Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Direktvetés, no-till. új
- Szőlő felvásárlási árak új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- MTZ 1221 traktor új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Trump lábon lövi az agráriumot az új vámokkal?
Mit nyerhetnek és mit veszíthetnek a gazdák a vámháborúval?
Hirdetés
1603 hozzászólás
Válasz Attikaa #1052. hozzászólásáraköszönöm
Válasz mtz1962 #1045. hozzászólásáraHungaro fajta!
Édesapám volt megnézni a tritikálét és szerinte rozsdás.Rengeteg csapadék esett az utóbbi hetekben.Szerintetek mennyünk még bele és permetezzük meg?Az a bajon hogy kicsi a permetezőnk szorókerete és sokat taposnánk.
Válasz medikus #1048. hozzászólásárajöhetne a száraz szép idő minél hamarabb betárolni mert éhesek a libák
Válasz Gyurkesz1 #1047. hozzászólásáravolt mostanában szépen
Válasz Bán Zsolt #1046. hozzászólásáraVagy korompenész!
Válasz Bán Zsolt #1046. hozzászólásáraSzerintem az nem üszök...volt olyan az en tritimen is...eső esett mostanában arrafelé??Lehet h attól de nemvagyok benne bisztos.
Üszök lenne?
Válasz Attikaa #1039. hozzászólásáraÜdvözöllek milyen fajta tritikálé?
Válasz Tanonc #1041. hozzászólásáraRemélem annyi lesz
Válasz Attikaa #1039. hozzászólásárakalászokat?
Válasz Zola__79 #1038. hozzászólásáraValamelyik évben kenyérgabonának adtam.
Válasz Attikaa #1039. hozzászólására50q?
Válasz Zola__79 #1038. hozzászólásáraBocsi,bruttó...
Az enyém így néz ki, ki mit lát benne? Illetve árakról valamit? Árpa árában lesz kb.?
Válasz oprita #1037. hozzászólásárahumán célra sikerült már valakinek eladni?
44600,de én csak a bierkáimnak adok...
Válasz Nskype #1035. hozzászólásáraállitólag az árpával egy árban lesz,ami jelenleg a trimag-ikr kft -nél Hajdunánáson 38600ft netto...
Tud valaki friss árakat Tritikáléra?
Válasz cyclo-400 #1031. hozzászólásáraTulus fajta.
Válasz Nskype #1024. hozzászólásáraPoloska?
Üdvözlök mindenkit. Tritkáléra érdemes e még tenni egy kis rezet megelőzésképp, vagy keserűsót esteleg. Eddig minden ok vele csak hogy nehogy baj legyen. Esetleg dózist is írhatnàtok. Ez április 23-ai kép oktober 3. Vetés.
Előre is köszönöm.
Válasz cyclo-400 #1030. hozzászólásáraEgyébként én gk szemesnek nézem vagy eseleg hungaro?
Válasz Nskype #1029. hozzászólásáraAzért mondom, hogy jó ez az állomány ha azt
mondod rovarölözted is akkor lehet, hogy megállítja majd figyeld meg közelröl türelmesen egy ilyen kalászt és meglátod az élóskódöt.
Válasz cyclo-400 #1028. hozzászólásáraKb. 120cm magas, elég sűrű, 15-17 szem pár/kalász az átlag. Múlt héten szerdán kapott gomba, rovarölőt, 5kg/ha keserű sót, valamint 5kg/ha mikramid-ot.
Válasz mtz zoli #1026. hozzászólására
Gondolom nem mondok ujdonságot,hogy a kalász
mérete szemzése a mérvadó. Volt már nekünk
160 cm-es trikálénk 25q/ha, de volt olyan is, hogy 36 db szem volt 1 kalászban és 120 cm körül volt a magasága. Egyebként a lenti foton is jelenleg kinéz szerintem egy 50q/ha
átlag.
Válasz mtz zoli #1026. hozzászólására
Kb 3 hete lomtrágyázva tritikálé 115cm!!
Válasz Nskype #1024. hozzászólásáraEgyértelmüen valamilyen rovar, poloska, stb
Tapasztalatból, mondom és sajnos betakarításig
komoly kiesést tud okozni.
Mai képek a Tritikáléról, a 4.-5. képen látható pár kalász ami nem tetszik, mi lehet?
Válasz kori01 #1021. hozzászólásáraAz lesz csak lucerna földbe ment és kissé feljött benne a perje meg társai, de egész jól elnyomta, most már lassan térdig ér, még a héten teszek fel képet róla.
Válasz kori01 #1020. hozzászólásáraMee 14 éves ugarba ment...
Válasz imiszaki #1016. hozzászólásáraha le lesz vágva egy totál gyimrtót neki és kész.
Válasz oprita #1018. hozzászólásáraminek azt gyomirtani??
Válasz medikus #1011. hozzászólásáraNálunk most ér fél lábszárig.Az Alföldön már dél van,amikor itt reggeli.
Válasz rsándor #1009. hozzászólásáraNo,most mondd,mit mutat.Az enyém 11 Ak homokos agyagon,dombtetei fennsíkon kapott 03.27-én 4q pétit.Teszek fel képet,csak jussak ki.Tegnap Trimmereztük,reményteljes.
Válasz Attikaa #1004. hozzászólásáraÚgy látom lesz még belőle valami... most így néz ki, várjuk az esőt, nagyon elbírná
Üdv.!
Tavaszi tritikáléba milyen szert ajánlanátok évelő és magról kelő egyszikűek ellen? Én az Athos-t találtam egyedül ami viszi a tarackbúzát, de nem tudom, hogy jó lesz-e tavaszi tritikáléban is.. Egyébként gk idus falytáról vélemények? idén vetettünk először.
Válasz medikus #1014. hozzászólásáraSzerintem meg túl korai,én nem vetettem egy szemet sem inkább árpába utazom ,most is van 32heki ,de látom a haverokat mit szenvednek most vele ,és a vége az lesz,hogy napra vetés.
Válasz Diesel Tibor #1013. hozzászólásáraLehet kései vetés volt,nem tudott megerősödni!Nálunk is némelyikben vannak foltok.
Válasz medikus #1011. hozzászólásáraHihetetlen de az idén nagyon sok tritikálé kifagyott,itt helyben is legalább 50heki amit újra kell majd vetni valamivel.
Válasz peti kistraktoros #1010. hozzászólásáragyomirtózásról itt nem hall senki,minek azt ha jó akkor ott semmi sincs nincs esélye megnőni a gyomnak,majd csak aratáskor esetleg.
Válasz peti kistraktoros #1010. hozzászólásáraElég baj az,ha a tritikálét gyomirtózni kell!!!!Annak már fél lábszárig kell hogy érjen!
sziasztok,segítséget szeretnék kérni,tritikálé gyomirtásában granstar super 50 sx mellé tehetek én lombnevelő Zöld Arany Kalászos folyadékot?
Válasz oprita #1008. hozzászólására Egy egy hektáros darabot megszórtam kb 210kg/ha karbamiddal február 15.-én ,nem valami fullos föld azonnal kapott 9mm csapadékot és azóta kb 60-at passz mi lesz belőle.
Válasz rsándor #1002. hozzászólásáraJó kolléga kicsit megkésve adta oda a karbamidot 1x,mind lefeküdt június közepén.Igaz,legeltetni való volt a hibrid,de jó volt a nyár,jó lett a kalászemelős aratás is.Szerintem a karbamid szármaradvány feltárónak a legjobb,tavasszal rizikós,persze talaj, időjárás,és dózisfüggő.Mondom,szerintem.
Válasz medikus #996. hozzászólásáraKalászost maga után nem okos 1-nél többször.
Válasz Berente Antal #1005. hozzászólásáraBocs : fejelni
Válasz Attikaa #1004. hozzászólásáraLehet ez még jó. Segíteni kellene neki minél hamarabb egy kicsi nitróval. A teljes hatóanyag mennyiséget az 5t-hoz lehet meg kellene fejezni kicsit- persze te tudod a földjeid képességét.
Sziasztok! Jelenleg ilyen a tritikálém és kicsit aggódok tavaly ilyenkor sokkal jobban nézett ki. Igaz hogy ez csak nov.1-én volt vetve és fent vagyunk észak-keleten, itt még nagyon jó idő nem volt, a környékbeli kalászosok java jóval fejlettebb ellenben sárgás, világoszöldek, ez pedig elég sötét zöld, igaz ősszel kapott 1q/ha 3x15-öt. Mit lehet még ettől várni? kb. 80-90kg N hatóanyagot terveztem még 2 részletben kiadni, megérheti? Az elvárás legalább 50q lenne...