Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Direktvetés, no-till. új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ 1221 traktor új
- Claas Lexion vélemények új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Hirdetés
1603 hozzászólás
Válasz rsándor #1002. hozzászólásáraVolt, hogy karbamidot használtam fejtrágyának, jó volt nagyon. Csak vigyázni kell rá, hogy azért 2q-nál ne nagyon menjen ki több és közvetlenül eső előtt, hogy bemosódjon, minél kevesebb illanjon el.
Triti fejtrágyának pl februárban nem szokott valaki karbamidot használni? Tapasztalat?
Válasz tri #993. hozzászólásáraEgyértelműen azért nem állítanám.
http://agronaplo.hu/mi-indokolja-a-tavaszi-foszfortragyazast/
Válasz rsándor #998. hozzászólásáraNálunk van aki a rendszerváltás óta minden évben ugyanoda,veti!
Válasz rsándor #998. hozzászólásáraa kettő az biztos, de szerintem 3 mint a kuki.
Nem állítom 100%ra
Válasz medikus #996. hozzászólására Vetésforgó nem csak 2-őt enged
Válasz mandras #995. hozzászólásáraÜdv.
Ugyanarra a területre 3szor vethető.
ha a fémzárolt vetőmagből learatott magra gondolsz az is még egyszer kétszer visszavethető szerintem
Válasz mandras #995. hozzászólására100x!
Valaki tudna-e segíteni abban, hogy a tritikálét lehet-e önmaga után vetni, ha igen, akkor hányszor?
Válasz Anonimus82 #991. hozzászólásáramajd akkor szórd rá mikor úgy néz ki hogy a könnyed is kicsöppen úgy el anyátlanodik,gyenge fagyon csapadék-enyhülés előtt.ha normális a föld inkább a nitrogént erőltetném.látványosabb és elég is+kíméld a zsebed.
Válasz Anonimus82 #992. hozzászólásáraNincs értelme. P és K nehezen mozog a talajban, csapadék nem fogja lemosni a gyökérzónába.
Jó estét a tritikálém el volt vetve 25,09,2015 3 hek nem tettem alá semmit mert nem jött meg még akkor a műtrágya az volna a kérdésem most rá szórom van e még értelme a vetésre szórni 20/20 NPK?Szépen ki kelt,és most már rá lehet menni száradt annyit a föld.
Válasz medikus #989. hozzászólásáraAzt tudom,hogy a szik az csak órákig optimális talajmunkákra,mert vagy kő,vagy f.s az állaga.Pedig a legjobb búzaföldek közé tartozna.
Válasz oprita #986. hozzászólásáraNálunk agyagos szik van!!Az agyag csak vályognak jó.Abba mi nem vetünk.
Válasz oprita #987. hozzászólására Amióta kész a talaj esik az eső még minden a zsákban van majd csak lesz jó idő valamikor a vetésre is.
Válasz oprita #982. hozzászólásáraIgen szépen kikelt,szerencsém volt.Azóta se vetett senki.A környéken a tervezett gabonák 10-15 %-a van a földben.
Válasz Berkó_ #984. hozzászólásáraGabonatriőrrel vetőmag készül,gyommag,törött-,vagy töppedt szem nulla,platón permetezőből kap bordói levet,lapáttal gereblyével "egyengetve",aztán tárcsás vetőgéppel irány a laza,humuszos agyagba. agyag
Válasz Berkó_ #984. hozzászólásáraÉn nem...
Válasz oprita #982. hozzászólásáraNa és azt a fogott magot csávázzátok, vagy úgy ahogy kijött a kombájnból, úgy megy is vissza a földbe a vetőgép segítségével? Agyalok rajta, hogy nem csávázok, mert nem sok időm van betonkeverőzni.
Válasz kovacs22 #981. hozzászólásáraMi jövőhét elején vetünk, 300kg/ha fogott mag van tervezve. Nálunk az a tapasztalat, hogy jobb magból 250kg, fogottból 300kg.
Válasz kovacs22 #981. hozzászólásáraTegnap húztam el 7 ha-t, fogott mag ,230kg/ha.Ma reggel 7-től ázik,hálistennek.
Vetéssel ki hogy áll menyit-mikor-milyet
Kombájn tiszta vetőmagnak való tritikálé eladó. Kb 12 q van. Ha valakit érdekel szóljon!
Válasz kovacs22 #975. hozzászólásáraaz Isterra-nak van egy új fajtája a Quatrevents, van olyan jó mint búzában a Cellule
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáraAkácfa!
Válasz Anonimus82 #976. hozzászólásáraÉn is tegnap előtt...még nem olvastad
Válasz Attikaa #966. hozzászólásáraVálaszoltam
Hali érdeklődnék hogy Odisej vagy Tatra nevű tritikáléval van valami tapasztalat valakinek?
Válasz atisgyulai #972. hozzászólásáraNem kell összetéveszteni a 20-30 aranykoronás földet a 5-10 aranykoronással!
Ugy tudom egy hektárban 100-150mázsa tengeri van ha jó a termelés!
Nálam 1 hektáron 50-100között van!
Idén kevés lesz van 1,73 hektár de nem lesz több mint száz mázsa hanem, csak 50-70mázsa!
Sok helyen felsült,enyémbe is van ilyen olyan!
Ja sok gazda fog sirni milyen meg olyan a tengeri ára,soknak kombájnja van,nekem nincs leszedem kézi csötörövel és gépi csötörövel,ennyi és nem sirok ha annyi lesz ,annyit adok el amit tudok!
Bár csak lett volna több földem,1-2 hektárral még elbirnék tengeri és magnak jó lenne!
Válasz atisgyulai #972. hozzászólásáraMajd lejön ha éhes,és elfogyik a tritikálém és a szalmám!
Mér a tengeri elfogyott,jó lenne még egy góré tengeri eladnám!
Igaz nem sokat adtam el csak 127mázsát G1 tengeri ami 2 ha
Válasz Gabesz 01 #971. hozzászólásáraA macska meg fel van mászva a fára!!
Ez nem ide tartozik de beteszem!
Nekem még van 20 zsák 10-12q tritikálé eladó!
Igaz most jó termés volt,inkább buza van több mint Rozs!
4500ft/mázsa!
Kiskockás bálaszalma csak már 35 van többi elkelt
Válasz kovacs22 #969. hozzászólásáraköszi
Válasz colizoli #968. hozzászólására Kinek milyen a repce illetve a búza topicban GATTI kolléga tett fel képet róla ő próbálkozott vele.
Sziasztok
Valamelyik topicban tritikálés borsóról volt szó, de nem tudom pontosan melyik topicban. Valaki meg tudja mondani, hogy melyikben , mert érdekelne a technologia, mert takarmányozásra nagyon jónak tartom.
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáraHomokos földbe ha locsolod szép burgonyád lesz!
Válasz Anonimus82 #965. hozzászólásáraírtam...
Válasz Attikaa #953. hozzászólásáraHelló engem érdekelne ha volna eladó 1Tona körül ha van eladó küldj légyszi elérhetőséget anonimus_83@freemail.hu cimre köszi
Válasz rsándor #963. hozzászólására225kg/ha október 20-a táján
Ez másodfokú volt mikor vettem.
Válasz Tekergőke #962. hozzászólására És hány mázsával vetetted?
Válasz Attikaa #957. hozzászólásáraTiszakanyáron nekem a hungaro 61-63q/ha közt adott, egy kis tavaszi kifagyással megspékelve.
2x2q/ha péti + 10liter/ha humix lombtrágya. Kellett rá a tuning hogy meg legyen az ami itthonra kell.
Válasz rsándor #956. hozzászólásáraigazad van itt is megérte a sűrű vetés.másfélszer annyit adott mint aki könyv szerint vetett.
Válasz rsándor #956. hozzászólásáraA Szemes felénk sem bokrosodott, mert sivatagi időjárás volt /2. visszavetése volt /, de a fémzárolt Trismar jól szerepelt, majd ebből vetek vissza .
Válasz Attikaa #957. hozzászólására Így van az idén megtanultam.
Válasz Zola__79 #952. hozzászólásáraNekem az idei, tavaszi vetésü gk idus nem igazàn sikerült. Nagyon meg van égve, tiszta sötét barna. a tavalyi vàgàsu gk szemesböl van még letàrolva, de nem tudom lesz e annyi hogy eladjak belőle, mert én is vetni akarok vagy 4 hekit. Esetleg cserébe ha hozol helyettr valamit akkor megnézem mennyi van
Válasz rsándor #956. hozzászólásáraNekem is aki vetni szokott mindig kevesli az általam kivitt mag mennyiséget(3q-ra esküszik), azért csávázottból is kell szerintem 2,3-2,5q, a visszavetettből pedig 2,5-3q körül. Így nálunk lehet 45-55q között termelni.
Válasz Attikaa #955. hozzászólására Én tavaly azzal b@tam el hogy a könyvnek hittem és 195kg-al vetettem 37 átlagom jött ki.
Aki meg 300-kg al annak 45-50
Válasz rsándor #954. hozzászólására2,3q körül a csávázottat, amit most visszavetek azt 2,6-2,7-el tervezem.
Válasz Attikaa #953. hozzászólására hány mázsával szoktad vetni??