Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kori01 #7443. hozzászólásáraÚgy látom megint kóstolgatsz!!!! Úgy gyártottam le,hogy van esztergám!Kettő,illetve 3 duplex lánckerék kell hozzá.egyik az Mfka asztal szárzúzó tengelyén van!!Annak a furatát kell növelni.A másik,annak a spanoló kereke.A harmadik lánckerék Az E280 silózó lánckereke volt,az 3 soros,egyik sort leesztergáltam róla,és a tengelyméretet szintén bővítettem.Ékpályát csináltattam bele! A lánc 3/4-es duplex!
Válasz medikus #7438. hozzászólására kb 540-nel vágtam a kukoricát mert alatt ahogy mondtad egy kicsit lehet hogy lazábban van a szíj és nem mertem kockáztatni
Válasz Mf-es #7436. hozzászólásáraKi fogom vizsgálni mi baja és szakszerűen javítom és jó lesz. A mai kombájnokra miért nem lépcsőst raknak. Volt egy 108 asom azon miért noltpatent?
Válasz Rolland #7434. hozzászólásáraA könyv ír 1500 as fordulatot búzára. Én szoktam is rajt búzát vágni és szép tiszta nem marad rajt toklász. De a kukorica sajnos mint a daráló.
Felfele 1600 ig simán lefele simán 1000 ig le megy de alá sehogy . Már gondolkottam azon is hogy nem rávaló a szíj. De ez a rugó törés is a fülembe ültette a bogarat. Amúgy ti medíg tudjátok visza variálni hivatalosan?
Válasz domi 106 #7428. hozzászólásáraViccet félretéve nekem csinált egyszer olyat a gép hogy a cséplővariátor alsó részében levő rugótányér elkopott es kitoredeztek a fogai es így csak kifelé tudta tolni a tárcsát befele pedig nem ment mert befeszült ezért nem tudtam a dobfordulatot csökkenteni. A rugó cseréje megoldotta a problémát.
Válasz kovkos68 #7416. hozzászólásáraA 9 fogas indító,fog átmérője kisebb mint a 11 fogas.Ez miatt nem feszülhet be,legfeljebb nem fut teljes fogmodulon!Ha az indító 24 voltos,akkor meg eleve 2 akku,plusz egy párhuzam kapcsoló is kell!
Válasz medikus #7413. hozzászólására5,4 kW 24 V
Röviden a történet: 106-ost vettem akku és önindító nélkül. Az én önindítómmal nem indult, steigerről leszerelte a tulaj, azzal pöccre. Hazahoztam a 106-t, majd visszavittem az önindítót és az akksikat.
az a kérdés, hogy az önindítómon 11 fogú fogaskerék van és ha netán 9 fogú kell rá akkor előfordulhat, hogy behúzáskor megfeszült és ezért nem pörgeti.
Válasz kovkos68 #7412. hozzászólásáraKépről elég újszerű.Akku hány éves? Mekkora?Testkötéseket meg kellene vizsgálni.Mindent megtapogatni.Ami meleg indítózás után,közben,ott kontakt hiba van.
Válasz kori01 #7408. hozzászólásáraEnyém 12-voltos volt,de azért még ilyen időben illik beindulnia.Sőt minusz 4-5 fokban sem volt bajom vele.Ha jó a motor,még ha lassan hajtja is,be kell indulnia.
Válasz kovkos68 #7405. hozzászólásáraHa 12 voltos a felújitott,akkor javaslom a 24 voltosat.Tavasszal kb 20-25 fokban még két 55ah is beinditja,hidegben összel két 100ah kell.Át kell alakitani,de megéri...
Válasz jozef19 #7404. hozzászólásáraVan egy 11 fogú felújított önindítóm ami nem fordítja át a motort (kiszerelve működik)
Kölcsön önindító indította (Steiger), csak már visszavittem és visszaszerelték.
Arra gondoltam, hátha kevesebb fogszámú való rá, vagy a rosszabbik eset,- rossz az önindító.
8399 hozzászólás
A képeken látott a sajátom az természetesen nem eladó.
Ha érdekel valakit van eladó egy garnitúra lánckerekem láncal.
Válasz kori01 #7446. hozzászólásáraÉs ezt is én csináltam! Ha ez mond neked valamit!
Válasz medikus #7444. hozzászólására ok
Válasz domi 106 #7442. hozzászólásáraMenj a 36 oldalra 5650 hsz re!!Ott láthatod!
Válasz kori01 #7443. hozzászólásáraÚgy látom megint kóstolgatsz!!!! Úgy gyártottam le,hogy van esztergám!Kettő,illetve 3 duplex lánckerék kell hozzá.egyik az Mfka asztal szárzúzó tengelyén van!!Annak a furatát kell növelni.A másik,annak a spanoló kereke.A harmadik lánckerék Az E280 silózó lánckereke volt,az 3 soros,egyik sort leesztergáltam róla,és a tengelyméretet szintén bővítettem.Ékpályát csináltattam bele! A lánc 3/4-es duplex!
Válasz domi 106 #7442. hozzászólásáraszerintem ő sehogyan
Válasz medikus #7440. hozzászólásáraDe hogy gyártottad le?
dobfordulat csökkentő kell rá.
Válasz domi 106 #7437. hozzászólásáraHirdetnek fordulat csökkentőt!!Vedd meg,úgy is kell minden évben!Én annó legyártottam!
Válasz medikus #7438. hozzászólására kb 540-nel vágtam a kukoricát mert alatt ahogy mondtad egy kicsit lehet hogy lazábban van a szíj és nem mertem kockáztatni
Válasz Rolland #7434. hozzászólására600-nál már olyan laza a szíj,hogy bemedvézik.
Válasz Mf-es #7436. hozzászólásáraKi fogom vizsgálni mi baja és szakszerűen javítom és jó lesz. A mai kombájnokra miért nem lépcsőst raknak. Volt egy 108 asom azon miért noltpatent?
Válasz domi 106 #7433. hozzászólásáraEzért jó a lépcsős variátor.
Válasz Rolland #7434. hozzászólásáraA könyv ír 1500 as fordulatot búzára. Én szoktam is rajt búzát vágni és szép tiszta nem marad rajt toklász. De a kukorica sajnos mint a daráló.
Válasz domi 106 #7433. hozzászólásáraNekünk úgy van hogy kb 500-tól 1100-ig
Felfele 1600 ig simán lefele simán 1000 ig le megy de alá sehogy . Már gondolkottam azon is hogy nem rávaló a szíj. De ez a rugó törés is a fülembe ültette a bogarat. Amúgy ti medíg tudjátok visza variálni hivatalosan?
Válasz domi 106 #7428. hozzászólásáraViccet félretéve nekem csinált egyszer olyat a gép hogy a cséplővariátor alsó részében levő rugótányér elkopott es kitoredeztek a fogai es így csak kifelé tudta tolni a tárcsát befele pedig nem ment mert befeszült ezért nem tudtam a dobfordulatot csökkenteni. A rugó cseréje megoldotta a problémát.
Válasz Kolláth #7425. hozzászólásáraOK. ha lejár a szántási szezon, megbeszéljük.
Válasz domi 106 #7428. hozzászólásáraAhogy felvetted, csak fordítva
Válasz domi 106 #7428. hozzászólásáraLevariálod!Egyáltalán milyen a dobvariátorod?
Válasz medikus #7427. hozzászólásáraHogy tudom lejebb varázsolni a fordulatot?
Válasz domi 106 #7426. hozzászólásáraTalált ,süllyed!
Segitségre szorulok . Miért töri a kukoricát a dob? Nem tudom 1000 es fordulat alá venni a fordulatot talán azért?
Válasz Szeni #7381. hozzászólásáraElső kerék és rázóláda van eladó, ha érdekel.
Válasz domi 106 #7387. hozzászólásáraNekem van ilyen ajtóm eladó. BAZ megye. Ha érdekel. Van egy pár cucc 106-hoz.
Mondtam, hogy 9 fogas. Nem tudom mit nem lehetett érteni rajta. 11 fogas 4 hengeres csepel,ifa, kisdutra,..stb.
Köszönöm
Válasz kovkos68 #7419. hozzászólásáraAkkor a 11 fogú szerintem nem megy fel,illetve nem kap össze! De mint látható 9 fogas az eredeti!
Válasz kovkos68 #7419 hozzászólásá
http://shop.gruber-landtechnik.de/index.php?page=product&info=2203
Válasz medikus #7418. hozzászólásáraHa 9 fogú kellene rá és nekem 11 fogú van, akkor nagyobb a gördülőkör átmérő.
24 V-ra van kiépítve a rendszer.
Válasz kovkos68 #7416. hozzászólásáraA 9 fogas indító,fog átmérője kisebb mint a 11 fogas.Ez miatt nem feszülhet be,legfeljebb nem fut teljes fogmodulon!Ha az indító 24 voltos,akkor meg eleve 2 akku,plusz egy párhuzam kapcsoló is kell!
Válasz kovkos68 #7412. hozzászólásáraazt hittem ezekben a 250rába öninditója van.
Válasz medikus #7413. hozzászólására5,4 kW 24 V
Röviden a történet: 106-ost vettem akku és önindító nélkül. Az én önindítómmal nem indult, steigerről leszerelte a tulaj, azzal pöccre. Hazahoztam a 106-t, majd visszavittem az önindítót és az akksikat.
az a kérdés, hogy az önindítómon 11 fogú fogaskerék van és ha netán 9 fogú kell rá akkor előfordulhat, hogy behúzáskor megfeszült és ezért nem pörgeti.
Válasz medikus #7413. hozzászólásáraDVM-mel két mérés gyorsabb mint tapogatni...
Válasz kovkos68 #7410. hozzászólásáraEredetileg 12V Bosch van rajta,180Ah Deta betterie...
Válasz kovkos68 #7412. hozzászólásáraKépről elég újszerű.Akku hány éves? Mekkora?Testkötéseket meg kellene vizsgálni.Mindent megtapogatni.Ami meleg indítózás után,közben,ott kontakt hiba van.
Válasz kori01 #7408. hozzászólására
Válasz kori01 #7408. hozzászólásáraNem mindegyik.A 12 V-os,évente többször lefüstölt.A 24V bírja évekig.Amúgy az önindító LE se egyforma.
Válasz medikus #7407. hozzászólásáraUtánvéttel vettem.
Válasz kori01 #7408. hozzászólásáraEnyém 12-voltos volt,de azért még ilyen időben illik beindulnia.Sőt minusz 4-5 fokban sem volt bajom vele.Ha jó a motor,még ha lassan hajtja is,be kell indulnia.
szerintem mindegyik 24 voltos.
Válasz kovkos68 #7405. hozzászólásáraHogy lehet a felújított rossz!
Válasz kovkos68 #7405. hozzászólásáraHa 12 voltos a felújitott,akkor javaslom a 24 voltosat.Tavasszal kb 20-25 fokban még két 55ah is beinditja,hidegben összel két 100ah kell.Át kell alakitani,de megéri...
Válasz jozef19 #7404. hozzászólásáraVan egy 11 fogú felújított önindítóm ami nem fordítja át a motort (kiszerelve működik)
Kölcsön önindító indította (Steiger), csak már visszavittem és visszaszerelték.
Arra gondoltam, hátha kevesebb fogszámú való rá, vagy a rosszabbik eset,- rossz az önindító.
Válasz Szeni #7402. hozzászólásáraTizes nem jó,páratlan 9 vagy 11...
Válasz kovkos68 #7400. hozzászólására9 fogas
Válasz kovkos68 #7400. hozzászólásáraTalán tizes, ha jól tévedek, de ha nem kapsz jobb infót, holnap meg tudom neked nézni.