Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bandigh #1876. hozzászólásáraÉn nem csak szlovákiát írtam olvassál figyelmesebben! A környező országokat írtam és abban a friccek is meg az Osztrákok is beletartoznak! Hazánk 1/4 áron kötött 10+5 éves szerződést az Oroszokkal a mostani Holland gáztőzsdei árnál Boros Imre közgazdász elmondása szerint! Ezt ő nyilatkozta nem és csak őt idéztem a riportból amiben ős ezt nyilatkozta!
Válasz Moderátor #1874. hozzászólásáraMegkérdezhetem, miért voltam kitőrölve???????
Semmi olyan nem volt írva, ami valaki érdekeit sértette volna.
Ha az agroinform moderátorjához nem jutott volna el, Szlovákiában igen volt sorsolás a beregisztrált oltott embereknek, és pénzt nyerhettek, akit kisorsoltak. Mostan a 65 év felettiek kapnak pénzt ha beoltatják magukat.
Ezen mi az amiért ki kell törölni, ha le van írva a valóság???
De a cikkajánlókból hazugság által megvádolt Bigét, hogy állitólag mennyi kárt okozott a gazdáknak, az nagy vonalúan lehet nyilvános.....
Válasz Sk Laci #1874. hozzászólásáraHát köszi de kihagynám azt az 500 ft juróban! Sokan szidják a Viktort de a gáz is és a nafta is sokkal olcsóbb mint a környező országokban, amiért meg dicsérni lehet s kellene is!
Válasz ..,-:) #1872. hozzászólásáraAkkor semmi gond mert van olcsó naftád az 520-530 ft-tól sokkal olcsóbban! Hol van ez az óóóóóóóóóóóócó kút "bugyiban" mert megyek én is oda és hozatok onnét???
Válasz Ares 826 #1871. hozzászólásáraNekem pont jó onnét, ahol eddig volt(most ott 434).
Utakon járkálva D.újváros 454 diesel, asszem ez volt eddig a legolcsóbb, amit láttam.
Válasz ..,-:) #1870. hozzászólásáraNem azt mondtam hogy menjél oda, de van olcsóbb nafta is! De a te közeledben is lehet olcsóbban tankolni, csak kicsit körbe kell nézné utazások közben hogy hol is olcsó a naftalin!
Már Zalaegerszegen benzint 437ft/liter áron is lehet tankolni! Miért is volt szükség még itt is hisztizni sok embernek hogy mi is lesz a benzin kutasokkal??????? Ezen az áron is van hasznuk rendesen és nem fognak tönkre menni az tuti! Hisztis....... itt is már több fórumozó is!
Válasz atisgyulai #1853. hozzászólásáraA második, ha a 3600 litert számoljuk 12000 km-re és 31200 literrel ugrik neki.
De nem kívánom neki a 8 határlépést, főleg ADR-el...
Én tarányozok, de nem kútra, egyébként jártam már a "határokon" túl is.
Ez a számolás sok mindentől függ. A raksúly adott, 15c-os liter lesz a súly, az állandó tankolásig.
Aztán nézzük az útvonalat, a járművet, (mint márka), mint felépítés, sofőr lába, saját üzemanyagtank, mennyit ketyeg a határon, stbstb.
Pontosat az életben nem fogunk tudni számolni, ez ennyi.
Ez akkor lenne tuti, mikor hazaér a kocsi. 30 literes átlagfogyasztás adhat valami támpontot, de ha van rajta 1200 littyó saját tank, akkor tonnába se fog hú de sokat vinni, saját részre meg nem annyit tankol amúgy se (hőkülömbség, hőfokliter-tényleges)
A lényeg az, hogy ember nincs, aki ezt pontosan kiszámolja
Ön mire tippel, hányszor tudná megtenni egy üzemanyag szállító tanker a Párizs - Vlagyivosztok távolságot, oda vissza, ha csak a saját üzemanyagszállító tartályában szállított üzemanyagot használhatná fel, és közben másként nem tankolhatna?
*-Odajutna, de visszafordulni már nem tudna, csak tankolást követően
*-Négy alkalommal látogatna el Vlagyivosztokba
*-Az első visszaúton már csak a Bajkál tóig jutna el az egy tankautónyi üzemanyaggal
Válasz atisgyulai #1844. hozzászólására25 tonna gázolaj, az (hőfoktól függően) 28500 liter+600 a tank az ugye 29100 liter ami 22l/100km-rel 132272,7 km hatótávolság, ha kicsavarod a tankot, nem taposod ki a békét és fogy el az Adblue-d!
Jó világ körüli utat!(a Hold utazáshoz kevés lesz, pedig az az igazán csendes hely manapság, 50 éve már elmúlt, hogy nem jár oda senki)
Ha jól emlészem van itt a fórumon olyan, aki üzemanyag szállítóval dolgozik. Mármint a kutakhoz hord ki üzemanyagot. Illetve bárkitől fogadok választ, aki pontosat tud.
A kérdés, mennyi gázolajat szállít egy mol-os tartálykocsi, mennyi a vontató átlagfogyasztása, ill. mennyi a saját üzemanyag tankja.
Összességében azt szeretném kiszámolni, hogy önerőből, (saját tank +tartályban szàllított üzemanyag) mennyi km-t tud megtenni?!
Válasz TeljesenMindegy #1834. hozzászólásáraNah jah!
Lényeg, ha tényleg működik miért nem karolják(táj) fel?
Ne is válaszolj (válaszoljatok), lassú most valahogy a weboldal, nincs időnk reggelig agyalni a megoldáson!
Válasz A.I. #1832. hozzászólásáraA plazma állapot egy ionizált gáz halmazállapot. Víz hevítéssel kerülhet ebbe az állapotba, pontosabban az alkotóelemei, a hidrogén, vagyis akkor bontja a vizet.
A kommenteket is olvastátok?az egyik az igaz lehet,ha ez bejön,az emberiség kihalása startra kész.inkább maraggyon a dizel....mint hogy kifoggyon a viz....
Válasz TeljesenMindegy #1830. hozzászólásáraNem bontja a vizet (" a vízből veszi ki a hidrogént"), hanem plazma állapotra emeli és valahogy úgy, mondom én láttam élőben, de már nagyon rég volt, akkor is elmondta, nem akarja "elpotyázni", hogy most mi van vele az passz!
Egy tuti, sajna a vasaink még fosszilis tüzelésűek.
5531 hozzászólás
Válasz Ares 826 #1879. hozzászólásáraÜdv!
Elégnehéz szűrni hogy mi a rémhír mi nem oltáskapcsán könnyebb dolgunk van, bocsánatod kérem azt gondoltam hogy ez rémhír és kamu.
Moderátor
Válasz Sk Laci #1877. hozzászólásáraÜdv!
Elégnehéz szűrni hogy mi a rémhír mi nem oltáskapcsán könnyebb dolgunk van, bocsánatod kérem azt gondoltam hogy ez rémhír és kamu.
Moderátor
Válasz Moderátor #1874. hozzászólásáraSemmit nem írt olyat miért törölted ember??????????
Válasz bandigh #1876. hozzászólásáraÉn nem csak szlovákiát írtam olvassál figyelmesebben! A környező országokat írtam és abban a friccek is meg az Osztrákok is beletartoznak! Hazánk 1/4 áron kötött 10+5 éves szerződést az Oroszokkal a mostani Holland gáztőzsdei árnál Boros Imre közgazdász elmondása szerint! Ezt ő nyilatkozta nem és csak őt idéztem a riportból amiben ős ezt nyilatkozta!
Válasz Moderátor #1874. hozzászólásáraMegkérdezhetem, miért voltam kitőrölve???????
Semmi olyan nem volt írva, ami valaki érdekeit sértette volna.
Ha az agroinform moderátorjához nem jutott volna el, Szlovákiában igen volt sorsolás a beregisztrált oltott embereknek, és pénzt nyerhettek, akit kisorsoltak. Mostan a 65 év felettiek kapnak pénzt ha beoltatják magukat.
Ezen mi az amiért ki kell törölni, ha le van írva a valóság???
De a cikkajánlókból hazugság által megvádolt Bigét, hogy állitólag mennyi kárt okozott a gazdáknak, az nagy vonalúan lehet nyilvános.....
Válasz Ares 826 #1875. hozzászólásáraMiért itt mennyi a gáz? Már úgyértem a szlovákhoz képest? Mennyit fizet a két kormány érte köbméterenként?
Válasz Sk Laci #1874. hozzászólásáraHát köszi de kihagynám azt az 500 ft juróban! Sokan szidják a Viktort de a gáz is és a nafta is sokkal olcsóbb mint a környező országokban, amiért meg dicsérni lehet s kellene is!
Moderálási elveink miatt törölve: 2021-12-12 09:10:00
Válasz ..,-:) #1872. hozzászólásáraAkkor semmi gond mert van olcsó naftád az 520-530 ft-tól sokkal olcsóbban! Hol van ez az óóóóóóóóóóóócó kút "bugyiban" mert megyek én is oda és hozatok onnét???
Válasz Ares 826 #1871. hozzászólásáraNekem pont jó onnét, ahol eddig volt(most ott 434).
Utakon járkálva D.újváros 454 diesel, asszem ez volt eddig a legolcsóbb, amit láttam.
Válasz ..,-:) #1870. hozzászólásáraNem azt mondtam hogy menjél oda, de van olcsóbb nafta is! De a te közeledben is lehet olcsóbban tankolni, csak kicsit körbe kell nézné utazások közben hogy hol is olcsó a naftalin!
Válasz Ares 826 #1868. hozzászólásáraMondjuk én bugyiról elmennék tankolni oda, szó se róla…….csak, hogy megérje…..
Válasz Ares 826 #1868. hozzászólásáraBele se kellett volna nyúlni elve az árakba csak ezt nem értitek meg……mi értelme volt !?
Már Zalaegerszegen benzint 437ft/liter áron is lehet tankolni! Miért is volt szükség még itt is hisztizni sok embernek hogy mi is lesz a benzin kutasokkal??????? Ezen az áron is van hasznuk rendesen és nem fognak tönkre menni az tuti! Hisztis....... itt is már több fórumozó is!
Moderátor által módosítva: 2021-12-11 09:26:22
Aki tud/mer tárolni az holnap, holnapután töltse fel üres helyeit…….
auchan kút kecskemét, ha jól láttam ma 461 ft volt a gázolaj
Válasz Ares 826 #1864. hozzászólásáraA szakértők 16:00 után már pont lexarják, hogy mi történik még aznap……
Válasz ..,-:) #1863. hozzászólásáraAkkor már a szakértők is hazudnak a diagram szerint csak 1,4 volt az emelés, okoska!
Válasz Ares 826 #1862. hozzászólására2,72 $ pillanatnyilag……okoska…..
0,8-1 $ körül mindig volt emelés……..
Válasz ..,-:) #1861. hozzászólásáraNagyot emelkedett 1,4 dollárt hordónként!
Válasz ..,-:) #1858. hozzászólásáraPéntektől meg lehet emelés lesz, mert a nyersolaj átfordult emelkedésbe……
Válasz Földönfuto #1859. hozzászólására mert 1 hónapja olcsóbb az olaj csak ennyi a molt hízlaljuk
Már várom a hsz-eket,hogy a mostani nagy áresés miért lesz rossz nekünk.
-10
Válasz Gumóka #1856. hozzászólásáraEgészségedre!
Válasz Gumóka #1855. hozzászólásáraPersze fiktív az egész, de azért én végigondoltam szakmai szemmel...
Ittam is rá egy fröccsöt, bár jó pénzért tesztnek bevállalnám, csak új útlevél kell
Válasz atisgyulai #1853. hozzászólásáraA második, ha a 3600 litert számoljuk 12000 km-re és 31200 literrel ugrik neki.
De nem kívánom neki a 8 határlépést, főleg ADR-el...
Válasz atisgyulai #1852. hozzászólásáraErre gondoltam !
Válasz Gumóka #1850. hozzászólásáraNem is kell hajszál pontosan.
Annyi elég, hogy melyik válaszba fér bele.
Elég nagyok a különbségek.
Válasz A.I. #1849. hozzászólására
Válasz Gumóka #1850. hozzászólásáraGyors számolás: 3600 liter 30 literrel 100-on 12000 km-re. Elég? Bőven.
Én tarányozok, de nem kútra, egyébként jártam már a "határokon" túl is.
Ez a számolás sok mindentől függ. A raksúly adott, 15c-os liter lesz a súly, az állandó tankolásig.
Aztán nézzük az útvonalat, a járművet, (mint márka), mint felépítés, sofőr lába, saját üzemanyagtank, mennyit ketyeg a határon, stbstb.
Pontosat az életben nem fogunk tudni számolni, ez ennyi.
Ez akkor lenne tuti, mikor hazaér a kocsi. 30 literes átlagfogyasztás adhat valami támpontot, de ha van rajta 1200 littyó saját tank, akkor tonnába se fog hú de sokat vinni, saját részre meg nem annyit tankol amúgy se (hőkülömbség, hőfokliter-tényleges)
A lényeg az, hogy ember nincs, aki ezt pontosan kiszámolja
Válasz atisgyulai #1848. hozzászólására1-a, 2-b, 3-c!
Akkor B, mint a viccben!
Kimásoltam, így szinesebb a kérdés:
Ön mire tippel, hányszor tudná megtenni egy üzemanyag szállító tanker a Párizs - Vlagyivosztok távolságot, oda vissza, ha csak a saját üzemanyagszállító tartályában szállított üzemanyagot használhatná fel, és közben másként nem tankolhatna?
*-Odajutna, de visszafordulni már nem tudna, csak tankolást követően
*-Négy alkalommal látogatna el Vlagyivosztokba
*-Az első visszaúton már csak a Bajkál tóig jutna el az egy tankautónyi üzemanyaggal
Válasz bandigh #1845. hozzászólásáraEzért írtam hogy átlagfogyasztás!
Válasz atisgyulai #1844. hozzászólására25 tonna gázolaj, az (hőfoktól függően) 28500 liter+600 a tank az ugye 29100 liter ami 22l/100km-rel 132272,7 km hatótávolság, ha kicsavarod a tankot, nem taposod ki a békét és fogy el az Adblue-d!
Jó világ körüli utat!(a Hold utazáshoz kevés lesz, pedig az az igazán csendes hely manapság, 50 éve már elmúlt, hogy nem jár oda senki)
Válasz atisgyulai #1844. hozzászólásáraEleinte többet fogyaszt, de utánna már könnyül
Válasz A.I. #1842. hozzászólásáraPicit pontosabban kellene!
Ha meglessz a jó válasz, majd elmindom!
Lehet lenyúlok egyet és kipróbálom!
(tudom, nyomkövető stb........)
Válasz A.I. #1842. hozzászólásáraOlyan 120e a tippem nekem is
Válasz atisgyulai #1840. hozzászólásáraNyerges, ha saját tartályát is " feléli" szerintem vagy 120-150e kmet!
Amúgy mire készülsz?
Válasz agrogal #1839. hozzászólásáraKecskeméten envi-nél a gázolaj kb egy hete ennyi. benzint nem tudom
Sziasztok?
Ha jól emlészem van itt a fórumon olyan, aki üzemanyag szállítóval dolgozik. Mármint a kutakhoz hord ki üzemanyagot. Illetve bárkitől fogadok választ, aki pontosat tud.
A kérdés, mennyi gázolajat szállít egy mol-os tartálykocsi, mennyi a vontató átlagfogyasztása, ill. mennyi a saját üzemanyag tankja.
Összességében azt szeretném kiszámolni, hogy önerőből, (saját tank +tartályban szàllított üzemanyag) mennyi km-t tud megtenni?!
Ma tankoltam Magánkút KeletMagyar kisváros 95 benzin 459 gázolaj 469.
Válasz ..,-:) #1837. hozzászólásáraAkkor mennyi lenne, ha nem lenne árstop?
-11 Ft, 3.-ától.
Válasz TeljesenMindegy #1834. hozzászólásáraNah jah!
Lényeg, ha tényleg működik miért nem karolják(táj) fel?
Ne is válaszolj (válaszoljatok), lassú most valahogy a weboldal, nincs időnk reggelig agyalni a megoldáson!
Válasz fexco #1833. hozzászólásáraVizet pufog ki, tehát az lesz, ahonnét indult, ha hidrogént égetsz ugye....
Válasz A.I. #1832. hozzászólásáraA plazma állapot egy ionizált gáz halmazállapot. Víz hevítéssel kerülhet ebbe az állapotba, pontosabban az alkotóelemei, a hidrogén, vagyis akkor bontja a vizet.
A kommenteket is olvastátok?az egyik az igaz lehet,ha ez bejön,az emberiség kihalása startra kész.inkább maraggyon a dizel....mint hogy kifoggyon a viz....
Válasz TeljesenMindegy #1830. hozzászólásáraNem bontja a vizet (" a vízből veszi ki a hidrogént"), hanem plazma állapotra emeli és valahogy úgy, mondom én láttam élőben, de már nagyon rég volt, akkor is elmondta, nem akarja "elpotyázni", hogy most mi van vele az passz!
Egy tuti, sajna a vasaink még fosszilis tüzelésűek.