Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Poénok új
1580 hozzászólás
Válasz #829. hozzászólásra
Menjünk velük... De ez baromság... Majd ha itt is 5méter széles lesz egy sáv , a föld szélén fém siló áll és ezer hekik lesznek...akkor majd bele is szarok még a vetőgépbe...
Válasz #827. hozzászólásra
Látom szabi te vágod a témát!!Igen azokra gondoltam!! Ott a módszer müködik!!És nekünk sincs más lehetöségünk mint meni a gép kapcsolások és a hatékonyság irányába!!
Válasz #826. hozzászólásra
Mindegy mire gondolsz... Hogy én 14 millás vetőgépbe nem tennék műtrágyát az tuti... Az meg hogy két féle anyagot töltögetünk bele , nem haladás csak ge..zés... Menő dolog meg minden ... De nem ér annyit... Igazán a vetés se halad így meg a műtrágya szórás se...
Válasz #826. hozzászólásra
Gondolom arra a kapcsolt dolgokra gondolsz, ahova kell vagy 400 le, meg 1000 heki egyben, mert hatalmas gép, hatalmas helyigényel, meg hatalmas teljesítményel.
Válasz #824. hozzászólásra
Keres a you tube -n ijen videokat és meglátod és megérted hogy mire is gondolok.. A Módszer az jó és müködik csak rosz iránybol közelititek meg ott fönn van a megoldás..
Válasz #806. hozzászólásra
sziasztok !!
az IH 6200 is tudjátok osztott tartályuak voltak és sartban lehetett mütrágyát adni a tövére !erre persze nem igazán volt lehetöség még a nagyüzemben se
pedig nagy dolog lenne a tövire tenni a kaját
akkor miért eröltetjük a kapások alá a vetögéppel !!!!??az is van olyan szar tankolni meg baxa a teljesitményt
csak hát ugye a.......................
Válasz #823. hozzászólásra
Nem értelek...
Válasz #821. hozzászólásra
Szerintem a You tube-n találsz elmés megoldást ere a problémára is.. amerikai vagy ausztrál videokon!! A Töbi a leleményeségen mulik..
Válasz #820. hozzászólásra
A 1750-es jd-vel 250-300 kg műtrágyát szórtunk egymenetben.Ma meg 100-tól többet sose szórunk egymenetben,a többit meg kinyomjk szóróval,s bekombizzuk.
Válasz #819. hozzászólásra
Nekünk nincs , de a műtrágya a Tömb súlyt is lerágja idővel az tuti!!!!!!!!!!!! Nem még a lemez tartályt...
Válasz #817. hozzászólásra
Pedig a jövö utja valami hasonló!!Ha nyugaton müködik akor itt is.. A Kölcségeket és a munkaórát és munkabért csökentenünk kell hogy versenyképesek és hatékonyakká váljunk!!
Válasz #818. hozzászólásra
Én használnám, de bérben nem fizetnék meg, hogy összebaxam az tuti.
Holnap felhívom az összes combi tulajt.
Válasz #817. hozzászólásra
Gondolod, h. bérbe vlk. is ganyéztatna valaha?????
Gondolod, h. Te használnád lépten nyomon?????
Válasz #816. hozzászólásra
Gondolkodom a síma és a combi közt !!
Válasz #815. hozzászólásra
Hogy ál már az uj vaderstadt nak az ügye??
Válasz #814. hozzászólásra
4S 56
4C 64
Válasz #813. hozzászólásra
Elevenítsed föl az árakat csak úgy saccosan...
3m ganyés, nem ganyés
4m ganyés, nem ganyés
Akkor meggyőztetek.
Pedig gondoltam a támogatással elbírja.
Válasz #810. hozzászólásra
Akik eső előtt vetetek,azoké igen!Mi tegnap kezdtünk,de reggelre megint eset 7 mili.
Így aztán karbantartás volt a program,meg az mtz-m javítgatása.Meg feldobattuk a kolegával a téli "papucsokat" az autóinkra.
Á szevesztok mien ez a vetögép már mint munka terén?
Válasz #809. hozzászólásra
Felétek sorolnak amár a búzák ???
Felénk kezdenem!!
Ez így igaz,sokszor még a vetőmag kiszállítás is gondot okoz,nemhogy még a műganyét is hordani kelljen!
Válasz #807. hozzászólásra
Egyetértek !!!!
Rengeteg + munkával jár !!!
Válasz #806. hozzászólásra
Inkább szórd előtte a műszart még egy menetben mint , hogy belerakd abba a drága jó vetőgépbe!!!!!!! Annyit nem ér szerintem , és éppen elég a vetőmagot nyomni bele , ne teljen az idő még a műtrágyával is...
Valakinek van tapasztalata-véleménye a combi(műtrágyás) vader rapidokról ????????
Megéri még +ba rákölteni ???
Megmarja a gépet a műtrágya ????
Válasz #803. hozzászólásra
az jó
ugy jó
már jó
Válasz #802. hozzászólásra
szeretnéd mi??
te kis izé
Válasz #801. hozzászólásra
Van olyan is...
Válasz #798. hozzászólásra
Ezek kikur::::álnálnak 1 órán belül!!!!!
Válasz #800. hozzászólásra
én meg azt hittem hogy rózsaszinünek láttad
Válasz #799. hozzászólásra
Tudod mire gondolok?????? hehehehe
a VADERSTAD piros cucc!
(csakh. a témához is szóljak hehehe )
Válasz #798. hozzászólásra
Válasz #796. hozzászólásra
Ráfüggesszelek mégjobban??? hehehehheheeee
Válasz #796. hozzászólásra
Válasz #795. hozzászólásra
A kibaszot FÜGÖSÉG !!!!!
Válasz #793. hozzászólásra
akkor meg mit keresünk itten !!???
tessék az ágyba vágodni kérem
Válasz #793. hozzászólásra
értem !!!!!
tehát a teljesitmény rovására ment NONO
Válasz #792. hozzászólásra
Szarul vagyk !!!! Nem is volt a mai napunkbol SEMI!!!!
Válasz #789. hozzászólásra
meddig vágtátok?mire jöt az esö pont meglett PHUU
HM HM :)
jobban lenni??
100% meg vok elégedve!!
Válasz #788. hozzászólásra
Rendben mindem mag jól fogyt????
Válasz #787. hozzászólásra
nem irigylem a kollegákat
Ma itt is elindult a két rapid, szombaton belekóstoltak, de esett, ma reggel kezdtek. A délelőtt határeset volt, a carrier után kapott 42mm esőt /a gumihenger után jól megőrzi a talaj a nedvességet DDDD. /
Kész szívás!
akkor ugy fogalmaznék hogy a 44 mm esötöl megkelt a föld mint 1 puha süti
Válasz #783. hozzászólásra
na gondoltam hogy félre értitek
csak a teteje nézett ki annak !!!! azt mondtad volna hogy 100% hogy ebbe nem lehett vetni!!!!a vetö tárcsák rendikül vizes, de morzsolodot porhanyos földet dobtak fell!!
Válasz #783. hozzászólásra
Sziasztok!
nyolcadik éve vetek rapiddal, de a vizes,sáros öszi vetéstől irtózom!Nedves,száras földön a hátsó kerékkaparók, úgy fékezik a gépet mindha a kézifék folyamatosan fogna.Volt rápélda,hogy a tömöritő kerekek felnijei megteltek sárral,majd megfagyott!!
Volt rá példa,hogy azért kellet szántani a vetendő földet mert már nem volt vethető-utánna szántásba egymenetbe nyomtuk a búzát. Lehet szopni a .....t rendesen!
Válasz #780. hozzászólásra
Gyurmás?,! Az szerintem ezután lesz de rendesen.. Ugyhogy a feladat adot!! Felénk még alig vetetek!! Ugyhogy nagy üzem lesz ha végre el lehet kezdeni..Nekünk is volt ijen gyurmázásban részünk hát?? A rapid ijenkor már tulságosan is tömörit és a mag azért anyira nem érzi jol magát a gyurmában a forgó különösen..
Válasz #778. hozzászólásra
Volt ijen tavaj is... Én aratam ijen öszehuzós- bedúrós módon vetet területet az idén! Nem volt egyszerü..
Válasz #780. hozzászólásra
Mennyibe került/ha?