Hirdetés
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
523 hozzászólás
Válasz Dns8 #372. hozzászólásáraJól kitúrná nem?
Tumeval dupla gabonára jó ötlett úgy vetni a repcét hogy az első sor vet a hátsó sor szórja a műtrágyát kicsit mélyebben járatva a hatulját?
Srácok. Ezzel a tolóhengeres tekerős 10x10es szorzó magadagolóval repce adagot mennyire lehet levinni? Vetett vki vele repcét?
Válasz MrPoke #369. hozzászólásáraSzerintem is bírja a normál használatot,de úgy mint minden mást,ezt a gépet is túl lehet terhelni,és idővel elfárad.
Válasz Ká01 #360. hozzászólásáraHa jó a tippem ki húzta le a vetőgépet szerintem ne adj a szavára. Ott hajtás van a bérmunkában menni kell, és a réti földeken ezzel a vetőgéppel nem lehet minden körülmény között vetni. Nekem vetett bérbe lucernát. Tökéletes lett. Szerintem ha saját magadnak akarod és számít a minőség, és nem a terület teljesítmény jó lesz.
Válasz 4964 #367. hozzászólásáraKöszi a választ,hasznos lehet majd nekem is.
Válasz Ká01 #365. hozzászólásáraKi lehet vele vinni a magot, nem szakad szét.
Sáros földúton be tud kötni a keréksor, de olyankor amúgy sem lehet vetni. Nedves körülmények között ügyelni kell hogy a tárcsák közti sárkaparók ne legyenek kopottak. A gyári elég drága de egyszerűen gyártható laposvasból keményfémmel felhegesztve.
Mi az első kerekeit feltöltettük. Napra tarlón gyakran kaptak defektet és nehéz szerelni.
Kb 3500 hektárt ment és tárcsa csapágyat nem cseréltünk egyet sem.
Válasz kukaccsosz #361. hozzászólásáraÉn úgy tervezem,hogy szükségem lehet a nagyobb csoroszlyanyomásra.
Válasz 4964 #363. hozzászólásáraEzek szerint nem lehet rossz gép.Én is így gondolom.Szerinted alkalmas arra,hogy a telephelyen tankoljam,majd max 10 km a földig?Egyedül szeretnék dolgozni.
Válasz kukaccsosz #361. hozzászólásáraVan egy 4.5 m-es levegős függesztett Vogel-ja,és azt mondta lehet vesz mellé egy IH-t.
Válasz Ká01 #360. hozzászólására10 éve használunk ilyet. Pár dolog át lett alakítva de nem cserélném másra.
Válasz Ká01 #360. hozzászólásáraÉn megvagyok elégedve vele bár szerintem fölösleges a nova combi bőven elég lenne a TITAN aminek 60 kg a csoroszlyanyomása. Most vettem hozzá repce fogaskereket amivel 3 kg alatt is lehet vetni
Válasz Ká01 #360. hozzászólásáraMit vett helyette?
Hello Mindenki!
Tume Nova Combi-n gondolkodom,és beszéltem is egy gazdával,akinek volt,viszont Ő nagyon lehúzta a gépet,mostanra el is adta.Itt a fórumon tulajdonképp nagyon jókat olvastam,ezért meglepődtem a dolgon.Tume tulajok!Egy ideje már senki nem írt beszámolót,hogy teljesít nálatok a vetőgép.Kíváncsian várom,előre is köszi.
Válasz szanberg #358. hozzászólásáraMinimum 8-10 mázsa különbség...
Persze ha van bőven csapadék akkor "döntetlen"
Válasz force450 #356. hozzászólásáraHallom megint túlvariáltok mindent!
Én learattam, Misi megszórta műtrágyával, Zsolti leszaladta rövidtárcsával, Bicska meg elvetette CO-val.
Ennyi.
szója és napraforgó után is ez a technológia, persze kontrollnak van grúberezett mélyítő munkálatos pálya is, meglátjuk mi lesz a vége...
Válasz force450 #356. hozzászólásárade miért?
Válasz szanberg #354. hozzászólásáravégül is neked van igazad, mindegy csak vén szar legyen ! ezzel én is így vagyok
nékem inkább kéne egy pronto vay a triathlon...
Válasz ermike #353. hozzászólásáraháát ,ég kb 2 nap kell hogy kész legyen a ,,lucaszék,, ha nem lesz jó indítom a plazmát és összevágom mint a marhának répát !
Válasz force450 #352. hozzászólásáraááááááááááá ez hokki.
csak a CO!!!
Válasz force450 #352 hozzászólásár
hogy áll a gepetek?
Tume itt demozik, Axiál kihozta,
Válasz szanberg #334. hozzászólásáraköckerling triathlon
http://vektor-mezogep.hu/kockerling/triathlon_pneumatikus_universal_mulch_vetogep_3-6m_-profi-kivitel_fuggesztett_feligfuggesztett/6/573/
Üdv ,alkatrész az Ax-nál van de nem biztos,hogy a polcon van,ha használták a műtrágya adagolót a korrózióra érdemes jobban odafigyelni a vetőtárcsa lapok cseréje/csapágyakkal együtt/ jelentősebb tétel és munka . Én 2. szezont használom még csak de függesztett után már érkezek a géppel.
Sziasztok! Vetőgép vásárlás előtt vagyok egyik verzió tume nova combi 4000 érdeklődnék ,hogy hány lóerő a vetőgép vontatási igénye vetéskor. Illetve negatív pozitív dolgok alkatrész ellátottság .Köszönöm.
Kedves Tume-s kollégák infót kérnék ,hogy kukorica tarlóba búza direkt vetés esetén milyen előnyöket hátrányokat tapasztaltatok/kelés,télállóság,bokrosodás,stb./
Tume 2007-es monitorhoz tud valaki használható kezelésit küldeni kösz a hatoss6@freemail.hu cimre
Axiálon kívül árul valaki még alkatrészt Tume vgéphez?
Válasz tajbor89 #346. hozzászólásáraSzia tajbor89!
Most tervezek egy Tume nova combit vásárolni! Olvasom hogy van benne gyakorlati tapasztalatod!Lenne pár kérdésem privátba! jambo77@citromail.hu-ra ha küldenél át elérhetőséget, azt nagyon megköszönném!
Válasz Mokári Ádám #342. hozzászólásáraÉn anno megcsináltam, átraktam a műtrágyáról is kettőt, hogy kétféle nyomtávot tudjak vetni, ki kellett húznom a tengelyt, meg beállítottam a házakat is egyformára, mert a gyárban xartak rá, és repcéből volt amelyik sor dupláját vetette mint a másik...
Annyira szerintem nem vészes meló, ha jól emlékszem 3-4 óra alatt megvolt
Százuzás+Framest Reptill+Tume
Válasz kukaccsosz #343. hozzászólásáraSzélesebbre talán könnyebben menne mert azon az adagolón van az fehér korong amit a mágneskapcsoló mozgat de nekem 1.75 röl 1.50 re kellene és ahogy néztem ki kellene venni az egész tengelyt,úgyhogy azt hiszem mi is leteszunk róla.
Válasz Mokári Ádám #342. hozzászólásáraMi is terveztük egy sorral arrébb tenni, de letettünk róla.
A művelőút elzáró mágneskapcsolókat tettétek már arrébb ? Mennyire macerás ?
Válasz Mokári Ádám #339. hozzászólásáragabonát 13-14 km/ó sebességgel is vetünk vele, attól függ milyen a föld,
Ezért jó ha van eléje egy 150-160 lovas traktor.
220 kilónál többel nem szoktunk vele vetni mert szerintem fölösleges.
140-160 kilóval vetett búza 9 tonnát termett.
Akkor minek 3 mázsával vetni?
Válasz Mokári Ádám #339. hozzászólásáraRepcét 10 km/h, kalászost 11-12 km/h.
A szóját 9-10 km/h-val vetjük. Vszínű a szójára azért mond alacsonyabb sebességet, hogy a vetőelem megfelelően tudja sodorni a nagy méretű magot és ne pattanjon el nagyon amikor a magárokba érkezik.
Ami problémás volt idén az a DAP műtrágya szórása vele párás, csepergős időben. A műtrágya a hidroszkópossága miatt felvette a vizet és állandóan eldugult. Korábban nem volt ilyen gondunk.
Köszönet az eddigi válaszokért még felmerült egy kérdés és pedig a vetési sebesség. Ki milyen sebességgel vet ? Nem e szokott eldugulni a vetőcső ami sokkal vékonyabb mint más tipusnál ? Szóját és borsót miért csak 6-7 km/h val ajánlja a gépkönyve ? Aki esetleg vetett szóját borsót az milyen sebességgel vetette ?
Válasz Mokári Ádám #337. hozzászólásáraA szárra semennyire nem érzékeny.
A sártól ragad be ha annyira nedves.
A nagy kupacokon is átgurul ahol ürített a kombájn. Néha zúzatlan tárcsázott földbe is vetünk. Gyakorlatilag direktbe is simán megy vele ha nem nagyon taposott a föld.
Válasz 4964 #336. hozzászólásáraNormálisan zúzott Kukorica szárra ami terranizva vagy neheztarcsazva volt mennyire érzékeny főleg nedvesben ?
Válasz kukaccsosz #332. hozzászólásáranekünk 2008-as van, egyáltalán nem törnek rajta a rugók, a lezsirzása tényleg egy óráig tart de elég 100 óránként kenni, én 100 hektáronként szoktam.
Az újaknál zsírozhatóak a hátsó kerékcsapágyak, az szerintem jobb mint a korábbi megoldás mert ha sokat vízben van húzva akkor idő előtt szét mennek a hátsó csapágyak. Nem drága a csapágy de macerás szétszedni.
Az első kerekeken is nehéz defektet szerelni, tömör gumival fel kell tölteni akkor probléma mentes lesz.
Ha jók a sárkaparói akkor még nedvesebben is vet mint a kapás gépek.
Én azért szeretnék egy Tumét, mert tudnék vele direktbe vetni szója után, vagy zúzott napraforgó táblán amikor jól megvan kelve a talaj, jók a körülmények.
Símán elvetném, szerintem semmi értelme a talajmunkának ilyenkor, valahol olvastam is, hogy pl szója után a talajmunka a megkötött nitrogén jelentős veszteségét okozza, no így megmaradna minden szépen, igaz a tárcsás vetőgépeket nemszeretem mert bonyolultak költségesek.
Horsch Sprinter, Köckerlig Ultima melyek legjobban teccenek, igaz azok felvakarják a talajt mint egy grubber lényegében de félig elművelt pályán meg ez a nyerő mert készre vágja a talajt és közben vet, ha kell műtrágyát is pakol
Válasz Mokári Ádám #333. hozzászólásáraHasználtan, 3 méteres.
Válasz kukaccsosz #332. hozzászólásáraKöszönet. Ti újat vagy használtat vettetek ?
Válasz Mokári Ádám #330. hozzászólásáraSzerintem egy jó vetőgép. Pontos mélységtartás és adagolás, nagy tartály.
Hátrányai:rengeteg zsírzószem, gyakran törnek a rugók.
Ami szerintem jobb benne mint a rapid az, hogy két-két csoroszlyánként van a mélységállítás, jobban követi a talajt.
Ki milyen negatívumokat tud mondani tume nova kombirol ?
Tajbor te miért váltottál Sprinterre?
Olvastam valahol hogy ha a műtrágyát is szórja csúszhat a meghajtó csillagkerék?
Válasz kukaccsosz #317. hozzászólásáraMi a véleményed a Tuméröl?
Valaki tudna küldeni tume vetőgép monitorjához (nem a legújabb) használati utasítást szkennelve?
Válasz #326. hozzászólásra
tisztító szárító először....
a többit utána
Válasz #323. hozzászólásra
itt 10ért megy
Válasz #325. hozzászólásra
Ha a 3mas 10,5 akkor ez a konstrukciós rossebek miatt 25....
Ide kell a nyereséget betóni Szasza