Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407.33 FtUSD394.17 FtCHF433.65 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én nem tartom jó ötletnek átalakítani azt ami kifort dolog!A konstrukciós műhelyben is kísérleteztek eleget,hogy megalkossák a legmegfelelőbbet.Aztán jön az aratási próba,vége az,hogy bérbe kell learattatni!Alkatrészenként még egy biciklit sem,mert lesz amiből újat kell venni,mert nem lesz bontott és egy emberöltő idő is kevés a megszerzéshez.
Válasz #245. hozzászólásra
Ezekkel a motorokkal már a 180-ason is baj volt ott melegedett ezért rakták fel a hűtőt a fülke mellé a 180-ason . Ha jól tudom a Csepel 566-os teherautóba rakták ezeket a motorokat a többibe másik került . A Csepel az 200 lovas volt .
Válasz #242. hozzászólásra
Az átalakítás nem a melegedés miatt volt hanem fogyasztás csökkentés miatt és aturbó azért kellett mert a motor 2200 helyett csak 1800-at pörög neki és ezért lett volna gyenge a rába motor .
Sziaztok!
Tudjátok mért melegednek renszeresen a 106-sok!Mi rájöttünk,Teherkocsiba szánt rába motorokat kaptak.és ezeknek a motoroknak a viz-járatja a hengerfej és a vizszivattyu között szükebbek,mint a mezőgazdasági célra szánt motoroké.A traktor motor pl rábáé nem melegedne!Mi is véletlenül jöttünk rá!
Válasz #236. hozzászólásra
Igen de azt is elolvastad hogy miért nem ? Meg azt is hogy jövőre újra megpróbálja csak nem 3-as csoport szíjjal hanem mint az eredeti 4-es csoport szíjjal ? A szíjak lehettek ot a bajok mert a 3-asnál kicsi volt a felület és csúszott neki .
Válasz #234. hozzászólásra
Az a lényeg hogy a 250-es Rába motort raknám bele meg egy srác az Agroline fórumon átalakította a cséplőmeghajtás szíjtárcsáit mert felújította a rába motort és tett rá turbó ezért nem járatta max gázon csak 1800-es fordulaton így sokkal jobban jött ki fogyasztás szintjén és nem melegedett a gép . Én is lehet hogy átalakítanám akkor a gépet olyanra mint ő .
Válasz #224. hozzászólásra
A másik dolog hogy a család most azon erőlködik nekem hogy adjam el a 14-est és majd pár év múlva veszünk egy jobb kombájnt . De én nem akarok kombájn nélkül maradni .
A 14-es marad még egy másik gép nem lessz ami azonnal bevethető bár azért gondolkodom megint valami gépen mert 30Ha étkezési kuki lessz és azt mind kamionra kell vágni és hát a 14-es nem egy bajnok ilyen téren .
Mer rohadtsokba lesz a végére.
akkor már inkább vegyél 1 komplettet és azt dobd szét, és rakd össze.
De addig ne add el a 14est, met nem 1 éves meló,a teljesen felakarod újjítani.
Válasz #212. hozzászólásra
konkrét árat nem tudok,de amennyit évente ráköltöttem,a dominátorra nem kellett többet,és a kettőt nem lehet összehasonlitani.az szk-t naponta kellett kalapálni a dominátort azt nem.sőtt munka közben nemigen.
Eredetit többnyire az Axiálnál,Aztán az Ikr-nél,Jd technik-nél Győrbe,rengeteg vállalkozás készít hazánkba utángyártott alkatrész és bedolgozást a Claasnak,ott is vásárolhatsz,lényegesen olcsobban!
Nekem is volak E kombájnok és Claasok is,tapasztalatom az,hogy az NDK gépek alkatrészigényesek,alá vannak méretezve az ékszijjak,csapágyak,tengelyek.Mindig kellet valami annak ellenére,hogy rendesen felkészítettem aratás elött.A claasnál,ha megvan rendesen csinálva,akár 2-3 ezer uzemóráig nem kell hozzá semmi!Rövid az aratásra szánt idő,kevés a bevétel,ha javítani kell,mégha ingyen adják az alkatrészt is!Ha van elég munka,akkor a drága az olcsobb!Keveset is csak jóval lehet dolggozni!
Válasz #209. hozzászólásra
Csak nekem sok lenne vele az állás napközben . Másik ami visszatart hogy agyon vannak hajtva és mindre nagyjavítás kell ami nem két fillér Akkor inkább feljavítom a 14-est 10-ed annyiból és nekem az is elég bőven met ha kellene 3-szor ennit meg tudna csinálni
Válasz #206. hozzászólásra
Ma mentünk mint a bolond így nem de ha nem esik akkor holnap kipróbálom . De nekem nagy az tuti . A 14-essel 2-en győzzük kényelmesen az aratást egyenlőre .
Válasz #205. hozzászólásra
Én is szeretnék valamilyet ami jó márka engem nem érdekel csak jól dolgozzon . Később ha sikerül akkor talán vennék egy 150-es Dominátort
Amit ma vágtunk Madexy Voxy kukit azt én vetettem ugyan azzal géppel mind két területet csak a srác jobban mütrágyázza mint mi . Neki magasabban voltak a csövek és mindjárt nem pattogtak ki a csüvek
8399 hozzászólás
Én nem tartom jó ötletnek átalakítani azt ami kifort dolog!A konstrukciós műhelyben is kísérleteztek eleget,hogy megalkossák a legmegfelelőbbet.Aztán jön az aratási próba,vége az,hogy bérbe kell learattatni!Alkatrészenként még egy biciklit sem,mert lesz amiből újat kell venni,mert nem lesz bontott és egy emberöltő idő is kevés a megszerzéshez.
Válasz #248. hozzászólásra
csak sokan azt hiszik, hogy szivo motor ez is az is zatán csodálkoznak,hogy hámfára szarik, pl az M zárolt 180-as motorral
Válasz #247. hozzászólásra
Jól tudom hogy a blokk ugyanaz csak hüvely más ?
Válasz #247. hozzászólásra
énis igy tudom, a sima meg a turbos is121 a dominátor 123
Válasz #246. hozzászólásra
a sima rába motorok 121mm-es dugóval vannak a 106-s 123mm,tehát köbcentibe is nagyobb
Válasz #245. hozzászólásra
Ezekkel a motorokkal már a 180-ason is baj volt ott melegedett ezért rakták fel a hűtőt a fülke mellé a 180-ason . Ha jól tudom a Csepel 566-os teherautóba rakták ezeket a motorokat a többibe másik került . A Csepel az 200 lovas volt .
Válasz #241. hozzászólásra
nekem nemvolt még 106-os de ugy tudom,hogy 210le a teherkocsi meg 180,ez is lehel a melegedés oka
Válasz #242. hozzászólásra
Az átalakítás nem a melegedés miatt volt hanem fogyasztás csökkentés miatt és aturbó azért kellett mert a motor 2200 helyett csak 1800-at pörög neki és ezért lett volna gyenge a rába motor .
Válasz #241. hozzászólásra
Nem biztos hogy rossz egy átalakítás de átkell gondolni az tuti .
Válasz #238. hozzászólásra
nem kell azon alakitani,semmit a turbos motor eleve erősebb,meg a hütőrendszer rendbe van,nem szabad neki melegedni
Sziaztok!
Tudjátok mért melegednek renszeresen a 106-sok!Mi rájöttünk,Teherkocsiba szánt rába motorokat kaptak.és ezeknek a motoroknak a viz-járatja a hengerfej és a vizszivattyu között szükebbek,mint a mezőgazdasági célra szánt motoroké.A traktor motor pl rábáé nem melegedne!Mi is véletlenül jöttünk rá!
Válasz #239. hozzászólásra
De ha gyönge a rába motor....
Én az ilyen átalakitásokat marhaságnak tartom ,a gyárban a mérnökök tudják a dolgukat
Válasz #236. hozzászólásra
Igen de azt is elolvastad hogy miért nem ? Meg azt is hogy jövőre újra megpróbálja csak nem 3-as csoport szíjjal hanem mint az eredeti 4-es csoport szíjjal ? A szíjak lehettek ot a bajok mert a 3-asnál kicsi volt a felület és csúszott neki .
Válasz #235. hozzászólásra
nekem is van eggy turbos rába motorom,ez az eggyik érv a106-os mellet
Válasz #235. hozzászólásra
akkor nem jol olvastad ,mert már vissza alakította ,mert nem jött össze neki
Válasz #234. hozzászólásra
Az a lényeg hogy a 250-es Rába motort raknám bele meg egy srác az Agroline fórumon átalakította a cséplőmeghajtás szíjtárcsáit mert felújította a rába motort és tett rá turbó ezért nem járatta max gázon csak 1800-es fordulaton így sokkal jobban jött ki fogyasztás szintjén és nem melegedett a gép . Én is lehet hogy átalakítanám akkor a gépet olyanra mint ő .
Válasz #233. hozzászólásra
ez már jobb hozzá állás ijesmi érdekelne,engem is vagy motor hibás
Válasz #232. hozzászólásra
Ha komplettet veszek akkor csak motor nélküli érdekel és max 1 milláig .
Válasz #229. hozzászólásra
Jól mondod,ha 100 dologból kicserélsz 99-et biztos a 100. fog elromlani.Beleöli az ember a sok lóvét és mégis elromlik ez törvényszerű.
Válasz #230. hozzászólásra
ne foglalkozz vele meg fogod bánni,ha megveszed,
Válasz #229. hozzászólásra
Mert van itt annak a vállakozónak akinél a haverok dolgoznak(tak) egy üres kaszni amin rajta a fülke de az is üres .
Válasz #228. hozzászólásra
eggy üres alváz az durva jobban jösszki ha legalább ojat veszel ami egybevan,ha darabonként veszel bele mindent,az eggy talicska pénz
Válasz #226. hozzászólásra
Látom nem vagyok egyedül .
Szerinted van reláció egy üres kaszni felújításán ?
Vannak haverjaim akik egész teleket töltöttek 106-os felújítással .
A másik dolog hogy a család most azon erőlködik nekem hogy adjam el a 14-est és majd pár év múlva veszünk egy jobb kombájnt . De én nem akarok kombájn nélkül maradni .
Válasz #223. hozzászólásra
szevasztok hasonlon spekulálok,én is venni eggyet és darabokra szedni eggy jo 106-ossal ki békülnék.
A 14-es marad még egy másik gép nem lessz ami azonnal bevethető bár azért gondolkodom megint valami gépen mert 30Ha étkezési kuki lessz és azt mind kamionra kell vágni és hát a 14-es nem egy bajnok ilyen téren .
Válasz #223. hozzászólásra
Mer rohadtsokba lesz a végére.
akkor már inkább vegyél 1 komplettet és azt dobd szét, és rakd össze.
De addig ne add el a 14est, met nem 1 éves meló,a teljesen felakarod újjítani.
Válasz #222. hozzászólásra
Mert ?
Az a bajom hogy ha veszek eggyet 2-3 milláért azt is javítanom kellene . Így legalább lenne egy Új kombájnom ami pár évig tuti megy gond nélkül .
Válasz #221. hozzászólásra
Semmiképp!
Szerintetek érdemes lenne egy kibelezett 106-os vázat megvenni és bontott alkatrészekből átnézés és feljavítás után öszerakni ?
Válasz #216. hozzászólásra
A legjobb!
Válasz #217. hozzászólásra
Az enyémmel nem sok gond van aratáskor, pedig megy rendesen. Bár én nem hanyagolom el szezon előtt.
Válasz #213. hozzászólásra
békéscsaba agrár börzeház stb.
Válasz #212. hozzászólásra
konkrét árat nem tudok,de amennyit évente ráköltöttem,a dominátorra nem kellett többet,és a kettőt nem lehet összehasonlitani.az szk-t naponta kellett kalapálni a dominátort azt nem.sőtt munka közben nemigen.
Válasz #215. hozzászólásra
Mondjál már vlm.t a Lexionokról.
Válasz #213. hozzászólásra
Eredetit többnyire az Axiálnál,Aztán az Ikr-nél,Jd technik-nél Győrbe,rengeteg vállalkozás készít hazánkba utángyártott alkatrész és bedolgozást a Claasnak,ott is vásárolhatsz,lényegesen olcsobban!
Nekem is volak E kombájnok és Claasok is,tapasztalatom az,hogy az NDK gépek alkatrészigényesek,alá vannak méretezve az ékszijjak,csapágyak,tengelyek.Mindig kellet valami annak ellenére,hogy rendesen felkészítettem aratás elött.A claasnál,ha megvan rendesen csinálva,akár 2-3 ezer uzemóráig nem kell hozzá semmi!Rövid az aratásra szánt idő,kevés a bevétel,ha javítani kell,mégha ingyen adják az alkatrészt is!Ha van elég munka,akkor a drága az olcsobb!Keveset is csak jóval lehet dolggozni!
Válasz #211. hozzászólásra
Az Axiálon kívül hol lehet alkatrészt kapni hozzá ?
Válasz #211. hozzászólásra
Miért? az szkd menyibe volt?
Válasz #210. hozzászólásra
nem olyan drága a föntartása,mint amennyire mondják.nekem kevesebbe van mint az SZK volt.
Válasz #209. hozzászólásra
Csak nekem sok lenne vele az állás napközben . Másik ami visszatart hogy agyon vannak hajtva és mindre nagyjavítás kell ami nem két fillér Akkor inkább feljavítom a 14-est 10-ed annyiból és nekem az is elég bőven met ha kellene 3-szor ennit meg tudna csinálni
Válasz #208. hozzászólásra
én is kellemesen csalódtam,attól,hogy nagy kombájn,sokkal könnyebb vele közlekedni,és a kis darabok aratásánál sincs hátrány.
Válasz #206. hozzászólásra
Ma mentünk mint a bolond így nem de ha nem esik akkor holnap kipróbálom . De nekem nagy az tuti . A 14-essel 2-en győzzük kényelmesen az aratást egyenlőre .
Válasz #205. hozzászólásra
Én is szeretnék valamilyet ami jó márka engem nem érdekel csak jól dolgozzon . Később ha sikerül akkor talán vennék egy 150-es Dominátort
Válasz #204. hozzászólásra
A 106-ost nem próbáltad?próbáld ki lecseréled az 514-et.
Válasz #204. hozzászólásra
őszintén ő is azt hitte milyen jó,mivel hires márka.
Válasz #201. hozzászólásra
Akkor olyan se kell
Válasz #199. hozzászólásra
Maszek nagyon dicsérte.
Válasz #196. hozzászólásra
Nem a fordulat a baja mert a gyári 17 fogas kerék helyett 16 fogas van .
Amit ma vágtunk Madexy Voxy kukit azt én vetettem ugyan azzal géppel mind két területet csak a srác jobban mütrágyázza mint mi . Neki magasabban voltak a csövek és mindjárt nem pattogtak ki a csüvek