Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bán Zsolt #1201. hozzászólásáraNálam volt ahol a tavaszi eső tudta előcsalogatni, összel csak esegetett, ami nem tudott a magokig lejutni . Most vizesbe kerül legalább a Talizmán kuk után.
Válasz Claastra. #1197. hozzászólásáraidén homokon a 200+100kg kiégette nekem pedig 27-es volt.
a kötöttebb szikesen haragoszöld volt a homokon sárgára égette
Válasz Bán Zsolt #1194. hozzászólására3-4 ak-s vakolón nov közepi vetés(belekalapálás)4,5 T,3-4 Ak homok optimális vetés 6,5T 13 Ak-nálunk "jó"föld 8,3 tonna a francia
Válasz colizoli #1192. hozzászólásáragyenge homokban 25-40 között csapadéktól függően 16ak-s szikesben 50-70 között
nekem a franciák nem jöttek be leontino mindig többet tudott
Válasz medikus #1189. hozzászólásáraNálam a vetőmag 2,5 szeresét , okt végi vetés hótakaró nélkül, kemény hideg és száraz tavasz, a kalászokat kiverte a jég, így nem mérvadó az első próbám , fémzároltból elég buktás lett !
Válasz Gepi #1184. hozzászólásáraNekem is volt Trismart mellett kísérletként, a Trismart gyorsabb-koraibb növésű, nagyobb mutatós kalásszal, 10-15cm magasabb, de a Borwo térfogatra is 8-10%-al többet adott, és + az apró szemekkel 8-10%-al fajsúlyosabb is volt .
MV Talizmánt vetett már valaki /vélemény ? /, sikerült venni fémzároltan, és ha nem megy el a többletem, akkor elvetném a + 8ha-ra valót, pedig elég lenne a tervezett 20ha tábla vetésforgónak.
Fémzárolt vetésből való jó minőségű(vetni kellene) tritikáléja nincs valakinek a keleti végen??? Borsod-Szabolcs(Nyíregyháza-Sárospatak). Kellene pár mázsa
Válasz Matyi50 #1171. hozzászólására Náluk szólt a felvásárló hogy jövőre már nem foglya átvenni a tritikálét keressen mindenki piacot magának.Vetéskor gondolkodni kell hogy hova lesz el adva a termés,vagy csak saját részre terelni és haza vinni.
Válasz medikus #1169. hozzászólásáraNem vékony csak a képen tűnik annak mert élében tudtam csak lefényképezni pont arra hajlott és így tenyérrel alátámasztottam azért tűnik vékonynak.
Válasz kis Zombi #1164. hozzászólásáraHomok és homok kötött is nagy külömbség lehet,ahol nincs semmi humuszréteg ott ne várjál csodát amíg nem varázsolsz rá humuszréteget több évi kínlódás után a kukorica már szép szárat nevelt de cső még most is elvétve volt rajta ,baktériumok trágya javíthat rajta,
Az mitől van, hogy homokon kései vetésű (október végi )tritikálé nagyon hitvány volt az idei évben ? Másik homokos táblában okt eleji vetés jó volt. Nem volt jelentős terület, kb. 0,15 ha-on volt kakis, a jobb részeken nem vettem észre kiesést.
Az idén is október végén sikerült elvetni, de itt van kb. 4 ha gyengébb homok. Remélem nem olyan lesz mint idén volt.
Pénteken lesz 4 hete, hogy elvetettem, mostanra kelt ki.
Válasz Claaastra #1160. hozzászólásáraÉn pénteken vetettem el az utolsó darabot. Volt hogy jan. 13án vetettem árpát, nem magamnak, így súlyt nem tudok de nem lett rossz, csak az aratása csúszott kb 2 hetet.
1603 hozzászólás
Válasz Bán Zsolt #1201. hozzászólásáraNálam volt ahol a tavaszi eső tudta előcsalogatni, összel csak esegetett, ami nem tudott a magokig lejutni . Most vizesbe kerül legalább a Talizmán kuk után.
l
Válasz Claastra. #1200. hozzászólásáraja persze volt 8-10mm bemosónak de utána vagy három hétig semmi
Válasz Bán Zsolt #1199. hozzászólásáraszerintem nem a műkaki égette ki ,hanem az aszály
Válasz Claastra. #1197. hozzászólásáraidén homokon a 200+100kg kiégette nekem pedig 27-es volt.
a kötöttebb szikesen haragoszöld volt a homokon sárgára égette
Pár fajtát kipróbáltam fém zároltba de a visszafogott Presto mindig verte őket termésbe és ráadásul igénytelen ,nem igényel vegyszert.
Válasz colizoli #1196. hozzászólására450kg 34% AN, 1 gomba ,1 gyomírtó
Válasz Claastra. #1195. hozzászólásáraMit kapott?
Válasz Bán Zsolt #1194. hozzászólására3-4 ak-s vakolón nov közepi vetés(belekalapálás)4,5 T,3-4 Ak homok optimális vetés 6,5T 13 Ak-nálunk "jó"föld 8,3 tonna a francia
Válasz colizoli #1192. hozzászólásáragyenge homokban 25-40 között csapadéktól függően 16ak-s szikesben 50-70 között
nekem a franciák nem jöttek be leontino mindig többet tudott
Mai képek
Válasz medikus #1189. hozzászólásáraAz Anterrások 7 tonnát mondtak, majd jövöre kiderül. Mondjuk a legszarabb földembe van.
Válasz Zoli 63 #1190. hozzászólásáraHúúúúúúúúúú!
Válasz medikus #1189. hozzászólásáraNálam a vetőmag 2,5 szeresét , okt végi vetés hótakaró nélkül, kemény hideg és száraz tavasz, a kalászokat kiverte a jég, így nem mérvadó az első próbám , fémzároltból elég buktás lett !
Válasz Zoli 63 #1187. hozzászólásáraLeontino mit adhat nálunk?
Ma egy hete vetettem Tátra fajta száraz homoktalaj
Válasz Full Random #1186. hozzászólásáraNálam gyenge termések vannak a homokon, csak az arányok miatt írtam .
Válasz Zoli 63 #1185. hozzászólásáraÉs átlagban mennyit hoztak neked ezek a fajták?
Válasz Gepi #1184. hozzászólásáraNekem is volt Trismart mellett kísérletként, a Trismart gyorsabb-koraibb növésű, nagyobb mutatós kalásszal, 10-15cm magasabb, de a Borwo térfogatra is 8-10%-al többet adott, és + az apró szemekkel 8-10%-al fajsúlyosabb is volt .
Válasz bodi.robert512 #1183. hozzászólásáraBorwo Nekem ez nagyon adta
Sziasztok. Fémzárolt tritikálé vetőmagot tudtok valami jo fajtát?
Caussade Trismart fogott magból, vetés és 120 óra múlva
Válasz GREVEN #1179. hozzászólásáraA fémzárjegyes leontinot 220 kg/ha, ha visszavetett lenne 250-260 kg/ha-al vetném törtszem függvényében.Itt a visszavetett gk szemest 300 kg/ha-al vetik.
Válasz GREVEN #1179. hozzászólásáraNekem 220kg/ha
Leontinot ki mennyivel veti? Vagy ugy általában mennyivelvetik a visszafogott tritikálét?
A tritikálénak mennyi a tápanyag igénye?
Rendelnék GK Szemest,tudtok jó árú céget?Messze nem mennék érte,1,5 tonna,É-Borsodba.
MV Talizmánt vetett már valaki /vélemény ? /, sikerült venni fémzároltan, és ha nem megy el a többletem, akkor elvetném a + 8ha-ra valót, pedig elég lenne a tervezett 20ha tábla vetésforgónak.
Válasz Garfield #1174. hozzászólásáraVálaszoltam
Válasz broll79 #1173. hozzászólásáraMent a mail.
Fémzárolt vetésből való jó minőségű(vetni kellene) tritikáléja nincs valakinek a keleti végen??? Borsod-Szabolcs(Nyíregyháza-Sárospatak). Kellene pár mázsa
Válasz Matyi50 #1171. hozzászólására Náluk szólt a felvásárló hogy jövőre már nem foglya átvenni a tritikálét keressen mindenki piacot magának.Vetéskor gondolkodni kell hogy hova lesz el adva a termés,vagy csak saját részre terelni és haza vinni.
http://agraragazat.hu/hir/meg-mindig-felfele-tart-tritikale-palyaive
hogy mivaaan?????
Ezt meg ki írta?
Válasz medikus #1169. hozzászólásáraNem vékony csak a képen tűnik annak mert élében tudtam csak lefényképezni pont arra hajlott és így tenyérrel alátámasztottam azért tűnik vékonynak.
Válasz Roys #1167. hozzászólásáraSzép hosszú,csak vékony,mint a rozs!
Válasz Roys #1167. hozzászólásáraOktóber 10. vetés
Elég régóta nem történt itt semmi, hátha most beindul a téma
Válasz Claaastra #1165. hozzászólásárakötött= között bocsi
Válasz kis Zombi #1164. hozzászólásáraHomok és homok kötött is nagy külömbség lehet,ahol nincs semmi humuszréteg ott ne várjál csodát amíg nem varázsolsz rá humuszréteget több évi kínlódás után a kukorica már szép szárat nevelt de cső még most is elvétve volt rajta ,baktériumok trágya javíthat rajta,
Az mitől van, hogy homokon kései vetésű (október végi )tritikálé nagyon hitvány volt az idei évben ? Másik homokos táblában okt eleji vetés jó volt. Nem volt jelentős terület, kb. 0,15 ha-on volt kakis, a jobb részeken nem vettem észre kiesést.
Az idén is október végén sikerült elvetni, de itt van kb. 4 ha gyengébb homok. Remélem nem olyan lesz mint idén volt.
Pénteken lesz 4 hete, hogy elvetettem, mostanra kelt ki.
Válasz gergő07 #1162. hozzászólására ok vettem
Válasz gergő07 #1161. hozzászólására rsándor-nak szántam
Válasz Claaastra #1160. hozzászólásáraÉn pénteken vetettem el az utolsó darabot. Volt hogy jan. 13án vetettem árpát, nem magamnak, így súlyt nem tudok de nem lett rossz, csak az aratása csúszott kb 2 hetet.
Válasz rsándor #1159. hozzászólásárarendes fémzárolt csávázott volt 270.el(így adta ki a hekit)
Válasz Claaastra #1158. hozzászólására Mennyivel vetetted 300-330kg/ha??
Válasz rsándor #1156. hozzászólásárategnap,és ma,tavaly is nov. közepén vetettem lett is 7tonna,egy kolléga ma árpát vetett
Válasz rsándor #1156. hozzászólásárakéső van, annyira kicsi lesz a termés hogy haszon nem valószinű...
Vetett már valaki ilyentályt /december eleje/ tritikálét van értelme, vagy nagyon visszaesik a termésátlag?? /Nem nagy területről lenne szó/
Nálunk igy néz ki a tritikálé. Szerintetek mi vele a teendö. ( a vizleerestésen kivül)?
Válasz GREVEN #1153. hozzászólásáraMásra nem tudok gondolni...gabona szereti a tömör talajt