Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
- AKG támogatás új
- Földeladás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1580 hozzászólás
Válasz #879. hozzászólásra
Sajnos ez van ha nem jokor és jó helyen dolgozunk akor van ijen en aratam ijet ami sajnos igy volt vetve.. Nem semi volt vagyis csak csunya..Sajnos eröl senki sem tehet ez igy alakult..
1 traktoros fickó mesélte, tavasszal árpát vetett vele, állandóan betúrt neki...
A helyi kiskirály pár napjára rá meg elkezdte cseszegetni, h.
Kimentem aztán azt hittem vaddisznók vannak ott!
Már fogtam is rá a puskát...
De nem is disznók, mik ezek vaddisznótúrások?????
Azt hittem vaddisznók túrkáltak...
Milyen vetés ez ......-kám?????
Hát micsoda turkálások ezeeeeeeek?????
Marhajól elutánozta a stílusát...
Válasz #876. hozzászólásra
itt van 1 cégnek sulky direktvetője,
a szárazba marha jó volt,de mióta átnedvesedtek a földek meg ilyen sunnyogó idő van azóta csak kínlódnak vele.Azzal is jóformán csak a föld tetejére vetnek azóta mert összehuz fölteker mindent.
Az axiál honlapon nincs ez a tipus fenn,
jó konstrukciónak néz ki de nedves ragadós földbe meghal.
Válasz #875. hozzászólásra
Tárcsázáskor, mikor már csak a tárcsánál keskenyebb sáv marad, akkor gyakran az is megtur ahol a megmunkált részen megy.
Ez a jelenség van a vetőgépnél is.
A prontókon a legtöbbön van teljes szélességben előtömörítő keréksor.
Válasz #875. hozzászólásra
De ő azt írja , hogy tartatja is már és úgy is túr... Tehát a tárcsa nem is dolgozik előtte ,ezért nem értem...
Válasz #873. hozzászólásra
Én is csak találgatok.
Talán azért,mert a rapid megnyitja előtte a talajt,és nedves a vetőcsoroszják alatt.
A rapidnak talán az első tárcsasora szintén nem túr.
ehez a témához nemigazán értek,csak érdekel
Válasz #869. hozzászólásra
Hali!
Szerintem a rapidnak sima, tömör, meg száraz föld az ideális.
Én a tuméval 1 sor nehéztárcsa után vetem a buzát (kuk után).1 sort nem is szártépőzött az adapter,de nyomni kellett az eső miatt.Gondolhatjátok a nehéztárcsa után milyen xar a föld,elég megülni a trakiban.
Ha a teteje száraz akkor nem tur sose meg,ha vizes akkor figyelni kell hátra mert beköthetnek az előtömörítök.Fogyasztás 8-10 liter/ha.
Válasz #872. hozzászólásra
Hát ez oké , hogy bírja... De a Rapid miért nem?
Válasz #871. hozzászólásra
Akkor meg?
Válasz #870. hozzászólásra
Szerintem sima v...
Válasz #868. hozzászólásra
A jd ugyanaz a flextárcsás megoldás,mint az accord?
Válasz #868. hozzászólásra
De akkor szerinted mi a baj? A jd miben jobb? Nem nagyon alá tárcsáztatok , nem hengereztétek le , tehát nem elég tömör neki a talaj? Baszki itt nyomták esőben , sárban, éjjel nappal Rapiddal , akkor is vetettek mikor mi az Amazone-al nem bírtunk... Az igaz hogy csak egy sor sekély könyű tárcsa után és a tárcsasor nélkül sekélyen vetették...
Válasz #866. hozzászólásra
Vettem rá új tárcsákat. A jd 4 literrel vet.
Válasz #865. hozzászólásra
6ért.
Válasz #864. hozzászólásra
Hy... Hengerezettbe nyomjátok? Nem kicsi már a vetőtárcsád és az a baj?
Válasz #864. hozzászólásra
Mennyiért vetnek bérbe vele?
Befuccsolt a technika.
Rapid bedúr, ragad, a john deere 740-es pedig repül. Most bérbe vet nekem.
Mi meg a mellette lévő táblán szenvedünk, tartatjuk a Rapidot h ne dúrja a földet, a vetésmélység talán 1 cm. A 9 méteres 740-es meg csak falja a hektárokat.
Válasz #837. hozzászólásra
Väderstad Carrier-el 1-2 sorral megtárcsázott talajba vetettünk búzát napraforgó után, a vetőgép 4m széles.
Szerintem a combi vetésnek leginkább csak direktvetésnél van értelme. Mert ott nincs talajmunka, és a műtrágyának csak a földben kellene lennie. Nem tudom, hogy van e annyi többlet termés, amennyi gondot jelent a plusz tankolás, meg a műtrágya és a vetőmag kiszállítása, a vetőgép plusz ára, valamint a megnövekedett hibalehetőség. Esetleg a műtrágya egyenletesebb eloszlásában, vagy az átfedések csökkenésében segíthet a dolog pl. egy háromszög alakú táblában.
Amúgy meg amíg sokszor azon gondolkozunk, hogy a túl száraz vagy éppen túl nedves talajban műtrágyaszóróval kell vetni, addig ennek nem sok értelme van.
Válasz #860. hozzászólásra
Maj levizsgáztatlak.
Válasz #859. hozzászólásra
Itt annyi vót a homok, h. az országra jutna 15 centijivel... hehehehehehehee
Taligára meg nincs papírom.....
Arra vannak a beépített emberek....
Válasz #856. hozzászólásra
De akkor gyere te is egy tajigával segíteni!
Válasz #856. hozzászólásra
EZ AZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #855. hozzászólásra
hát valamivel csak !!
Válasz #854. hozzászólásra
Hordjatok rá homokot jövőre 15 centit, oszt keverjétek bele....
Válasz #853. hozzászólásra
Azért nálatok kicsit hamarabb ki lehet menni eső után.......
Válasz #853. hozzászólásra
Hát ez kb igy történt... De akor mostmár lasan közel a 100mm hez mi legyen a taktika??
Válasz #852. hozzászólásra
igy van !! nagy dilema volt ez az egész ..vetömag megvolt magágy kész volt mi meg csak lestünk és tanakodtunk mi legyen majd mikor levágodott a 44 mm esö mint a FORÁZOTT kutyák !!!!alig tudtuk benyomni
Válasz #851. hozzászólásra
Várható volt,mer telőbb utóbb leesik,ott fenn még sose maradt!
De ha meg előbb nekifogunk,elvetünk szárazba,esik rá 20 mili,és egy hónapig semmi,akkor megcsírázik és kiszárad....
Válasz #850. hozzászólásra
igen nem is azzal van a baj hánem a cuva esö !! most bezzeg ez a baj :)
Válasz #848. hozzászólásra
Még 30 heki volna saját!
Ha tudnánk menni 2 műszakban,akkor meglene az hamar.
Válasz #848. hozzászólásra
itt se veri magát kevés a vetés de még kevesebb a soroló zöld buza !!
na majd csnálok is képet róla had fájanak a szivek
Válasz #847. hozzászólásra
10 %%%%%
uh az bittang kevés!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #843. hozzászólásra
10%
A nagy baj,hogy zöme bér,és egyszer majd nekifognak szóróval vetni,és elesünk a píztűl!!!!
Válasz #845. hozzászólásra
áh nem komoly
amugy itthon is esett 1- 2 mm de mi már szántunk hál isten
Válasz #844. hozzászólásra
Most voltam kinn,megint esik!!!!!
Válasz #842. hozzászólásra
Válasz #840. hozzászólásra
tervezett terület mennyi % van elnyomva ????????
Válasz #841. hozzászólásra
Válasz #840. hozzászólásra
AHH gondoltam !!
te nagy ZRINYI ez jó
Válasz #839. hozzászólásra
Itt vok!
Ma reggel kirontottam,mint Zrínyi a várból,krültem kettőt,s lám elkezdett esni,4 hektár múlva meg az úton húzva kellet "megpucolni",és lesütött szemmel haza!
mizujabb a vetéssel ?????????????hogy halad ????
Válasz #837. hozzászólásra
Felénk ismét nö az ázsiója a rapidnak mert azal azért tudtak szárazba vetni és az már ki kelt.. Igy egyre többen kacsingatnak ezek a gépek felé!!!
Válasz #834. hozzászólásra
Mi a szállítási szélessége a gépnek? Milyen növény után mit vettetek vele, és milyen talajmunka volt előtte?
Válasz #833. hozzászólásra
a mütrágyás buza vetést én is dijaznám
viszont az idén alig tudtuk elnyomni nem hogy még a mütrágyát is pancsoljuk éjfélkor meg szakadó esöben!!!!
1-mü viszont hogy nyugodt körülmények között jó lenne
Válasz #834. hozzászólásra
A Baktérium az szupi...csak hajrá...
Nálunk RD300C volt próbán, nem jött be annyira, RD400S-t vettünk. 200 le-s géppel 11 óra alatt 40 ha-t úgy vetettem el, hogy magam tankoltam! Ha rendesen ki vagyok szolgálva az 50 simán meglehetett volna. A műtrágyából meg szóróval 150 ha egy nap! Én a műtrágya helyett ésszerűbb megoldásnak találom a folyékony baktériumot.
én is a combira szavazok. Már két éve rágom a vader kereskedő fülét, hogy hozzon Demo gépet, de azt mondja nem lehet nekik...
Több ismerősöm is van, aki kombi gépet vett. Az egyikőjük már 4. éve használja, és még nem kezdte ki... (amúgy ammónium nitrátot nem tesznek bele. ennek két oka is van: 1, sokkal agresszívebb anyag, mint bármely más műtrágya, 2, ha a csirázó növény beleér az AN-be, jelentősen visszaveti a fejlődésben)
A sora alá kiszórt Yara Power vagy Timac műtrágyákból a normál dózis 30-50%-a is elegendő.
Ha BigBag zsákból tankolsz, szinte egyáltalán nem jelentős az időveszteség.
És még egy fontos dolog: jelentősen megnő a teljesítményigény: a 4 m-es Rapid Combit a 818-as Fendt húzza, talajművelők nélkül.
Válasz #831. hozzászólásra
A barkácsolást én se szeretem... Azért már annyira nincs mit szégyenkeznünk... Világszínvonalú gépekkel nyomjuk gyerekek... JD , LEMKEN ,AMAZONE , VADER ,... Csak még a méret marad el...-meg a műtrágya a vetőgépből...
Válasz #830. hozzászólásra
Ebben is igazad van de azt is látnunk kell hogy ez keleteurópai barkácsolás az tényleg nem anyira versenyképes ...