Hirdetés
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
523 hozzászólás
Válasz #169. hozzászólásra
HALI!
érdeklődnék hogy a tiéteken is lassu az emelés és a süllyesztés? lehet rajta állítani hogy gyorsabb legyen?
Válasz #170. hozzászólásra
maximalisták.tavasszal már nemcsinálják ezt a sokmenetes baromságot de az ősziek alá igen.első nap 7 hekit vetettünk mert egésznap a magokat kapirgálták ,calstokkal méregették hány centin vannak a magok.Jók a hozamaik de ugyanezt fele munkával meg +2 mázsa mütrágyával el lehet sztem érni.
Válasz #170. hozzászólásra
Unatkoznak
Válasz #166. hozzászólásra
ezek normálisak?????
Válasz #168. hozzászólásra
Hát én nem tudom de 14el végig húztam vele a 20 hektár repcét.Voltak részek ahol hallottam a hangján hogy nem tetszik neki kisebb dombnál :D De áthúzta azon is reggel 10 kor álltam bele este 7re kész volt.De a rögöket is szépen szétaprította!
kemény földön röpült volna vele a 110 es jd,de a dombos táblán laza emelkedőkön vicsorgott előtte,estére eléggé megszivta a tankot.Buzába tele tankkal 1tárcsa után biztos kell elé a tm ha haladni is akarunk.
Válasz #166. hozzászólásra
Az faja :)
Hát én 2x grúberoztam
Mindkét grúberozás után gyűrűshenger
Műtrágyázás
kombinátorozás majd vetés
Ennyit csináltam neki :) és valami ilyesmi lett a magágy
Akkor nekünk mind olyan volt mint nálatok a forgó.Haverék kissé tulkomplikálják a talajművelést ezek a földek átlag 8 10 menetet kaptak de lehet hogy feleennyi menetszámmal sokkal jobb magágyat lehetett volna csinálni.leirom a teknológiát van ilyen is:
nehéztárcsa +güttler külön
ugyanez mégegyszer más szögbe
kistárcsa gyh kapcsoltan
grubber
kompaktor
kiskombinátor vagy mégegy kompaktor
a magágy rossz de egeret 1et se láttam a földjeikbe kifingatták a traktorjukat aztán mi besegítünk nekik innen tudom az ultraintenziv talajművelés fázisait.
Válasz #162. hozzászólásra
Hát a nyomás az 5 volt a mélységhatároló az meg olyan 2 es körül volt.Olyan 2,5-3centire rakta le a magot.De szerintem a földjein nem egyforma keménységűek mert mi csak azért állítottunk egy közepes csoroszlya nyomást mert néhol helyen picit hantos volt.Amúgy nem volt alul kemény a forgóba ott volt hogy nem minden helyen nyomta vissza hátul a kerék a magárkokat a többi helyen mindenhol.
Te mennyivel vetettél vele amúgy mert itt nem volt mese 14el mentem vele de sajnáltam kicsit a gépet mert volt a földbe itt ott tégla :) gondolom a csoroszlya kapott egy picit.
Válasz #161. hozzászólásra
Kit nézek le?
Ja jóskát meg jenőt
de ők nyomulnak a termékeikkel, ez lúzerség, nemde?
Válasz #161. hozzászólásra
Ő lenéz MERT IRDATLAN MAGAS!!!!!!!!!
Válasz #147. hozzászólásra
Hali!
Érdeklődnék hogy ti milyen beállításokkal mentetek,csoroszlyanyomás meg a mélységhatároló kerék állása érdekelne.Mi a harmadik résbe tettük a kereket meg 6-7 re a nyomást,de igy eléggé fölvágta a földet.Haveréknak adtam oda nekem nemlesz repce idén,kikisérletezik legalább hogyan jó,kis csoroszlynyomásnál volt fölül mag,igazhogy szar a föld fölül murvaszerü száraz apró hantok alul meg beton.Lehet hogy aprómagnál jobb lenne áttenni a vetőcsöveket a műtrágyacsövek helyére,igy pont rátenné a magot a keményre.
Válasz #160. hozzászólásra
Mért te hány éves vagy Jani?hogy így le kell mindenkit nézni?
Válasz #158. hozzászólásra
Há nem tom, nem sok
Válasz #158. hozzászólásra
Erről beszéltem ....
Válasz #156. hozzászólásra
Szted. nincs.
Válasz #155. hozzászólásra
Hát de gondolom volt egy ilyen hátsó szándék hogy fiatal azt beszél itt össze vissza hülyeségeket vagy hogy csak szórakozik.Hát nem :O Mindent majd az anyagiak döntenek el de szerintem mindenkinél így van ez.
Válasz #151. hozzászólásra
Van annyi?
Válasz #152. hozzászólásra
itt senki se néz le senkit a kora , vagy a gépei miatt , vagy a gépei kora miatt
Válasz #153. hozzászólásra
Nem vagyok sámán :)
Válasz #152. hozzászólásra
Nefossámá!
24 és akkor most aztán boldogabbak vagyunk hogy most megtudtuk az életkort ....
Ebből fogod kiszámolni hogy lehet e vennem Tume vetőgépet vagy sem vagy hogy jól lelehet nézni mert fiatalabb vagyok mint ti ....
Válasz #150. hozzászólásra
Pedig igazán beírhatnád h. 17.
Mért most kor alapján fogod eldönteni hogy lehet e ilyen vetőgépem vagy sem?Már az is baj hogy valaki fejleszteni akar,meg esetleg egy kis tanácsot?Vagy nem értem hogy jutottunk ide el hogy életkor???
Válasz #145. hozzászólásra
Nem meri benyomatni...
Szted. ?
Válasz #146. hozzászólásra
Van ilyen is...
Meg lesz olyan is...
Alapjában véve meg csupa ócskavas mind...
De leszarom mert olcsó vas tud hamar nagy léket hozni a konyhára és ez az ami számít! heheeheheheheheheheheheheheheheeeee
Válasz #145. hozzászólásra
XXX :)
Válasz #143. hozzászólásra
Neked milyen hengerzetöd van paldooo?
Válasz #139. hozzászólásra
Hány éves vagy?
Kotorászni mindig kelllllllll :-)
Válasz #140. hozzászólásra
Itt mit kotorászol koma?
Üdv. Hát aki az idei évben gépet tud vagy mer venni az olyan mint 21 be 20 ra lapot kérni. Én is a fejlesztés híve vagyok mi is komoly gépes beruházásokon vagyunk túl de a jelen állás szerint csak egy cél lebeg a szemem előtt túlélni ezt a néhány fingatos évet ilyen árak mellett öngyilkosság most voltak kb 2 hónapja a Szeganasok nálam hogy hihetetlen akciójuk van ki ne hagyjam, na erre majdnem kidobtam a lakásból.
Válasz #139. hozzászólásra
hajrá!
Válasz #138. hozzászólásra
Amúgy 68hektár naprám van és nem azért mondtam hogy Kp-ba ki is fogom rakni nekik!De azért 8,5 milla még nem a világ vége mert annyi lenne.Meg ami még lejön belőle!
Válasz #134. hozzászólásra
Hát ilyen lenne az de ez se az enyém ha nem tudok kérni kölcsön ennyi.
Válasz #135. hozzászólásra
főleg,ha minuszos az esztendő.
Válasz #133. hozzászólásra
biztosan jó sok naprád van vetve,ha attól függ veszel-e,vagy sem.
hány heki napra profitjába kerül egy fullos tume ?
5-600 ?
Képet a dalbódról!
De amiket itt írna termésátlagokat kezdek félni hogy nem lesz jó.Bár láttam egy területet amit most vágtak és kb olyan az enyém is és az 3-3,4 et adott csak nem tudom milyen fajta volt :O
Válasz #131. hozzászólásra
:-))))))))))))
Válasz #129. hozzászólásra
szerencséd,hogy igazat írtál végre.
Válasz #127. hozzászólásra
kép volt az STS-ről is azzal nincs gond.
Válasz #125. hozzászólásra
Még nem az enyém de valószínű az lesz miután megtudom mit ad a napra :)Most egyenlőre próba vetésre hozták egy 310-es fullos Fendt-el
Válasz #126. hozzászólásra
a szárazban nem csinál kárt a taposás!
Válasz #122. hozzászólásra
Abetyárját!
Te vlm. dán fickó vagy??????
Képet ide izibe.
Válasz #124. hozzászólásra
Mélyen mélyen olyan 27 centin biztos :O
Hát csak azért gondolom hogy az lenne a sok taposás miatt.Ném?
Válasz #123. hozzászólásra
a tume a tiéd,vagy most is............?
Válasz #123. hozzászólásra
aszontad mélyen gruberoztad,hogy lenne kacsaúsztató?