Hirdetés
- AKG támogatás új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- RS-09 eszközhordozó új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Marhatrágyát ilyen drágán még sohasem adhattak el
A régi közmondás szerint az ízlésről nem lehet vitatkozni.
Hirdetés
1603 hozzászólás
Válasz Zola__79 #952. hozzászólásáraSzia, igaz én szabolcsban vagyok, de én betároltam 1ha-ról vetni valót(ősszel én is ebből vetek). Hungaro fajta, csávázott mag volt, szép,gazmentes állományból kötött talajon 2,5q műtrágyával 55q körül adta.
Válasz broll79 #951. hozzászólásáraSziasztok!
4ha-ra tudna eladni nekem valaki triti vetőmagot? Heves-Jász-Nagykun esetleg Borsod megye.
köszönöm
Válasz Sam Howkinsz #950. hozzászólásáraVagy tenyésszen rajta tevét az ugyis megél a sivatagba is
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáraTegyél bele ami el tudsz adni pl forgó csépelös vagy kombájnos,fa vagy valamilyen gabonaféle ami a silány ba is megmarad!
Csak a kukoricának jó föld kell na meg a buzának,a többinek talán nem anyira tudod a barátod a google és ott tudsz olvasni mit lehet vetni homokra talán a zab vagy rozs az bárhol megterem!
Válasz mtz1962 #941. hozzászólásáraMi október és novemberbe a forgó földbe és a tengeri szedés után,otóber 20vagy november huszik nem késik!
Mert ez a jól tudom buza és a rozs keresztezése!
Nekem 700 ölön volt 62 bála kiskockás és 15q triki kézzel vetve és beboronálva!
Mélység kb 5-10cm !
Válasz mandlirobert #944. hozzászólására Csinálj rajta talajvizsgálatot és akkor látod mi hiányzik a földböl p vagy k a nitrogént úgyis mindíg pótolni lell . A kukinál a tőszámot vegyétek vissza akár 55 ezerig és 450 vagy a fölötti faosat vessetek bele.
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáraNyomjatok bele bodzát!Most az a divat!
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáraPróbáld ki a napraforgót.
Válasz mandlirobert #944. hozzászólásáradetto
Silány, homokos tajba mit érdemes vetni? Nekünk nincs már fantáziánk, idén rozs volt benne, tavaly tritikálé, tavaly előtt meg kukorica, ami borzalmas lett.. Most jönne a kukorica ideje megint, de 20-30 mázsás termésért hülyeség elvetni.. Hiába van trágyázva, azzal a 10 hektáros földel nem tudunk mit tenni.. egyik felébe lucernát fogunk tenni, de hogy a többivel mi legyen..
Válasz mtz1962 #941. hozzászólásáraOktóber eleje közepe. Én leggyakrabban kiszórom műtrágya szóróval egy sor tárcsa vagy rögtörős kombi+gyürüs és kész. Kb 5 centi mélyen dolgozom be.
Válasz mtz1962 #941. hozzászólásáraszeptember végén, október elején.. ha kukorica után, október végén rakod el, annak sem lesz semmi baja.. őszi árpa vetések után szinte rögtön el szoktuk rakni.. 5-6 cm mélyen..
Üdv mindenkinek mikor szoktátok a tritit vetni és milyen mélyre teszitek?
Válasz broll79 #939. hozzászólásáraKitiltotal,na meg hántottam 1000rel a tengerit ,mert még van!
Kellet csinálni egy uj niknevet,mert C.Sanyi kitiltott,sajnos
És ujra kell feladni a hirdetést itt az agroinformon ,na meg mélylazitót keresek,csak nem tudom milyen legyen egyes vagy kettes? Esetleg házilag vagy uj vagy haszált,mindnek van elönye és hátránya!
Kösz
Válasz szemi3380 #938. hozzászólásáraKomolyan mondom már rendesen hiányoztál. Nyaralni voltál a balcsin vagy csak kitiltottak?
Tritikálé van eladó 10-15q ha érdekel valakit 4500ft/mázsa áron,még ugyanitt 60db kiskockás bálaszalma 300ft/db
Szabolcs Megye Fábiánháza
Tel adok ha kell?
Okoskodók,és alkudozók kiméljenek!
kétszeri jó kukorica után jó földön se gyomirtó se műtrágya 1,5ha-on 72q NOVI SADI nevű 2008-ból maradt a vetnivaló .jugó fajta+34 m1300-as nagyguriga szalma etetni mert ez puha szárú.
Quatrevents 7,2 t tudott homokos kavicson , kár hogy 5 hektáron volt
Válasz ural #933. hozzászólásáraEz akkor elszomorító tényleg. Én sem gyomirtóztam, de szerencsére semmi gyom nem volt benne. Gratulálok a Géniuszi eredményhez!
Válasz Anicska #932. hozzászólására25-26q
Válasz Berkó_ #931. hozzászólásáraNekem nincs tritikálém ez a szomszédé a helyi kolhozé itt inkább az acat irdatlan mennyisége a lényeg mert nem gyomirtották ez nem is volna lényeges csak nekem ez szomszéd terület innentől fogva sajnos már engem is érint.Mi gyomirtozunk folyamatosan és mechanikus uton is folyamatosan ők meg kiszurnak velünk ez kb 25mázsás kb melette nekem 60mázsás Géniusz búza nem tul erőltetve ők sokkal jobb gépparkal ilyett termelnek.
Valaki tudja mennyi mázsa tritikálé megy egy 514 -es kombájn magtartályába???
Válasz ural #930. hozzászólásáraSzia! Nekem nagy csalódás volt a tritikálé. Homokon 2 tonna és hasonlóan nézett ki mint a Tiéd. Kötöttbe meg 4,6 t/ha, de sokkal jobbnak mutatkozott. remélem Te nagyobb sikerrel jársz!
Ez a tritikálétol mennyi termés várható és szerintetek jó néz ki 30ha tábla.
Válasz Gabesz 01 #928. hozzászólásáraItt sok kalász volt csak mag kevés.
Válasz Sanyee #926. hozzászólásáraSokfajta van Bicikli fürész vetögép mire gondoltál?
Te se tudod hány kalász van egy hektárban?
Válasz broll79 #925. hozzászólásáraAmikor a kombájn jön kb 2 hét vagy agusztus elején!
Miért,majd lefénképezem,és hogy mennyi van a Pótkocsin a hatés fél tonnyáson :-D
Válasz Gabesz 01 #922. hozzászólásáraÉs hány lánc? Azt bezzeg biztos nem tudod!
Válasz Gabesz 01 #922. hozzászólásáraMikor vágjàk a tritit szürke????
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-07-15 13:17:36
Válasz Gabesz 01 #922. hozzászólásáraÉn elhiszem neked
Válasz Tanonc #921. hozzászólásáracsak az alapokat tudni kell!
1 hektár 10000m2=2778négyszögöl! nem de?
1 hold-5760m2-1600négyszögöl!
3,6 a váltója
Válasz Gabesz 01 #920. hozzászólásáranégyzetmilliméterbe nem kell?
Válasz Myrrdin #919. hozzászólásáraNem,csak ha elmész bérmunkázni,inkább kisebb parcellák vagy kertek vannak,és ugyis tudni kell szántani Hektárba
Holdba
vagy
Nézetméterbe vagy
Nyégyszögölbe
végén midig ugyan az lesz !
1Hektárt is meg kell csinálni na meg a 600ölt is 2160m2 is nem de?
Válasz Gabesz 01 #917. hozzászólásáramost nem .... képen mondom de azért ahol te laksz ott még ölben dolgoznak ami becsülendő
Moderátor által módosítva: 2015-07-15 13:17:00
Válasz Berkó_ #914. hozzászólásáraDe majd kimérem neked az ölessel,csak azért kell a gabonaféle,mert a tengerik ellopják a MORÉK sajnos,és azért nem termelekhogy ök csak leszedjék,vegyen földet és müvelje meg és megtudja ,legalább a kormány megdolgoztatná,vagy a rendörök eltörnék a kezüket,ha a zsákot tolják!
Még itt olyanba is bele állnak,hogy még nincs levágva csak félig,az a övé,igy mondja nem látod More nincs levágva? Az már az enyém és kész ,mivel este nem tudta levágni a kombájn! Ez a közmunka
Válasz Berkó_ #913. hozzászólásáraFigyelj a föld ha jól tudom 800öl nincs kimérve de lehet 700öl=2520m2 ha 800öl=2880m2 ha csak 600öl=2160m2!
De majd ha kombájolják megmondom mennyi lesz!
Azt tudom szokott lenni 30bála szálma és 10-15mázsa termelés,függ a idöjárástól ez 2 éves vetömag és nem volt csak pétisózva na meg vegyszerezve,kéne még egy kis kombinált mütrágya mert homok értéktelen csak gabonának vagy buzának való na meg bukfencnek !
Fél hold 800öl 2880m2 0,288ha
Válasz Berkó_ #914. hozzászólásáraLe, tegnap fejeztem be, az előbb írtam: 72q lett az átlag.
Köszönöm Uraim a segítséget, meg neked is te holdkóros.
Még lábán van de ma a kis eső(6mm) miatt még marad is kicsit.
Legalább avul a kalász.
Válasz sasa55 #846. hozzászólásáraLe lett már vágva? Adta a 70 mázsát hektáronként? Van egy hasonló kinézetű táblám, de még nem ért ide a kombájn.
Válasz Gabesz 01 #912. hozzászólásáraNeeee márrrr! Amiket feltettél képeket a triTikálédról, na abból nem igen lesz Neked jó termés. Felajánlanak Neked vetőmagnak valót, de az sem kell, jó tanáccsal próbálunk ellátni, de sehogy sem éred fel józan paraszti ésszel a dolgokat. Nem bántásból, de friss árakról kérdezett, meg pontos terméseredményekről, amikre nem meglepő módon, nem adtál értelmes választ. Ha pedig viccnek szántad, akkor meg tegyél egy ilyet az írásaid mögé, hogy megértsük, Te csak szórakoztatni próbálsz minket nem idegesíteni.
Ui: világosíts már fel, hogy hány négyzetméter is az a fél holdad, mert azt még szerintem egyszer sem írtad le!
Válasz ...:::Pisti:::... #909. hozzászólásáraEz se tudod!
Zsákban és pótkocsin
Ha jól hallottam 4-5000ft körül lesz a triki meg abból kit hogy tudnal leszedni a szemét és a viztartalom szerint!
Nekem is van vagy fél hold,ha jó termés lesz akkor adok el belöle legalább 5eft háznál!
Válasz ...:::Pisti:::... #909. hozzászólására7,2t/ha, de úgy megdőlve hogy, alig tudtam levágni.
5t körül 3700+komp.
Üdv Mindenkinek.
Hogy adják a Tritik???
Friss árakat tud valaki?
Netto bruttó???
Köszi előre is
Válasz csokasr #907. hozzászólásáraKöszi a korrekt választ ..mi hungarot vetettünk hasonló területbe a 40 q lejött abból vetünk vissza ,de veszek GK szemest is meg tetszett a képeid alapján.
Válasz Anicska #906. hozzászólásáraNem tudom, nem adtam neki semmi különöset, bérelt föld szóval csak 1 éve használom, előtte nem nagyon tudtak vele mit kezdeni akik előtte használták.
- tavaly márciusban vettem át,
- májusban facéliával vetettem be amit augusztusban leszántottunk.
- tritikálé időben, október elején elvetésre került.
- márciusban kapott 3q ammónium-nitrátot
- április közepén-végén kapott Taltos 450 WG + 10kg mikramid
és ennyi
Válasz csokasr #905. hozzászólásáraVan még mit tanulni ....mi a titka ennek a nagyszerű termésnek???
Válasz Anicska #902. hozzászólásáraA talaj nem valami jó 9-12Ak/ha, le lett már aratva tegnap, 1,8Ha a kombájnos szerint kb 95q ami kb 5.2t/ha
Válasz Berkó_ #903. hozzászólásáraKöszi ez egy biztató jel egy kicsit távol van ,de hátha a többiek is követik.