Gázolaj árak 648 Ft Benzin árak 634 Ft EUR 408.5 Ft USD 397.14 Ft CHF 434.97 Ft GBP 492.13 Ft

Fórum

Új földtörvény

Létrehozta: , 2010-07-06 19:13:07

Kedvencekhez Segítség

3685 hozzászólás
Nincs profilkép
#935 Matyi50
2012-11-05 21:52:27

Válasz #929. hozzászólásra

Szerintem semmi...elviszi a hasznot a sok vonulás....

#934 2266
2012-11-05 21:45:51

Válasz #926. hozzászólásra

És a vetömag elö álitásról se feledkezz meg..Ez a 2 tétel mindent visz!! Manapság már a legg pitiánerebb cég is álit elö vetömagot!! Most e miatt meg még inkább mindegy lesz szerintem hogy miböl és minek csak papir legyen róla!!! Ezért tart itt a mai magyar vetömag ahol tart..smile hammersmile hammersmile hammersmile censoredsmile oops

Nincs profilkép
#933 Péter
2012-11-05 21:45:17

Még néhány dolog ha már belekedtem:

- Nem is értem, hogy merülhet fel egy piacgazdaságban hogy egyenrangú felek megegyezésébe a (haszonbérleti díj mértékére gondolok)jogaszabályi maximumot illetve minimumot vezessen be egy olyan vagyontárgy esetében ami nem homogén ( olyan nagyszámú körölmény befolyásolhatja egy föld minőségét és ebből eredően az elérhető jövedelmet hektáronként hogy a bérleti díj jogszabályi keretek közé sorolása a megegyezés gátja lehet és igazságtalanságokhoz vezethet.)

-közel sem mindegy hogy egy tartós jogviszony létrehozásakor (gondolok itt a haszonbérleti jogviszonyra) a tulajdonos dönthesse el kivel szeretne szerződni (Helyben az emberek ismerik egymást tudják ki mennyire hiteles, fizetőképes és fizetőkész) az ebből eredő kockázatot növeli, hogy az állam egy szerve jogosult lesz kijelölni a haszonbérlőt is, így esetleg olyan személyt aki ha a jövőben nem fizet, nem pontosan fizet akkor a tulajdonos kínlódjon vele, egyezkedjen, járjon bíróságra, érvényesítse a jelzálogjogot a bérlő dolgain amit a törvény bíztosítana neki de az állam mossa kezeit. Szemét dolog.

- Közeli hozzátartozó fogalmából kimarad a nagynéni (aki sok esetben egybeesik a keresztszülővel) vagyis a nagynénitő nagybácsitól nem vehetem meg, nem haszonbérelhetem az egyébként egyeneságbeli hozzátartozómtól (nagyszülőmtől) a nagynénimre, nagybácsimra háramlott vagyont kifüggesztés nélkül. Ez is igazságtalan, felháborító,és rossz szabályozás.

- Tartási szerződéssel CSAK EGYHÁZI JOGI SZEMÉLY szerezhetne földtulajont. Felháborító

#932 UE-28
2012-11-05 21:43:08

Az én esetemben a gép és minden eszköz helyben van, "csak" nekem kell utaznom....smile sad

#931 ARES-826
2012-11-05 21:42:29

Válasz #930. hozzászólásra

Bízom benne hogy a külföldiek fognak elmenni!!smile biggrinsmile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

Nincs profilkép
#930 4964
2012-11-05 21:38:17

például nincs több föld a saját faluja határában a külföldiek miatt, és ezért elmegy messzebbre is.

#929 ARES-826
2012-11-05 21:32:22

Válasz #922. hozzászólásra

Annak mi értelme van ha valaki egy föld megművelése érdekében 60-80km trakizik reggel meg este is esetleg???????????smile blinksmile blinksmile sweatdropsmile sweatdropsmile sweatdrop

Nincs profilkép
#928 Péter
2012-11-05 21:24:10

Arról csak szó sem esik, mintha az teljesen egyértelmű lenne hogy egyébként magánszemélyek magánjogi szerződéseibe akar az állam beleszólni azáltal, hogy gyakorlatilag a törvény által "mezőgazdasági igazgatási szervnek" nevezett szervezet fogja eldönteni, hogy egy haszonbérleti vagy adásvételi jogviszony kik között jön létre és milyen áron. Tehát azon mindenki probléma nélkül átlép hogy az állam beférkőzik a magántulajdonnal való szabad rendelkezés jogába olyannyira, hogy az öröklés mint univerzális jogutódlás esetén is tulajdonszerzési korlátokba ütköznek az örökösök. Véleményem szerint az országgyűlés úgy hoz szabályt más személyek magántulajdonának átruházására vonatkozóan mintha ahhoz valami köze lenne. Ami az enyém nem is az enyém, ha nem rendelkezhetem róla saját belátásom szerint. Azok az emberek akik ezt a jogszabályt kitalálták elfelejtik azt hogy ez nem nyugat-európa,itt is kialakult volna egy stabil birtokszerkezet ha nem lett volna tszesítés. Rengeteg személy tulajdonát értékelik le azzal, hogy bizonyos embereket akik egyébként gazdálkodók csak azért zárnak ki a földtulajdon vagy a haszonbérlés lehetőségéből mert nem felel meg a helybenlakó törvény szerinti definíciójának. Fazakas miniszter urat hallottam a Hír tv-ben és ebből az interjúból is kiderült hogy nincs tisztában a törvény szövegével és szabályaival. Ez a jogszabály egy elkapkodott összecsapott, a célját el nem érő szörnyszülött. (foglalkoztatási szabályok, mezőgazdasági igazgatási szerv jogköre, földcserére vonatkozó életszerűtlen szabályok, stb.) Ami egyébként érdekes, hogy azok az emberek akiket helyzetbe kíván hozni is elutasítóak vagy félelemmel vegyes érzelmekkel tekintenek a FIDESZ újabb szörnyszülöttjére.

#927 UE-28
2012-11-05 20:48:19

Válasz #922. hozzászólásra

Akkor célszerű lenne nekem újrakötni a jelenlegi haszonbérleti szerződéseket?
A már meglévő szerződéssel csak nem kaparnának ki a lejárati időig? Egyébként nem hiszem, hogy a helyben élő 2 nagyobb gazdálkodó rászaladna erre a pár hekire, van nekik bőven, meg ki is volt annno függesztve az önkormányzatnál, akkor már éltek volna az előbérleti jogukkal.

Akkor ha jól értelmezem az írásodat bérelhetek majd földet a törvény elfogadása után is, és kaphatok rá támogatást is, HA helyben élő nem tesz rá ajánlatot?!

Nyilván ezek elvi dolgok, mert viktoréknál holnap is megdőlhet minden....

Nincs profilkép
#926 Pilátus
2012-11-05 20:44:54

MEGVAN AZ ELSŐ KÍVÉTEL AZ 1200 HEKTÁR FELETTI MAMUT GAZDASÁGOKNAK...ami nem más mint az a kurva állattenyésztés és mint tudjuk ezek mind kivétel nélkül rendelkeznek ezzel...Magyarra fordítva a Fidesz kinyalta a nagy cégek seggét(is)smile thumbdownsmile thumbdown

#925 (Claastra)
2012-11-05 20:31:28

Válasz #924. hozzászólásra

na itt a lényeg,úgy látszik nem csak velem van gondsmile lolsmile lolsmile lolsmile lol

Nincs profilkép
#924 4964
2012-11-05 20:26:26

Kíváncsi lennék hogy zsebszerződést már hányat derítettek fel. Parasztvakítás az egész, süket duma.Szerintem senki se gondolja komolyan hogy itt az 1-10000 hektáros cégeknek ezek komolyabban keresztbe mernének tenni. Osztrák érdekeltségek téeszeket vásárolnak fel, angolok bérlik az állami földeket ki tudja mennyiért,hosszú távú bérlettel.
Szerintem csak arra van ez a földtörvény hogy akinek van pénze az még ár alatt betankoljon mielőtt szabaddá válik a vásár. Azok majd megoldják a helybenlakást meg a végzettséget is.

Nincs profilkép
#923 Matyi50
2012-11-05 20:18:16

Válasz #920. hozzászólásra

Sajnos kevés :(....de a törvénymódosításba nagyon bele kéne vetetni azt,hogy ilyen esetben lehessen megbízni szakirányítót,mint az erdőgazdálkodásban,és marad minden a neveden,csupán egy szakember ad szakmai tanácsot és a nevét mellé.

Nincs profilkép
#922 Matyi50
2012-11-05 20:13:39

Válasz #921. hozzászólásra

A haszonbérleti szerződés lejártakor veszélyben lehetsz egy helyben lakó,vagy megadott km körzeten belüli: Egyéni,családi gazdálkodótól,aztán őstermelőtől,aztán,mezőgazdasági üzemtől. Ugyanis a bérleti előjogokat is megfogalmazza egyben az új törvény. Hiába bérled el ujra a keresztanyádtól pl. ha nem vagy helyben lakó,vagy nem esel körzeten belülre,az "ellenfeled" megfellebbezi és elbérli előled.Ugyanez lesz érvényes egy esetlegesen eladásra kikiáltott területnél is.

#921 UE-28
2012-11-05 19:39:33

Látom mindenkinek megvan a maga keresztje....

Én ugyan agrármérnök végzettséggel őstermelőként gazdálkodgatok majd' 5 hekin, viszont a bejelentett lakhelyemtől 65 km-re. A földek haszonbérletben vannak családtagoktól illetve helybéli idősektől.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek akkor én is hasalok a törvénnyel?
Vagy csak földet venni nem tudnék? Meg ugye az is kérdés, hogy ilyen konstrukcióban haszonbérletes földekre ugyan adnak e majd területalapút meg naturát?

#920 Gabesz2
2012-11-05 19:09:15

Nézegetem a mezőgazdasági képzéseket. Nem szeretnék még egy szakmát. Azon gondolkodom, hogy az autóvillamossági műszerészként, megkaphatnám-e vizsga nélkül a jármű elektromos szerelő papírt.(mivel ez mezőgazdasági szakcsoporthoz tartozik) Tudja valaki?
60 hekim van és lehet, hogy ehhez kevés lesz a felsőfokú gépész végzettség.smile confused

#919 Gabesz2
2012-11-05 19:00:50

Válasz #917. hozzászólásra

Ez rohadt kommunista szólás-mondás. A régi időben kézi-állati erővel, gyötrelmesen művelték a földet.
Manapság egészen más a helyzet. Főleg a szántóföldi növénytermesztésben. Tőke kérdése az egész. Az autópilot traktorokkal könnyű fizikai munka és nem egész éves elfoglaltság.

Nincs profilkép
#918 Lenz
2012-11-05 18:54:51

Válasz #917. hozzászólásra
Én az egész baromság földtörvényről azt gondolom, hogy van másfél évem, hogy rendezzem a soraimat. Utána meg azt gondolom, hogy egyszer úgyis eltakarodnak ezek és akkor majd ha méghülyébbek lesznek helyettük, akkor majd azok is egyszer eltünnek, aztán meg majdcsak lehet földet venni valahogy. Nem kell annyira bexarni, majd a következő senkiházi banda visszavonja a törvényt.

Nincs profilkép
#917 GB-met
2012-11-05 18:29:47

"A föld azé legyen, aki megműveli" az egyik leggyakrabban ismételt kijelentés a földtörvény kommentjeként. Ennek fényében érdemes-e, szabad-e bérbeadni a földet? Szerintem teljesen bizonytalan, hogy mi lesz a bérbeadás jövője. Mit gondoltok erről?

#916 gazda001
2012-11-05 18:20:02

Válasz #914. hozzászólásra

Hát ha az igen tisztelt tv. alkotók is így értelmezik akkor nekem megvan, meg a 23 évem is, csak kérdés hogy ők is így értelmezik -e. Nem elvégezni félek, van ennél magasabb iskolám is ahol minden félévben 5-6 ilyen szintű vizsga volt (nem kérkedés, félre ne értsétek) Idő és Pénz, na ezek már szívósabbak, és persze minek, ha jó a meglévő is (remélem)

Nincs profilkép
#915 Lenz
2012-11-05 18:14:57

Válasz #912. hozzászólásra

Én a saját tapasztalatomból mindenkit arra biztatok, hogy végezzen el egy főiskolát, vagy egyetemet. A többi mesemátka. Végigjártam a szakmunkástól, technikusin keresztül a főiskolát is.

Nincs profilkép
#913 sanya88
2012-11-05 18:06:14

Üdv!igaz lessz hogy az aranykalász jövöre érettségihez lessz kötve?(tvben halottam fél füllel)

#912 gazda001
2012-11-05 18:04:16

Válasz #910. hozzászólásra

Ezért szeretném tudni hogy ez a növ. védő és méregraktár kezelő jó -e megfelel -e középfokú mg. végzettségnek, mert sztem előbb utóbb biztosan köteleznek mindenkit, aminek van is realitása mert ha már 1 kicsi + szaktudással mész neki a dolognak már tettél valamit a saját eredményességed érdekében. Persze nem 1-ik napról a másikra, smile nononosmile nononosmile nononoés kellne 1 idősebb réteget életkorilag meghatározni akik már semmit nem végeznek el, de kihúzni a megéllhetést a lábuk alól na azt smile nononosmile nononosmile nononosmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile cursingsmile cursingsmile cursingsmile hammersmile hammersmile hammermég gondolni sem szabad ilyenresmile nononosmile nonono

Nincs profilkép
#911 Matyi50
2012-11-05 17:58:59

Az is érdekes része lesz az új törvénynek,hogy ha előjogokat ad a földművesnek,annak attól nem lesz tőkéje arra,hogy megvegyen 20-30-50hektárt.
Hiába ad lehetőséget,ha nem lesz pénze rá a kisebbeknek,csak a nagyoknak...így előbb utóbb a kicsik megdöglenek,hiába lesznek "földművesek" ..
Kinek lesz zsebben a törvény hatályba lépésekor százmilliója,hogy földet vegyen? Hát nem a kicsiknek az biztos.
Vagy mi lesz,lenyomják a spekulánsok a föld árát a béka popója alá,aztán ha megvannak a birtokok,pár év mulva millió alatt nem lehet földet kapni? Na az senkinek sem hiányzik!

Nincs profilkép
#910 Matyi50
2012-11-05 17:51:46

Válasz #909. hozzászólásra

Sokezer ember alól húznák ki a megélhetést ha nem így lenne,ugynais sokan nem rendelkeznek végzettséggel,de időtlen idők óta mezőgazdaságból élnek.
Az is tény hogy ez nem a külföldiek előtt zárná be a kaput hanem egy belső spekuláns réteg előtt ugyanígy megnyitná ,nem is kicsit! Erre mondta Ángyán tanár úr,hogy erre sürgősen kell valamit kitalálni!

Egyébként azt a kva OKJ t is megváltoztatják ,ugyhogy gazdaképzés se akárhol lesz,hanem csak Mezőgazdasági oktatási intézményekben,illetve a követelmények is sokat szigorodnak. :(

#909 gazda001
2012-11-05 17:42:55

Válasz #907. hozzászólásra

Egyértelműen??????? Mondj egy olyan tv-t Mo-n ami egyértelmű??????? Egyik jogalkalmazó így értelmezi, a másik meg úgy, ahogy éppen jólesik neki, sajnos ez már általános, kitudja hogy éppen az aktuális szakigazg. szerv majd éppen mit ért a 3 év alatt
smile lolsmile lolsmile lolTudod én úgy vok ezzel"Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport"smile lolsmile lolsmile lolMo- vagyunk ám el ne feledd, azon kívül meg lehet hogy most hívtuk fel a tisztelt tv. alkotók figyelmét:EGYÉRTELMŰ???? Na majd tesznek róla hogy ne legyen az mire elfogadjáksmile lolsmile lolsmile lolsmile lolsmile cowboy

#908 Gabesz2
2012-11-05 17:41:26

Válasz #907. hozzászólásra

Van itt más is. 30 heki felett kérik a végzettséget.
A 12.oldalon a 8-as.

Nincs profilkép
#907 Matyi50
2012-11-05 17:36:45

Üdv mindenkinek! A törvénytervezetben egyértelműen le van írva hogy végzettség hiányában mezőgazdasági igazgatási szerv által igazoltan legalább három éve folytat mezőgazdasági-erdőgazdálkodási és azzal összefüggő tevékenységét. Az hogy ennek igazolása milyen gyakorlat szerint fog történni,azt még megtudjuk,vagy ha valaki tudja az írja ide. Köszi!

#906 gazda001
2012-11-05 17:24:23

No: növényvédő és méregraktár kezelő jo-éééééééééé valaki??????????smile confusedsmile confusedsmile confusedsmile helpsmilie

#905 Gabesz2
2012-11-05 17:21:55

Válasz #904. hozzászólásra

A 902-es hozzászólás

Nincs profilkép
#904 tejcsi
2012-11-05 17:10:37

Válasz #898. hozzászólásra
Hol találom meg azt a listát,hogy ki számít földművesnek?
találtam egy érdekes megközelítést:Azt is sérelmezik, hogy a javaslat önmagával definiálja a földvásárlásra jogosult földművest: földműves többek közt az őstermelő, de őstermelőnek a földműves számít. „Kék az, ami nem zöld vagy barna; zöld az, ami nem kék vagy barna; barna az, ami nem kék vagy zöld; stb.” – írják Ángyánék.

#901 gazda001
2012-11-05 17:05:06

növényvédő "und" méregraktár kezelő OKJ-s végzettség jó lesz valamire???? vagy mehetek aranyparasztnak, egyébként nem 3, hanem lassan 23 év lesz a már elvégzett parasztkodás.smile confusedsmile confused

#900 Gabesz2
2012-11-05 17:02:21

Válasz #898. hozzászólásra

12-es pontnál a b, bekezdés nem ezt írja.

#899 .Norbert
2012-11-05 17:01:10

Válasz #897. hozzászólásra

Az már nem játszik hogy 3 éves "tapasztalat" esetén nem kell végzettség? mert én valahol olvastam valami hasonlótsmile whistling

#898 Vasutas01
2012-11-05 16:57:08

Válasz #896. hozzászólásra

elég zagyvaság a tv, de az tisztán le van írva ki számít földművelőnek. és előírja a minimum képesítést.

Nincs profilkép
#897 Pilátus
2012-11-05 16:56:44

Válasz #896. hozzászólásra
"Nyugdíjaznak" papám
smile lolsmile biggrin

Nincs profilkép
#896 tejcsi
2012-11-05 16:51:07

Én őstermelő vagyok és semmi mezőgazdasági végzettségem nincs,de van saját földem amin gazdálkodok.Akkor az ilyenekkel mit terveznek a földtörvényben?

Nincs profilkép
#895 Pilátus
2012-11-05 16:30:28

Válasz #894. hozzászólásra

Akkor ezek szerint kötelzik" az őstermelőket az aranykalászos képzésre...smile thumbdown

#894 Vasutas01
2012-11-05 07:49:44

Válasz #892. hozzászólásra

ha van végzettsége, min. aranyparaszt, akkor annak számít...

Nincs profilkép
#893 Pilátus
2012-11-04 23:41:50

Válasz #888. hozzászólásra

Minek is hosszabítanának,ha már mindenki meghosszabította 15 évresmile loln

Nincs profilkép
#892 Pilátus
2012-11-04 23:38:53

Válasz #891. hozzászólásra

Pontosan...a helyben élő őstermelő nem számít majd annak(lofax a seggébe"lesz")...nyogodt"l ehet benne mindenki,hogy a tőrvény átmegy simán

#891 Gergi03
2012-11-04 20:27:07

Válasz #888. hozzászólásra

vicces ez a kötelező eladás is. kinek? hogyan? mennyiért? az első jöttmentek, még akkoris ha mondjuk 3 fillért kínál 100 hektárért?
smile cursingsmile cursingsmile cursing

másrészt: ki számít majd földművesnek? azok a családok akik munka meleltt, kvázi másodállásként szenvednek 5-10-20 vagy akár 50 hektáron, hogy meg tudjanak valahogy élni, ők nem?

ők is adják el és haljanak éhen csak azért hogy az 5-600 hektáros birrtokokból is 1200-as legyen? smile karateka

Nincs profilkép
#890 sanya88
2012-11-04 20:07:55

üdv!nem tudom hogy jó helyre írom-e?Az volna kérdésem hogy az új földtörvény ki fog e hatni arra hogy aki gazdálkodik annak kell lenni e valami végzettségének
(én aranykalászra gondolok) és (őstermelő vagyok)
???

#889 Gabesz2
2012-11-04 17:55:28

Ez az isten verte Fidesz megkapta a 2/3-ot és most visszaélnek vele. Vagyis az OV dirigál a többi meg a gombokat nyomogatja. Egzisztenciális félelmeik lehetnek,hogy csak dísznek vannak ott. Hallgattam a parlamenti vitát. A ciklus egyik legfontosabb törvényének titulálják az új földtörvényt. Kb. a talán 50 képviselő volt bent. Mindegyik fújta a maga hülyeségét. Érdemi vita nem volt.

Nincs profilkép
#888 Nuts
2012-11-04 16:43:43

Szinte biztos vagyok benne, hogy a tervezet formában nem fog átmenni a földtörvény. Olyan jogi és pénzügyi anomáliák vannak benne, amit egy jogállam nem engedhet meg magának.
A világ összes demokratikus államának az egyik alappillére a magántulajdon védelme.
1.) A tervezet az öröklést is meg kívánja változtatni. Aki nem földművesként jut földhöz, arra kötelező elidegenítés (gy.k:eladás) vár. ???!!! Van egy 1,5 és egy 6 éves gyermekem. Ha holnap baleset ér, az örököseimnek meghatározott időn belül el kell adnia a földeket. Normálisak???
2.) Az 1200 hektár feletti cégek nem hosszabbíthatják meg lejáró szerződéseiket, azokat "átveszi" az állam, és annak adja akinek szerinte nagyobb szüksége van rá. Garanciát nem vállal a földbérletre, de cserébe a bérbeadó nemfizetés esetén jogot formálhat a bérlő eszközeire, vagyontárgyaira. Azt hiszem, hogy ezt a legtöbb földtulaj még nemigazán fogta fel. Tehát ha van egy tulaj aki az elmúlt 20 évben egy cégnek adta ki a földjét, teszem azt az utolsó két évben 1500Ft/AK ért, azt most az állam rákényszeríti, hogy egy számára ismeretlen gazdálkodónak adja kötött (az NFA által megszabott áron). Az NFA tudtommal 1250 és 1350 Ft/AK-t fizettetett a bérlőkkel, valószínű ennyit adna a tulajoknak is. Tehát ha valakinek van mondjuk 3ha 100AK-s földje, az az elmúlt két évben kapott 300e Ft-ot. Az NFA-tól 260e-et kapott volna. Tehát az állam rákényszeríti a tulajdonost, hogy a bevált bérlő helyett, egy ismeretlen embernek, olcsóbban adja ki a földjét. Viszont, ha az nem fizet, legalább viheti a telephelyről a traktorgumikat...
3.) Kötelező foglalkoztatás. Ezt most tényleg elő lehet írni egy piacgazdaságban? Csak a cégekre vonatkozik??? Nem diszkriminatív ez egy kicsit? A mai technikával egy ember 80-150ha földet tud megművelni. A törvény szerint egy 500ha-os cég 40 embert kellene hogy alkalmazzon, de az nem zavarja a törvényalkotót, hogy egy 500ha-os családi gazdaság el van 4-5 emberrel? MI VAN???
4.) Mi lesz a meglévő cégek értékvesztésével? Nem gondolja senki, hogy annyiba hagyják az értékvesztést? A nagyobb cégek alkalmazottjainak nagy-része azonnal utcára kerülne, a géppark nagyja feleslegessé válna, csakúgy mint az egyéb infrastruktúrák: raktárak, telephelyek stb. Mi van a frissen befektetett eszközökkel? Több tízmilliós traktorokkal, öntözőkkel, önjárópermetőzekkel stb. melyek hitelei még évekig ketyegnek egy nagyobb üzemméretre tervezett gazdasági számításon. Úgy gondolom rengeteg kártérítési per indulna,akár több-száz milliárd forintos tételben.
Még rengeteg dolog van, ami az alkotmányért kiált, de talán a fentiek a leggyakoribb, és legéletszerűbb problémák a tervezettel kapcsolatban. (Persze van még egy jó pár hasonszőrű szörnyűség, de most ennyire volt időm.)

#887 Gabesz2
2012-11-04 06:06:46

Válasz #886. hozzászólásra

Rosszul látod!!!! Ha nem az osztrák, akkor valamelyik oligarcha vagy zöld báró ( használná). A földek hasznából lehetne a politikusokat vagy pártokat lefizetni. Az adó csalások fedezésért illetve a megfelelő törvényekért cserébe. Hol élsz te??????

#886 Józsik
2012-11-04 05:41:36

Válasz #884 hozzászólás
Ha az a föld nem az Osztrákoknak hozná a hasznot lehet abból a kijáró Magyarok megélnének.Erőből taposnak a sárba erről nem cikkeznek az Osztrák lapok,ha valami rossz életű ellop tőlük egy fűnyírót akkor az nagy hír,de hogy kamion számra viszik a terményt ill. a földek hasznát az természetes.Biztos rosszul látom?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Brutális drágulással kezdte az évet a műtrágya Európában
Két hét alatt nagyjából 18 százalékos a drágulás.
Hirdetés
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Meglepően masszív hangársátrak sokféle célra +VIDEÓ
Gép- vagy takarmánytárolás, nem probléma a Skavska termékeivel.
Hawe kertészeti tálca,  vízálló hungarocell termesztőtálca
Hawe kertészeti tálca, vízálló...

290 Ft

Horganyzott csarnok / üvegház / tároló / beállónak való vázszerkezet
Horganyzott csarnok / üvegház / tároló /...

490 Ft

Kubota M135GX-II Móron megtekinthető!
Kubota M135GX-II Móron megtekinthető!

14.900.000 Ft

ÖZDUMAN tárcsás szemenkénti vetőgép 4-12 sor
ÖZDUMAN tárcsás szemenkénti vetőgép 4-12...

3.750.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]