Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a része mélyebben van,mint a hütö alja azért van ott is egy csap.Ha a hütöböl meg a blokkból leengedted akkor az ott lévö kevés viz tudott terjeszkedni,igy van rá esély,hogy nem fagyott szét
Válasz #4699 hozzászólásr
Nem biztos hogy szétfagyott!
Ha azt vesszük alapul hogy napközben eléggé +ban van a hőmérséklet és zárt helyen van a motor aminek elég nagy a hőtehetetlensége akkor lehet túlélte.
Ráadásul nem talajszinten van ami jó!
Ha be is fagyott szerintem csak a külső részekben fagyott amik valamennyire rugalmasak.
De ha az öntvéy blokkban akkor is kinyomja a vizteret lezáó fedlapokat.
Öntsd fel vizzel indisd be melegedjen be a motor majd ha minden rendben leengedheted és fagyállózhatsz.
Ha bevan fagyva esetleg akkor melegvizzel is feltöltheted és várj az indítással fél órát ezalatt elolvad a jég benne.
Sziasztok! A Dominátorból leengedtem a vizet, hogy majd feltöltöm fagyállóval. Ez elhúzódott még nem tudtam feltölteni. Eszembe jutott ma, hogy az olajhűtő csapját nem nyitottam meg. Nálunk egész héten -8 fok volt éjszakánként. Sok víz marad benne, szétfagyhatott? Holnap tölteném fel fagyállóval, mert vinném a téli szállására. Szerintetek fel merjem tölteni? Félek ha összefolyik az olajjal, akkor a fagyállót is bukom.
Azért kérdeztem mert a katalógusom külön hoz jobboldali meg baloldali (ha a komplett szerelt lánc cikkszámát nézem) láncot ezért gondoltam hogy esetleg van valami különbség.
Ne hareagudj el voltam foglalva sok a meló nagyon de írd meg melyik oldalak kellenek az alkatrészkatalógusból és ha megvan elküldöm ha ithol lessz a katalógusom.
Amúgy a láncok egyformák csak arra figyelj hogy ugyanannyí láncszemből áljanak és a felrakásnál eltolva legyenek egymást a lécek nem érhetik .
De gondolom ez egyértelmű!
tudja valaki mi a különbség a bal oldali és a jobb oldali ferdefelhordó lánc között? Ha csak láncot veszek lécek nélkül akkor azt bárhova feltehetem vagy nem?
egyébként a hoszabbik ferdefelhordóban lévő lánc cikkszáma kellene (csak lánc) nekem a katalógusban a rövidebbik ferde van benn de kellenek a képek is ,hogy meglegyen a jövőben. köszi
Az alkatrész katalógusomból hiányzik egy oldal 19A oldal robbantott ábrája 19.oldal alkatrész jegyzék ha minden igaz egy lapon vannak. Ezt a lapot valaki valamilyen formában el tudja küldeni? előre is köszönöm.
Alvazszám függvénye,ami nálam van katalógus az 29/04/82:
60368o.1 re,603678.1 li getride-bis NR.90000944
680106.0 re,680105.0 li getride-ab NR. 90000945
603688.1 re,603689.1 li mais ezek a láncok
a lécek 603681.0,hossza 760mm
ekkor még nem volt csak egyfajta
Felhordóból van rövid és hosszú gondolom a lánc hossza is változik.
Mi a pogácsákat mem szoktuk forgatni mert nekünk is ette a koptatót meg a felhordót is .
Így látszik némi kopás de nem eszi le 10 hektár alatt.
még egy dolog érdekel. Ha a ferdében átfordítom a pogácsákat gabonára akkor a lécek az első dob alatt lezabálják a műanyag kopókat és elakadnak a lécek a kopólap lefogató csavarjában. Ennek mi lehet az oka elvileg minden a helyén van.
Válasz #4671. hozzászólásra
Olyan jó kérdéseid vannak , az biztos hogy ugyanolyan osztású mint a kukorica csak gyengébb . Ha nem felejtem el megnézem de szólj rám többször mert könnyen felejtek .
a gabona lánc gyengébb.a lécek osztása is ritkább.minden képpen kukoricáét rendeld.alapból is avval voltak szerelve.a gabonalánc sokkal hamarabb megnyúlik.
Én sem láttam még hogy cserélték volna a láncot az biztos hogy a lánc mérete szemmérete megeggyezik a szemfelhordó lánc méretével.
Sima boltban is lehet kapni láncot méterre de az ára 4 ezer / méternél kezdődik.
És kb 12 méter kell dúrván attól függ milyen a felhordód.
Jövőre én is cserélek csak nekünk fogaskereket is kell mert nagyon kopott!
Keletagrónál érdeklődj ha jól emlékszem 20 ropi körül van darabja de nem tudom mit jelent a darab.
Kompletten lécestől vagy csak 1 lánc
segítséget kérnék 106-os ferdefelhodólyába milyen lánc való? A katalógus külön hoz kukoricára és búzára. Mi köztük a különbség? Én nem hallottam róla, hogy az átállításnál cserélni kellene a láncot ,nálam ugyanazzal a láncal ment a gép akármit is vágott.
Megkeresi az árát az biztos !
4 éve van nállunk de már többszörösen kikereste az tuti!
Éves szinten rá kell áldozni alkatrészre 200000Ft-ot kb ez be is kalkuláljuk .
Amig ez alatt tudunk maradni nagyon jók vagyunk.
Idén ami kellett rá az 6 porlasztócsúcs +3 ház mert szét kellett flexelni 40 ropi
Szemfelhordólánc 54 ropi
Olajok+ szűők 40 ropi mert folyik a hidraulika olaj.
+ még vagy 40 ropi értékben el is folyt széppen lassan.
1-2 csapágy és ott is a 200 ropi.
Ja és olyan éves szinten 300 hektár alatt maradtunk de a 150 heki garantált.
Osztom a véleményed!
Drága egy kombájn üzemben tartani, de azért vajuk be megéri!
Főleg egy ilyen olcsóbb kombájnt nézzünk, ha 100ha levágsz vele minden évben megkeresi az árát!
Mi gabona előtt szoktuk szétkapni és amiről tudunk mindent javítunk cserélünk.
Aztán kuki átszerelésnél van még eggy szervíz és a kukit végigbírja nekünk is kissebb kellemetlen hibákkal.
Tudomásul kell venni hogy a kombájn az egy olyan gép ami intenzíven van használva Ezért a megfelelő karbantartás elengedhetetlen.
Erre szoktam mondani hogy könnyű a kombájnosnak beszólásra hogy ha olyan könnyű próbálják ki reggelente megtankolni 300 liter gázolajjal(vagyon) aztán 100ezres alkatrészeket megvenni sipp-supp Aztán meglátjuk kinek könnyű!
8399 hozzászólás
Válasz #4699. hozzászólásra
Az a része mélyebben van,mint a hütö alja azért van ott is egy csap.Ha a hütöböl meg a blokkból leengedted akkor az ott lévö kevés viz tudott terjeszkedni,igy van rá esély,hogy nem fagyott szét
Válasz #4699 hozzászólásr
Nem biztos hogy szétfagyott!
Ha azt vesszük alapul hogy napközben eléggé +ban van a hőmérséklet és zárt helyen van a motor aminek elég nagy a hőtehetetlensége akkor lehet túlélte.
Ráadásul nem talajszinten van ami jó!
Ha be is fagyott szerintem csak a külső részekben fagyott amik valamennyire rugalmasak.
De ha az öntvéy blokkban akkor is kinyomja a vizteret lezáó fedlapokat.
Öntsd fel vizzel indisd be melegedjen be a motor majd ha minden rendben leengedheted és fagyállózhatsz.
Ha bevan fagyva esetleg akkor melegvizzel is feltöltheted és várj az indítással fél órát ezalatt elolvad a jég benne.
Sziasztok! A Dominátorból leengedtem a vizet, hogy majd feltöltöm fagyállóval. Ez elhúzódott még nem tudtam feltölteni. Eszembe jutott ma, hogy az olajhűtő csapját nem nyitottam meg. Nálunk egész héten -8 fok volt éjszakánként. Sok víz marad benne, szétfagyhatott? Holnap tölteném fel fagyállóval, mert vinném a téli szállására. Szerintetek fel merjem tölteni? Félek ha összefolyik az olajjal, akkor a fagyállót is bukom.
Válasz #4697. hozzászólásra
Azért kérdeztem mert a katalógusom külön hoz jobboldali meg baloldali (ha a komplett szerelt lánc cikkszámát nézem) láncot ezért gondoltam hogy esetleg van valami különbség.
Válasz #4695. hozzászólásra
Ne hareagudj el voltam foglalva sok a meló nagyon de írd meg melyik oldalak kellenek az alkatrészkatalógusból és ha megvan elküldöm ha ithol lessz a katalógusom.
Amúgy a láncok egyformák csak arra figyelj hogy ugyanannyí láncszemből áljanak és a felrakásnál eltolva legyenek egymást a lécek nem érhetik .
De gondolom ez egyértelmű!
Válasz #4695. hozzászólásra
egyforma mind a négy
tudja valaki mi a különbség a bal oldali és a jobb oldali ferdefelhordó lánc között? Ha csak láncot veszek lécek nélkül akkor azt bárhova feltehetem vagy nem?
Válasz #4693. hozzászólásra
megkaptam köszönöm
Válasz #4692. hozzászólásra
Elküldtem.
Válasz #4691. hozzászólásra
egyébként a hoszabbik ferdefelhordóban lévő lánc cikkszáma kellene (csak lánc) nekem a katalógusban a rövidebbik ferde van benn de kellenek a képek is ,hogy meglegyen a jövőben. köszi
Válasz #4690. hozzászólásra
laskakarcsi@freemail.hu köszi
Válasz #4688. hozzászólásra
Nem jó. adj egy e-mail címet azt megpróbálom úgy.
Válasz #4688. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111110184615_img036.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111110184700_img035.jpg)
Az alkatrész katalógusomból hiányzik egy oldal 19A oldal robbantott ábrája 19.oldal alkatrész jegyzék ha minden igaz egy lapon vannak. Ezt a lapot valaki valamilyen formában el tudja küldeni? előre is köszönöm.
Válasz #4673. hozzászólásra
Alvazszám függvénye,ami nálam van katalógus az 29/04/82:
60368o.1 re,603678.1 li getride-bis NR.90000944
680106.0 re,680105.0 li getride-ab NR. 90000945
603688.1 re,603689.1 li mais ezek a láncok
a lécek 603681.0,hossza 760mm
ekkor még nem volt csak egyfajta
Válasz #4685. hozzászólásra
köszi
Válasz #4683. hozzászólásra
Holnap megírom neked mekkora a méreteltérés.
Válasz #4681. hozzászólásra![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Látod Feribácsi,mondtam én,hogy jó lesz Elke nénivel....
mekkora a különbség a kettő ferde között miből tudom hogy a enyémen melyik van a katalógusom csak a 1177mmest hozza
Válasz #4677. hozzászólásra
Felhordóból van rövid és hosszú gondolom a lánc hossza is változik.
Mi a pogácsákat mem szoktuk forgatni mert nekünk is ette a koptatót meg a felhordót is .
Így látszik némi kopás de nem eszi le 10 hektár alatt.
Válasz #4680. hozzászólásra
kettö,hát nem dobálta az asztalt,adtam neki nyomást,ésigy bodogultam!
Válasz #4679. hozzászólásra
2 vagy 3 munkahengeres a gép ?
Válasz #4678. hozzászólásra
oros 6211sa,naprában öregfka véglegesen naprára alakitva!
Válasz #4676. hozzászólásra
Akkor jó vétel volt . Milyen kukorica adapterrel dolgoztál vele ?
még egy dolog érdekel. Ha a ferdében átfordítom a pogácsákat gabonára akkor a lécek az első dob alatt lezabálják a műanyag kopókat és elakadnak a lécek a kopólap lefogató csavarjában. Ennek mi lehet az oka elvileg minden a helyén van.
Válasz #4672. hozzászólásra
Elke Néni hibátlanul ment,csak néhe a fogsorával volt gond!
Válasz #4673. hozzászólásra
Meg az németből jött ez meg magyarországi , lehet ezért van külömbség de de nálam ez így van .
Válasz #4671. hozzászólásra
Olyan jó kérdéseid vannak , az biztos hogy ugyanolyan osztású mint a kukorica csak gyengébb . Ha nem felejtem el megnézem de szólj rám többször mert könnyen felejtek .
Válasz #4669. hozzászólásra
lehet hogy feribátyádnak is és neked is igazad van, mivel az övé 105-ös és azon más cikszámú láncok vannak
Válasz #4670. hozzászólásra
Hát ja így jártam de tartalék láncnak jó lesz . Bár új kukorica láncok vannak benne .
Elke néni hogy bírta az idei évet ?
Tamás megtudnád mondani a heveder osztását és vastagságát a blokk szélességét és azt ,hogy milyen szabványú a lánc??Asa vagy...
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
bocsi,akkor te igy jártál!
Válasz #4667. hozzászólásra
Bocs de nem igaz hogy egyenlő erősségűek mert nekem is van gabona láncom és gyengébb mint a kukorica .
Válasz #4664. hozzászólásra
köszi a segítséget. Azt ,hogy érted ,hogy milyen a ferdefelhordóm ? Abból is több féle van ?
Válasz #4662. hozzászólásra
Német parasztól vettem 1 105st.és adta hozzá mindkettő láncot,a méret erősség egyforma,csak a kukorica láncnál 1 láncal sürűbben vannak a lécek!
a gabona lánc gyengébb.a lécek osztása is ritkább.minden képpen kukoricáét rendeld.alapból is avval voltak szerelve.a gabonalánc sokkal hamarabb megnyúlik.
Válasz #4660. hozzászólásra
A guminak nem lett baja?
Gondolom a belső elszált.
A felnit kicserélted vagy sikerült megcsinálni?
Én sem láttam még hogy cserélték volna a láncot az biztos hogy a lánc mérete szemmérete megeggyezik a szemfelhordó lánc méretével.
Sima boltban is lehet kapni láncot méterre de az ára 4 ezer / méternél kezdődik.
És kb 12 méter kell dúrván attól függ milyen a felhordód.
Jövőre én is cserélek csak nekünk fogaskereket is kell mert nagyon kopott!
Keletagrónál érdeklődj ha jól emlékszem 20 ropi körül van darabja de nem tudom mit jelent a darab.
Kompletten lécestől vagy csak 1 lánc
Válasz #4661. hozzászólásra
Asztal bejkapcsoló vezérműtömbnél szivárog az olaj de a télen rendbe rakom!
segítséget kérnék 106-os ferdefelhodólyába milyen lánc való? A katalógus külön hoz kukoricára és búzára. Mi köztük a különbség? Én nem hallottam róla, hogy az átállításnál cserélni kellene a láncot ,nálam ugyanazzal a láncal ment a gép akármit is vágott.
Válasz #4658. hozzászólásra
Hol szivárog az olaj a gépből?
Válasz #4659. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ez úgy sikerült, hogy egyszer csak sehova tovább, semmi előjel nélkül!
Válasz #4656. hozzászólásra
Ezt hogy sikerült?
Csak lerepedt vagy meg volt már sérűlve esetleg valami megnyomta?
Válasz #4654. hozzászólásra
Megkeresi az árát az biztos !
4 éve van nállunk de már többszörösen kikereste az tuti!
Éves szinten rá kell áldozni alkatrészre 200000Ft-ot kb ez be is kalkuláljuk .
Amig ez alatt tudunk maradni nagyon jók vagyunk.
Idén ami kellett rá az 6 porlasztócsúcs +3 ház mert szét kellett flexelni 40 ropi
Szemfelhordólánc 54 ropi
Olajok+ szűők 40 ropi mert folyik a hidraulika olaj.
+ még vagy 40 ropi értékben el is folyt széppen lassan.
1-2 csapágy és ott is a 200 ropi.
Ja és olyan éves szinten 300 hektár alatt maradtunk de a 150 heki garantált.
Válasz #4656. hozzászólásra
Az én felnim körkörösen vált el a hegesztésnél és elrepült 20 méter messzire a gumit maga alá gyűrte.
Egy közelebbi kép hogy kell megnyitni a 6-os felnit!
Persze azért menet közben is vannak apróbb meghibásodások!
Kicsit kellemetlen szántóföldön kereket cserélni amikor süllyed minden csak nem emel!
Válasz #4652. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Osztom a véleményed!
Drága egy kombájn üzemben tartani, de azért vajuk be megéri!
Főleg egy ilyen olcsóbb kombájnt nézzünk, ha 100ha levágsz vele minden évben megkeresi az árát!
Válasz #4652. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #4649. hozzászólásra
Mi gabona előtt szoktuk szétkapni és amiről tudunk mindent javítunk cserélünk.
Aztán kuki átszerelésnél van még eggy szervíz és a kukit végigbírja nekünk is kissebb kellemetlen hibákkal.
Tudomásul kell venni hogy a kombájn az egy olyan gép ami intenzíven van használva Ezért a megfelelő karbantartás elengedhetetlen.
Erre szoktam mondani hogy könnyű a kombájnosnak beszólásra hogy ha olyan könnyű próbálják ki reggelente megtankolni 300 liter gázolajjal(vagyon) aztán 100ezres alkatrészeket megvenni sipp-supp Aztán meglátjuk kinek könnyű!