Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.68 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azért ez nem igaz ebben a formában, mert aki 40 felett van az nem biztos hogy összeszedte magát!!!!! Ugyanis sokan akkor csak 20 körül voltak és nem álltak a millák sorban a földvásárlásra!!!! Akik most 60 év körüliek na azoknál volt a lé készen ugrásra és ott volt a nagy durranás, meg akik közel álltak a volt TSZCS vezérkarához vagy az elnök vagy agronómus volt!!!!!
jelenleg a fiatal gazda támogatás egy nagy kamu! több családban csak lepapírozták az egészet és a gyerek nevére felveszik a zsét. tudok olyat, hogy a felnött gyerek nem tudja megkülönböztetni az ekét a tárcsától és nyert
én lassan 40 leszek és a legkisebb fiam 9 hónapos. nehogy már valami papirozós eltudja elölem vinni az eladó földet
Na ez megint tutira jol sikerült!! Gratulálok mindazoknak akik a már régota elB -ot verziót tovább rontoták!! Én meg mehetek pont e miatt a biróságra... És a végén azt mondják hogy bocsi mégsem veted meg és nem a tiéd!!Holot már eltelt idáig is egy év!!Az eladó meg már rég elverte a pénzt már maga sem tudja hogy mire!!!
Igen,meg azért,mert az állambácsi mindíg a generációváltást,fiatalítást hangoztatja.Aki 40 év feletti,az éppen eleget összeszedett a rendszerváltáskor,meg azóta,nekik volt megtakarított pénzük,mikor 500 ft/AK volt a föld.40 év felettinek,ha nem ment idáig,már ne erőltesse.
ez az állami elővásárlás csak meghosszabbítja az adás-vétel idejét. gondolom meg kell küldeni majd valahova a vásárlási szándékot és az "állam" élni fog az elővásárlási jogával ha valaki bennfentesnek érdeke a földvétel
A helybenlakónál szétkellene választani,az 1 és 2-es pontot,vagyis,előrébb legyen,akinek 3 éve bejelentett lakhelyén van az adásvétel.A másik,a családi gazdálkodókat 2 felé osztanám,elsőbséget élvezne,a 40 éven aluli.
A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény (a továbbiakban: Tft.) 3. § m) és n) pontja helyébe a
következő rendelkezés lép:
m) helyben lakó: az a családi gazdálkodó vagy nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, vagy
egyéni mezőgazdasági vállalkozó magánszemély, akinek
1. lakóhelye legalább három éve azon a településen van, amelynek közigazgatási területén a
termőföld vagy tanya fekszik;
2. lakóhelye legalább három éve olyan településen van, amelynek közigazgatási határa a
termőföld vagy tanya fekvése szerinti település közigazgatási határától közúton vagy
közforgalom elől el nem zárt magánúton legfeljebb 15 km távolságra van;
n) helyben lakó szomszéd: az a helyben lakó, akinek a tulajdonában vagy használatában lévő
termőföld vagy tanya közvetlenül illetve önálló helyrajzi szám alatt nyilvántartott út, árok, csatorna
közbeékelődésével szomszédos az adásvétel, illetve a haszonbérlet tárgyát képező termőfölddel
vagy tanyával.
(1) A Tft. 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(1) Termőföld vagy tanya eladása esetén – ha törvény másként nem rendelkezik – az alábbi
sorrendben elővásárlási jog illeti meg:
a) a Magyar Államot a Nemzeti Földalapról szóló törvényben foglaltak szerint;
b) a helyben lakó haszonbérlőt, felesbérlőt és részesmővelőt;
c) a helyben lakó szomszédot;
d) a helyben lakót;
e) haszonbérlőt, felesbérlőt és részesmővelőt.
(2) Az (1) bekezdés c)-d) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az elővásárlási jog
gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, illetőleg egyéni mezőgazdasági vállalkozó
3685 hozzászólás
Válasz #12. hozzászólásra
Azért ez nem igaz ebben a formában, mert aki 40 felett van az nem biztos hogy összeszedte magát!!!!! Ugyanis sokan akkor csak 20 körül voltak és nem álltak a millák sorban a földvásárlásra!!!! Akik most 60 év körüliek na azoknál volt a lé készen ugrásra és ott volt a nagy durranás, meg akik közel álltak a volt TSZCS vezérkarához vagy az elnök vagy agronómus volt!!!!!
Válasz #1. hozzászólásra
ezt még a kiskapukkal ugyanúgy kijátszhatják !
Az elő-haszonbérleti jogok azok hogyan változtak?
Válasz #31. hozzászólásra
Ki is lesz trükközve,de nem minden esetbe megoldható.
Válasz #28. hozzászólásra
az viszont csak a te hibád! mert jelenleg lehet trükközni
Válasz #29. hozzászólásra
De ezek még ugyse csinálnak
Válasz #27. hozzászólásra
lehet még visszasírjuk a komcsikat, akik csak úgy csináltak, mintha kormányoztak volna és nem csináltak semmit
lehet a nagy segitőszándékba fogunk beledögleni
Válasz #25. hozzászólásra
Pont ez az,én kikapartam a gaesztenyét,és vinni szeretné az 51 éves kulák,800 ha mellé.
Válasz #24. hozzászólásra
ne adj ötleteket,mer mé államosítják a Claas-aimat
Válasz #24. hozzászólásra
Adnál a büdös kulákjának mi.
Válasz #23. hozzászólásra
az egy dolog, de nehogy már kikaparjam a gesztenyét és valaki elvigye elölem a földet
Válasz #21. hozzászólásra
én meg akinek van 2 kombájna elvenném az egyik gépet és odaadnám annak, akinek nincs
Válasz #19. hozzászólásra
pedig simán eltudja vinni más,ha az eladó nem akarja neked eladni
Válasz #14. hozzászólásra
Én is, DE NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem tegnap járt le egy kifüggesztésem,remélem erre még nem vonatkozik
Kivétel erősíti a szabályt!
jelenleg a fiatal gazda támogatás egy nagy kamu! több családban csak lepapírozták az egészet és a gyerek nevére felveszik a zsét. tudok olyat, hogy a felnött gyerek nem tudja megkülönböztetni az ekét a tárcsától és nyert
én lassan 40 leszek és a legkisebb fiam 9 hónapos. nehogy már valami papirozós eltudja elölem vinni az eladó földet
Válasz #11. hozzászólásra
Hát szerintem töbre vagy hivatot anál!!Habár még abol is tiszteségel meg tudnál élni!!!
Ez is egy nézőpont,sokmindent elárul arról aki írta.
Meg minek tekinti a törvény,helybenlakónak,aki 25 km-re lévő városban él??????????
Na ez megint tutira jol sikerült!! Gratulálok mindazoknak akik a már régota elB -ot verziót tovább rontoták!! Én meg mehetek pont e miatt a biróságra... És a végén azt mondják hogy bocsi mégsem veted meg és nem a tiéd!!Holot már eltelt idáig is egy év!!Az eladó meg már rég elverte a pénzt már maga sem tudja hogy mire!!!
ezt sértésnek veszem
Válasz #11. hozzászólásra
nem kell egy segédpucoló?
Válasz #7. hozzászólásra
Igen,meg azért,mert az állambácsi mindíg a generációváltást,fiatalítást hangoztatja.Aki 40 év feletti,az éppen eleget összeszedett a rendszerváltáskor,meg azóta,nekik volt megtakarított pénzük,mikor 500 ft/AK volt a föld.40 év felettinek,ha nem ment idáig,már ne erőltesse.
Válasz #9. hozzászólásra
hát a fidesz igy folytatja, akkor horgászbot vásárlás lesz. vagy a húgom szerez medencetisztítási állást amcsiba
Válasz #7. hozzászólásra
én is jelenleg. csak hát eddig mindig kimaradtam a lehetőségekből. ha meg 40 felett leszek, akkor meg ilyen helyzetben azért
Válasz #5. hozzászólásra
te már vén pöcs vagy azért,menj nyugdíjba és élvezd az életet
ez az állami elővásárlás csak meghosszabbítja az adás-vétel idejét. gondolom meg kell küldeni majd valahova a vásárlási szándékot és az "állam" élni fog az elővásárlási jogával ha valaki bennfentesnek érdeke a földvétel
Válasz #5. hozzászólásra
Mert ő biztos 40év alatti.
Válasz #5. hozzászólásra
en 34 vagyok,megis felhaborito ,pont nalad jo volt a kerdes
Válasz #2. hozzászólásra
ilyen faxságot! miért kellene elsőbséget élvezni a 40 év alatti családi gazdálkodónak a 40 év felettivel szemben
Válasz #3. hozzászólásra
A vételi ajánlatba nagyobb összeget írnak be mint a kialkudott ár,és már borul is az egész.
Azt nem tudom még ,hogy az állambácsi milyen szinten fog bezavarni,de nagy blabla az egész...az élvez elsőbbséget aki TÖBBET FIZET!
Válasz #1. hozzászólásra
A helybenlakónál szétkellene választani,az 1 és 2-es pontot,vagyis,előrébb legyen,akinek 3 éve bejelentett lakhelyén van az adásvétel.A másik,a családi gazdálkodókat 2 felé osztanám,elsőbséget élvezne,a 40 éven aluli.
Új földtörvény szabályai
A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény (a továbbiakban: Tft.) 3. § m) és n) pontja helyébe a
következő rendelkezés lép:
m) helyben lakó: az a családi gazdálkodó vagy nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, vagy
egyéni mezőgazdasági vállalkozó magánszemély, akinek
1. lakóhelye legalább három éve azon a településen van, amelynek közigazgatási területén a
termőföld vagy tanya fekszik;
2. lakóhelye legalább három éve olyan településen van, amelynek közigazgatási határa a
termőföld vagy tanya fekvése szerinti település közigazgatási határától közúton vagy
közforgalom elől el nem zárt magánúton legfeljebb 15 km távolságra van;
n) helyben lakó szomszéd: az a helyben lakó, akinek a tulajdonában vagy használatában lévő
termőföld vagy tanya közvetlenül illetve önálló helyrajzi szám alatt nyilvántartott út, árok, csatorna
közbeékelődésével szomszédos az adásvétel, illetve a haszonbérlet tárgyát képező termőfölddel
vagy tanyával.
(1) A Tft. 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(1) Termőföld vagy tanya eladása esetén – ha törvény másként nem rendelkezik – az alábbi
sorrendben elővásárlási jog illeti meg:
a) a Magyar Államot a Nemzeti Földalapról szóló törvényben foglaltak szerint;
b) a helyben lakó haszonbérlőt, felesbérlőt és részesmővelőt;
c) a helyben lakó szomszédot;
d) a helyben lakót;
e) haszonbérlőt, felesbérlőt és részesmővelőt.
(2) Az (1) bekezdés c)-d) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az elővásárlási jog
gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, illetőleg egyéni mezőgazdasági vállalkozó