Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én azt mondom,akinek nem jó a 106,az menjen vissza a faekéhez.Egy üzembiztos 106 odaver teljesítménybe még a megának is.Az alkatrészre visszatérve,én 6 évig hajtottam szk-t,4 éve 106-ot,az éves alkatrész költség,az szk-nál több volt.Ha drágább is,de tartósabb.
Igazad van Húsfutár. Én 3 éve egy 1983-as évjáratú 514-est cseréltem le egy 106- osra. Azóta nincs olyan nap, hogy ne sírnám vissza. Igaz viszont ha megy a 106-os akkor a 14-es anyomába sincs.
Válasz #3189. hozzászólásra
talán most semmi de eddig magfelhordó szívatott meg a szalmalazító de bármelyik pillanatban bárhol bármi megállhat benne . Lassan nézegetem át de sajnos nincs sok időm így a napra szezon is egyenlő lesz egy orosz rulettel . Sírom már vissza az MDW-met de már a Pálimkó teljesen feljavította már nem az a régi rozsda boglya mint volt .
Válasz #3185. hozzászólásra
Én azt mondom neked ha jó a 14-esed és nincs túl sok munkád rá akkor ne reszkírozz én belenyúltam egybe pedig egy perkinses MDW-514-est cserétem ki rá de már párszor megbántam . Inkább tegyél klímát a 14-esbe többre mész .
Turbós teherautóban lévő rába motoron mit kell kicserélni, hogy belehessen tenni a kombájnba? Az Ifa motoron az adagolót kellett, az olajteknőt és a torkokat.
Mi is... Épp elégszer!!!! Jobb hiján egy ügyes KCR es vagy palfingeres teherautó szépen tesz veszi a mocit...Ja persze akinek van az teleszkopos rakodóvL IS SIMÁN MEG TUDJA OLDANI... Nekünk épp emkiat let vége a dominátoros korszaknak!! Mi a részünket már megbütyköltük..
Mekkora a tömege a Rába motornak kb.? A hűtő felé szokták kivenni belőle? Én úgy látom arra egyszerűbb. De még soha nem csináltam még ilyet dominátornál ezért nem tudom
Hol volt,hol nem volt volt egyszer egy 116-os dominátor 1981-ben szalmaláda helyett 8 hengerrel 250-es motorral.
1995-ben lett vége 228-as commandornak hivták 330-as motorral.Tud erről valaki véleményt mondani?Esetleg dolgozott vele?
Hááát??? A CD 106 az egy egész jó kombi.. De ha már a motor választást elB ták akor legaláb te ne tetézd a bajt!!! Anak a gépnek a motorja és a ló ereje a gyengéje szerintem 30- 40 le még référne pluszban nem hogy minuszban?? És az meg hogy tartoság?? Egy kb 25-30 éves kombinál az már mit se számit Gondolom nem gondolkodsz még több 1000 üö ban??
Én is úgy gondolom, de a pénztárca nagyúr, valamint tőlem okosabbnak tartott emberek azt mondják nem lehet észrevenni. Pedig szecskázóval parton felfelé 35 fokban nem biztos
Hello! Hüvelyezni kell a Rába motoromat. Azt mondják, hogy jobb ha az eredeti 123- as hüvely helyett 121-eset teszek. Állítólag tartósabb, és csak 10 lóerőt veszítek amit nem fogok észrevenni. Az új 123- as hüvely 35000 Ft, míg 121 -es már van 25000 -ért. Lehet, hogy tudok olcsóbban is keríteni 121-eset olcsóbban. Ti mit szóltok hozzá? Van valakinek 121- essel 106-os?
Nekem is ez a helyzet, azt viszont elfelejtettem leírni, olyan kartergáz van, hogy felnyomta a nívópálcát. Neked úgy van fordítva, hogy a hűtőbe van a gyári a másik pedig a víztorokban?
Sziasztok! A következő gondom van: Nekem két vízóra van van a gyári mellett egy mechanikus Mtz vízóra is. A hűtőn magasabb pontra tudtam kötni a gyáritól. Amikor a gyári pirosba menne akkor a mechanikus 90 fokot mutat. Inkább megállok a gyári szerint. Találkozott valaki ilyen problémával?
8399 hozzászólás
5km/h meg 5m asztal"régi idök " nagy teljesítmény!
Heten vagyunk eszkimók (14essel) a föka meg kezd kevés lenni. Ezért gondolkozok esetleg domin.Több fókát akarok,
Válasz #3195. hozzászólásra
Toljátok neki "12"-vel!Csak ki ne löjje a vizet!
Válasz #3196. hozzászólásra
Semmivel se bonyolultabb a többinél.
Én azt mondom,akinek nem jó a 106,az menjen vissza a faekéhez.Egy üzembiztos 106 odaver teljesítménybe még a megának is.Az alkatrészre visszatérve,én 6 évig hajtottam szk-t,4 éve 106-ot,az éves alkatrész költség,az szk-nál több volt.Ha drágább is,de tartósabb.
Jóval bonyolultabbnak látom a domit, és amivel drágább az alkatrész annyival többet is tud?
Igazad van Húsfutár. Én 3 éve egy 1983-as évjáratú 514-est cseréltem le egy 106- osra. Azóta nincs olyan nap, hogy ne sírnám vissza. Igaz viszont ha megy a 106-os akkor a 14-es anyomába sincs.
Válasz #3193. hozzászólásra
Talált.
Válasz #3192. hozzászólásra
Szerintem MF-est ismerve a tököt tereli vele rendre,de engem is érdekelne.
Üdv!Csak egy kérdés témán kívül:Mire használjátok azt a munkagépet ami a 82-esen van az avatar képen?
Kényelemről ne is beszéljünk meg az asztala is egy katasztrófa egyszerűen nem lehet a dőlt anyagot vágni vele rendesen .
talán most semmi de eddig magfelhordó szívatott meg a szalmalazító de bármelyik pillanatban bárhol bármi megállhat benne . Lassan nézegetem át de sajnos nincs sok időm így a napra szezon is egyenlő lesz egy orosz rulettel . Sírom már vissza az MDW-met de már a Pálimkó teljesen feljavította már nem az a régi rozsda boglya mint volt .
Válasz #3187. hozzászólásra
Mi a gond a domival?Bátyámnak 514 van,de nem cserélnék vele.
Válasz #3187. hozzászólásra
Ez volt a 14-esem
Ez a Domim
Én azt mondom neked ha jó a 14-esed és nincs túl sok munkád rá akkor ne reszkírozz én belenyúltam egybe pedig egy perkinses MDW-514-est cserétem ki rá de már párszor megbántam . Inkább tegyél klímát a 14-esbe többre mész .
514-től tuti jobb,csak jót vegyél.Területfüggő,napi 10-20 ha.
Az is érdekelne hogy gabonában illetve kukoricában mit tud nTöprengek hogy vegyek vagy ne vegyek,most E 514 em van.
Válasz #3183. hozzászólásra
15-20 liter/ha.
Milyen teljesitmény mellett mit fogyaszt egy Dominátor? ÉRdekelne ki mit mond.
Turbós teherautóban lévő rába motoron mit kell kicserélni, hogy belehessen tenni a kombájnba? Az Ifa motoron az adagolót kellett, az olajteknőt és a torkokat.
Válasz #3176. hozzászólásra
Helló!Te dolgoztál vele,vagy láttál már ilyet közelröl?
Válasz #3177. hozzászólásra
Mi is... Épp elégszer!!!! Jobb hiján egy ügyes KCR es vagy palfingeres teherautó szépen tesz veszi a mocit...Ja persze akinek van az teleszkopos rakodóvL IS SIMÁN MEG TUDJA OLDANI... Nekünk épp emkiat let vége a dominátoros korszaknak!! Mi a részünket már megbütyköltük..
Válasz #3177. hozzászólásra
Felfelé.Mi már vettük ki.
Mekkora a tömege a Rába motornak kb.? A hűtő felé szokták kivenni belőle? Én úgy látom arra egyszerűbb. De még soha nem csináltam még ilyet dominátornál ezért nem tudom
Válasz #3175. hozzászólásra
brutális teljesítmény,de bálázni nem nagyon kell utána
Hol volt,hol nem volt volt egyszer egy 116-os dominátor 1981-ben szalmaláda helyett 8 hengerrel 250-es motorral.
1995-ben lett vége 228-as commandornak hivták 330-as motorral.Tud erről valaki véleményt mondani?Esetleg dolgozott vele?
Válasz #3173. hozzászólásra
Ha komoly akkor 1,2 97 ben lett véve ujjonan
Válasz #3170. hozzászólásra
mi pénz?
Válasz #3171. hozzászólásra
Szerintem egyenes földön elég az a 210 ló 50 mázsás búzában,inkább a hűtéssel van baj dehát 25 éves technika
Válasz #3165. hozzászólásra
Hááát??? A CD 106 az egy egész jó kombi.. De ha már a motor választást elB ták akor legaláb te ne tetézd a bajt!!! Anak a gépnek a motorja és a ló ereje a gyengéje szerintem 30- 40 le még référne pluszban nem hogy minuszban?? És az meg hogy tartoság?? Egy kb 25-30 éves kombinál az már mit se számit Gondolom nem gondolkodsz még több 1000 üö ban??
van egy jó Oros adapterem eladó ha valakit érdekel
Ne sajnáld tőle a pacikat !
Válasz #3167. hozzászólásra
Vagy belefullad a szártépős kukorica asztalba,a 205 ló is kevés neki egy picit
Én is úgy gondolom, de a pénztárca nagyúr, valamint tőlem okosabbnak tartott emberek azt mondják nem lehet észrevenni. Pedig szecskázóval parton felfelé 35 fokban nem biztos
Szerintem számít,minden lóerő.
Hello! Hüvelyezni kell a Rába motoromat. Azt mondják, hogy jobb ha az eredeti 123- as hüvely helyett 121-eset teszek. Állítólag tartósabb, és csak 10 lóerőt veszítek amit nem fogok észrevenni. Az új 123- as hüvely 35000 Ft, míg 121 -es már van 25000 -ért. Lehet, hogy tudok olcsóbban is keríteni 121-eset olcsóbban. Ti mit szóltok hozzá? Van valakinek 121- essel 106-os?
Akkor zsebbenyúló lesz
33000FT 1DB HÜVELY DUGÓ KÉSZLET
Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerülhet Rábához 123- as hüvely dugó garnitúra?
Nekem is ez a helyzet, azt viszont elfelejtettem leírni, olyan kartergáz van, hogy felnyomta a nívópálcát. Neked úgy van fordítva, hogy a hűtőbe van a gyári a másik pedig a víztorokban?
Válasz #3153. hozzászólásra
nekem fordítva van mikor a gyári pirosban van akkor a másik még zöldben van .
Válasz #3150. hozzászólásra
Én FKA asztalban használok betétet és semmi gond nincs vele nagyon jól működött . És hát veszteségre sem rossz .
Igen a hűtőbe van kötve a mechanikus óra.
a veszteségről azét ne felegkezzünk el
Válasz #3155. hozzászólásra
A 106-os nak akicsi hűtő és a porleszívó hiánya a gyengélye
Válasz #3153. hozzászólásra
Ez jó anno nekem mindíg a piros előtt ált kb 3mm-el. Nem volt gond. Mondjuk napi két fujatás néha beugrott.
A mechanikus a hűtőbe van kötve?
Sziasztok! A következő gondom van: Nekem két vízóra van van a gyári mellett egy mechanikus Mtz vízóra is. A hűtőn magasabb pontra tudtam kötni a gyáritól. Amikor a gyári pirosba menne akkor a mechanikus 90 fokot mutat. Inkább megállok a gyári szerint. Találkozott valaki ilyen problémával?
Jó a NAS abban nagy csiga van!