Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 408.5 Ft USD 397.14 Ft CHF 434.97 Ft GBP 492.13 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
#1735 Gabesz2
2013-01-06 17:56:46

Válasz #1734. hozzászólásra
Tehát magyarán az állam elővételt élvez a földvásárláskor és csak a csókosoknak ad majd lehetőséget a vételre. (egyéb esetekben él az elővásárlás jogával) Az egész honi földpiacot kézben tudják tartani. A törvény megadja nekik a lehetőséget.
Ilyen szinten beleavatkozni a földpiacba ez több mint szégyen, gyalázat.

#1734 Gabesz2
2013-01-06 17:52:07

Válasz #1733. hozzászólásra
Amikor az Orbán Viktor elszólta magát, hogy növelni akarják az állami földterületek arányát. Sokak közt én is csak legyintettem rá. Azt gondoltam, hogy egy átkos rendszer után 20 évvel, nem lehet itt államosítás. És tessék nagyon burkoltan,de egyértelmű a helyzet. Nem folyt vér 90-ben és nem tanultak belőle.

#1733 leonaprofi
2013-01-06 17:25:43

Válasz #1732. hozzászólásra
Te mondtad ki a frankót, ez a lényeg barátom!!!! A föld hatalom, mióta ember az ember és az is marad! Ezt a bulit meg teljesen magának akarja a jelenlegi kormány, ehhez is igazítja a törvényeket és nem érdekel senkit Józsi bácsi meg Mari néni Bivalyröcsögén, hagy hulljon a férgesse! Nagyapám ezt már átélte, most mi jövünk! Herakleitosz tévedett, mikor azt mondta, kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba.smile cowboy

#1732 Gabesz2
2013-01-06 15:13:52

Válasz #1731. hozzászólásra

Eladási kötelezettséget írtál, ez majd az örökösöket érinti aki nem őstermelő vagy vállalkozó stb...
Őstermelő is csak akkor vehet, ha maga műveli. Tehát a földbérbeadókat nem kívánatos személynek minősíti a kormány. Valójában megakarja szüntetni a földtulajdonlás lehetőségét. Csak az állam birtokolhat földet, itt erre megy ki játék. Ha az államé lenne lenne az összes föld, mennyi bevételt hozna a földbérlet? Ez lenne az igazi hatalom a kormány kezében. Vidéken csak föld nyújt megélhetést a széles rétegeknek.

Nincs profilkép
#1731 Pilátus
2013-01-06 15:03:54

Válasz #1726. hozzászólásra

Sajnos nem értettem félre,nagyon is megértettem mire megy ki a játék...Az őstermelők nem vehetnek több földet ötven hektár felett,mert nem jegyzik be többé, így azt sem teheti meg hogy amit ez fölött venne azt bérbeadná...Ezzel tulajdonképpen a magánszemélyeknek lecsökkentik a mostani 300hektár lehtőséget max 50-re ha az őstermelőket annak vesszük,mert igazából azok...

Nincs profilkép
#1730 Pilátus
2013-01-06 15:02:03

Válasz #1729. hozzászólásra

Ez a legújabb adó...de persze nem akarnak adót emelni,így ezt csak úgy kitalálták a "társadalmi igazságosság jegyében"...majd 'találkozni fogtok vele"...

#1729 Mézga
2013-01-06 13:44:18

Válasz #1724. hozzászólásra

mi az a 27% szoci hozzájárulás?

#1728 Gabesz2
2013-01-06 13:43:34

Az öröklésnél fog a paraszton csattani az ostor, de ez nincs bent a földtörvényben majd az örökösödési törvényben fogják szabályozni az elidengenítési kötelezettséget. Az állam áll az első helyen mint vevő. Biztosítják a földet a tőkét az oligarcháknak. ( NFA földbérbeadás)
Ez nem volna szabad el tűrnismile cursing
Ezek az EU mezőgazdasági támogatások elveszik az Orbán eszét. Lopni, szerezni akar mindenhol.

#1727 Ebcsont
2013-01-06 13:42:51

Ilyen már volt a történelem folyamán. Úgy hívták, hogy Kulákozás! Kurva jól jöttünk ki belőle! smile hammer

#1726 Gabesz2
2013-01-06 13:31:56

Mi a helyzet a földbérbe adókkal? Akik nem őstermelők vagy vállalkozók. Te itt valamit nagyon félreértettél.

#1725 Gabesz2
2013-01-06 13:30:03

Válasz #1720. hozzászólásra
"
A fidesz alatt a földtörvényük által fogják a legnagyobb eddigi veszteséget elszenvedni az őstermelők...akik nem mások mint az egyszerű helyi lakosok..."

A fenti megállapítás úgy tűnik igaz lesz....

Nincs profilkép
#1724 Pilátus
2013-01-06 13:28:31

Válasz #1722. hozzászólásra

Vagyis ezentúl köteles vagy átalakulni,ha akarod, ha nem(akarod elveszni a földedet)...Az őstermelőknek vagyis a helyi lakosoknak nem lehet több földjük mint 50hektár,mert a földhivatal nem fogja bejegyezni...Az őstermelői lét nem elsőrban adókedvezményi kérdés,mert pl az átalányadó egyáltalán nem előny,főleg a most bevezetendő és erre is kiterjedő 27százalékos kötelező szociális hozzájárulással...amiből etetni szándékoznak a munkanélkülieket...A fidesznek amióta sikerült a nagygazdák szintjére léptetni az érdekeltségi körét (akit még nem azt is fogja,de erről majd később...) azóta csak felesleges formációnak tekinti az őstermelést, amelynek ezzel a birtok maximálizáciöval adja meg az utolsó döfést...Pedig ez egy sajátos magyar forma amit tűzzel vassal meg kellene védeni,nem pedig támadni...mert csak ezen keresztül lehet a nemzeti protekciónizmust érvényesíteni az uniós bürokrácia tiltakozását elkerülve...

#1723 Gabesz2
2013-01-06 13:27:38

" Vagyis visszatérve az elejére ha nem vagy hajlandó kényszervállalkozóvá alakulni akkor köteles vagy felajánlani az NFN-nak"

már régebben olvastam a földtörvény tervezetet, de ekkora baromságot nem találtam benne. Ez nincs bent a törvénytervezetben.
Kiadja bérbe valamelyik hozzátartozójának és kész. A hatálybalépés meg csak az újakat érinti. Tehát az új bérleményt vagy az új földhasználati bejelentést. Valamint az új vételt.

#1722 Mézga
2013-01-06 12:32:29

ahol 50 hekinél több van ott azért többen os vannak vagy átalakultka családi gazdasággá. a családi gazdasághoz elég 2 ember

Nincs profilkép
#1721 Batka
2013-01-06 12:18:57

Ahány őstermelői, annyiszor 8 misi, és ezt nagyon sokan ki is használják. Lehet, hogy senki sem köteles igénybe venni az adókedvezményeket, mégis mindenki megteszi!
Megmondom őszintén nem olvastam utána részletesen az új földtörvénynek, de ha Te igen, akkor legyél szives idézd már be a felajánlásra vonatkozó passzusokat, mert egyébként engem érdekelne.

Nincs profilkép
#1720 Pilátus
2013-01-06 11:37:52

Válasz #1716. hozzászólásra

Egyáltalán nem igaz,mert nem vagy köteles adókedvezményeket igénybe venni és ezt különben sem teheted meg ha nyolcmillió feletti az árbevételed és ezt őstrmelőkét érted el...smile whistling Vagyis visszatérve az elejére ha nem vagy hajlandó kényszervállalkozóvá alakulni akkor köteles vagy felajánlani az NFN-nak...Ha van 60hektár legelőd és 150birkád amiből éppen csak fent tudad magad tatani, de cserébe legalább ezen a parányi helyen élveztett a szabadság élményét, akkor jővőre ebből tiz hektár mehet az államhoz...na persze nem ingyen, mert az illetékhivatahoz a környékről beérkező adásvételekben szereplő vételár átlagát fizetik, ez most rét esetében 350ezer forint hektáronként...smile whistling A fidesz alatt a földtörvényük által fogják a legnagyobb eddigi veszteséget elszenvedni az őstermelők...akik nem mások mint az egyszerű helyi lakosok...

#1719 (Claastra)
2013-01-06 11:24:25

Ekkora ....-t ,és h....-t még nem b...t a föld még hisznek ezekneksmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

#1718 Ebcsont
2013-01-06 11:14:21

Válasz #1715. hozzászólásra

Nem annyira az induló pénz nagyság a lényeg. A kérdés inkább az, hogy önmagában a pénz nem sokat ér, és ebből következően mit és mennyit tudsz mellé tenni?
Szakmai tudás, kreatívitás, termőföld, gépek, állatok. Van amit meg lehet venni, de van olyan is amit nekd kell kisajtolnod magadból.
Például, ha nem vagy elegendő szaktudás birtokában, akkor azért fizetned kell. Ha nem elég az élőmunka erőd akkor fizetni kell.
A lényeg, hogy a fent felsorolt, de egyáltalán nem teljes, listában lévő dolgok között kell egyensúlyi állapotot teremtened. Nem elegendő az összes pénzedet földbe fektetned, mert akkor még csak egy dologban állsz viszonylag jól. Ha ezen logika mentén végig gondolod a vállalkozásodat pillanatok alatt kiderül, hogy mire is elegendő a 25 millió. Na amikor ezt felismered, akkor kell irgalmatlan nagy akaraterő, hogy meggyőzd magad és a családod. smile biggrin

#1717 Ebcsont
2013-01-06 10:56:41

Válasz #1716. hozzászólásra

Tökéletesen egyet értek, hiszen őstermelőnek lenni ma elsődlegesen adózási kérdés.

Nincs profilkép
#1716 Batka
2013-01-06 10:47:40

Válasz #1714. hozzászólásra

Szerintem ezt másképp is lehet értelmezni:
Akinek 50 hektárnál több van az legyen vállalkozó és kerüljön ki az őstermelői kedvezmények alól! Ez logikusabb és kivitelezhetőbbnek tűnik, mint a földről való lemondatás!

Nincs profilkép
#1715 Kheksz
2013-01-06 10:44:51

Válasz #1710. hozzászólásra

Nem bántasz meg!
Arról van szó, hogy szívesen belevágok egy ilyen üzletbe, de saját gépparkba is befektetni nem nagyon lesz pénzem, ezért biztosabb ha van lehetőség más gépparkjának a fölös kapacitását esetleg használni.
Egyébként nagyon érdekel a dolog, de jelenleg van más munkám mellette, így csak akkor akarok belefogni, ha nem korlátoz teljesen le. Azt azért ne te döntsd el, hogy majd mennyire fogok lelkesen ügyködni a földemen, pont ezaz, hogy még én sem tudom, hogy fog elsülni, a lehetőséget szeretném megadni magamnak, mert mindig vonzott a dolog, de valahol el kell kezdeni...

válasz #1708 hozzászólásra:
Te egyébkét a kormányból vagy? Visszaolvastam a témát, és mindig mellettük állsz, kérlek akkor a kérdéseimre válaszolj amit lentebb feltettem, ha hülyeségek a föld limitek, meg, hogy csak 20-30km-res körzetben lehet csak venni ahol laksz, kérlek tisztázd ezeket a kérdéseket, segíts nekem! Az, hogy itt a nekem válaszolókat oltogatod, egy mondatos fricskákkal, nekem nem segítség! :(

válasz #1713 hozzászólásra:
Ha ez a mennyiségű pénz, kevés akkor ti mennyit fektettek eddig bele?:-) Mennyit javasolsz, mi az az összeg aminél már megéri belevágni?

Pilátus: Köszönöm a válaszaidat!

Köszönöm előre a válaszokat!

Nincs profilkép
#1714 Pilátus
2013-01-06 09:07:33

Az őstermelői 50hektáros birtok kényszer maximálás nem csak szántóra hanem az összes földterületre vonatkozik...vagyis ha van valakinek 40hektár fiatal erdeje akkor annak csak 10 hektár szántója lehet...

#1713 Ebcsont
2013-01-06 08:52:19

Válasz #1705. hozzászólásra

25 millió Ft a mezőgazdaságban az induláshoz nem túl sok. Sőt vannak esetek amikor konkrétan kevés. Ha az a célod, hogy azt a pénzt a lehető legrövidebb idő alatt elverd, akkor menj be egy kaszinóba és tedd fel a 0-ra!
Ha pedig tisztességgel megakarsz élni belőle, akkor vegyél állampapírokat vagy tedd a bankba.
A mezőgazdaság egyelőre nem a kezdő befektetők ideális kísérleti terepe.

#1712 Ebcsont
2013-01-06 08:47:28

Válasz #1710. hozzászólásra

Alapvetően minden vásárlás befektetésnek indul. smile lol Aztán néha kifektetés lesz belőle.
Az viszont biztos, hogy a mezőgazdaságot csak szívvel-lélekkel lehet csinálni. Az se túl szerencsés ha valaki mindent bérmunkában akar elvégeztetni saját géppark nélkül. Szóval ez nem olyan buli, mint egy államkötvény, itt közben történhet néhány váratlan fordulat.

#1711 Ebcsont
2013-01-06 08:42:02

Válasz #1709. hozzászólásra

Igazán mellétehetnél az ajvékolásodnak a kurucinfónál hitelesebb forrás megjelölést, ha már ennyire okos vagy. A szappant meg nem szoktuk rágcsálni, mert nem arra való! smile hammersmile lol

#1710 Vadmalac
2013-01-06 08:40:02

Nem akarlak megbántani, de én csak annyit mondok neked, hogy ha te csak befektetésként akarsz földet venni, aztán kényszerből saját magadnak kell művelni, de ehhez a szakmához soha sem vonzódtál, akkor inkább hagyd hogy olyanok gazdálkodjanak, akik szívvel-lélekkel ezt akarják!
smile flowers

#1708 ARES-826
2013-01-06 08:25:16

Válasz #1706. hozzászólásra

smile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile lolEzt mikor állmodtad??????

#1707 leonaprofi
2013-01-06 07:31:40

Válasz #1706. hozzászólásra
Inkább a kurvák vére folyjon, minthogy lemondjak az állam javára bármiről! Semmissé tesz visszamenőleg érvényes szerződéseket? Olyan kártérítési perek lesznek ebből, hogy egészen Brüsszelig megy a dolog! De nem baj, lesz ebben már rutinja az államnak, minden társadalmi réteg beperelte már. Egy-két ember, aki ide beír, meg reménykedik, hogy az újra-elosztásból majd jól jön ki, pedig csak szánalmas szekértoló, aki még nem tudja, hogy ő is vesztes lesz. Aki meg most akar földet venni, szerintem ne tegye. Nulláról indulni ilyen leendő törvényi szabályozás - mit szabályozás, ad hoc ötletelés - mellett... De ez csak az én véleményem, nem kell meghallgatni.smile cowboy

Nincs profilkép
#1706 Pilátus
2013-01-06 00:37:18

Igen az a tervük" hogy az őstermelőknek fel kell ajánlani az NFA-nak az e feletti földet,szembe a nagyüzemekkel akinek nem kell már lemondani az 1200hektár feletti területről,mert mindegyik rendelkezik megfelő állatlétszámmal amelyik meg nem az pedig elčg ha bevállalja hogy két éven belül eléri ezt a létszámot vagy ha akarja elég az is ha vetőmag termeléssel foglalkozik,mivel országos stratégiai feladatnak határozták meg a vetőmagtermelést...pl az RT ebben az estben saját magának megtermeli a búza vetőmagot...ettől fog ez "tényleges" stratégiai ágazat lesz mindenkinek"...Ez a legújabb "kompromisszumos" egyezség...Fax a

Nincs profilkép
#1705 Kheksz
2013-01-05 22:04:00

Új vagyok, azért regisztráltam ide, mert gondoltam itt választ kaphatok a kérdéseimre.
A helyzet a következő, megörököltem szüleim házát, amit a közeljövőben értékesíteni fogok, várhatóan 25 millió forintért! Úgy gondoltam, hogy ezt a pénzt én befektetem földbe, és mivel az egyik ismerősöm kukoricázik, ő mondta, hogy ő bátran ajánlja. Teljesen be is lelkesültem, de olvasom, hogy új földtörvény lesz....
Elég sok mindent olvastam, hogy nekem kell megművelnem, kell saját gép? Ezt bizonyítanom kell valami számlával, vagy gépköltségek számlával? Ugyanis ennek a barátomnak van gépparkja, és jutányos áron a szabad gépi kapacitásával rendelkezésemre áll. Én meg nem tervezek gépeket venni, úgy gondolom ekkora összegből vett földön termelt kukoricára úgy is fölösleges lenne még hitellel, vagy akárhogy, gépeket vásárolnom.
Amennyiben gépeket kell vennem, persze akkor biztos saját magam művelném, de még most is úgy gondolom, hogy csak ezért gépeket venni fölösleges, hisz amúgy is rengeteg a fölös kapacitás a meglévő gépparkokban.
De a legfontosabb, hogy ahol én lakok itt a környékben 20-30 kmres körzetben szerintem eladó föld nincs, maximum legelő... ez a része a törvény tervezetnek mennyire valós? Mert ha igaz, akkor persze fölösleges az egészről beszélni, hisz soha nem lesz így földem...
:(
Még valami, olvastam, hogy az őstermelőknek 50 HA-tarban korlátozzák a maximális birtokolható földmennyiséget, ez azt jelenti, hogy a meglévő őstermelőket is érinti a kérdés? Mert a régi szabályozásban olvastam, asszem, hogy 600 hektár körül maximalizálták az őstermelő földbirtok tulajdonának a maximumát... tehát akinek most több van attól elveszik?
Kénytelen lesz bérbe adni a többletet?
Illetve olvastam ilyen nagy gazdaságokról, ahol több tízezer hektár föld van, velük mi lesz? Tulajdonosoknak kiosztják azt a mennyiséget amennyit maximum kaphat? 50 hektár? A többit meg árverésre viszik? Vagy őket nem érinti a szabályozás, és ha őket nem érinti, akkor hogy lehet olyan társasággá alakulni? ez már csak puszta kíváncsiság.

Itt olvasgattam eddig: http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/betonba-foglalt-foldtorveny/

Remélem nem kapok a fejemre, hogy na jön az új paraszt! :-) Tényleg a segítségeteket kérem, előre is nagyon szépen köszönöm!

#1704 Északi
2013-01-03 13:27:44

Mikortól lesznek földbizottságok ?

#1703 korzo
2012-12-23 12:32:14

Válasz #1701. hozzászólásra

Megfogalmaztad a lényeget:
"Az Ángyán Úr első prcrtől keztdve ezt mondja, amivel én sem értek egyet, de inkább Ő mint Ti."

Ő az egyetlen a mai politikában, aki azt mondja amit gondol, és azt teszi amit mond. Lehet idealista, lehet hogy megvalósíthatatlan amit szeretne, és koránt sem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, DE egyedül neki van logikusan felépített koncepciója, amit nem változtatgat annak megfelelőlen, hogy kivel beszél, vagy beszélt utoljára.
Lehet, hogy nem az ő álma a legjobb megoldás erre problémára, de a munkájának egy átlátható, logikus, és kiszámítható rendszer lenne az eredménye. És szerintem jelenleg ez lenne a legfontosabb mindannyiunknak. Először rendet kell rakni ahhoz, hogy előrébb léphessünk. De rend, az nagyon régen nincs már.

Nincs profilkép
#1702 Lenz
2012-12-23 11:11:19

Válasz #1693. hozzászólásra
Ezek az ellenzéki vijjogások mind a politikai haszonszerzés miatt mennek. A Rebeka, meg a többi is tudatában van annak, hogy úgyis lexarjáka fejüket magasról, mintha ott se lennének, de hát valamit néha kiabálni kell. Tudok ettől sokkal komolyabb ügyet, amit még a bizottság elé sem vittek, nemhogy tárgyaltak volna róla és 100 ezres tömeget érint. Én is kiállnék egy olyan fizetésért és itt minden este beleordítanék az őzek fülébe...smile lol

#1701 Radocz
2012-12-23 08:21:05

Válasz #1700. hozzászólásra

Ismered a mondást aki ..... az tanítja.

Én meg a Fideszt nem értem.

Szerintem is az nfa.hu oldalon minden olvasható.

Itt megrr ha meradnánk illetve mennénk egy másik topikba.

pl új földtörvény.

"az a nagytőke által uralt dél-amerikanizálódó vidékhez és agráriumhoz vezet, ráadásul ellentétes mindazzal, "

nem tom mi van ott, de én nem akarom.

Azt sem akarom amit az Ángyán,, de ha má választani kell, akkor inkább ő mint a Fidesz.

Onnan IDE.

Mit nem értel Sándor?

Az Ángyán Úr első prcrtől keztdve ezt mondja, amivel én sem értek egyet, de inkább Ő mint Ti.

Ha má ebből kell Ünnepi ebédet készíteni.

békés Áldott Karáxsonyt és BÚÉK!

Januárban folytatjuk.

Folytatjuk??????

smile cowboy

Moderátor által módosítva: 2017-04-06 08:42:01

#1700 ARES-826
2012-12-21 21:41:12

Válasz #1695. hozzászólásra

Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem ez az egész professzor uras dogot valahogy nem értem, igaz már rég volt nálunk a proff fórumon, de én mégegyszer mondom, nem értem az egészet!!!smile blinksmile blinksmile blinksmile blink De az idő majd mindenre fényt fog deríteni!!!smile blinksmile blinksmile blink

#1699 Matyófalvi
2012-12-21 12:04:52

én kis területen gazdálkodom fiatal vagyok 3gyermekem van, de nem látom hogy ez a törvény nagyon kedvezne nekem és a hozzám hasonlókhoz (lehet hogy rosszul értelmezem). Már megint a nagy hal eszi majd meg a kicsit azaz a 200-300 Ha-os fog kikerülni mindenből győztesen

#1698 Matyófalvi
2012-12-21 11:54:43

Én úgy gondolom, hogy mi gazdák vagy parasztok (ki minek tartja magát), mindig is az aktuális politika kénye kedve szerint sodródtunk és sodródunk, mindenkinek jót nem tudnak csinálni és általában a saját kutyáját etei jobban az ember. Nekem sem tetszik sok minden ebbe a törvényben másoknak sem, de valamit kezdeni kell a külföldiek ellen, de minket ne korlátozzanak inkább segítsenek. beszélnek itt mindenféle fiataloknak szóló dolgokról de én ebbe nem igazán hiszek

#1697 korzo
2012-12-21 11:38:33

(LMP : Legyen Marketing a Politikából)

#1696 korzo
2012-12-21 11:33:42

Válasz #1694. hozzászólásra

Úgy mondod, mintha a te kedves minisztered többet értene hozzá...

Nincs profilkép
#1695 Baranya Aranya
2012-12-21 11:06:46

Válasz #1694. hozzászólásra

Szerinted a kedves Ángyán mennyit ért a mezőgazdasághoz és vele sem álltok szóba,miért is?Közös ellenség lett?

#1694 ARES-826
2012-12-21 07:57:26

Szerinted a kedves Rebeka mennyit is érthet a mezőgazdasághoz, hát én megmondom neked "annyit mint a tehén az atomfizikához" !!! Lehet adnánk neki egy vetőmagot és azt sem tudná mit is kell vele kezdeni!!!!smile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

#1693 Radocz
2012-12-21 05:07:44

A családi gazdálkodók miatt írt levelet a kormányfőnek az LMP-s Szabó Rebeka PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Agromonitor.hu
2012. december 20. csütörtök, 15:53

Szabó Rebeka, az LMP parlamenti képviselője szerdán nyílt levéllel fordult Orbán Viktorhoz; az ellenzéki politikus arra akarja felhívni a miniszterelnök figyelmét, hogy a kormány intézkedései nem a megélhetésükért küzdő kis családi gazdálkodókat segítik.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának tagja, mielőtt a levelet személyesen leadta volna a miniszterelnök parlamenti titkárságán, sajtótájékoztatót tartott, ahol rendkívül veszélyes lépésnek nevezte, hogy "a semmilyen szakmai konszenzus által nem övezett" földtörvényt hétfőn a parlament kétharmados többséget igénylő jogszabállyá változtatta. Véleménye szerint egy ilyen földtörvény "jó eséllyel csak az oligarchák gyarapodását fogja szolgálni" – írja az MTI.
A politikus példa nélkül állónak nevezte, hogy a módosítás során az alaptörvénybe foglalták az integrált mezőgazdasági termelésszervezés fogalmát. Szabó Rebeka azt mondta, erős a gyanú, hogy ez a változtatás a nagytőkéseknek kiszolgáltató integrációs modell felé való elmozdulást jelent.
A képviselő utalt arra, hogy a kajászói gazdálkodók "egy négyzetméter földhöz sem jutottak a saját településük környékén". Hozzátette, hogy november végén már nyílt levelet írt a kormányfőnek Váradi András alcsúti juhász ügyében, de arra nem kapott választ. Elmondta, hogy ezért nemcsak a mostani, de a korábbi nyílt levelét is átadja. A politikus végül úgy összegzett: ezek az esetek is azt mutatják, hogy a kormány a dolgozó és a megélhetésükért küzdő emberek helyett az "új földesurak pártjára állt".

Aki nincs ellenünk az ....

Biztos, hogy velünk van???

smile cowboy

#1692 Radocz
2012-12-21 04:42:32

Válasz #1639. hozzászólásra

Ekkora büntetés mellett, hogyan támogatnád a Képviselődet?

Én az enyémet l.....al.

"Ángyán mellett Révész Máriusz, L. Simon László és Kovács Ferenc is pénzbüntetést kapott, és egyenként 150 ezer forintot kell fizetniük, amiért, bár jelen voltak, nem szavaztak"

Már előre ki is moderáltam, mert a múltkori üzenetem a fogorvassal így járt.

"megyek is hólapátolok egy kicsit."

A fecskék már négyen vannak. Talán olvasnak bennünket.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1691 fecee
2012-12-20 20:17:35

Törvényjavaslat :Termőföld és az erdő tulajdonjogának megszerzésére és hasznosításra vonatkozó törvényeket 4/5-ös többséggel fogadja el az országgyűlés.Eredmény:46 igen,289 igen 2 tartózkodott.Nem is lenne baj,ha nem lenne nagybirtok támogató. Konklúzió két kapu nyílt a végtelen méretű földterületek felé(kényszer hasznosítás,+saját részvényesektől való bérlemény)

Nincs profilkép
#1690 fecee
2012-12-20 19:41:24

http://index.hu/belfold/2012/12/20/angyan_jozsef_rekordbuntetest_kapott/

Nincs profilkép
#1689 cddvck
2012-12-20 17:32:14

Válasz #1647. hozzászólásra
Sziasztok!

"Mi különbség a magyar nagybirtokos, paraszt és a külföldi befektető között? Szerintem semmi."

Szerintem sincs. A művelők olcsón akarnak tulajdonjoghoz jutni, ennyi a lényeg.
Ha nem éri meg nekik művelni,annyiért amennyiért jelenleg, akkor kialkudnak egy jobb árat a tulajtól,ha sikerül. Ha nem sikerül,mert a szomszéd gazda is szívesen művelné a tulaj területét -olcsóbban-, végső soron abbahagyhatja a termelést,keres más munkát.
smile ban

#1688 kulakman
2012-12-20 14:54:19

Válasz #1686. hozzászólásra

Ez így igaz,még egyszer azt az érzést nem hozza vissza senki, de ne is legyen olyan helyzet!!!

#1687 Zoli 63
2012-12-20 00:11:46

Válasz #1681. hozzászólásra

Nem kell szüneteltetni, most léptettek be kötelezően a bekebelezett Kamarába , biztositották a nagy tagságot , legyen kire hivatkozni ha rajta kapják őket a sumákságokon ! smile hammer

#1686 ARES-826
2012-12-19 23:36:28

Válasz #1685. hozzászólásra

Drusza én ott vóóóóóóótam, én már a traktorok bevonulása előtt fent voltam a "gazdák" terén!!! A városi emberek ott várták a trakikat és söfőrjeiket teával meg sütivel, azt az érzést sohasem lehet elfelejteni!!! De az egészben az utolsó vasárnapi istentisztelet volt a leg meghatóbb, mikor a három különböző vallás papjai prédikáltak és imádkoztak a termelőkért és a földünkért, tudod folytak az emberek könnyei, még Csurka Istváné is tőlem ült kb három méterre nyugodjon békébe, de most hogy írom ezeket a sorokat engem is "fog" az érzés!!! Szeretnék mesélni majd az unokáknak az egészről öreg koromban a kandalló mellett, "tudod ahogy kell" !!!! smile cryingsmile cryingsmile crying

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Két hét alatt nagyjából 18 százalékos a drágulás.
Hirdetés
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Gép- vagy takarmánytárolás, nem probléma a Skavska termékeivel.
IHC 574 Traktor
IHC 574 Traktor

550.000 Ft

Ih lazító kés
Ih lazító kés

45.000 Ft

Eladó
Eladó

120.000 Ft

Hízók eladók
Hízók eladók

9 Ft