt.idén én is rá akarok próbálni erre.mikor vágod kb?meddigre szárad meg
állítólag sok tritikálé kifagyott szabolcs-szatmárban,ez igaz?
én a Quatrevents-t használom, héten vágom, gyönyörű eddig, vihar sem csapta meg úgy, várom az eredményt
Válasz Radocz #1092. hozzászólásáraA pótkocsirol mértem szemetesen belenyúltam egy 30cm mélyre onnan vettem ki a magot. 40 celziust mutatott és 10.5 viznek.
Sziasztok egy kis szakmai segítséget kérnék tőletek. Tegnap levágtuk a tritikálét beraktunk vagy 60q-át 10.5 vizzel olyan 1.40 cm magasan. Belenyultam a közepébe egy kicsit meleg volt ,szerintetek befüledthet. Az igazat megvelve elég szemetes volt.
Válasz Attikaa #1086. hozzászólására Nem kérdeztem a gazdát a fajtáról de azt mondta hogy lett alá szórva szerves trágya plusz műkaki menyiséget nem mondta a talaj 30AK körül van.
Válasz kori01 #1077. hozzászólásáraAkkor lehet vágni,mikor leszedel és összedörzsölöd és kijön,utána ,meg szépen eltörik nem hajlik el!
Mi Novemberbe volt vetve ezért július vége vagy augusztus elején vágom !
De már lehet vágni,mert a Árpa Búza és a gabona után vágják,függ attól,hogy ki mikor veti ,mert nem mindegy!
Árpa a leghamarabb vetik a búza is Szeptemberbe el kellett vetni,Gabonát szeptember október 30ig
Válasz oprita #1070. hozzászólásáraminket az árpától akart megszabadítani egy futóbolond egyúttal előre lekötné a tritit is.metálkék VITO-val szaladgált a határban, ő lett volna az ÁSZ, 3000-ért.mikor mondtam neki hogy a bocik fogják megenni a termést félrenyelt,ja mert közben zabált valamit.VALAMELYIK KOLLÉGA MÁR MEGÁTKOZHATTA EZT A GENTLEMAN-t
Válasz Guszti #1067. hozzászólásáraAkkor 4000ft viheti ha a kombány alól viszi ! De ha én bezsákolom akkor 5000ft kösz !
remélem lesz valami 0,46ha homokon eléggé gyenge heted osztályú föld sajnos
Evel már necsinálj semmit...amugy igy képről nem olyan vészes...szerintem 2 hét mulva mehet bele a kombajn..kár lenne már most taposni.Én szerintem meg nyugodtan vethetel majd belőle,ha nemcsávázod akkor is....(sokaktól hallottam hogy a csávazott visszavetett vetőmag sokkal betegebb volt mint a visszavetett nemcsávazott mag).
Válasz medikus #1060. hozzászólásáraAkkor muszáj leszek bele menni megpermetezni mert rengeteg vetőmagot kellene vennem akkor ha ezt így nem lehet elvetni.
Válasz Gyurkesz1 #1056. hozzászólásáraMost is esik. Majd csinálok róla képet.Az lenne a kérdésem hogy ha nem permetezzük le és így aratjuk le,lehet használni vetőmagnak?Befolyásol a rozsda valamit ebben?
1603 hozzászólás
Válasz Gábor. #1098. hozzászólásáramerre vagy?
Válasz rsándor #1101. hozzászólásáraItt 3500 ft volt még az eső előtt nem tudom hogy változott e azóta, Szolnok megye.
Válasz medikus #1100. hozzászólására Az jó Szabolcs Szatmár b. 3000
Válasz Szem Howkinsz #1099. hozzászólására3200!
Milyen áron megy a tritikálé ára felvásárlási ár és a háznál hogy lehet adni mennyivel drágábban ?
Köszi csak lenne egy pár mázsa eladó,hogy nem bukjak ,kiteljen a ráfordított munka amit beletettem és a kombányolás
Válasz Jani455 #1097. hozzászólásáraNincs valami jó kombájnos ismerősöd? A környékemen?
Válasz Gábor. #1096. hozzászólásáraholnap délben megmérem, fujdogál a szél, meleg is lesz, meglátjuk holnap
Válasz Jani455 #1095. hozzászólásáraFelénk is fagyott ki..nem sok de látszott..várom az eredményt.idén én is rá akarok próbálni erre.mikor vágod kb?meddigre szárad meg
állítólag sok tritikálé kifagyott szabolcs-szatmárban,ez igaz?
én a Quatrevents-t használom, héten vágom, gyönyörű eddig, vihar sem csapta meg úgy, várom az eredményt
Válasz czferi #1093. hozzászólásáramennyi ideig volt a pótkocsin mielőtt vetted a mintát?
Ha nincs benne zöld akkor szerintem nem lesz semmi baja. Ha van benne zöld anyag, akkor a templom helyett valami mást kell kitalálni.
Pl rostálás.
Anno a búzát kiterített beton placcon forgattuk egy héten át, mert reggel korábban lett levágva, mint kellette volna.
A repcét meg nem volt idő hagyni megszáradni, helyette a szabad ég alatt szárítottuk.
A borsó, meg dudvásan lett betakarítva, azért kellett szárítani, de mivel nem hatott ezért kirostáltuk, és egyből jó lett.
Válasz Radocz #1092. hozzászólásáraA pótkocsirol mértem szemetesen belenyúltam egy 30cm mélyre onnan vettem ki a magot. 40 celziust mutatott és 10.5 viznek.
Válasz czferi #1090. hozzászólásáraSzemetesen mérted a nedvesség tartalmát?
30 fokban levágtad. ha együtt még sütötte kicsit a nap, felment 40 fokra.
Ha a tárolóba még emelkedett, akkor valami hiba van a nedvesség mérővel.
Mi rostálva, vagy kiterítés után másnap tesszük a tárolóba.
A 18 kukoricának márciusig semmi baja nem lesz, ha jó a nevesség mérő.
A zöld gyom az gond lehet. Arra nincs tapasztalatom. Az forgatás után is melegedni fog.
Válasz czferi #1090. hozzászólására Meg kel forgatni.. nem lesz baj!
Sziasztok egy kis szakmai segítséget kérnék tőletek. Tegnap levágtuk a tritikálét beraktunk vagy 60q-át 10.5 vizzel olyan 1.40 cm magasan. Belenyultam a közepébe egy kicsit meleg volt ,szerintetek befüledthet. Az igazat megvelve elég szemetes volt.
Válasz kovacs22 #1085. hozzászólásáraAkkor 4000-4500 ft lehet szálitani a házhoz ! nem sok van max 5-15mázsáig
Válasz kovacs22 #1087. hozzászólásáraMindenesetre szép termés
Válasz Attikaa #1086. hozzászólására Nem kérdeztem a gazdát a fajtáról de azt mondta hogy lett alá szórva szerves trágya plusz műkaki menyiséget nem mondta a talaj 30AK körül van.
Válasz kovacs22 #1084. hozzászólására70-80? Milyen fajta, milyen földben, mennyi tápanyaggal?
Válasz Szem Howkinsz #1082. hozzászólására Kombájn alól 3400-ért vetem.
Tegnap vágtunk pár hektárt több kisebb táblában volt 70-80 mázsa az átlag 11-13.5 vízzel szerintem jó lett.
Válasz kori01 #1077. hozzászólásáraAkkor lehet vágni,mikor leszedel és összedörzsölöd és kijön,utána ,meg szépen eltörik nem hajlik el!
Mi Novemberbe volt vetve ezért július vége vagy augusztus elején vágom !
De már lehet vágni,mert a Árpa Búza és a gabona után vágják,függ attól,hogy ki mikor veti ,mert nem mindegy!
Árpa a leghamarabb vetik a búza is Szeptemberbe el kellett vetni,Gabonát szeptember október 30ig
Válasz Attikaa #1080. hozzászólásáraAkkor háznál 4000-4500 HUFért lehet adni Szabolcsban !
Válasz kori01 #1072. hozzászólásáraMi vagy két hét vagy Augusztus elején!
nem sok van csak 0,46ha és homok!
csak jó legyen a termény
Válasz kori01 #1076. hozzászólásáramifelénk 3200+bonit mondanak
Válasz kori01 #1077. hozzászólásáraÉn tegnap elkezdtem. 10,5 vízzel. Itt keleten lehet nyomni lefelé.
Válasz kori01 #1077. hozzászólásáraBúza után!Jövő hét közepe?
mikor lehet vágni szerintetek a tritikálét?
Válasz Attikaa #1075. hozzászólásáraitt 3300 plusz komp
És árakról hallottatok valamit? Lesz vagy 3000???
Válasz Bán Zsolt #1073. hozzászólásáraNem jó az még!Majd fele benne marad!
Válasz kori01 #1072. hozzászólásáraItt a homoki triti beelőzi a feketén lévő búzát hét második felében nekiállunk
ki mikor vágja?
Válasz oprita #1070. hozzászólásáraminket az árpától akart megszabadítani egy futóbolond egyúttal előre lekötné a tritit is.metálkék VITO-val szaladgált a határban, ő lett volna az ÁSZ, 3000-ért.mikor mondtam neki hogy a bocik fogják megenni a termést félrenyelt,ja mert közben zabált valamit.VALAMELYIK KOLLÉGA MÁR MEGÁTKOZHATTA EZT A GENTLEMAN-t
Válasz Nskype #1069. hozzászólására4-4,5 között kínálgatnak,de járt itt olyan nagyarc is,aki 3,6 -ért mindent vinne kombi alól...
Sziasztok, van aki tud friss árat?
Előre is köszönöm!
Válasz Guszti #1067. hozzászólásáraAkkor 4000ft viheti ha a kombány alól viszi ! De ha én bezsákolom akkor 5000ft kösz !
remélem lesz valami 0,46ha homokon eléggé gyenge heted osztályú föld sajnos
Válasz Szem Howkinsz #1066. hozzászólására3800+áfa ért viszik a tavalyit tőlem kamion tételben
Idén hogy megy a Tritikálé?
Zsákon kívül?
5000-6000ft közt,mert lenne eladó ,még szalma is kis kockás bálaszalma!
Válasz prütyi #1064 hozzászólás
Evel már necsinálj semmit...amugy igy képről nem olyan vészes...szerintem 2 hét mulva mehet bele a kombajn..kár lenne már most taposni.Én szerintem meg nyugodtan vethetel majd belőle,ha nemcsávázod akkor is....(sokaktól hallottam hogy a csávazott visszavetett vetőmag sokkal betegebb volt mint a visszavetett nemcsávazott mag).
Így néz ki a tritikálénk.
Válasz Myrrdin #1062. hozzászólásáraKi hogy szereti,úgy csinálja!
Válasz medikus #1060. hozzászólásárarézgáliccal megcsávázza mehet vissza
Válasz medikus #1060. hozzászólásáraAkkor muszáj leszek bele menni megpermetezni mert rengeteg vetőmagot kellene vennem akkor ha ezt így nem lehet elvetni.
Válasz prütyi #1058. hozzászólásáraEleve gombával fertőzött magot akarsz vetni?
Válasz oprita #1055. hozzászólásáraNálunk volt hogy egyik nap 15mm két nap múlva 22mm rá egy nap múlva 19mm eset.
Válasz Gyurkesz1 #1056. hozzászólásáraMost is esik. Majd csinálok róla képet.Az lenne a kérdésem hogy ha nem permetezzük le és így aratjuk le,lehet használni vetőmagnak?Befolyásol a rozsda valamit ebben?
Válasz Bán Zsolt #1046. hozzászólásáraa szem is átvette ezt a színt?
Válasz prütyi #1051. hozzászólásáraSzerintem már fölösleges...de egy képet dobhatnál róla .
Válasz prütyi #1051. hozzászólásáraNálunk az a verzió volt,hogy 6 hét alatt hússzor is esett,de csak 3x volt 6 mm felett...
Válasz prütyi #1051. hozzászólásáraNekem is mutatkozik vörös rozsda,de szerintem már a gombaölő 1:elkésett,2:várakozési idő miatt nem megy.