Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 408.83 Ft USD 399.84 Ft CHF 435.35 Ft GBP 491.16 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
Nincs profilkép
#1285 Pilátus
2012-11-22 01:02:54

Nem is fogsz...(beleszólni) Válasz #1284. hozzászólásra

Nincs profilkép
#1284 Joske
2012-11-21 20:01:24

Valaki volt már társadalmi vitán, ez ügyben? Én még nem is hallottam hogy lett volna.

#1283 kalvin23
2012-11-21 10:59:29

Nem tudom, de nem mond hülyeséget. Szerintem.

Nincs profilkép
#1282 Pöttinger
2012-11-21 10:27:14

Válasz #1281. hozzászólásra

"Torgyán József azt mondta: Magyarországnak eszébe ne jusson önálló földtörvényt alkotni, hiszen ott van előttünk egy tökéletesen működő francia minta. Azt kellene szó szerint lefordítani és hatályba léptetni, hogy ne legyen senki, aki a törvény miatt megtámadhat bennünket – tette hozzá végezetül. "

Ott a pont.

Tudjuk-e, hogy ott mi van leírva?

Az tuti, hogy átmenne az EU-n?

smile surrendersmile surrendersmile surrender

#1281 kalvin23
2012-11-21 09:47:17

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/21/07/Torgyan_Jozsef_megszolalt_ez_eszebe_ne_jusson_Magyarorszagnak.aspx?source=hirkereso

Nincs profilkép
#1280 reki
2012-11-20 16:06:07

Igazság szerint nem látom, h milyen hatalmas változást hozhat a törvény, ami most van , az ezután is így maradna, három csoport mondjuk:

1. több ezer, tízezer hekis gazdaságok, melyek pár ember tulajdonában vannak (ún. "oligarchák", mindannyian tudjuk kik), mert min. 40 éves bérletük van. A tulajdonlást hogyan fogják megoldani, mert ők ugye nem gazdálkodók, majd kénytelenek lesznek eladni?

2. pár ezer hekis gazdaságok, akiknek (és tulajaiknak) van tőkéjük, de legalábbis van lehetőségük tőkéhez jutni, h megvegyék/béreljék a helyi földeket, plusz "jóban" lesznek majd a bizottságokkal.

3. aki családi gazdálkodásban kaparja a (jó)pár saját- és bérelt hektárját, azokat között most újra felosztják a földeket, civakodhatnak a csonton, mert a hús az 1. és 2. pontban van.

Ezt jól látom vagy csak dumálok a nagyvilágba? (bőven érintett, de laikus vagyok)

#1279 Ebcsont
2012-11-20 09:41:31

Válasz #1278. hozzászólásra

Ez eddig is így volt. Viszont a megkötött adásvételi szerződések számához képest meglehetősen elenyésző volt azoknak az eseteknek az aránya, amikor az állam élt az elővásárlási jogosultságával. Haszonbérletek esetén pedig konkrétan az állami gazdaságok privatizációja óta biztosan nem élt az előjogával.
A jelenlegi tervezetben adásvétel esetén a "sima" családi gazdálkodó is előrébb van, mint a nem családi gazdálkodó volt haszonbérlő! Ez azért elég erős javulás a családi gazdálkodók helyzetében. Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy ez a jog pénz nélkül mit se ér! Tehát a családi gazdálkodókat kell forráshoz juttatni ahhoz, hogy ez meg is valósuljon. Pénz meg hát, hogy is fogalmazzunk finoman.. smile biggrinsmile biggrin

#1278 gazda001
2012-11-20 07:42:47

Azt magyarázza meg nekem valaki, hogy a faxba lesznek megerősítve a családi gazdaságok, mikor a földvásárlás során a 4. helyen állnak minet szóbajöhető vevő. 1. a nemzeti földalap, innentől kezdve a 2. és 3. ill. 4. qrva mindegy. Vagy ne is magyarázza. Beállok az aktuálisba én is aztán a nemzeti földalaptól majd megszerzem.... gyomorfordító, ugyanolyan söpredék az összes, mindegy milyen színekben játszik......smile wacko

Nincs profilkép
#1277 ano
2012-11-20 06:59:58

Válasz #1276. hozzászólásra

te tudsz olyan fegyverről, ami legalább egyszer jól sült el a világtörténelemben? (gyengébbeknek: költői kérdés volt. sztem nem ásunk el aknákat a saját kiskertünkben, hogy ha majd egyszer arrafelé jár valami tolvaj, akkor fölrobbanjon, addig meg ezerszer a levegőbe repülünk mi magunk is.)

#1276 Radocz
2012-11-20 05:23:23

Válasz #1275. hozzászólásra

Ez még jól is elülhet, ha rossz kezekbe kerülne a Föld tulajdon, vagy a használat.
Ha a bizottság rosszul választ, akkor saját vagyonával kártérítse a pórul járt gazdát. Gondolom ilyen itt nem lesz., de elvileg lehetne.

Lásd egyes városvezetők rossz döntését sem akarja a Kormány .....

smile cowboy

Nincs profilkép
#1275 Péter
2012-11-19 22:37:57

Rendkívüli túlzásnak és visszaélésszerűen gyakorolható jognak találom, hogy a helyi földbizottságnak vétójogot biztosítana a törvény egy adásvételhez vagy egy haszonbérlethez. Lassan azt is megakarják mondani, hogy ki hova sz.rhat.....

#1274 Ebcsont
2012-11-19 21:45:51

Válasz #1273. hozzászólásra

Hát azért viccnek egy kicsit erős! smile biggrin

Nincs profilkép
#1273 Lenz
2012-11-19 21:23:14

Válasz #1270. hozzászólásra
Csak a poén kedvéért írtam. Egyébként miért számítana bármi is?

Nincs profilkép
#1272 Batka
2012-11-19 21:21:27

Válasz #1263. hozzászólásra

Volt már ilyen vagy 10 éve, akkor birtokhasznosítási bizottságnak nevezték és az érdekképviseletek delegálták bele az embereket. Persze ki tudja, hogy most hogyan képzelik el.

Nincs profilkép
#1271 Lenz
2012-11-19 21:19:48

Régebben sok hírt olvastam, meg informálódtam. Most már utálom ezeket.

#1270 Ebcsont
2012-11-19 21:14:54

Válasz #1269. hozzászólásra

Az nem számít, hogy Ausztrália egy külön kontinens teljesen eltérő adottságokkal mint mi??? smile scaredsmile scaredsmile biggrin

Nincs profilkép
#1269 Lenz
2012-11-19 21:07:00

Válasz #1249. hozzászólásra

Kis nyomoroncok vagyunk mi itt. Ausztráliában tudomásom szerint a legnagyobb farm 600 ezer hektáros. 500 hektáros ottani ismerős igencsak picikének számít.

#1268 Gabesz2
2012-11-19 20:16:24

Lesz valami tartalék alap is. Amit elosztanak a bázis nélküliek között.
Nem látom, hogy mi értelme van a bázis jogosultságnak. Az újakat ellehetetleníti és a kisebbek fejlődését is nehezíti.

Nincs profilkép
#1267 4964
2012-11-19 20:04:48

Válasz #1261. hozzászólásra

Akkor úgy néz ki hogy akinek 2011-ben volt 100 heki igénylése akkor az maximum annyit kaphat a későbbiekben?
Tehát ha vesz még hozzá 20 hekit akkor arra csak úgy kaphat támogatást ha vesz hozzá jogosultságot is?
Igazából én ezt támogatnám ha nem tenné lehetetlenné a fiatalok elindulását.
Lecsillapítaná a kedélyeket ha nem kapna támogatást az új vételre meg bérleményre. Sokan már nem tudják hogy mi a határ a vételeknél illetve a bérlésnél.

#1266 Ebcsont
2012-11-19 20:04:01

Válasz #1265. hozzászólásra

Én nem hasonlítanám össze az almát a körtével. Magyarország van olyan szerencsés helyzetben, hogy elvileg minden típus képes életben maradni. Látom én is a volt téeszekben küzdő munkaerő színvonalát, ami valljuk meg roppant vegyes képet mutat. Viszont azt is tudom, hogy ezek a volt téeszek épp úgy képesek lennének értelmes munkát, megélhetést adni az ott élő embereknek, mint a kis és közepes gazdaságok.
Igen a nagy téeszekből hiányzik a tulajdonosi mentalitás, de sajnos ez a kicsiknél is annyiban merül ki sokszor, hogy senkivel se közösködik. Pedig hát..

#1265 Gabesz2
2012-11-19 19:52:32

Az hogyan van, hogy a lengyelek (ahol soha nem volt szovjet típusú kolhoz)importálják hozzánk a különböző mezőgazdasági termékeket és versenyképesebbek mint mi. (ott a kis és közepes gazdaságok a jellemzőek.) Mo-on kb. fele (földeket tekintve)a nagyüzemek aránya.
A kisgazdaságokban a szemlélet más. Tulajdonos és nem bérrabszolga az ember. Ezért nem szabad MO-on nagyüzemeket fenntartani. Egy hektárra lebontva, sokkal többet ki lehet hozni a földekből a kisgazdaságban. Pl.szántóföldi növénytermesztés, állattenyésztés,kertészet, erdő stb...
Gondolj bele. Egy fél hektár erdő, egy családnak megoldja a tüzelő gondjait. Ez kellene pl. minden falusi családnak.
Lehetne, olyan program,hogy aki vállalja a vidéki életet kap földet. Mint valamikor az USA-ban, alanyi jogon kaptak ott az emberke földet. Ezért volt a sok kivándorlás. Van mit tanulni tőlük.
Másként tekint a földkérdésre egy száz hektáros gazda és máshogy egy földnélküli.

#1264 Ebcsont
2012-11-19 19:22:14

Válasz #1263. hozzászólásra

Kezdjük valami könnyebbel! Mondjuk a hétvégi nyertes lottó számokkal! smile biggrin
Viccet félre téve nem sok mindent lehet tudni ezekről a bizottságokról. Ez a földtörvény tervezet egyik elnagyolt része. Talán később majd kiderül valami ezekről is, amin lehet rágódni.

Nincs profilkép
#1263 .Szabi.
2012-11-19 19:17:49

kik lesznek azokban a bizonyos "bizottságokban"?
településenként ,vagy hogy lesznek ezek?smile confused

#1262 Ebcsont
2012-11-19 18:53:10

Válasz #1254. hozzászólásra

Örülnék ha nem vonnál bele minden féle többes számba! Halvány gőzöd sincs, hogy ki vagyok. Nem szép dolog a másikat névtelenül lehazugozni. Ha ennyire nem tetszik, hogy nem egyezik a véleményem a tiéddel, akkor neked nem való a demokrácia. Tisztelj meg légy szíves azzal, hogy nem hazugozol le és nem forgatod ki a szavaimat! Szíves hozzáállásodat előre is köszönöm!

#1261 (Claastra)
2012-11-19 18:21:18

Válasz #1260. hozzászólásra

ez péntek esti hír,irtam kitöl,akit a legnormálisabb narancs politikusnak tartok,de persze még változhat,mit fogad el az unijó

Nincs profilkép
#1260 Batka
2012-11-19 18:17:59

Válasz #1259. hozzászólásra

Én is az Ano kolléga szerinti változatot ismerem, eddig mintha ezt kommunikálták volna!?

#1259 (Claastra)
2012-11-19 17:59:47

Válasz #1258. hozzászólásra

bocs érthetőbben, ha kevesebbet művelsz kevesebb jár,de a plusszal valahogy kereskedni is lehet,mint annó a tejkvótával(de ahhoz halvány gőzöm sincs)

#1258 (Claastra)
2012-11-19 17:57:17

Válasz #1257. hozzászólásra

ha 2011-ben 200hekid volt max annyira kaphatsz,ha közben kevesebb lesz a föld ,csak annyira jár,a +-od bekerül a közös kasszába és az lesz ujraosztva,de első a fiatalgazdák,meg a sogorkomajobarát de ezt sejted

Nincs profilkép
#1257 ano
2012-11-19 17:52:49

Válasz #1256. hozzászólásra

nem zárom ki persze, de arról is szó van, hogy a területeket is újraszabják, tehát hogy a 4830000 hektárt is átírják a 2014-re konkrétra, hogy eltűnjön a visszaosztás, és akkor ez viszont nem egyeztethető össze azzal, hogy 2011 a bázis.
egyébként 2011-et mindenki "bázisként" emlegeti, mindenki azt mondja, hogy bázis lesz, de ez a bázis kifejezés (eddig) nem azt jelentette, hogy "valódi" bázis lesz, tehát az akkori állapotkat vésik kőbe, hanem azt jelentette, és csak annyiban volt bázis, hogy aki akkor adott be, az adhat be 2014-ben is, de 2014-2020 között a 2014-ben ténylegesen beadott és jóváhagyott területe lesz a bázis.
szpjanak szart.

#1256 (Claastra)
2012-11-19 17:48:55

Válasz #1255. hozzászólásra

rosszul tudod,gazdafórum volt Glatfelder urral,2011 a bázis, friss infó brüsszelből,és kereskedni lehet majd a bázissal

Nincs profilkép
#1255 ano
2012-11-19 17:39:32

Válasz #1253. hozzászólásra

majd egyesülnek olyannal, akinek lesz joga beadni... a 2011 nem bázis év lesz, az csak "jogszerző" év, hogy 2014-ben csak az adhat be kérelmet, aki 2011-ben is adott már be. ennek csak ennyi a szerepe. a 2014-2020 közötti bázis év a 2014 lesz, tehát a 2014-es kérelemben szereplő valódi terület lesz báziasítva, hogy ennyire idemagyarkodjak.
namost mekkora poén ez, megkapták a földet, 2015-be még el is vehetik tőlük, hogy jóvan, felülvizsgáltuk, nem volt ildomos, bocsánat érte, mostantól másként mennek a dolgok. de a bázis ott maradt...

Nincs profilkép
#1254 ano
2012-11-19 17:34:56

akkor hazudni tetszettek éjjel meg nappal?

#1253 (Claastra)
2012-11-19 16:33:07

Válasz #1252. hozzászólásra

nem is a régi "jól" működö cégekröl van szó ,hanem a most hírtelen kiemelt nagybírtokosokról,akik hirtelen többszáz netán ezer hekit kaptak az államiból,és mi lesz a földalapú támogatásukkal,mert bizony nem lesz bázisuk ,mivel nem gazdálkodtak 2011-bensmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile cursing

#1252 Ebcsont
2012-11-19 15:12:14

Válasz #1250. hozzászólásra

Tudok olyan hazai tulajdonú tej felvásárlással foglalkozó cégről, ahol mennyiségi felárat fizettek/fizetnek a mai napig a nagyobb beszállítóknak. smile blinksmile biggrin Én ha bárhova elmegyek vásárolni és nagyobb mennyiséget veszek valamiből, akkor árengedményt szoktam kiharcolni. smile biggrin

#1251 Radocz
2012-11-19 14:55:45

A brikett gyártás nagyon jó példa erre, amit mondtál.

Minden csak számolás, és támogatás kérdése.

Ahova a politika beteszi a lábát, ott kő kövön nem marad?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1250 Joske
2012-11-19 14:51:30

A kereskedők ugyan úgy felvásárolják a kicsik terményét, mint a nagyokét. Javíts ki, ha nem így van!

#1249 Ebcsont
2012-11-19 14:44:16

Válasz #1248. hozzászólásra

Ez így, egy irreális célkitűzés. Ha már mindenképp használni akarja ezeket a fogalmakat az igen tisztelt államtitkár Úr, akkor sokkal szerencsésebb lenne a "helyett" szócska helyett smile rolleyessmile smile a "mellett"-et használni. Ugyanis akár milyen hihetetlenül is hangzik ez jó néhány embernek, mindegyikre szüksége van az országnak. Nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy bármelyik gazdaság típust homályos ideológiai okokból mellőzük. Vannak dolgok, amikre a nagy gazdaságok az alkalmasabbak (pl.: exportra termelés) és vannak amikre a kisebbek (pl.: belföldi piacra termelés). Elég baj az, hogy 22 év alatt még mindig el hangozhat ekkora baromság felelős politikai vezető szájából!

#1248 Radocz
2012-11-19 13:59:26

Válasz #1247. hozzászólásra

"hogy a nagybirtokok helyett, kis- és közepes gazdaságok jöjjenek létre - tette hozzá az államtitkár. Az állami földek használatára ezek a szabályok nem vonatkoznak."

Miért is van ez így?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1247 .Melcsi.
2012-11-19 13:50:12

Egy mai cikk:

Lázár János: az alaptörvény módosítása után kétharmados lesz a földtörvény

A kormány szerdán megtárgyalja az alaptörvény módosítására vonatkozó javaslatot, amely a földdel kapcsolatos alapvető jogokra kétharmados jogszabály megalkotását írja elő, így lesz sarkalatos a földtörvény és néhány más jogszabály is - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár.
A tájékoztatót azt követően tartották, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége (Magosz) delegációjával a földtörvény alapvető céljairól. Így arról, hogy a termőföld maradjon magyar tulajdonban, a zsebszerződéseket fel kell számolni, illetve új tulajdon- és birtokviszonyoknak kell létrejönniük - vázolta a tárgyalás tartalmát Giró-Szász András kormányszóvivő. Jakab István, a MAGOSZ elnöke kifejtette, hogy stabil birtokviszonyt csak kétharmados törvény eredményezhet. Erről tárgyaltak a miniszterelnökkel, és a tárgyaláson szóba került a birtokpolitika, valamint a mezőgazdaság versenyképességének a fenntartása is. Lázár János kifejtette, hogy a termőföldnek az uniós vásárlási moratórium lejárta után is magyar tulajdonban kell maradnia. Ezt úgy érik el, hogy a helyi földbizottságok vétó jogot kapnak minden földvásárlásra. Vagyis csak az vásárolhat, illetve vehet használatba termőföldet, akinek azt a helyi termelőkből alakult szervezet megengedi. A kormány célja az, hogy a nagybirtokok helyett, kis- és közepes gazdaságok jöjjenek létre - tette hozzá az államtitkár. Az állami földek használatára ezek a szabályok nem vonatkoznak. A kormány az alaptörvény módosítását jövő hétfőn nyújtja be az Országgyűlésnek, amit Lázár János számítása szerint december 17-én fogadhat el a parlament. Ezt követően folytatódik a földtörvény, és néhány újabb jogszabály vitája, így azok már jövő nyáron hatályba léphetnek. Eredetileg 2014 első napja volt a hatálybalépés tervezett ideje.

Nincs profilkép
#1246 Lenz
2012-11-19 07:10:00

Válasz #1244. hozzászólásra

Pontosan ez a célom a családomban. Ez is volt mindig is. Na de Magyarországon hol vasmunkás kell, mert a kopasz disznó azt akarta, hol meg nem kell földműves, mert még 2-3 éve is azt ugatták, hogy 1 millió hektárt ki kell vonni a művelés alól. Megintcsak azt tudom mondani, hogy nem az emberekkel van a baj, hanem a politikusokkal.

Nincs profilkép
#1245 Pilátus
2012-11-19 03:23:24

Válasz #1220. hozzászólásra

Vagyis most kimondtad;EZ VOLT AZ EGYETLEN CÉL A FÖLDTÖRVÉNNYEL,TOVÁBBRA IS ALACSON SZINTEN TARTANI A FÖLD ÁRAKAT...Csányi haverotokkal már tönkre tetetétek a vidéki ingatlan piacot amikor nyilvánosan megtiltotta az otp 2500 vidéki településen a hitelezéstsmile thumbdown...Most meg ti teszitek tönkre a földpiacot

#1244 CNHS
2012-11-18 22:40:20

Válasz #1243. hozzászólásra

Mi lessz a tradicióc
val?

4évet éltem kint ott ahová valaha szerettek volna az emberek szűletni.Egy alkalmi beszélgetés során szóba jőtt a Magyarországi nehézségek a boldogulásban és úgy jellemezett bennűnket hogy elkövetjük azt a hibát amit a jóléti államokban nem.Vagy is kint a nagy apa pék volt akkor a család viszi tovább majd az unoka stb.Így nem kell mindent előlről kezdeni és a fiataloknak már alapból megvan az ugródeszka.

Nincs profilkép
#1243 Lenz
2012-11-18 22:23:34

Válasz #1242. hozzászólásra

,,De az hogy egy mezőgazdász gondol egyet, eladja a birtokot, hogy vegyen egy másikat az ország másik felén.."

Én egy téves (ide) költözést szeretnék korrigálni és pl a családtagjaim boldogulása is nagyon nagy szempont, mivel ha a lányom és a fiam végeznek a tanulmányaikkal, akkor itt semmilyen munkát nem fognak kapni és nem is akarom, hogy itt, ezen a környéken dolgozzanak. Azt sem szeretném, hogy el legyünk egymástól szakítva sokszáz kilométerre. Sajnos a testvérem így került Sopronba több, mint 30 éve, mi meg maradtunk Debrecenben és nem akarok még egy ilyet. Viszont most már nagyon azon van a hangsúly, hogy nagyon nem érdemes itthon kezdeni bármit. Nyugdíjunk úgysem lesz itthon, a bérek egyenlők a nullával, ha munkavállalóként kell nézni. Ha meg vállalkozóként akkor meg az itteni keresetekkel rendelkező fogyasztókból kell megélni, tehát Magyarország mindenhogyan óriási szívás.
Egyébiránt meg ha nem költöztem volna többször is, akkor semmim sem lenne.
A legjobban a somogyi földjeimet szerettem, csodálatos HELYEN voltak. Ez is gyönyörű, de azt már megtanultam, hogy az érzelmekkel nem lehet betömni a sárga csekket, meg a szájakat. Így akár érzéketlenségnek, vagy nem tudom minek tűnik az, ha el akarok menni. Egyik serpenyőben van a mostani állapot: 3-5 AK-s homoksivatag az ország leghátrányosabb részén, öntözés nuku, piac bár van, de nagyon szűk, kis eladási tételekkel és az is nagyon nyomott árakon, mert messze vagyok a nagy felvevőpiactól. Na ez az egyik serpenyő. Ettől szinte csak jobbat tudok elképzelni.
Amerikai szemlélet? Örülök neki, hogy valaki felnyitotta a szememet. Európai szemlélet= szocializmus, magyar szemlélet= kommunizmus.

Nincs profilkép
#1242 Batka
2012-11-18 22:06:23

Válasz #1241. hozzászólásra

érdekes a nézőpontod, mezőgazdászok között ritka az ilyen. Az, hogy pl. egy esztergályos röghöz kötésről beszél , az OK. Neki van egy szakmája, az a tőkéje, ma győrben esztergál az audinál, de holnap jobb ajánlatot kap a mercitől és Kecskemétre költözik +100 rugóért, az OK, így működik a világ.
De az hogy egy mezőgazdász gondol egyet, eladja a birtokot, hogy vegyen egy másikat az ország másik felén... az egy érdekes felvetés. Már ha jól értettem amit leírtál. Vagy mit tennél a pénzzel, betennéd bankba kamatra és mulatnád az időt?
Szóval nézőpont kérdése az egész, ha gazdálkodni akarsz és bővíteni a gazdaságot, akkor a földpiac korlátozása egy lehetőség lehet, ha eladni, akkor inkább veszély. Persze van egy harmadik szempont is, gazdálkodni akarsz és bővülni, de hitelt akarsz felvenni a földre, amit a korlátok miatt kevesebbre értékelhet a bank fedezeti szempontból. Ilyen is lehet. ugyanazt a témát ezerféleképpen szemlélheti valaki, bizonyos szempontból jó, bizonyos szempontból káros lehet.
Szerintem pont az a legkárosabb, amit utoljára említettél, az amerikai szemlélet. Pusztán pénzben értékelni valamit, aztán ha hirtelen felbukkan valami sokkal jobbnak tűnő befektetési forma, akkor gyorsan váltani és kaszálni a hasznot. Sajnos kevesen vannak a világon, akik ezt jól tudják művelni, gyanús, hogy a mi szintünkön senki!
De ez az én magánvéleményem, akár tévedhetek is!

Nincs profilkép
#1241 Lenz
2012-11-18 21:47:03

Válasz #1232. hozzászólásra

Mindkettő. Mezőgazdászként mi a fenébe fektetettem volna a pénzt, ha nem földbe? Ezzel magamnak munkahelyet csináltam, a családomnak meg jövőt...eddig.
A földvétel pénzbefektetés is és ahogy a kérdésedből kinézem valamilyen felsőfokú végzettséged biztos van. Ezért nem írnám le a kamatos kamat, meg pénzbetét és föld del kapcsolatos elmaradt hozamot, meg egyebeket. Lényeg, hogy jó befektetés volt rövid és hosszú távon egyaránt a földvétel. Most rövid távon szívás lesz, de ha nem pénzbefektetésre gondol az ember, akkor jó befektetés marad hosszú távra munkahelyet teremtve a gazdálkodónak.

Nincs profilkép
#1240 Lenz
2012-11-18 21:41:51

Válasz #1237. hozzászólásra

Nem azért írtam, mert ismerkedni akarok, hanem azért, hogy milyen tudatlan vagy velem kapcsolatban.

#1239 Csarli 1
2012-11-18 21:40:20

Válasz #1233. hozzászólásra

Gyümölcsöst bérbe adni? Komolyan gondolod?

Nincs profilkép
#1238 Lenz
2012-11-18 21:40:06

Válasz #1234. hozzászólásra

Ja és az én ,,megvilágosodásom" 2008-ra tehető, amikoris összeakadtam szerencsémre egy Amerikába szakadt ,,bizniszcsávóval". Nagyon örülök neki, hogy találkozhattam vele. Teljesen megváltoztatta az egész szemléletemet. Előtte kb azon a szinten álltam, ahol most Te vagy.

#1237 ARES-826
2012-11-18 21:38:46

Válasz #1235. hozzászólásra

Hát nem létfontosság számomra, hogy ismerjelek!!smile blinksmile blink

#1236 (Claastra)
2012-11-18 21:36:49

Válasz #1234. hozzászólásra

miért te mi vagy,csak egyszerűen parasztsmile confusedsmile confusedsmile confused

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Ha alkatrészt vagy automata kormányzási rendszert keresel, itt a helyed!
Ha alkatrészt vagy automata kormányzási rendszert keresel, itt a helyed!
Modern technológiákkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal segíti az Agrobook...
Hirdetés
Már nem rakétatudomány a műholdképek értelmezése! Használd a gazdaságodban, akár ingyen!
Már nem rakétatudomány a műholdképek értelmezése! Használd a gazdaságodban, akár ingyen!
A gazdák számára közvetlenül hozzáférhető térképek segítik a precíziós...
8000 literes lajt kijuttató kerettel eladó
8000 literes lajt kijuttató kerettel...

2.500.000 Ft

Szibériai Husky kiskutya
Szibériai Husky kiskutya

380.000 Ft

Általános fekete fólia 6,5 m x 0,12 m x 60 m
Általános fekete fólia 6,5 m x 0,12 m x...

39.310 Ft

Eladó ásóborona kés/kapa
Eladó ásóborona kés/kapa

1.950 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]