Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát ganyém az van böven, meg akarom probálni mert nekem ezn a 8 aranykoronás földön csak akkor érte meg müvelödni ha szanaszét locsoltam,
menyire igényes mit igényel még a gyomirton kivül??
nekem 4-6 aranykoronás homokon 25-40 között volt az elmúlt 6 évben.
idén gyomírtottam csak mert a szárazság miatt nem tudott bokrosodni
250kg vetőmag/heki ha szórsz alá rendesen trágyát akkor nem kell műtrágya mert képes akkora szárat növeszteni hogy dől világnak
sziasztok! kinek mi a tapasztalata homokos földben hogy terem?? most vittem ki 100q trágyát majd idövel el is kéne szorni majd, kb milyen a hozama homokba hektáronként és mit igényel? felénk nem nagyon termesztik aki meg igen az meg inkább buzának valo földben:
uhh, akkor ez a triti tényleg elég jó. az a nitrosol kb 320kg pétinek felel meg, ugye?
közel 6t-ás átlag nem is olyan sok műtrágyával, kifejezetten jó. ha nem is ebben az évben, de a közeljövőben ki lesz ez a szemes próbálva.
Nekem volt szemes 0,9 Ha-ron 53 mázsa, pedig ritkának nézett ki szemre nem volt több 3 tonnánál. Idén is elvetek belőle 13 Ha-t, de ezt is csak 170 kgval, ezt mondták tavaly és bevált. A 30 mázsa pluszt eladom ha érdekel valakit.
Szeni csak Neked, növényvédős könyvből begépelem!!
Kalászfuzáriózis!
közvetlenül kalászhányás után fertőzött kalászkák sárgásan elszíneződnek,majd megbarnulnak és fokozatosan elszáradnak. A fertőzés következtében a szemek vörösre színeződhetnek.Általában egyes kalászkák vagy kalászrészek betegednek meg, de súlyos esetben az egész kalász is elpusztulhat!
Védekezés: A védekezést az határozza meg hogy a kalászhányástól a betakarításig mennyi a csapadékos napok száma. Ha 23-25 nap között alakul akkor erős fertőzésre van kilátás. Ezért kalászhányás végén már preventív jelleggel ajánlatos védekezni. Ebben az időben más gombás betegségek ellen is védekezni kell ezért kombinált szereket ajánlatos kijuttatni: ALTO COMBI 420, AMISTAR+CHINOIN FUNDAZOL 50 WP,ARTEA 330EC,BUMPER SUPER, CARAMBA SL, DUETT, ENIMENT 125 SL, FOLICU SOLO, FOLICUR TOP, GRANIT SC, KOLFUGO 25 FW+ AMISTAR, MODEL, MILSTAR, MIRAGE 45 EC :D:D
A fuzárium kizárólag csíra, és virágfertőző.
A csírakori fertőzés ellen csávázással, a virágkori fertőzés ellen permetezéssel védekezünk.
A fúvóka: szerencsésebb a kettős-réses ha van akkor legyen légbeszívásos is, de ne a kompakt változatban. (szubjektív véleményem)
Egyáltalán nem veszem okoskodásnak a hsz.-odat.Szerintem is később fertőz -egészen pontosan virágon keresztül-,de hogy akkor milyen lesz az idő,ezt még nem tudjuk.Habár én sem értek hozzá, de a tapasztalatom azt mondja,h. az esőtől van egy fontosabb kritériuma a gombának,a meleg!
A fuzárium csak esősebb időjárásban fertőz az idei év viszont nem olyan nem akarok okoskodni félre ne érts de nem lehet hogy az más? Illetve ha jól tudom fuzárium csak virágzás után kalászolásban tud fertőzni 1-2hetes idő intervallumban Cáfoljatok meg ha nincsen igazam!!!
Jó estét mindenkinek.Ha van fenn egy növényvédős,v. agráros,lenne egy kérdésem.Nézegettem a tritikálét, és láttam,h. a levél elég tűrhetően ellenáll a gombának,de a kalászt fertőzi a fuzárium.Mi az aktuális technológia kalászvédelemben kontakt szerrel.Milyen fedést lehet elérni egy hagyományos, egy soros szórófejes géppel,vagy kellene a két sor,különböző szögben?Illetve hogy működik a gomba? Ha a hagyományos géppel teszemazt,elérek 70%-os fedést,akkor azokat a szemeket már biztosan megvédtem-e,vagy ha bejut a gomba a kalászba,akkor belülről már tud tovább fertőzni???????????Köszi.
Ez milyen fajta?? EZ is GK -szemes??? Egyébként nálunk is jónak mondhatóak a körülményekhez képest..Ezért is kiváncsiskodok hogy legyen viszonyitási alapom..
Engem tényleg érdekel ennek a GK-szemes-nek a sorsa...Mert tényleg kiváncsi vagyok hogy egy ilyen extrém idöjárásban is képes a rendkivüli szem termésre..Mert ha csak hébe hóba és tuti körülmények között akkor semmivel sem vagyunk vele elöbre.. Mintha egy jó nevü búzát vetnénk el..
Válasz #111. hozzászólásra
A vízhiányt megérezte,de növöget.Még nem látszik mi lesz belőle,bármi lehet.Kapott 3mázsa 27-est/ha,majd ha megérdemli zászlóslevélnél kap még 50 liter nitroszolt.
Szerintem több szalmát ad mint a búza és tehenek alá csak ezt rakják. Sokkal igénytelenebb és az ára is jobb volt tavaly. Falun háztól 4500-5500 ig van az ára felénk legalábbis.
Válasz #103. hozzászólásra
Almolásra szerintem kivállo,szár nagysága pedig fajta függö,nekem már volt olyan magas száru hogy derékba kellett vágni a kombájnak mostani fajta pedig hasonlo nagyságu mint a búza és a szemek is kerekebbek.Zab szalmát ami nem vizes vagy penészes azt pedig a lovak és tehenek szeretik.
1603 hozzászólás
Válasz #143. hozzászólásra
Békés megyében még kapható......
hát ganyém az van böven, meg akarom probálni mert nekem ezn a 8 aranykoronás földön csak akkor érte meg müvelödni ha szanaszét locsoltam,
menyire igényes mit igényel még a gyomirton kivül??
Válasz #149. hozzászólásra
Majd Pici talán el tudja mondani/segíteni.
Bár én csak tőle tudtam meg.
Válasz #147. hozzászólásra
nekem 4-6 aranykoronás homokon 25-40 között volt az elmúlt 6 évben.
idén gyomírtottam csak mert a szárazság miatt nem tudott bokrosodni
250kg vetőmag/heki ha szórsz alá rendesen trágyát akkor nem kell műtrágya mert képes akkora szárat növeszteni hogy dől világnak
Válasz #148. hozzászólásra
az pont nekem lessz jo! de nem tudnál nekem abban segiteni hogy mekkora sullyal vessem és mikor??
Válasz #147. hozzászólásra
Én úgy hallottam, hogy jobban bírja a homokos földet, mint a búza, és talán többet is terem, meg nagy a szalmája.
sziasztok! kinek mi a tapasztalata homokos földben hogy terem?? most vittem ki 100q trágyát majd idövel el is kéne szorni majd, kb milyen a hozama homokba hektáronként és mit igényel? felénk nem nagyon termesztik aki meg igen az meg inkább buzának valo földben:
Válasz #145. hozzászólásra
Csak az a baj messze vagy,több mint 200km...
GK szemest adok el,a részleteket a kernbaum@freemail.hu-n beszéljük meg.
Válasz #143. hozzászólásra
Én is keresek,ezt akarok vetni...
Válasz #142. hozzászólásra
Engem érdekel!!!!!Hol lehet át venni a magot???
GK Szemes még valaki???
Válasz #140. hozzászólásra
uhh, akkor ez a triti tényleg elég jó. az a nitrosol kb 320kg pétinek felel meg, ugye?
közel 6t-ás átlag nem is olyan sok műtrágyával, kifejezetten jó. ha nem is ebben az évben, de a közeljövőben ki lesz ez a szemes próbálva.
amúgy merre laksz, és mennyiért adnád?
Válasz #139. hozzászólásra
250liter nitroszolt kapott.
150 kg fém zárolt magot kaptam az ősszel ebből vetette 0,9ha-t.
Válasz #135. hozzászólásra
leirnád, hogy mit kapott ez a triti?
a fémzárolt mennyi ebből?
Válasz #137. hozzászólásra
gmailre küldj egy teloszámot aztán odaadom a srácnak
Válasz #136. hozzászólásra
Mi kb 4-5t körül össze tudunk szedni tőlünk+papáéktól zsákolva
Kecskemét környékén van eladó vkinek olyan 100q? egy cimborát érdekelne mondjuk jól megkésve
Nekem volt szemes 0,9 Ha-ron 53 mázsa, pedig ritkának nézett ki szemre nem volt több 3 tonnánál. Idén is elvetek belőle 13 Ha-t, de ezt is csak 170 kgval, ezt mondták tavaly és bevált. A 30 mázsa pluszt eladom ha érdekel valakit.
Szemes volt valakinek???
Válasz #132. hozzászólásra
Szeni csak Neked, növényvédős könyvből begépelem!!
Kalászfuzáriózis!
közvetlenül kalászhányás után fertőzött kalászkák sárgásan elszíneződnek,majd megbarnulnak és fokozatosan elszáradnak. A fertőzés következtében a szemek vörösre színeződhetnek.Általában egyes kalászkák vagy kalászrészek betegednek meg, de súlyos esetben az egész kalász is elpusztulhat!
Védekezés: A védekezést az határozza meg hogy a kalászhányástól a betakarításig mennyi a csapadékos napok száma. Ha 23-25 nap között alakul akkor erős fertőzésre van kilátás. Ezért kalászhányás végén már preventív jelleggel ajánlatos védekezni. Ebben az időben más gombás betegségek ellen is védekezni kell ezért kombinált szereket ajánlatos kijuttatni: ALTO COMBI 420, AMISTAR+CHINOIN FUNDAZOL 50 WP,ARTEA 330EC,BUMPER SUPER, CARAMBA SL, DUETT, ENIMENT 125 SL, FOLICU SOLO, FOLICUR TOP, GRANIT SC, KOLFUGO 25 FW+ AMISTAR, MODEL, MILSTAR, MIRAGE 45 EC :D:D
Válasz #130. hozzászólásra
Köszönöm a választ. Még valaki,esetleg egy növényvédős részletesebben?
Válasz #124. hozzászólásra
A "kalászosok" először kalászolnak (hányja a fejit) majd virágzanak.
Válasz #123. hozzászólásra
A fuzárium kizárólag csíra, és virágfertőző.
A csírakori fertőzés ellen csávázással, a virágkori fertőzés ellen permetezéssel védekezünk.
A fúvóka: szerencsésebb a kettős-réses ha van akkor legyen légbeszívásos is, de ne a kompakt változatban. (szubjektív véleményem)
Nekem ilyen a hungaro.
Válasz #127. hozzászólásra
Szerintem meg a két sor az igazi.Egyik előre áll,a másik hátra.
Válasz #126. hozzászólásra
Kupos fúvóka az igazi ami olyan mint a háti permetezőben:
A kérdésem továbbra is kérdés maradt!!
Válasz #124. hozzászólásra
Egyáltalán nem veszem okoskodásnak a hsz.-odat.Szerintem is később fertőz -egészen pontosan virágon keresztül-,de hogy akkor milyen lesz az idő,ezt még nem tudjuk.Habár én sem értek hozzá, de a tapasztalatom azt mondja,h. az esőtől van egy fontosabb kritériuma a gombának,a meleg!
A fuzárium csak esősebb időjárásban fertőz az idei év viszont nem olyan nem akarok okoskodni félre ne érts de nem lehet hogy az más? Illetve ha jól tudom fuzárium csak virágzás után kalászolásban tud fertőzni 1-2hetes idő intervallumban Cáfoljatok meg ha nincsen igazam!!!
Jó estét mindenkinek.Ha van fenn egy növényvédős,v. agráros,lenne egy kérdésem.Nézegettem a tritikálét, és láttam,h. a levél elég tűrhetően ellenáll a gombának,de a kalászt fertőzi a fuzárium.Mi az aktuális technológia kalászvédelemben kontakt szerrel.Milyen fedést lehet elérni egy hagyományos, egy soros szórófejes géppel,vagy kellene a két sor,különböző szögben?Illetve hogy működik a gomba? Ha a hagyományos géppel teszemazt,elérek 70%-os fedést,akkor azokat a szemeket már biztosan megvédtem-e,vagy ha bejut a gomba a kalászba,akkor belülről már tud tovább fertőzni???????????Köszi.
Válasz #119. hozzászólásra
Leontino
Válasz #117. hozzászólásra
Válasz #118. hozzászólásra
én benne vok. Nekem csak olyan 90 ha-nyi mag kell a szemesből.
Válasz #117. hozzászólásra
Ez milyen fajta?? EZ is GK -szemes??? Egyébként nálunk is jónak mondhatóak a körülményekhez képest..Ezért is kiváncsiskodok hogy legyen viszonyitási alapom..
Válasz #116. hozzászólásra
Mi lenne ha el feleznénk a felesleget??!!
nálam ilyen
Válasz #114. hozzászólásra
engem is érdekel a szemes. Ha jó lesz, adsz el belőle?
Válasz #114. hozzászólásra
Engem tényleg érdekel ennek a GK-szemes-nek a sorsa...Mert tényleg kiváncsi vagyok hogy egy ilyen extrém idöjárásban is képes a rendkivüli szem termésre..Mert ha csak hébe hóba és tuti körülmények között akkor semmivel sem vagyunk vele elöbre.. Mintha egy jó nevü búzát vetnénk el..
Majd lefotózom,de eltart pár nap mert 1 szem kukim sincs elvetve és az elsőbbséget élvez.
Válasz #112. hozzászólásra
Képet tudnál felrakni?? kíváncsi vagyok hogy hogy néz ki
Válasz #111. hozzászólásra
A vízhiányt megérezte,de növöget.Még nem látszik mi lesz belőle,bármi lehet.Kapott 3mázsa 27-est/ha,majd ha megérdemli zászlóslevélnél kap még 50 liter nitroszolt.
Válasz #100. hozzászólásra
Heló! Mi ujság a tritivel?? Mit mutat mostanság?? Kiváncsi vagyok mit nézel ki belőle??
Válasz #109. hozzászólásra
Nekünk 8 lett de mondom a földek legalja ez a fajta homok ennél rosszab már csak Bugazon van ahol buckákat épít belőle a szél
Válasz #107. hozzászólásra
Tavaly hektáronként 11 heston bálát adott,pedig ugy lett vágva,hogy betárcsázom.
Válasz #107. hozzászólásra
Szerintem több szalmát ad mint a búza és tehenek alá csak ezt rakják. Sokkal igénytelenebb és az ára is jobb volt tavaly. Falun háztól 4500-5500 ig van az ára felénk legalábbis.
Búza szalma mennyigéséhez viszonyítva mennyi szalmája van?
Válasz #105. hozzászólásra
Tavaly 7AK-ás homokban 2,5 q AN-al fogott vetőmaggal műtrágyaszórós vetéssel 3 t felett adott lehet volt 3,5 t is.
Válasz #104. hozzászólásra
Köszönöm! És termésmennyiségre mi mondható egy átlagnak illetve mennyi körül mozog a felvásárlási ára?
Válasz #103. hozzászólásra
Almolásra szerintem kivállo,szár nagysága pedig fajta függö,nekem már volt olyan magas száru hogy derékba kellett vágni a kombájnak mostani fajta pedig hasonlo nagyságu mint a búza és a szemek is kerekebbek.Zab szalmát ami nem vizes vagy penészes azt pedig a lovak és tehenek szeretik.