Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.07 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #721. hozzászólásra
Nekem is volt két éve hogy7500 veteték el az olaj retkemet egy vadi uj 740a val!Akor soknak tünt de az ember is ara hivatkozott hogy ezt valahogy ki is kelene fizetni mert ugye hitere van! Végül is neki van igaza mert van aki jó gépel vetet és van aki nem mind a ketönek tudnia kell a velejárókat..
Válasz #698. hozzászólásra
Mifelénk a 69020 al huzogatják több kevesebb sikerel..Nekünk egy 716 varió vetet a szintén 4m rapidal a méj talaj adta neki az érzést rendesen!!És látam ojat is hogy 8210-8220 al huzták de az vite sebesen mondhatni kevés volt utánna ugyhogy nem egyszerü a döntés..És látam270 ih után is!! Aban egyetértek hogy egy értékes komoj öszetet munkagépnek a tarifáját meg kell kérni és meg kell fizetni mert abban anak is bene kell leni amikor a gépész a csoroszja csapágyat és tárcsát cseréli!!Valameik nap ép látam ijet hogy két srác ott matatot bene a dülö szélén!!Pedig nem régi a gép!!
Felénk van egy csomó rapid, de mindenki 9-9,5-10 ezerért vet bérbe, és jól is van ez így. Vettetek már rá csapágyat, vagy tárcsalapot? Meg persze nem mindegy a talaj is. Száraz, elmunkált földbe persze könnyű húzni, de ha nyers, mire az első BB-t beletöltöd a 3 m-es kipányvázza a 160-as JD-t! Akkor pedig nem jössz ki 10 l üzemanyagból. A másik pedig, hogy ha ugyanaz a traktor tárcsázna, egész nap megkeres 200-250 eFt-ot, a vetéssel, mivel a rapid drágább, ezt minimum meg kell haladnia, az pedig bizony 10 ropi...
1580 hozzászólás
Válasz #728. hozzászólásra
Szi szabolcs!!A tiedel mi a helyzet?? Hogy álsz a cserével??
Válasz #727. hozzászólásra
Már ki van fizetve.
Egyből kell kiindukni: a vadertől lehet kölcsönözni rapidot............
(No mennyiért????)
Válasz #724. hozzászólásra
annak visszajön az ára?
Nekem is volt két éve hogy7500 veteték el az olaj retkemet egy vadi uj 740a val!Akor soknak tünt de az ember is ara hivatkozott hogy ezt valahogy ki is kelene fizetni mert ugye hitere van! Végül is neki van igaza mert van aki jó gépel vetet és van aki nem mind a ketönek tudnia kell a velejárókat..
Válasz #723. hozzászólásra
Persze hogy kell vetni,de nálunk se vet mindenki Väderstadal,sőt.
Válasz #722. hozzászólásra
926-os FENDT
Persze de akor mi a megoldás?!Vetni csak kell valahogy? Vagy épen találni kell egy srácot aki mind ezt 5 e megcsinálja..
mekkora trakival húzod?
Mai árakon már biztos nem venném meg a 4 méteres rapidomat.Soha nem termelné ki az árát 100 hektár saját,meg 200 hektár bérmunkánál.
Válasz #719. hozzászólásra
Igen és kb 10 12 nap mulva teheted visza a helyére tavaszig!!
Válasz #718. hozzászólásra
Coroszly acsapágy még úgy-ahogy,de a müvelőút elekronika az egyik csak 60 ropi! A monitorhoz 100000 altt nem nyúlnak hozzá!
Mifelénk a 69020 al huzogatják több kevesebb sikerel..Nekünk egy 716 varió vetet a szintén 4m rapidal a méj talaj adta neki az érzést rendesen!!És látam ojat is hogy 8210-8220 al huzták de az vite sebesen mondhatni kevés volt utánna ugyhogy nem egyszerü a döntés..És látam270 ih után is!! Aban egyetértek hogy egy értékes komoj öszetet munkagépnek a tarifáját meg kell kérni és meg kell fizetni mert abban anak is bene kell leni amikor a gépész a csoroszja csapágyat és tárcsát cseréli!!Valameik nap ép látam ijet hogy két srác ott matatot bene a dülö szélén!!Pedig nem régi a gép!!
Válasz #712. hozzászólásra
Figyelek:) Csak egy példa volt... Na , majd meg mondja ő talán mire gondolt...
Válasz #715. hozzászólásra
jó kis mennyiség !!
Válasz #714. hozzászólásra
70 mm fölött
már elég egy ideig
Válasz #711. hozzászólásra
mennyi viz esett felétek ?
nálunk 40 mm
Válasz #710. hozzászólásra
TALÁLT PISTI !!!!!
Válasz #696. hozzászólásra
Figyelj ide: Azért ebben a hozzászólásban elég sok a gyenge láncszem!
Válasz #709. hozzászólásra
csak az lehet amelyiknek a vasúti átkelőnél van a telepe
(a szováti úton)
Válasz #703. hozzászólásra
Ha a simítóra gondolsz ez a legfogóssabb rész,véletlenül jobban odateszed a simítót akkor lehörög a traki!
Válasz #697. hozzászólásra
ki az a hülye állat barom
Válasz #704. hozzászólásra
az én trakim max 150lovas akkor ne is akarjak ilyen vetőgépet?
Válasz #692. hozzászólásra
semmi gond PISTI !
értem én a csiziót
ezt 11500eur-ért adnák a sógoréknál!
Válasz #703. hozzászólásra
És ehez mennyi kell?
Válasz #701. hozzászólásra
Hidd el,hogy kell! Fordulóknál visszaveszed a gázt,kell a nyomaték és az erő,Repcét lehtne vetni 100lóval is!
ehhez akartam írni.
pl. ehhez is minimum 160ló kell?
Válasz #699. hozzászólásra
Ha búzát vetsz,5cm mélyen,tele rakod a magtartályt (30g) ez a súly elmunkáló nélkül is kéri a pacikat!
és ,ha natúrba csak a vetőgép szólóban?
Válasz #695. hozzászólásra
160le alatt, sik területen se próbálkozz!!
Válasz #695. hozzászólásra
Nálunk 1 búzi 4m rapidot 936-os fendhuladékal húz!!!!!
Válasz #694. hozzászólásra
6méters könnyűtárcsával , nyújtott műszakban, 40 heki szorozva 6000ft al...
üdv!
1 olyan 4m-es rapidot amin nem tárcsa van az elején,hanem kombikapák+símító mekkora traki húz el?
Válasz #693. hozzászólásra
Eggyetértek,de ird már le,hogy egy 160-s johni hogy keres 250ropit naponta tárcsázásban!
5000 meg 6500????
Ilyet le se írjatok! Még letöritek itt az árakat!
Felénk van egy csomó rapid, de mindenki 9-9,5-10 ezerért vet bérbe, és jól is van ez így. Vettetek már rá csapágyat, vagy tárcsalapot? Meg persze nem mindegy a talaj is. Száraz, elmunkált földbe persze könnyű húzni, de ha nyers, mire az első BB-t beletöltöd a 3 m-es kipányvázza a 160-as JD-t! Akkor pedig nem jössz ki 10 l üzemanyagból. A másik pedig, hogy ha ugyanaz a traktor tárcsázna, egész nap megkeres 200-250 eFt-ot, a vetéssel, mivel a rapid drágább, ezt minimum meg kell haladnia, az pedig bizony 10 ropi...
Válasz #685. hozzászólásra
remélem nem sértettem meg senkit , ha igen akkor elnézést, csak poénnak szántam
Válasz #684. hozzászólásra
Rád értettem (azt hittem Te vagy az agromókus )
Minden tiszteletem az faterodé, hogy egy ilyen munkaerővel képes együtt dolgozni
így jobbb ?????????
Válasz #689. hozzászólásra
értelek!
Válasz #687. hozzászólásra
véleményre lettem volna kíváncsi...
Válasz #686. hozzászólásra
valahogy ugy
Válasz #681. hozzászólásra
mért kérded??
Válasz #683. hozzászólásra
Ja . Akkor csak te is "lesz egyszer egy multi-m" klub tag vagy....:):):)
Válasz #682. hozzászólásra
amugy 95 % én hajtom a niveát!
Válasz #682. hozzászólásra
mire érted ezt ?????egy nivából megitéled milyen az öregem :)
Válasz #681. hozzászólásra
sajnos nem !még nem :)
Válasz #680. hozzászólásra
Add át jókivánságaimat a faterodnak !!!!!!!!!!!!
Nem lehet könnyü egy ilyen agronómussal együtt dolgozni
Válasz #680. hozzászólásra
Hy. Nem ide vág , de neked van multi-d?