Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Műtrágya árak új
- Haszonbérleti szerződés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
1327 hozzászólás
Eladó egy Barum 6.00*16 os kerék TZ4K ra való meg sok már típusra!
Vadont új még felnin sosem volt csak nálunk eddig!
csere takarmányra esetleg!
Szállítás postán is megoldható!
Ára 19000 FT
06302393755
Válasz #325. hozzászólásra
Az ikerkereket onnan rendeltem. Ez volt a legolcsóbb. másutt mindenhol 25-30 volt nettóban.
Válasz #324. hozzászólásra
az árakat a tz4k.boltaneten oldalrol néztem
Válasz #317. hozzászólásra
Köszi! Már sikerült megoldani. 10-ért vettem a kettőt újonnan Fehérváron. Az ikerkerék pedig nettó 16e, a hét elején hozza a postás
Válasz #322. hozzászólásra
utoljára 28nettóért vettem ,de azmár vagy 10 éve volt,a tömítés készlet bele 5e forint(a normális)
Válasz #321. hozzászólásra
Üdv!
Nem, nem erről van szó, régen Nekem is volt ilyen gépem, majd eladtam, mert nem igazán használtam, nagyobb kellett. Viszont elég sok alkatrészem megmaradt, most az egyik falum béli kéri, hogy adjam el neki, viszont fogalmam sincs az áráról. Nem tudom, de Én ezt a 10ezer+áfát az újnak kevésnek tartom...
Válasz #320. hozzászólásra
Felújítás nem segít??
Nekem 1500.-ért újjították fel a régit Győrbe!
Újat 10+ÁFA akartak adin RÁBA 15. ét.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Mennyi lehet, vagyis mennyi a reális ára egy használt jó állapotú TZ-4K hidraulika munkahengernek? Ha valaki tudja az új árát az is jó lenne kiinduláskánt...:)
Előre is köszönöm!
Válasz #318. hozzászólásra
Már akkor is volt privatizáció?Jól megterhelte ennyi idő alatt a raktárkészletet.
Válasz #317. hozzászólásra
kép : zsír szoci időkből
Válasz #316. hozzászólásra
Hüvely és kapcsolókerék van raktáron 15800 nettó a kettő
Válasz #315. hozzászólásra
Köszönöm, már túl vagyok rajta.
Eddig ott sem reagált senki.
Válasz #314. hozzászólásra
Van egy olyan honlap, hogy kertitraktor.lapunk.hu
Én ott találtam a t4k-hoz kacatokat. Próbáld meg oda is feldobni.
Beírom ide is, hátha sikerrel járok.
Sziasztok!
A következő alkatrészeket keresném TZ4K-hoz:
Váltó elején, nyelestengelyen lévő hüvely, ezen csúszik a kinyomócsapágy. 4db, 6-os csavar fogja fel a váltóhoz.
KÉP
Előre menet belső fogazású ikerkereke.
KÉP
Az ikerkerék párja, amit az irányváltó kapcsoló villája mozgat.
KÉP
Ha valakinek esetleg volna odahaza elfekvőben és megválna tőle, azt nagyon megköszönném.
Mail címem: z3r0kukac freemailponthu
Tel: hetven54584tizenöt
Válasz #254. hozzászólásra
Válasz #308. hozzászólásra
Szia Sanyi!
Megkérdezhetem hogy felétek a T-4-K val kert rotálás és kert szántást milyen órabérbe végzitek ???
Válasz #310. hozzászólásra
mit gondolsz miért tették oda azt a rugót
Hali!
Olyan kérdésem lenne hogy a Tz4k-14B gázkarját hogyan lehet átalakítani a fogaslécre vaspálcával mert ugy azt jobban pörög meg jobban is megy! Mert úgy nem rugó adagolja neki a gázt!
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen kis trakikhoz gyártanak e burgonya kombájnt? CSak asorkiszedőt találtam, de olyan szerkezetre gondolok, mint a nagyok, hogy puttonyba gyűjti a gumókat? Vagy elég neki a sor kiszedő is? TZ4K- Rába 15 re gondolok első sorban.
Köszönöm a válaszokat! Egyébként nekem már van egy FN-100-as talajmaróm, csak kíváncsi voltam a véleményetekre . Én meg vagyok elégedve a szerkezettel, és a kapák minőségére visszatérve, amikor vettem a marót kaptam hozza ingyen egy teljesen új kapaszettet, szóval jó vételt csináltam vele. És nagyon jól lehet vele keresni, hívnak egy kertbe , megcsinálom, akkor kijön a szomszéd csináljam meg az övét, utána a következő is, szabadulni se tudok...
Válasz #305. hozzászólásra
nem jobb, csak összel felesleges,mert még keményebb lessz ,szántás vetés szinte 1 nap alatt
Válasz #305. hozzászólásra
Mert tavaszra leül,mint a kotlóstyúk..
Válasz #303. hozzászólásra
A homokon miért jobb tavasszal szántani,mint ősszel?
Válasz #293. hozzászólásra
Ahogy mondták a többiek, van két gyárija a gépnek.
Mindkettő használható, a kapák állapotára kell odafigyelni vásárláskor. Egy garnitúra kapa az FN-re ~55e Ft.
Nekem FN-100 van, el lehet vele dolgozgatni. Fontos, hogy jók legyenek a kapák különben tavaszi hantos szántásban nem csinál olyan szép munkát. Érdemes összetolni a kerekeket keskenyebb nyomtávra akkor szépen eltűnik a keréknyom. Hajlamos még lefogazni a tányérkereket ha nincs jól kihézagolva. A hajtásházat is érdemes alaposan átnézni mert el tudja törni mikor összeakadnak a fogaskerekek.
Tavaly ősszel hozzájutottam egy bagodi maróhoz, ez oldalhajtásos. Típusát sajnos nem tudom. A trakitól kb 15 centivel szélesebb a hajtás miatt, viszont sokkalta szebb munkát csinál mint a cseh marók. Igaz jobban fogja a gépet.
Ha bérbe melózol mindenképpen érdemes marót beszerezned, mert szeretik a népek. Meg is lehet fizettetni a munkáját. Drágább mint a szántás. Nem számít ha lassú.
A traktor meg alig fogyaszt vele, kb annyit mint szántásnál.
Válasz #302. hozzászólásra
itt ősszel nem szántják a kerteket csak tavasszal, mivel homok talajon vagyunk
Válasz #301. hozzászólásra
Ne keverjük a szezont a fazonnal! Az ekével szántani kell, ha csak lehet akkor összel, a talajmaróval pedig marózni kell, vagyis az öszi szántást kell fellazítani és a magágyat elökészíteni, tavasszal.
itt felénk a talajmaró helyett egyes ekével dolgoznak a kis kertekbe is az ilyen traktorok
Én az ehhez a géphez gyártott gyáriak közül az FN-100-ast ajánlanám, a meghajtóháza középen van a burkolat alatt, így 100cm a munka- és 105cm a teljes szélessége, szóval ez olyan széles mint a traktor, ahol a traktor elfér ott elfér ez is. Ezzel szemben a KYR-100 szintén 100cm munkaszélességü, de a meghajtása a maró oldalán van, ez azt jelenti hogy a teljes szélessége már 130cm! És az FN-100-as azt hiszem könnyebb is mint a KYR-100. Nekem volt mind a két típus, ezért írom azt amit írok, van egy kis tapasztalatom.
Válasz #298. hozzászólásra
akkor a talajmaró, az jó lesz neked, van hol forgolódni, nézelődni, bujkálni a fák alatt, ilyesmi. Nekem a FN 100.as volt / vagy 120-as ? / , jó szerkezet, csak ismétlem : borzasztóan lassú........!
Igen. Én elsősorban a faluban kerteket csinálok...
Válasz #295. hozzászólásra
Kettő fajta talajmarót gyártottak kimondottan a TZ4k-hoz a régebbi az FN 100-as az ujabb a KYR100-as üsd be a gogliba biztos ir róluk valamit
Válasz #295. hozzászólásra
fogyasztás? Mennyi földet akarsz művelni? 0.2 ha vagy 1 ha-t ? Ha az előbbi akkor elég a talajmaró, és a fogyasztás az okés lesz. Nekem a talajmarozás az uncsi volt, a tárcsázás meg hamar ment, a fogyasztást meg nem néztem, mert a tz trakik híresek a kis fogyasztásukról. Nem?
És fogyasztás szempontjából?
szerintem ne vegyél talajmarót. Nekem 15 évig volt tz-4k-m hát volt pozitív meg negatív élményem a traktorral, de 2 éve eladtam, mert elég volt a trakiból, vettem egy mtz-t.
Ha ráhallgatsz, akkor ne vegyél talajmarót, mert nagyon lassú. Nekem volt mind a kettő talajmüvelő eszköz. Jobb a tárcsa, azzal ütemesebben haladhatsz . :-))
Milyen talajmarót érdemes TZ-4K-hoz venni???
Köszönöm szépen!
Válasz #289. hozzászólásra
Az a lényeg, hogy ne kapcsold be a hátulját ha motorarányos fordulatra állítottad a kardánt.
Bal oldalt tudod kapcsolni a hátrafelé menő hajtást. Ha magad felé húzod a kart akkor sebesség arányos, középen kikapcsol, betolva pedig motorarányos fordulat van. A motorarányos kapcsolás ellen egyébként retesz véd a kapcsolókaron.
Bal oldalt hátul a hídon szintén van egy kapcsoló. Ha ki van húzva akkor a hátsó híd ki van kapcsolva, ha be van nyomva értelem szerűen bekapcsol a hátsó híd.
Nem szabad bekapcsolt hátsó híddal motorarányost kapcsolni, különben törni fog valami. Általában a hátsó hídban a kúpfogaskerék szokta először feladni. De a törzsben a kardán kereszt is gyenge pont lehet.
Motorarányos fordulat egyébként csak néhány típusú talajmaróhoz (köztük a gyáriakhoz) és permetezőhöz kell.
ha jol emlékszem akkor a Tz4k kardánfodulata sebességfüggö lesz. 1 esben lassabban 4. ben gyorsabban forog. Van 1 Tz4 k forum: Kertitraktor lapunk . hu ott mibden le van irva,
Még egy kérdésem lenne. Mint már említettem ez az első ilyen traktorom, még nem tudom pontosan mi hogy működik. Hallottam olyat, hogy ha összkerékhajtásba van akkor nem szabad kardánhajtást kapcsolni. Viszont ha berakom összkerékbe, a kardán is hajt. Hogyan működik ez?????
Válasz #287. hozzászólásra
hát ropi az legyen a zsebben!! Kb. csak az ilyen meg olyan papír az vót 60 e. , + a vizsgára felkészítés, vizsgáztatás. Tudod hogy minden kütyü müködjön, visszapillantót felszerelni, fék az makulátlan legyen.
Ja! Azt úgy tudom hogy a bovdenes féket most el se fogadják a vizsgán! Jól tudom? Valakinek van ilyen tapasztalata?
Köszönöm. És árban kb. mennyi lehet??
Válasz #285. hozzászólásra
akkor marad a motorszám utáni papírbeszerzés. Az egyik ismerősömnek csak így ment, az okmányirodán keresztül a rendőrségig bejárt mindent, nehezen ment neki. de megtalálták a rendszerben a régi papírjait. Sok szerencsét!
Sajnos nincs.
Válasz #283. hozzászólásra
van papírja?
Köszönöm!
Válasz #281. hozzászólásra
Örülök, hogy sikerált a kormánymüt megcsinálnod.
Valamilyen papírja van a gépnek? Ha nincs akkor nem lesz egyszerü levizsgáztatni. De motorszám után utána tudnak nézni a gépesnek/ alváz szám az ennél a gépnél nincs / . Úgyhogy ez a két eshetőség van...
Megnéztem a kormányművet és az állítótengely csavarja volt fellazulva, meghúztam és már jó. Mégegyszer köszönöm a segítséget. Lenne még egy kérdésem: Milyen módon lehet levizsgáztatni ezeket a gépeket?
Megnézem és szólok ha fejlemény van. Igen erről a gépről van szó, más probléma nincs vele csak egy dinamót kell rá még rakni mert az nincs...
Válasz #278. hozzászólásra
Szóval akkor nézegesd meg a kormányműt az említett helyeken, oszt akkor mond majd el hogy mit láttál!
Az avataron a géped van? Jól néz ki, kár hogy a kormánya betegeskedik. Mással nincs gond?
Köszönöm szépen. Egyépkönt nem szabolcsi vagyok, párszáz kilóméterrel arébb.