Hirdetés
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
523 hozzászólás
Ez 625ezer ft és egy kicsit fáj a Rapidhoz képest.
Főleg hogy most én is vettem egy három méteres Tumét és persze hogy műtrágyásat...
(Szerencsére kicserélték a tárcsákat)
A Rapidnál az a trükk a tárcsa cserénél hogy teljes súlyaval ráengedjük a betonra és így meg lehet lazítani a csavarokat mert nem fordul el.
(Hátha ez segít valakinek)
Utána meg felemeljük vagy felhúzzuk az autó mosóra és nem kell hajoldozni
Válasz Pilátus" #420. hozzászólásáraCsak a Rapid nem direktvetőgép, te meg azt írod minden felé h direktbe vetsz évek óta..
Válasz Pilátus" #420. hozzászólásáraA Tumen 11500 volt egy tárcsa eredeti gyári. Soronként kettő kell mert műtrágyaszórós. Valamint tárcsánként 2 db csapágy 1000 Ft/db.
Válasz kukaccsosz #417. hozzászólásáraAkkor most hasonlitsuk össze a Tumét a Rapiddal!
Hétfőn vettem az Axitól 40 db tárcsát 9900-ért és mára meg 7200 lett az ára akció akciósan!!
Kedves Harsányim tudod mikor fox nálam sakálra vadászni !? Majd ugy mint eddig!
Esetleg ha Sanyi bácsi erre repül a helikopterrel és "kipottyant" !
Nyugi puhára esel mert a szénakazal tetejéről lőjük őket!
Igy a 4 méteres normális"(nem combi) 230 ezer és a 3 méteres meg 180 ezres költségből van meg a teljes vetőtarcsa csere...
Válasz kukaccsosz #417. hozzászólásáraKöszi az infókat!
Válasz kodacso #416. hozzászólásáraHolnap megnézem!
Válasz Dns8 #415. hozzászólásáraA nyíregyházi agrokertől vettük a tarcsákat. Sokkal olcsóbb volt mint az Axial. Ötszáz valahányezer volt a három méteresre az összes tárcsa. A csapágyakat valahonnan a netről rendeltünk olyan márkát ami eredetileg van benne. Cseréltük még a zégergyűrűt. Valamint a tárcsa felfogató csavarok egy részét is cserélni kell!
Válasz kukaccsosz #414. hozzászólásáraSzia a leszedőről fényképet tudnál félteni.
Válasz kukaccsosz #414. hozzászólásáraAz Axiáltol lett véve a tárcsa? Mit kell cserélni csak a csapágyat és tárxsákat? Mennyibe kerül egy vetőegységre való ?
Válasz Keszegh Csaba #413. hozzászólásáraIgen idén cseréltük.
Mi készítettünk hozzá egy leszedőt.
Sziasztok Tume Nova Combin cserélt már valaki vetőtárcsákat.Nem sikerül leszednem. Köszönöm
Válasz kukaccsosz #411. hozzászólásáraKöszönöm a tanácsot megoldódott a probláma már sokkal jobb munkát végzek vele , csak rugókat kell majd cserélgetnem .
Válasz Hús Futár #410. hozzászólásáraNekünk soha nem jelentkezett ilyen. Jól be van állítva a gép vízszintesbe a vonórúdon levő munkahengerrel?
Válasz kukaccsosz #409. hozzászólásáraIgen de a vetőcsoroszlya mélységét is ott tudom állítani főleg a hátsó sorét . Szántóföldi kultivátor után elég laza a talajom és sokt kell játszani a hátsó szintel mire jók a mélységek .
Válasz Hús Futár #408. hozzászólásáraAz hogy mennyire engeded le a gépet azzal a csoroszlyanyomást állítod.
Olyan gondom lenne hogy a vetési mélység állításához a nem csak az első kiskerekeket állítom hanem a hátsó keréksor magasságával is kell játszanom .
Válasz kukaccsosz #406. hozzászólásáraKöszönöm az infót .Időközben sikerült rájönni hogyan kell .
Válasz kodacso #405. hozzászólásáraLeveszed elölről a 2 felső rugót és hátulról a függesztő csavart (ami megtartja a tagot ha felemeld).
Ezután ha kiemeled a vetőgépet előre ki lehet húzni annyira a tagot hogy a kereket le lehet venni.
Sziasztok. Tume Nova Kombi vetőgép elején lévő kis tömörítő kereket hogy lehet kivenni, csapágyas.
Válasz kukaccsosz #403. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Hús Futár #402. hozzászólásáraNyíregyházi agroker forgalmazza már.
Válasz Nyomasek Bobo #401. hozzászólásáraLáttam új gépet hirdetni másik cégnél is csak már nem találom melyiknél hátha ott lenne olcsóbban alkatrész is .
Válasz Hús Futár #400. hozzászólásáraEngem a gyár az axihoz irányított.. Betartják a szolgálati utat...
Alkatrészt hol lehet kapni az axiálon kívül a Nova Combihoz .
Válasz Blnt123 #398. hozzászólásáraEgy tume volt itt a környéken amikor bejöttek ezek a gépek egy 4m-es évi 600 körül vetettek vele de 3 év után kicserélték 6-os prontóra mert nem lehet felénk a 4m-el közlekedni amúgy műszakilag és vetés minőségben jó gép volt...
Sziasztok!
Használt Tume nova combi vetőgép vásárlásán gondolkozom. Mi a véleményetek róla? Mire kell figyelni, mik a gyenge pontjai? Érdemes foglalkozni ezzel a géppel használtban?
Köszi a válaszokat!
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy gondolkodom azon hogy vegyek egy tume-t csak nem tudom hogy használni notillre! Válaszokat köszönöm!
Válasz 4964 #394. hozzászólásáraEz is egy jó lehetőségnek tűnik de a határba az első lehet gyorsabb
Válasz Hatoss #393. hozzászólásáraIgazad van
Válasz kodacso #390. hozzászólásáraMi csináltunk 2 vastag csőből és u vasból 2 bakot amivel oldalt alá lehet támasztani. Utána uszóba lehet tenni a hidraulikát. csőstiftet és csapokat ki lehet venni, állványt lecsavarozni.
Utána szerelhető a kerék. A kerékagyat 2 kalapáccsal kell szemből megütögetni ha össze van gyógyulva. Ha egy keréken kiment a csapágy akkor a többit is érdemes cserélni, vagy legalább emelve megforgatni és meghallgatni hogy nyikorog-e.
Válasz kodacso #392. hozzászólásáraHa a jav. tag emelése után zárod a szélső munkahenger csapokat nem kell a hidraulikát bontani
Válasz Hatoss #391. hozzászólásáraKösz valahogy én is így terveztem csak az érintett tag hidraulika kikötése után spaniferel akartam megemelni
Válasz kodacso #390. hozzászólásáraÜdv a gépet hidraulikával 2/3-ig felemeltem majd a javítandó tagot rakodógéppel kötéllel koccanásig felemeltem amig a javítandó tag hengere engedi/a két szélén zárd le a bizt. csapokkal a munkahengereket/ csavarok oldása, kicsit szűken de kifér a kerék/én a forgásérzékelő jeladóját cseréltem/
Kérdezném ki milyen módon cseréli a tume nova combi hátsó tömörítőkerék csapágyát . A tömörítő kerekek nem egy tengelyen vannak ,hanem kettesével.Konkrétan az érdekelne ki hogyan jut el addig ,hogy a csapágyhoz hozzáfér?
Válasz Hús Futár #386. hozzászólásáraFelejtsd el
Válasz Hús Futár #386. hozzászólásáraLehet állítani van mélységhatárolója és hidraulikával tudod emelni és süllyeszteni a tárcsasort.
Válasz Hús Futár #386. hozzászólásáraFene tudja... Nekem a gyártó meg a német alkatrész kereskedő is az Axiált ajánlotta alkatrész rendeléshez. Az üzleti "szolgálati" utat betartják...
Kérdezni szeretném a Cultipack tárcsán lehet-e mélységet állítani , illetve az Axiálon kívül lehet-e alkatrészt venni hozzá mert közelben lenne egy 3 méteres Cutipackos NovaCombi de felújítást igényel így első ránézésre .
Másik kérdésem az lenne még mik a gyenge pontjai ezen gépeknek .
Válasz Dns8 #383. hozzászólásáraA hab súlya gondolom attól függ, hány bar nyomást állítanak be vele, itt ugye 1,5-re kell.
Azt amúgy nem igazán értem, miért van ennyi defekt, napra tarlón egy sor rt után még "ok", de idén vetettem búza után repcét, ott meg nem volt szármaradvány...
Úgy, hogy a tavalyi első szezon tapasztalatai után idén már naponta reggel ellenőriztem a nyomásokat.
Válasz PatóPálÚr #382. hozzászólásáraÉn is fel szeretném töltetni mert nekem ia van 2-3 defektem minden évben jó hogy ott van 3 tömlő tartalékba mindig de azért egy óra mindig elmegy a cserével. Ha nem veszi észre időben az ember szétmehet a köpeny is.
Válasz PatóPálÚr #382. hozzászólásáraÉn fogtam mintát a habból amit tesznek bele nem tünt súlyosnak. A vetőgép első vagyis a kis kerekéröl van szó igaz mert 4964 azt töltette fel.
Válasz Dns8 #381. hozzászólásáraÉn is csodálkoztam, de direkt rákérdeztem, mivel egy 165ös Landinivel húzom nagy dombokon, cultipackkal. Ha tele van rakva műtrágyával meg búzával, akkor a +300kg is számít.
Válasz PatóPálÚr #380. hozzászólásáraAnnak a kis guminak nem lehet 25 kg a töltete.esetleg ha ólommal tölti ki
Válasz 4964 #378. hozzászólásáraKöszi a választ.
Következő szezonra mindenképp feltöltetem, nem fér be az időbe az állandó defektszerelés, gumisok sem szeretik ezt a méretet.
Az Atrások azt mondják, kb 25 kg egy töltet - annyira sok ez már a rugónak, hogy biztosítani kell?
Tudnál lőni pár képet a leírt láncos megoldásról?
Csoroszja mélység,mivel tartható?
Válasz PatóPálÚr #375. hozzászólásáraAz atrások töltötték fel. Viszont így nehezebb lesz a kerék jóval amit nehezebben tart a rugó.
A megoldás az hogy megfelelő láncot kell átfűzni a kerék karja alatt. A lánc egyik felét ráhegeszteni felette, a lánc másik felének meg egy 10-es anyát hegeszteni amibe hosszabb 8-as csavarral fogatod a lánc másik felét.
Lényeg hogy ne engedje ugrálni a kereket föl-le.
Válasz Mézga #376. hozzászólásáraSzerintem igen rosszat nem csinált. Ha tul kozel van a mag a csírhoz akkor pusztulhat. De lehet túlvariálom
Válasz Dns8 #372. hozzászólásárajó ötlet volt?
Válasz 4964 #367. hozzászólásáraSzia, hol és mivel töltetted fel az első keréksort? Atra?
Két nap alatt két defekt, és bár sajnos a szerelése már rutinból megy, elég bosszantó hogy emiatt áll a munka, aminek már kész kéne lennie...
Válasz *** HM *** #373. hozzászólásáraA lényeg hogy nem szeretném ugyanazzal a csoroszlyával szórni a műtrágyát mint a magot nehogy bezavarjon a csírázásba.