Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #5797. hozzászólásra
Hogy állítasz a hézagon? Az ujj facsapággyal egy hézagoló lemezt adnak,de ha kopott a tengely, elvileg már az sem kell közé.És ha mégis nagyon lóg?!!
Mi zsírozzuk és nincs is vele gond.
Lógósra van beállítva hogy ne szorulhasson meg ha a ládák végét megemeled kb 1-2 mm kottyanása van. Sohasem néztük milyen meleg !
Szezonban 2 hetente lezsirozzuk és a hézagon állítunk.
Érdemes törődni vele mert nagyon drága a szalmaláda meg a tengelye.
Arról nem is beszélve hogy a kezdődő hibák is megelőzhetőek (facsapágy fellazulás stb.)
Azoké ketté tört,ami a másik gépben volt azt vitték el az egyezik a hatossal,de az eleje 1,5 mm kopott annak is,igy biztos nem egyszerre cserélték öket...
Az első tengely jó kézmeleg,de a hátsót már 15 perc után nem állja a kezed.Van aki zsírzószemet fúr bele,de szárazon is megy 5000 órát,úgyhogy szerintem felesleges.Az enyém már több mint 3mm-t kopott,mikor cseréltem.Utángyártottat vettem,mert keveset megy.Aztán szívtam vele 5 napot szezonban,mert melegedett (500 m aratás után megsült a kezem).A végén sikerült kimérnem,h. a hátsó tengelynek a görbítése nem volt jó.Csak az eredetit ajánlom bele,még akkor is,ha drága.
Azt értem,de volt itt olyan aki azt írta hogy az övé 3mm-t kopott és mégis bírja.Csak a surlódástól mennyire melegedhet.Idáig én sem néztem,de a minap meg akartam tapogatni kíváncsiságból és melegnek éreztem!Van aki zsírozza?
ÁÁÁÁ amikor már tökéletes a gép akkor mindig történik valami gebasz!!!
Ma kettétört egy szalmarázó láda középen a két facsapágy között.
Kivettük két darabban és helyreállítottuk meghegesztettem és megerősítettem egy kicsit.
Nem zavarna a dolog ha nem reggel lettek volna átnézve a facsapágyak és zsírzás is volt neki rendesen de akkor a hibának még semmi jele nem volt széppen lógtak a ládák biztos hogy nem szorultak.
Egyenlőre értetlenül álunk a dolog előtt fáradásos törésre gondolva.
Válasz #5775. hozzászólásra
Ha ujj facsapágyakat is raksz be odafigyelj,hogy meg ne szoruljon a tengelyen inkább lógjon mint szoros legyen.A cégnél páran már ráfáztak volt hogy a ujj tengely tört el pár hét után a szoros csapágy miatt.Használtnál különösen kell figyelni a beállításra mivel oválisra van kopva a tengely.
Való színű kötünk üzletet, majd kereslek pontos címért. Még az a kérdés hogy elől vissza tudom e csavarozni a láda csapágyat, anélkül hogy le kellene szerelni a vágóasztalt!
Engedd bele a kukiba úgy hogy oldalról mondjuk a létráról valaki nézi mi csuszik meg.
Csuszhat a gardán ékszíjtárcsa a ferdefelhordó nagy ékszíjtárcsája , A kerék mellett van a nagy ékszíjtárcsában egy kuplung 4 db rugós csavarral az is csúszhat és végül csuszhat a kuplung az utóverő tengelyvégen.
Ha megvan hogy mi csuszik akkor lehet szerelni!
A kerék mellett a kuplungon könnyű huzni és a betét sem drága bele.
A bekapcsoló kuplungban a rugók ki tudnak lágyulni és össze is tud rohadni és a betét sem olcsó bele.
A gép is bomlik,de előbb még érdemei elismerése képpen rövid idöre áthelyezve az épitöiparba...
Guruló épitési állvány lesz belöle,a motoron meg a hajtásláncon kivül minden eladó belöle...
Vasárnap kipróbáltam az új infra fordulatmérőmet.Melegedett a JD.Bemértem a viszkó ventilátorát.Nem volt hajlandó 1000-től többet fordulni.Megmelegítettem a hőérzékelőjét,és csak félig húzott be.Kiakasztottam a bimetálját,hajlítottam rajta kicsit,azóta úgy megy,mint a helikopter.Ma vallattam a 6,2-es IH-val,a zöld feléig se ment fel a hőmutatója.Ja,és vettem egy infra hőmérőt is.Ajánlom Neked is.Nagyon jó.Mostmár mindent tudok,mi hány fokos.
8399 hozzászólás
Válasz #5800. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Jól mondod!!
Válasz #5799. hozzászólásra
Nagy a fordulat, kicsi a dobhézag!
Most vasárolt 106-os kombányomnál sok a tört szem kuk és a magas étkezési forgónal beállitási paramétereket. segitséget köszönom![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #5797. hozzászólásra
Hogy állítasz a hézagon? Az ujj facsapággyal egy hézagoló lemezt adnak,de ha kopott a tengely, elvileg már az sem kell közé.És ha mégis nagyon lóg?!!
Válasz #5791. hozzászólásra
Mi zsírozzuk és nincs is vele gond.
Lógósra van beállítva hogy ne szorulhasson meg ha a ládák végét megemeled kb 1-2 mm kottyanása van. Sohasem néztük milyen meleg !
Szezonban 2 hetente lezsirozzuk és a hézagon állítunk.
Érdemes törődni vele mert nagyon drága a szalmaláda meg a tengelye.
Arról nem is beszélve hogy a kezdődő hibák is megelőzhetőek (facsapágy fellazulás stb.)
Válasz #5795. hozzászólásra
Azoké ketté tört,ami a másik gépben volt azt vitték el az egyezik a hatossal,de az eleje 1,5 mm kopott annak is,igy biztos nem egyszerre cserélték öket...
Nem párban illik cserélni?
Válasz #5792. hozzászólásra
Volt egy zsir hátsó tengelyem 0.5 volt a kopása,tavaly adtam el azóta nem jelentkeztek,biztos jó lettt...
Erre voltam kíváncsi,az enyém kb ugyan ilyen.Csak még sosem tapogattam,csak mióta Jozeftől hoztam bele egy ládát!
Válasz #5791. hozzászólásra
Az első tengely jó kézmeleg,de a hátsót már 15 perc után nem állja a kezed.Van aki zsírzószemet fúr bele,de szárazon is megy 5000 órát,úgyhogy szerintem felesleges.Az enyém már több mint 3mm-t kopott,mikor cseréltem.Utángyártottat vettem,mert keveset megy.Aztán szívtam vele 5 napot szezonban,mert melegedett (500 m aratás után megsült a kezem).A végén sikerült kimérnem,h. a hátsó tengelynek a görbítése nem volt jó.Csak az eredetit ajánlom bele,még akkor is,ha drága.
Azt értem,de volt itt olyan aki azt írta hogy az övé 3mm-t kopott és mégis bírja.Csak a surlódástól mennyire melegedhet.Idáig én sem néztem,de a minap meg akartam tapogatni kíváncsiságból és melegnek éreztem!Van aki zsírozza?
Válasz #5789. hozzászólásra
Ezt nem néztem még eddig,azt mondtam a kopáshatár 1mm...
Mennyire melegedhet fel a szalmaláda tengely,kb 2 óra után?
Bomlik a domingó.Mai ajánlat lépcsös variátor(ami örök)250e,szecskázó komplett(ékszitárcsa+ékszij)350e...
Válasz #5786. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
igen az a hiba koszi a segit
Az olajgomba vezetéket nyomd testre, akkor világítani kell a lámpának, ha kap áramot! Ha világít mikor testre nyomod, akkor a gomba rossz!Csere!
Egy kis segitséget kérnék motor inditásakor a olajnyomás viszajelzö lámpaki sem gyulad hova nyujak gyorsba![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
ÁÁÁÁ amikor már tökéletes a gép akkor mindig történik valami gebasz!!!
Ma kettétört egy szalmarázó láda középen a két facsapágy között.
Kivettük két darabban és helyreállítottuk meghegesztettem és megerősítettem egy kicsit.
Nem zavarna a dolog ha nem reggel lettek volna átnézve a facsapágyak és zsírzás is volt neki rendesen de akkor a hibának még semmi jele nem volt széppen lógtak a ládák biztos hogy nem szorultak.
Egyenlőre értetlenül álunk a dolog előtt fáradásos törésre gondolva.
Minden megy vissza ahogy állt!Csapágyakat tavaly cseréltem.
Ha ujj facsapágyakat is raksz be odafigyelj,hogy meg ne szoruljon a tengelyen inkább lógjon mint szoros legyen.A cégnél páran már ráfáztak volt hogy a ujj tengely tört el pár hét után a szoros csapágy miatt.Használtnál különösen kell figyelni a beállításra mivel oválisra van kopva a tengely.
Válasz #5780. hozzászólásra
Rendben, hétfőn kereslek, addig is köszi!
Válasz #5779. hozzászólásra
Kattints a nevemre ott van minden...
Küldj egy tel: számot medikus61@gmail .com ra Hétfőn kereslek!!!
Válasz #5777. hozzászólásra
Be kell feküdni a törekasztalra,a szélsöt estleg az ablakon keresztül lehet...
Való színű kötünk üzletet, majd kereslek pontos címért. Még az a kérdés hogy elől vissza tudom e csavarozni a láda csapágyat, anélkül hogy le kellene szerelni a vágóasztalt!
A hátsó burkolatot kell levenni.30 ropi darabja nálam akciósan...
Ki lehet-e venni a jobb oldali szalmaládát, anélkül hogy az elejéről le kéne állni!Szalmaládát keresek!
Tud valaki segiteni abban hogy van egy steyr traktorom aminek évente öszetörik a motor olajszivatyúja hogy mitöl van ez.
Válasz #5772. hozzászólásra
EZ lesz a te problémád szerintem, én most cseréltem az enyémben és ugyanezek voltak a tünetek mint neked.
Válasz #5768. hozzászólásra
A bekapcsoló részen csúszik, de kikapcsoláskor is sokára áll meg kikapcsolt álapotban is viszi egy kicsit az asztalt.
Válasz #5769. hozzászólásra
Oké igazad van!
jut eszembe fetreng egy ujszerű asztalemelő henger a polcon 106-108-ba
Válasz #5768. hozzászólásra
jó-jó de ha a nagyékszijtárcsában csúszik akkor csak a ferdefelhordó baxakodik
Válasz #5740. hozzászólásra
Engedd bele a kukiba úgy hogy oldalról mondjuk a létráról valaki nézi mi csuszik meg.
Csuszhat a gardán ékszíjtárcsa a ferdefelhordó nagy ékszíjtárcsája , A kerék mellett van a nagy ékszíjtárcsában egy kuplung 4 db rugós csavarral az is csúszhat és végül csuszhat a kuplung az utóverő tengelyvégen.
Ha megvan hogy mi csuszik akkor lehet szerelni!
A kerék mellett a kuplungon könnyű huzni és a betét sem drága bele.
A bekapcsoló kuplungban a rugók ki tudnak lágyulni és össze is tud rohadni és a betét sem olcsó bele.
Válasz #5765. hozzászólásra
A ládákban van jobb is rosszabb is,gumi az kell anélkül hogy gurul az állvány,de abból is van több is...
Válasz #5764. hozzászólásra
Majd megnézem a német katalógusukban...
Válasz #5763. hozzászólásra
A ládák eredetiek benne,milyen állapotba vannak.Gumik?
Válasz #5762. hozzászólásra
A Conrad - nál vásároltam a műszereket.Ott volt a legolcsóbb.Ha van raktáron,3 nap, Németből 1 hét mulva hozza a futár
Válasz #5761. hozzászólásra
A Conrad régóta forgalmazza ezeket,meg más is.A célnak megfelel...
A gép is bomlik,de előbb még érdemei elismerése képpen rövid idöre áthelyezve az épitöiparba...
Guruló épitési állvány lesz belöle,a motoron meg a hajtásláncon kivül minden eladó belöle...
Ugyanez a márka a lakatfogóm is.Szerintem elég jó műszerek,habár ezt Te jobban meg tudod ítélni.
Válasz #5758. hozzászólásra
Várjál egy kicsit,foto..
Válasz #5756. hozzászólásra
Az majdnem ócskavas árában van...
Válasz #5755. hozzászólásra
Még nem,de ott voltam katona...
Válasz #5754. hozzászólásra
Az kellene nekem is,hol vetted vatera?
Válasz #5753. hozzászólásra
Esetleg megbeszélhetjük.
Válasz #5753. hozzászólásra
Szolnok mellett?nem Győr mellett laksz?
Válasz #5751. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Vasárnap kipróbáltam az új infra fordulatmérőmet.Melegedett a JD.Bemértem a viszkó ventilátorát.Nem volt hajlandó 1000-től többet fordulni.Megmelegítettem a hőérzékelőjét,és csak félig húzott be.Kiakasztottam a bimetálját,hajlítottam rajta kicsit,azóta úgy megy,mint a helikopter.Ma vallattam a 6,2-es IH-val,a zöld feléig se ment fel a hőmutatója.Ja,és vettem egy infra hőmérőt is.Ajánlom Neked is.Nagyon jó.Mostmár mindent tudok,mi hány fokos.
Válasz #5752. hozzászólásra
Szolnok mellett,mennyit akarsz adni érte 250???
Válasz #5751. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mennyit bírnál elkérni érte?
Már csak azért is jó lenne,mert közel vagy