Hirdetés
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
523 hozzászólás
Válasz Hús Futár #472. hozzászólásáraFaxa
Mennyi mag fér/raktok bele???
Csináltunk bele egy kis tartály megvilágítást .
Válasz sgaguitars #470. hozzászólásáraKüldj elérhetőséget, holnap küldök képeket!
Micskeigyula@gmail.com
Válasz micskeigyula #469. hozzászólásáraaz melyik? fotó, ár?
Üdv minden Tumes gazdának!
Van egy kb 300 ha gurult pivot tömörítő keréksorom eladó! Ha valakit érdekel írjon!
Válasz Hús Futár #467. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz kodacso #466. hozzászólásáraKamionos boltban vettem központi zsírzóhoz való alkatrészeket és csövet abból állítottam össze . Alsó pipa oldható gyorscsatlakozós így csőcsere eseték nem kell eldobni felső pipa az sajnos nem volt oldhatóban így azt cső csere esetén el kell dobni .
Válasz Hús Futár #451. hozzászólásáraSzia, leírnád hogy milyen anyagokat használták.Kösz.
Válasz Bárány #463. hozzászólásáraúgy néz ki, jó lesz ez nekem :-)
Válasz Hús Futár #462. hozzászólásárana ezt kipróbálom, köszi!
Válasz sgaguitars #461. hozzászólásáraAzért, ha mégis eladó lesz, engem érdekel.
Sok sikert hozzá!
Válasz sgaguitars #461. hozzászólásáraNekem egy körön van az nyomjelző és vetőgép emelése süllyesztése .
Válasz Hús Futár #460. hozzászólásáraközben már az első 30Ha-n túl szakanderozok vele. furcsa/béna, hogy egyszerre két hidraulika kart kell húzni-nyomni emelés+felcsukáskor vagy engedés+lecsukáskor. csak nekem működik így, vagy csak én bénázok?
egyébként szépen operál az egyszer gruberozott kukoricatarlóban, helyenként átjárnak a földeinken, ott a keréknyomba is probléma nélkül berakta a magot. szerintem jó lesz.
Válasz sgaguitars #459. hozzászólásáraNekem a régi fajta monitorom van azon kitudom kapcsolni a nyomjelzőket és tudom kapcsolni hogy jobb vagy bal legyen használva .
szevasztok, márkatársak! felvettem a tavaly használtan vett nova combi 300-at - végre éleslövészetre. a gép megkímélt, fasza 1400 Ha-t vetett GySM megyében, egyáltalán nincs agyonverve, volt gazdája. átzsírozva, nevetséges magyar nyelvű használati utasítást és az angol verziót is átnyálazva nem jövök rá a következő problémakör megoldására:
a nyomjelző használat...
simán, monitor nélkül, és az agrocont nyomogatásával sem értem, nem találom a logikáját, sőt, nem is tudom leereszteni, felcsukni...
világosítsatok fel légyszi, holnap nekiállnék vetni. köszönöm!
Sziasztok! Ki milyen vetőcsövet rakott a gyári helyett? Esetleg beszerzèsi hely?
Válasz balogh56 #455. hozzászólásárailyen agrocont?
Válasz balogh56 #455. hozzászólásárana jó, de melyik monitorhoz?
Kedves Kollégák!
Segítséget szeretnék kérni, ha valakinek van magyar nyelvű ismertető a monitorhoz egy másolatot megköszönnék.
márkatársak! direktbe' kukorica után próbálkoztatok már nova combival? valakinek van tapasztalata? yt-on volt egy video, de most nem találom.
Válasz sgaguitars #452. hozzászólásáraKöszi holnap mennek vissza alá kerekek . hétvégén repce vetés .
Válasz Hús Futár #451. hozzászólásáraeléggé jó lett, lájkulom!
Hétvégén alkottunk egy jó barátommal .
Válasz sgaguitars #449. hozzászólásáraIgen az a csapágy méret . Valahogy emeld meg a kart miben csapágyat szeretnél cserélni úgy tudod levenni kerekeket .
Válasz Hús Futár #448. hozzászólásárahát így sajnos nekem nem biztos hogy össze tud jönni. csapágycseréltél? 6210-2RS ugye?
Válasz sgaguitars #447. hozzászólásáraEgy teleszkópos rakodót fogadtam az segített . Felemeltem majd nem teljesen és akkor egyesével emelgette a rakodógép a karokat majd leszedtem a kerekeket közben . Utána pedig mikor a földön volt leengedtem a tárcsákra .
Válasz Hús Futár #446. hozzászólásáraó jee! csapágycsere? mi volt a szerelés pontos menete? hogyan tudtad így tehermentesíteni a hátulját? az enyémet is át kell nézni (és egyedül kell megoldanom).
Mai játék
Sziasztok! Tume nova Combi első tömörítő kis kerekeket ki hogyan szedi le a tengelyről? Esetleg valaki tudna valami módszert ami a felnit ill a tengelyt nem roncsolja. A felnibe van a csapágy és hiába ütöm a felnit nem indul meg a tengelyről,lehúzó nem tud kapaszkodni semmibe .
Válasz Pilátus" #443. hozzászólásáradehogy, tisztességes kisgazda vagyok. remélem.
Válasz sgaguitars #437. hozzászólására
Mivel kézzel a cserépbe!??
De most látom hogy előbb(i hozzászólásomnál) nem néztem a "lábam alá" vagyis itt lejjebb és tényleg kaminon van még!
Csaaak nem KUPEC vagy!??
https://youtu.be/1e5VBBx5KYE
Hm imádtuk a Mórahalmi előadásokat és mikor lehetünk majd megint és mikor mehetünk majd megint...
"Áztatni is"
Válasz Pilátus" #440. hozzászólásárade. kicsit megkésve, holnap vetem a Luca búzát.
Válasz Pilátus" #440. hozzászólásárade. kicsit megkésve, holnap vetem a Luca búzát.
A kis kiemelést és a teljes kiemelést csak a monitor elektromosan vezérli.
Húzd szét az összes kábelt...
Mi az hogy úton van ? Most hozzák vagy kamionról veszed le reggel?
Csak neeeem veeetsz!????
A két szélső tulajdonképpen zuhanásgátlókent" funkciónál nem??
Báár ha lent volt a betonon és el volt zárva akkor egy minimálisat mintha nálunk is emelt egyik éjjel
Válasz kukaccsosz #438. hozzászólásárahát ez az, sajnos nem látom mert én itthon vagyok, a gép meg úton, aztán próbálom fejben megoldani hogy hol lehet a bibi. de én is erre gondolok, meg hogy az emelési szélső értékek nincsenek jól beállítva a munkahengerekhez, aztán ez miatt nem tudták kiemelni rendesen? holnap reggel nem akarnék sz.pni a levétellel...
Válasz sgaguitars #437. hozzászólásáraA két szélső munkahengernél levő szelep ki van nyitva?
Amúgy nálunk is emel monitor nélkül is.
Válasz Pilátus" #436. hozzászólásáraköszi a gyors reakciót! szállítás alatt vagyunk: nem mentem el a fuvarossal felpakolni, de azt jelentette telefonon hogy lasú volt a rakodás, mert nem tudták simán feltolatni a platóra, mert a középső kerekek nem tartottak. (a tumét még nem ismerem ugye, de másik gyártóknál megy a rakodás traktorral fel és lehúzással. trakeszra felakaszt, keréksor kiemel és mehet.) vajon hol lehet a gond ezesetben?
Nálunk monitor nélkül megy minden mert teljesen felesleges!
Teljesen kiemel így is...
szevasztok! praktikus, sos kérdés: lehetséges, hogy az agrocont csatlakoztatása nélkül nem emeli ki teljesen a hátsó keréksort a nova combi? köszi a gyors választ előre is!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #433. hozzászólására6 hengeres 155 lovas. Finnország. 4000 liter lehet variálni mennyi mutrágya mennyi mag menjen bele
A 4m-es tumèhoz mennyi lóerő kell egyenes területen? Tartálya mekkora? Hol gyártják??
Válasz Pilátus" #431. hozzászólásáraMármint hogy sűrűn kell cserélni csapágyakat...
(Korrektül ezzel kezdte)
Akkor ezt nem értem mert a tulaj ezzel kezdte de én még idáig nem értem eddig arra hogy ezzel is vessek...
De köszönöm így nyugodtabb vagyok!
Válasz Dave #422. hozzászólásáraÉn is direktvetőnek nézem a rapidot. Lehet vele egyenesen vetni a tarlóba.
Válasz Pilátus" #428. hozzászólásáraEgy csapagyat sem kellett eddig cserélni, teljesen zárt.
Huha ezt így kell majd csinálni ötvenszer huuh...
Az 1000 forintos csapágy helyett is jó lenne kitalálni valamit mert ha "bemoss" valaki a gép mosása közben akkor egy pár napon belül mindjárt van eg-két csapágy megszorul
Válasz Keszegh Csaba #425. hozzászólásáraA csapágyházat a végén levő csavar helyébe egy hosszabbat behajtva le lehet húzni.
Ezután a képen levő lehúzót a tárcsa négy csavarjával rögzítjük és a központi nagy csavarral a csapaggyal együtt le lehet húzni.
Válasz Keszegh Csaba #425. hozzászólásáraEz a lehúzó
Válasz kukaccsosz #414. hozzászólásáraKöszönöm a választ tudnál küldeni valami elérhetőséget akár privátban is hogy elmondanád pár szóban hogy is van a leszedés folyamata köszi
Válasz kukaccsosz #421. hozzászólásáraA kisebb is annyiba kerül mint a nagyobb ?
Nekem a kocsik tartó tengelyét is kellene hézagolnom meg perselyeznem is egy részét .