Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Vinasz - melasz felhasználás szántóföldi növénytermesztésben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hidraulika, hidromotor új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Robotkormány új
1603 hozzászólás
Válasz gergő07 #1152. hozzászólásáraRövidtárcsán van henger, elszórtuk a magot és bele lett tárcsázva.
Válasz GREVEN #1151. hozzászólásáraEgy henger kellett volna neki szerintem! Felénk is jellemző hogy a traktorcsapásba erősebb/zöldebb mint a csapás közt.
Válasz .Norbert #1150. hozzászólásáraHomokon van igen. Nem túl vastag a humuszréteg a táblába, de nem ilyen sávosan gyenge, hanem foltokba.
Válasz GREVEN #1149. hozzászólásáraHomokon van? Mert én jártam már úgy hogy ilyen sárgulással indul aztán januárra az alsó levelek teljesen el is haltak... Mondjuk az nem sávosan jelentkezett, hanem egy foltban ahol 0% a humusz a termőréteget elvitte a szél... Majd keresek képeket és küldök
Válasz Berente Antal #1148. hozzászólásáraHát ez az?
De a levélen a tünetek nagyon olyanok mint amit találtam a neten lisztharmat tünetre.
Válasz GREVEN #1147. hozzászólásáraDe miért csíkos?
Válasz Hogel #1146. hozzászólásáraAkkor jó. Bár jó eséllyel nem kezelnénk semmivel már, a permetezőt letéliesítettük.
Válasz GREVEN #1145. hozzászólásáraSemmi baja, az enyém mindig ilyen ilyenkor.
Tavasszal rá sem fogsz ismerni.
Válasz GREVEN #1144. hozzászólásáraLemaradt hogy napraforgó elővetemény, Bacardi fajta Pulsar Plusszal kezelve.
Mostanában nem volt tritikálé a vetésforgónkba, hosszú idő óta most próbálkozunk ujra és ezt tapasztaljuk a vetésképbe.
Jól gondolom,hogy ez lisztharmat?
Mennyire súlyos ez a probléma?
Válasz oprita #1142. hozzászólására...mtz 45,amazone 275 csúszócsoroszjás,jubilejnaja 50 vetőmag...Szép idők voltak,csak a magasságbelire számíthatott az ember.Se támogatás,se biztosítás,se hitel,ha igen 40% évi kamatra...20 Ft volt a két kilós fehér kenyér,amire nem mindíg jutott,mert 500 Ft-ért Aranykoronát lehetett venni,és ügyvéd se kellett,ha megírtad magadnak az adásvételit.
Válasz Gábor. #1141. hozzászólásáraTény,hogy 92-ben én is reggel földbe vetettem,délután már hóba búzát...Épp sikerült befejezni,már összehúzta a havat.Valami lett is rajta,már nincs fejben a statisztika.
Válasz oprita #1139. hozzászólásáraNincs semmi elkésve.nekem rozs alá még fel sincs szántva.egy percet se izgulj...kolega mondta itt h dec 6.ai rozs vetésen több volt mint a szeptemberin...ja és februári rozs vetést is levágták augusztus végén.szólval nyufalom.pláne a tritinél ami a hó alatt is kikel
Válasz oprita #1139. hozzászólásáraMint a tavaszi búza. Egyik évben jó, másikban semmi. Jobban jársz az őszivel, még ha novemberbe veted is, vagy műtrágyaszóró, tárcsa. Mi van, ha márciusban sem tudsz rámenni? Április meg felejtős.
Tavaszi tritivel valakinek tapasztalat?
Idén nem vetünk,asszem.Most írigylem az aszályosokat,meg a homokiakat.Talajelőkészítés rendben,de októberben lejött 150 mili felett,tán 2 nap lett volna jó vetésre.És napfény zéró.
Sziasztok!
fémzárolt magból termesztett tritikálé,kitisztítva mennyit lehet érte kérni,leontino fajta
Válasz ragaszto #1135. hozzászólásáraFajtától is függ. van amit későn ajánlanak vetni, pl Szemes. Valszeg kevésbé bokrosodik majd, ez valamennyi terméskieséssel jár. Mit javasol a fajtatulajdonos?
üdv.aszt szeretném kérdezni hogy november elsö második hetében tudom elvetni a trikit .nem e lesz késö.
Válasz Jani455 #1133. hozzászólásáraIsterrás barátom hatására én is 3 évig próbáltam ezt de a leontino kb 10q-val mindig elverte
Válasz Attikaa #1129. hozzászólásáraQuatrevents: oktober végi vetés, 9-10 aranykoronás kötött talaj, tavasszal fejtrágyáztam 2x200 kg pétisó, gyomirtás nem volt, jól elbokrosodott.
ja vasárnap aratóm 1,5 ha-t na majd az mondja meg a tutit
okkor én nem panaszkodhatom 1000 nm 7q pétisó 0 csak 3éve szerves trágya
Válasz Attikaa #1039. hozzászólásáraNekem 48q lett átlagban. Kicsit csalódás, tavaly kevesebb esővel is 50 fölött volt, de ahhoz képest ahogy kinézett tavasszal mégis csak jó
Válasz Jani455 #1127. hozzászólásáraValamit a technológiáról is irhatnál mert így szépen hangzik de ha valaki elveti homokra 2q pétivel biztosan csalódni fog.
Milyen földben volt, mennyi vetőmaggal vetve, mennyi kaját kapott? Gyomirtózva volt?
Válasz oprita #1113. hozzászólására41q/ha lett a csak tárcsázott 14 éves ugar dombtetőn,fogott mag,3q pétivel.Ja,meg kb.5-7% vadkár után.
Válasz Gábor. #1096. hozzászólásárana kérem szépen 7,9 tonnát tudott a Quatrevents, igazi csoda, itt is érdemes elmenni a francia genetika felé, mint a búzáknál
Válasz Szem Howkinsz #1125. hozzászólására
10 -15 mázsa lett a 7 osztályú homokon 2 aranykoronás 4620m2
Válasz Szem Howkinsz #1122. hozzászólásáraMár többször mondtam ezek az aranykorona számok elég furák.
33 AK-ás /papíron/ föld 36 q tritikálét tud normális művelés mellett.
Tavasszal gyönyörű a vetés,de ahogy bejönnek a nyári 30-40 fokok 3-4 nap alatt megsül.A kukorica ugyan ez.
3300 + 12% az ár itt nálunk zala és somogy határán
Válasz Attikaa #1120. hozzászólásáraNe gondold,hogy márkás föld!
Ez ennyit tud,még 7 osztályú ez csak forgónak vagy bukfencnek,hiába pétisózod,meg ganézod,ha olyan a föld akkor csak annyit termel,sajnos ha kevés,én nem tudok termelni,ha lenne 30 aranykoronás akkor lenne 50-100q egy hektáron
Válasz Attikaa #1120. hozzászólásáraMár csak 2900 nagyfával fuvarral együtt!
Válasz Szem Howkinsz #1112. hozzászólásáramajd fél hektáron 5q? Az a kiadásokat sem fedezi, de még 10q sem
Válasz medikus #1117. hozzászólásáraOké de bele kell számolni a fuvart is,meg ha csak 50kg 1mázsa vagy csak 2 kell ,
Válasz kovacs22 #1116. hozzászólásáraÉ.-Keleten két hét a minusz.Volt már aug.4-én búza aratás,kiváló minőséggel.2010-ben meg csíratenger júli végén.
Válasz Szem Howkinsz #1114. hozzászólásáraA 2800-hoz jó!
Válasz oprita #1113. hozzászólására Jól el vagytok maradva mi pont két hete hogy befejeztük az aratást.
Válasz Szem Howkinsz #1114. hozzászólásáraELOSZTOGATOD?
Milyen árba van a Tritikálé?
4000ft az jó eladási ár ?
Válasz ifjkapas1 #1110. hozzászólásáraSzalma 70-80 cm,aratás jövő kedd-szerda,várható 40-45q/ha,11AK agyag.
Válasz Gábor. #1108. hozzászólásáraMa fogom,és nem sok van 0,46ha homok,nem lesz csak 5q esetleg 10körül
Válasz ifjkapas1 #1110. hozzászólásáraNekem meg kinn van minden.ha nem esik jövő hét elejen raprobalunk ha lesz kombajn.. hatha nem keso
Szevasztok! Mi ma vágtuk le az utolsó tritikálénkat ti hogy áltok? Nekünk fél méteres volt a szalmája! Nektek hánycm volt kb köszi a válaszokat! Szevasztok Jó éjt! :D
Mi is learattuk , átlaga olyan 70-75q/ha , még nem adtuk el.
Válasz Szem Howkinsz #1107. hozzászólásáraTe már learattad a tritit?
én meg 4eft fogom adni a tritikálét Zs1
Válasz bubu13 #1105. hozzászólására Az fasza
Válasz rsándor #1101. hozzászólására2800
Válasz Jani455 #1103. hozzászólásáraVásárosnamény mellett 10 km re.