Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.55 FtCHF440.33 FtGBP492.37 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezt nem črtem. Nekem bčrben vĺgnak,s nem olyan igčnytelenek,hogy egy 60m John deere Wts gčben egčrfčszket rakjanak. Vagy nŕlad aratŕs utŕn nincs gčptakaritĺs? Ilyen gčpŕrakkal pedig biztos megčri. Vettčl mŕr sajŕt ůj gčpet, amire čvekig geccsoltŕl,nem kimustrŕt ňcska tsz gčp amire ůgy vigyŕzol mint a szemed fčnyčre? Nem szaros csizmŕval taplňskodol bele? BIZTOS NEM....
Egy baja van a tritikŕlčnak. Ha nagyon esös az čv,s tůlčrve čri az esö,hajlamos a kalŕszban kicsirŕzni. S ehez nem kell trehŕnynak lenni,csak pechesnek. Ůgy tudom a rozs vonala miatt van. A mag sekčly nyugalmi ŕllapotŕval van összefüggésben. Rövidebb a buzĺčnĺl,s a rozs dominŕnsabb benne. /A sekčlynyugalmi ŕllapot az oka annak, hogy a búza kb 1 hňnap můlva kel ki a kazal tetején,vagy augusztus včgčvel lepi el a tarlňt az ŕrvakelčs. Egyszerüen ennyi idö kell a magnak,mig benne lezajlanak az enzimes dolgok,s felkészül a csirŕzŕsra. Az ellenŕllokčpessčge szintčn a rozsvonalnak köszönhetö.
Ez nagyon jň hozzŕszňlŕs volt. Lĺtszik,hogy te is végigprňbŕltad mĺr a technolňgiai palettŕt. Mindenre kiterjedö tĺjékoztatĺs volt. Én ŕtŕlltam búzŕra,mert a jň fajtŕk mĺr tudnak annyit mint a Tritikŕlé+ha mčg včletlenül malmi,nem takarmŕnyban fizeti az csak grŕtisz. Igaz az idčn volt ahol egy ŕr volt,s a kutyŕt nem érdekelte a minösčg. Bůza búza volt.
A fajtaválasztásnál mindenképp a homok dominál.
A Rubin fajta nekünk 3,5 tonnát adott idén de csak vetéskor kapott tápanyagot .Ha tavasszal megszórtuk volna egy kis nitrogénnel akkor talán tudott volna 4-4,5 tonnát.
Én ezt a fajtát próbáltam és ezt tudta ilyen körülményekkel.
A talaj előkészítésnél a lényeg hogy aprómorzsás legyen nállad a homokon ez nem gond. Kuki és napra földet jó előtte leszántani mert különben a gabonavető össze fogja húzni a fentmaradt le nem forgatott szárat.
Láttam már tárcsázott napraföldbe vetett kalászost háááát nem szép látvány!
A lényeg hogy csinálj jó magágyat és a homok miatt az ajánlott vetőmagmennyiség maximumával vessél 180-200 kg szokott lenni kb de ez fajtafüggő. Ha bizonytalan a vetőgép vagy sószóróval vetsz akkor 20-30 kilóval többet is rakhatsz bele.
Ha túl sokat vetsz akkor hajlamosabb az állomány a megdőlésre ami betakarítás során veszteséget okoz.
A tápanyagra nagyon ügyelj még vetés előtt munkálj bele a föld felső rétegébe ne túl mélyre nitrogén alapú műtrágyát. Aztán tavasszal is adj neki sószóróval és meghálálja.
Ha az ember a szalmát és a szemet is értékesíti akkor a tritikálé gazdaságosan termeszthető 3 tonna feletti termés már kielégítő homokon szerintem persze ez függ a földrajzi elhelyezkedéstől is. érdeklődj a helyiektől kinek mennyit termett a környéken hogy legyen viszonyítási alapod.
538-ra
Korai, alacsony szárú, jó termőképességű. Érdemes e hónapban elvetni, különben előfordulhat hogy nem erősödik meg kellőképpen. Kötött földön 5.5t, gyenge szikes homokos talajban 3.5t körül adott, de nem mertük etetni, félve a megdőléstől. Ajánlom, a 6-6.5 t benne van.
Sziasztok tavaly kezdtem gazdálkodni főleg homokon.Szerintetek kukorica és napra után milyen talajmunkát csináljak mennyivel vessem(kombájn tiszta mag) a hasznos infókat előre is köszi.
Nekünk fémzárolt vető volt tavaly és ebben a földben napraforgó volt előtte. Sohasem volt szebb kalászosunk 80-90 centis szalmája volt és széppen bokrosodott 50 körbála lett rajta és 5 tonna szemtermés
Ha jövőre tud 60 mázsát azzal meg is leszünk elégedve.
A zsiványok miatt a földbe nem lehet mást rakni mert ellopnak mindent sajnos. Ezzel nem tudnak mit kezdeni és úgy döntöttünk hogy ha már megvan ez a föld akkor legyen benne kalászos és nyár közepén nem jön rosszul az a kis pénz
Azt tudod ugye hogy ez a fajta nem igényel csávázást mert a betegségekkel szemben nagyon ellenálló. És ez a fajta kenyérgabonaként is használható hazai fejlesztésű vetőmag.
Tavaly homokra is vetettünk Rubin típust az csak 35 mázsát tudott de kevés is volt neki a tápanyag pedig 300 kiló vetőt raktak bele csak hát a bokrosodás sem volt megfelelő.
Ma elvetettük az első hektár tritikálét
Már letrágyáztuk kb 1,5 hónapja és fel is szántottuk.
Most kapott egy forgóberenázást és ment bele a vetőgép.
250 kg Hungaro típusú mag került a földbe és kapott egy gyűrűshengerezést is lezárásképpen.
Ugyanebben a földben idén ez a mag 5 tonnát tudott de csak vetéskor kapott npk-t.
Idén jól megtágyáztuk és tavasszal akarunk neki adni egy kis nitrogént.
Kíváncsiak leszünk az eredményre
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy valakinek volt már a SAATEN-UNION-os perfekt nevezetű tritikáléja? Ha igen mi a vélemény róla és valami technológiai segítséget is elfogadnék! Előre is köszi!
Épp tegnap kérdeztem, Vargáné Tünde Balkányi telephelyen, 1000kg alatt neked kell elszállítani, vagy legalábbis gondoskodni az elvitelről. Nettó 88Ft/kg
fajtára egy átlagos hozamokkal rendelkező tritikalét válasz -ősszel tegyél kombinátorozás előtt 1q mas-t tavasszal meg 2q ammon nitrátot utána még lehet lombtrágyát hogy jobban fejlődjön a mag
Írd már át a hirdetésedet, mert így h "trikitálé" nem adja ki a tritikálé beírásra a kereső, és persze h nem látják a vevőjelöltek !!! -Végén még évekre itt ragad-sz a nyakunkon, mert nem találnak rád a potenciális vásárlók !
Bazd meg szürke testvér szedd össze egy hirdetésbe mid van eladó, szerintem összedobjuk itt r a lóvét és megvesszük, csak ne hirdess már a beszélgetős topikokba
1603 hozzászólás
Válasz #552. hozzászólásra
Az asztalban lévő búza ha hét elején megázik,a hét végére kizöldül.Volt már sokfajta gépem,most az van amit a képen látsz...
Válasz #551. hozzászólásra
Ezt nem črtem. Nekem bčrben vĺgnak,s nem olyan igčnytelenek,hogy egy 60m John deere Wts gčben egčrfčszket rakjanak. Vagy nŕlad aratŕs utŕn nincs gčptakaritĺs? Ilyen gčpŕrakkal pedig biztos megčri. Vettčl mŕr sajŕt ůj gčpet, amire čvekig geccsoltŕl,nem kimustrŕt ňcska tsz gčp amire ůgy vigyŕzol mint a szemed fčnyčre? Nem szaros csizmŕval taplňskodol bele? BIZTOS NEM....
Válasz #550. hozzászólásra
Láttál már búzát kombájnban csirázni,bitos nem...
Egy baja van a tritikŕlčnak. Ha nagyon esös az čv,s tůlčrve čri az esö,hajlamos a kalŕszban kicsirŕzni. S ehez nem kell trehŕnynak lenni,csak pechesnek. Ůgy tudom a rozs vonala miatt van. A mag sekčly nyugalmi ŕllapotŕval van összefüggésben. Rövidebb a buzĺčnĺl,s a rozs dominŕnsabb benne. /A sekčlynyugalmi ŕllapot az oka annak, hogy a búza kb 1 hňnap můlva kel ki a kazal tetején,vagy augusztus včgčvel lepi el a tarlňt az ŕrvakelčs. Egyszerüen ennyi idö kell a magnak,mig benne lezajlanak az enzimes dolgok,s felkészül a csirŕzŕsra. Az ellenŕllokčpessčge szintčn a rozsvonalnak köszönhetö.
Válasz #545. hozzászólásra
Ez nagyon jň hozzŕszňlŕs volt. Lĺtszik,hogy te is végigprňbŕltad mĺr a technolňgiai palettŕt. Mindenre kiterjedö tĺjékoztatĺs volt. Én ŕtŕlltam búzŕra,mert a jň fajtŕk mĺr tudnak annyit mint a Tritikŕlé+ha mčg včletlenül malmi,nem takarmŕnyban fizeti az csak grŕtisz. Igaz az idčn volt ahol egy ŕr volt,s a kutyŕt nem érdekelte a minösčg. Bůza búza volt.
Köszi a hasznos infót.Ha ősszel nem tudok adni(no cash) csak bacit arról mi a véleményed.
Még mindig keresek GK Szemest vetni,2t érdekel...
Nem akarok okoskodni de homokra szerintem kell a 250 kg/ha tavaly csak 220-al sikerült vetni de ritka is lett
Válasz #543. hozzászólásra
A fajtaválasztásnál mindenképp a homok dominál.
A Rubin fajta nekünk 3,5 tonnát adott idén de csak vetéskor kapott tápanyagot .Ha tavasszal megszórtuk volna egy kis nitrogénnel akkor talán tudott volna 4-4,5 tonnát.
Én ezt a fajtát próbáltam és ezt tudta ilyen körülményekkel.
A talaj előkészítésnél a lényeg hogy aprómorzsás legyen nállad a homokon ez nem gond. Kuki és napra földet jó előtte leszántani mert különben a gabonavető össze fogja húzni a fentmaradt le nem forgatott szárat.
Láttam már tárcsázott napraföldbe vetett kalászost háááát nem szép látvány!
A lényeg hogy csinálj jó magágyat és a homok miatt az ajánlott vetőmagmennyiség maximumával vessél 180-200 kg szokott lenni kb de ez fajtafüggő. Ha bizonytalan a vetőgép vagy sószóróval vetsz akkor 20-30 kilóval többet is rakhatsz bele.
Ha túl sokat vetsz akkor hajlamosabb az állomány a megdőlésre ami betakarítás során veszteséget okoz.
A tápanyagra nagyon ügyelj még vetés előtt munkálj bele a föld felső rétegébe ne túl mélyre nitrogén alapú műtrágyát. Aztán tavasszal is adj neki sószóróval és meghálálja.
Ha az ember a szalmát és a szemet is értékesíti akkor a tritikálé gazdaságosan termeszthető 3 tonna feletti termés már kielégítő homokon szerintem persze ez függ a földrajzi elhelyezkedéstől is. érdeklődj a helyiektől kinek mennyit termett a környéken hogy legyen viszonyítási alapod.
538-ra
Korai, alacsony szárú, jó termőképességű. Érdemes e hónapban elvetni, különben előfordulhat hogy nem erősödik meg kellőképpen. Kötött földön 5.5t, gyenge szikes homokos talajban 3.5t körül adott, de nem mertük etetni, félve a megdőléstől. Ajánlom, a 6-6.5 t benne van.
Sziasztok tavaly kezdtem gazdálkodni főleg homokon.Szerintetek kukorica és napra után milyen talajmunkát csináljak mennyivel vessem(kombájn tiszta mag) a hasznos infókat előre is köszi.
Válasz #541. hozzászólásra
Nem volt csávázva,úgy vettem 5q-át.Azért mérettem meg a sikért,de nem érte el a 26-ot...
Válasz #540. hozzászólásra
Nekünk fémzárolt vető volt tavaly és ebben a földben napraforgó volt előtte. Sohasem volt szebb kalászosunk 80-90 centis szalmája volt és széppen bokrosodott 50 körbála lett rajta és 5 tonna szemtermés
Ha jövőre tud 60 mázsát azzal meg is leszünk elégedve.
A zsiványok miatt a földbe nem lehet mást rakni mert ellopnak mindent sajnos. Ezzel nem tudnak mit kezdeni és úgy döntöttünk hogy ha már megvan ez a föld akkor legyen benne kalászos és nyár közepén nem jön rosszul az a kis pénz
Azt tudod ugye hogy ez a fajta nem igényel csávázást mert a betegségekkel szemben nagyon ellenálló. És ez a fajta kenyérgabonaként is használható hazai fejlesztésű vetőmag.
Tavaly homokra is vetettünk Rubin típust az csak 35 mázsát tudott de kevés is volt neki a tápanyag pedig 300 kiló vetőt raktak bele csak hát a bokrosodás sem volt megfelelő.
Válasz #539. hozzászólásra
Nekem 23 volt a sikérje,ha nem napraforgó földbe lett volna vetve,akkor el lehetett volna búzaként adni...
Ma elvetettük az első hektár tritikálét
Már letrágyáztuk kb 1,5 hónapja és fel is szántottuk.
Most kapott egy forgóberenázást és ment bele a vetőgép.
250 kg Hungaro típusú mag került a földbe és kapott egy gyűrűshengerezést is lezárásképpen.
Ugyanebben a földben idén ez a mag 5 tonnát tudott de csak vetéskor kapott npk-t.
Idén jól megtágyáztuk és tavasszal akarunk neki adni egy kis nitrogént.
Kíváncsiak leszünk az eredményre
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy valakinek volt már a SAATEN-UNION-os perfekt nevezetű tritikáléja? Ha igen mi a vélemény róla és valami technológiai segítséget is elfogadnék! Előre is köszi!
Válasz #536. hozzászólásra
Ide nem lehet..
Válasz #535. hozzászólásra
Tudok adni egy üzletkötőt akinek sztem van.
küldj egy mailt megalodus@gmail.com ra és megadom az elérhetőséget
Gk Szemest keresek vetni,tud valaki Szolnok környékén?
Válasz #533. hozzászólásra
Épp tegnap kérdeztem, Vargáné Tünde Balkányi telephelyen, 1000kg alatt neked kell elszállítani, vagy legalábbis gondoskodni az elvitelről. Nettó 88Ft/kg
Hali!
Nem tudja valaki Szabolcs megyében hol forgalmaznak Leontino tritikálé vetőmagot? Vagy rendelni lehet esetleg amit a futár kiszállít?
Válasz #528. hozzászólásra
Szóval az a mas az map akart lenni ha van elég kálium a talajba-de egy talajvizsgálat sokat dobna a műtrágyázási terven
Válasz #530. hozzászólásra
Úgy irtam be, de akkor csak az övét adta ki, mindenki más jól írta a tritikálé-t ezek szerint .
Válasz #525. hozzászólásra
Akkor azt írd be hogy:"Trikitálé" és akkor majd kiadja
Válasz #526. hozzászólásra
Buzaföldbe volt vetve és csak 1x volt vetve!
Válasz #522. hozzászólásra
fajtára egy átlagos hozamokkal rendelkező tritikalét válasz -ősszel tegyél kombinátorozás előtt 1q mas-t tavasszal meg 2q ammon nitrátot utána még lehet lombtrágyát hogy jobban fejlődjön a mag
Válasz #524. hozzászólásra
jelenleg a triti ára 3200-3800 között mozog valahol nem hiszem el hogy ennyire nem vagy tájékozott
Azt tudjuk hogy van eladód, arra lennék kíváncsi milyen fajta és milyen földben termett és hányszor volt visszavetve...
Írd már át a hirdetésedet, mert így h "trikitálé" nem adja ki a tritikálé beírásra a kereső, és persze h nem látják a vevőjelöltek !!! -Végén még évekre itt ragad-sz a nyakunkon, mert nem találnak rád a potenciális vásárlók !
Van eladó trikitálém ha valakit érdekel?
5000ft/q
eladnék vagy 5q!
Szalma is van eladó 300ft/db
30-40db
Én is tanácsot szeretnék kérni, réti-öntéstalajra ki milyen típusú magot ajánlana? Van valakinek tapasztalata? Előre is köszönöm.
Szikes gyenge talajon ki milyen fajtát javasol?? Milyen tápanyag ellátással? Elöre is köszönöm a segitséget!
Válasz #520. hozzászólásra
Olyan ez a fiú, mint egy jó spam program. Kéretlenül ontja a hülyeséget.
Válasz #518. hozzászólásra
Csak én már 2 éve olvasgatom és már kezd fárasztó lenni. Az indexen jelentkezett be elöször utána onnan ki utálták és át jött ide.
Válasz #518. hozzászólásra
Én megveszem azt is,ha van még neki.
Válasz #517. hozzászólásra
Nem tudom mi bajotok van vele, nekem mosolyt varázsol az arcomra amikor olvasom:D
De a 2011 es szotyit nem tudom sikerült már eladja
Válasz #513. hozzászólásra
De legalább értő olvasásból tuti 5-öst kapott
Válasz #515. hozzászólásra
Gondoltam így hamarabb rácsap
Válasz #514. hozzászólásra
Nincs 1 tonna, csak 5 mázsa, igy nem lehet. De minek is rontod te az én üzletemet?
32000Ft/T áron átveszem az egészet, holnap hozhatod, meg a szalmádat is 200Ft-ért meg mindent csak ne hirdess tovább
Válasz #512. hozzászólásra
Mondom adok 3000 ft per mázsa
Válasz #511. hozzászólásra
kösz van nekem is
Válasz #501. hozzászólásra
Én adok neked 3000 mázsánként a tritiért
Válasz #509. hozzászólásra
Válasz #508. hozzászólásra
Jól mondod, hogy normális szóból is ért az EMBER. De ez a szürkebarát nem ért a jó szóból.
Válasz #504. hozzászólásra
Kicsit visszafogottabban léci! Normális szóból is ért az ember...
Válasz #505. hozzászólásra
Válasz #501. hozzászólásra
Válasz #504. hozzászólásra
Legyen a hóhér a testvére, ha ilyen testvérem lenne már rég agyonütöttem volna.
Válasz #503. hozzászólásra
Bazd meg szürke testvér szedd össze egy hirdetésbe mid van eladó, szerintem összedobjuk itt r a lóvét és megvesszük, csak ne hirdess már a beszélgetős topikokba