Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Igen dobcsapágy csere miatt lett ez a nagy felhajtás, de ez szezon előtt volt, vagy 2 évet úgy mentünk majd jövőre, de végül is kibírta, csak ez a szíjtárcsa szívatott meg, de nagyon!
Amúgy mi minden aratás előtt hasonló képpen szét szedjük, inkább aratás előtt mint közben a tarlón!
De végig is szoktunk menni repcétől a kukoricáig nagyobb baj nélkül!
Húúúúú nem irígyellek jó sokat kellett bontani hogy hozzáférjetek.
Ha jól látom az mtz a hidraulikus tápegység
Eggy ilyen esetben nem az a kérdés hogy hogy mennyiből és mikorra lessz kész hanem hogy lehet szétszedni épségben az alkatrészeket.
Mi lett a géppel?
Dobcsapágy vagy valami hasonló ment ki?
Én nekem 2D rosta van és a mai nap eltört az a rostamozgató kar amiben 3db nagy szilent van.
Bitang erős az a kar el nem bírom képzelni mitől törhetett el középen a szilent mellett.
Leszereltem hazahoztam meghegesztettem és vissza is szereltem.
Ment is a gép utánna gond nélkül.
Arra jutottam hogy a szilent belső gyűrűje meg van kopva és minden mozdulásnál üt rajta eggyet a tengely ezért elfáradt az anyag.
Lehet neked is valami lógás okozta a szakadást törést stb.
Reggel volt még egy kis javítás a ferdefelhordóba csapágyat cseréltünk de a bordástengelyt is megette a hibás csapágy .
Ezért kihúztuk a gépből a tengelyt és felhegesztettem majd leesztergáltattuk aztán összeraktuk .
Kopott tengely esetén ugyanis nem lehet megfeszíteni az excenteres csapágyrögzítő gyűrűt mert ütni fog sugárirányba a csapágy
Kellett nekem is kb 1 óra mire rájöttem
Biztos jó lehet ez a 3D rosta,csak valaki éppen arra panaszkodott már egyszer,hogy semmit nem kap hozzá.Olyat keresett aki tudna gyártani hozzá szilenteket.
Az én 106 osomban gyári akor ezek szerint fiatal én keveset mentem vele majd a télen átnézem . De most az a hejzet hogy ha müködik a 3D akor szaggat mindent. Külömben én is hegyi ember vagyok.
Ez a 3D rosta hogy van nektek megoldva ?
Tudtommal csak a modernebb gépekben van.
Nekünk szezon elején az első komolyabb kukiban volt olyan hogy a rázóládák alatt van egy nagy rázóasztal az fogta magát és középen kettétört.
Megpróbáltam meghegeszteni de a makulátlan rozsda nélküli felület annyira el volt rohadva belülről hogy nem lehetett hegeszteni.
1 szál 40x20 as zátszelvény felhasználásával sikerült helyrehozni a dolgot új keresztartókat hegesztettem bele és jobb mint az új.
Válasz #4634. hozzászólásra
Az én asztalom is kikapcsol de ugy tutam használni hogy regel bekapcsoltam és egész nap nem kapcsoltam ki csak a cséplőt és a szezont kibirta . Majd tavaszal megjavit. Mi már végeztünk az utolsó kis maszek maratt el mert leszakatt a rosta mert a 3D egy szar dolog, a rosta befogó csavaról lement a menet leugrott a befogó léc és leeset a rosta a szekrény aljába,ja meg a kereszt öszefogó rúd is eltört.
Az enyém pont az elektromos szelepel engedi lassan az asztalt amióta 3 munkahengert használok kukoricaadapterhez, a mehanikus ejti az asztalt. Az emelés elég gyors nem olyan mint ha 2 hengerel emelnék de nem lasú.
Válasz #4630. hozzászólásra
Axiálnál van felújító készlet 1 tagra kb 20 rongy
Nekem az asztal gyakran kikapcsol és felújítás lessz a vége csak ezt a szezont fussa még le aztán a jó meleg műhelyben ráérek összerakni nyugodtan.
iktasd ki az elektromos szelepet.vakold le a hidraulika csövét a tömbnél és a6/9-es szelepnél is.szelepet lehet cserélni csak valószinüleg afészek is beverődött.akkor meg az egész egységet cserélni kellene.de annak huzós ára lehet.kukorica asztalnál egyébként nem ajánlott az elektromost használni mert nagyon hirtelen ejti az asztalt.
Légyszi segítsetek! nem tartja meg az asztalt. kisakkoztuk: az elektromos engediel. emel, süllyeszt,de lassan megy le az asztal. mit lehet vele csinálni. elég szar igy menni ...
Ma reggel féktisztítóval letakarítottam az olajos szíjakat és elkezdtüs megfeszíteni de a külső csak laza maradt és az asztal sem pörgött elég gyorsan.
Mikor a jeladót néztem akkor látom a ferdefelhordó félig le van akadva .
A csapszeg félig kicsuszva .
Visszahuzattuk a helyére és minden megjavult jó lett a fordulat és a szíjak is egyformán feszesek lettek.
Ma úgy ment a gép mint az óra.
A tegnapi napunk szívás volt!
Kint a földön észleltük hogy ömlik a hidraulika olaj a motor tól valahonnan .
A morortér alján piszokul eldugva van egy kis olajpuffer na az eggyik hegesztése el volt repedve .
Kb 3 óra szopás volt fejjel lefelé a motor mellett !
Aztán volt egy ferdefelhordó láncszakadás 1 óra spajszerezés
És mikor elindultunk a ferdefelhordó tetején lévő olajos trutyitól amit lesepertünk pont az asztalhajtó szíjakra csúszott az ékszíj mint az állat.
Aztán észleltük hogy az aztalhajtó szíj eggyik jóval lazább mint a másik de ekkor már csak 3 sorral sem bírt menni !
És akkor mindennek a tetejére elment a kerékhajtás !
Se előre se hátra persze tök sötétben !
Gyors hibakereséssel megállapítottuk hogy olajfolyás nincs és az eggyik féltengely hajt csak de az sem forgatja a hajtóművet a keréknél!
Véletlenül felnyúltam és a csatlakozóhüvelyt a helyére toltam mert 2 centivel eltolódott na így jött haza a gép.
Ha a kalász néha elelszik azt hogy csinálja?
Villogva vagy egyből?
Mert ha villogva akkora rendszer jó csak a jeladót kell beállítani !
Tudom bizar de nekünk van olyan jeladó hogy a hézag kevesebb mint 0,5mm de csak így működik helyesen.
Jozef a szakértője ,remélem el is árulja.Vagyunk ebben a cipőben egy páran.Az enyém is ezt csinálja még mindig,de ha bemelegszik néha elalszik.A motorfordulat is megvan.
Ó tényleg igazad van!
Fordulat/perc van a dobozon elírtam bocsi.
A lényeg ha jó a csapágyazás elég egyszer jól belőni a jeladó távolságát és sokáig jó lessz !
Mi útóljára vagy 4 éve állítottuk be.
Ki lehet váltani bármilyen induktív jeladóra.
Ez egy tekercs amiben van egy vasmag a vasmag végén pedig egy mágnes.A másik vége előtt pedig forog a fogaskerék.
Ha egy fog elé ér akkor a vasfogaskerék megváltoztatja a mágneses vasmag mágneses terét ami a tekercsben feszültséget indukál. ez lessz egy inpulzus.
Ha kevés az inpulzus akkor a műszerfalon világít a lámpa .
Az impulzusokat pedig a fülke alatt a kapcsolódobozban a fekete dobozok figyelik rá van írva a fekete doboz oldalára hogy hány impulzus kell neki percenként hogy ne világítson a lámpa.
roxel.hu-n RPM-DIG digitális fordulatszám-mérő + leírás
én ezzel váltottam ki motor, szelelő, dob fordulatszámmérését. műkszik. Az indításról: nekem párhuzam kapcsolóm van de nem hinném hogy + hibaforrás.szétszedni, bezsírozni a csuszkát aztán hermetikusan összerekni, víz az ellensége. 24V nélkül nehéz az élet. + nekem 2db OPTIMA 50Ah-s piros tetejű akksi van bent. Így semmi gond. tavaj -20fokban működött persze már motorinditoval, kimélendő akksit, önindítót.
Most ideiglenesen úgy csináltam meg hogy 24 voltot adtam az indítónak levetem a töltő és fülke betáp kábelokat amit megtoldva az aksira tettem 12 voltra. Azt az aksit meg eténként megtöltöm ami napközbe indít. A télen leálás után bekötöm a rajzod után.
Ha 24-es az önindítód akkor kell néhány vastag rézkábel és egy párhuzamkapcsoló és az indítás máris 24 voltos lessz.
Na meg kell egy villamosságban kicsit jártas ember aki beköti.
A méhtelep mindegy hol van véletlen akadtunk bele és szerencsére aki bevitte annak fogalma sem volt hogy az a 20 kiló vas rejt magában 4 kiló rezet
Kapott érte pár 100 forintot és örült.
Egyébként az eggyik haver most vett nemrég ifa önindítót 30 ropi felújítottan!
Én atol félek hogy 24v inditó van a gépen és azért nem birja a 12 volt. Akitől vettem halvány fogalma sem volt a kombájnról. Amúgy mejik mételepen találtad.
Nézd átt a sarukat és a vezetékkötéseket ez ingyen van!
Tiszta legyen mind mert 12 volton bitang nagy áramok folynak és a kötések és saruk égnek szét.
A 24 voltos rendszernél fele akkora áramok folynak .
Az indítómotorban a behúzótekercs és a forgórész szokott tönkremenni eggyik sem javítható othol sajnos.
Mi méhtelepen vettünk zsír új önindítót még por sem volt benne és a tekercsek fehérek voltak benne soha sem volt felszerelve semmire 10 ropiba került
8399 hozzászólás
Válasz #4650. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
faxa lehúzó
Válasz #4648. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Igen dobcsapágy csere miatt lett ez a nagy felhajtás, de ez szezon előtt volt, vagy 2 évet úgy mentünk majd jövőre, de végül is kibírta, csak ez a szíjtárcsa szívatott meg, de nagyon!
Amúgy mi minden aratás előtt hasonló képpen szét szedjük, inkább aratás előtt mint közben a tarlón!
De végig is szoktunk menni repcétől a kukoricáig nagyobb baj nélkül!
Válasz #4648. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Húúúúú nem irígyellek jó sokat kellett bontani hogy hozzáférjetek.
Ha jól látom az mtz a hidraulikus tápegység
Eggy ilyen esetben nem az a kérdés hogy hogy mennyiből és mikorra lessz kész hanem hogy lehet szétszedni épségben az alkatrészeket.
Mi lett a géppel?
Dobcsapágy vagy valami hasonló ment ki?
A zsír nélküli szerelés átka!![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Szíjtárcsa lehúzása hidraúlikus lehúzó segítségével!
Válasz #4641. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Én nekem 2D rosta van és a mai nap eltört az a rostamozgató kar amiben 3db nagy szilent van.
Bitang erős az a kar el nem bírom képzelni mitől törhetett el középen a szilent mellett.
Leszereltem hazahoztam meghegesztettem és vissza is szereltem.
Ment is a gép utánna gond nélkül.
Arra jutottam hogy a szilent belső gyűrűje meg van kopva és minden mozdulásnál üt rajta eggyet a tengely ezért elfáradt az anyag.
Lehet neked is valami lógás okozta a szakadást törést stb.
Reggel volt még egy kis javítás a ferdefelhordóba csapágyat cseréltünk de a bordástengelyt is megette a hibás csapágy .
Ezért kihúztuk a gépből a tengelyt és felhegesztettem majd leesztergáltattuk aztán összeraktuk .
Kopott tengely esetén ugyanis nem lehet megfeszíteni az excenteres csapágyrögzítő gyűrűt mert ütni fog sugárirányba a csapágy
Kellett nekem is kb 1 óra mire rájöttem
Válasz #4644. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
hát a Tescó-ban biztos nincs ,ha esetleg máshol próbálná lenne cucc,magyar is,meg originál
Biztos jó lehet ez a 3D rosta,csak valaki éppen arra panaszkodott már egyszer,hogy semmit nem kap hozzá.Olyat keresett aki tudna gyártani hozzá szilenteket.
Válasz #4642. hozzászólásra
Nem RÁBA.
Válasz #4641. hozzászólásra
a tied mercis is esetleg?
Válasz #4640. hozzászólásra
Az én 106 osomban gyári akor ezek szerint fiatal én keveset mentem vele majd a télen átnézem . De most az a hejzet hogy ha müködik a 3D akor szaggat mindent. Külömben én is hegyi ember vagyok.
Válasz #4636. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
a 3D nem szar dolog,a világ egyik legjobb találmánya(persze nekünk hegyi embereknek, lám én is szanberg lettem()
Válasz #4638. hozzászólásra
3d csak a 1986-tól volt a106-osokba.az is opciósan.87-tól meg már 108-asok jöttek.ott meg már állandó opciós tartozék volt
Ez a 3D rosta hogy van nektek megoldva ?
Tudtommal csak a modernebb gépekben van.
Nekünk szezon elején az első komolyabb kukiban volt olyan hogy a rázóládák alatt van egy nagy rázóasztal az fogta magát és középen kettétört.
Megpróbáltam meghegeszteni de a makulátlan rozsda nélküli felület annyira el volt rohadva belülről hogy nem lehetett hegeszteni.
1 szál 40x20 as zátszelvény felhasználásával sikerült helyrehozni a dolgot új keresztartókat hegesztettem bele és jobb mint az új.
3d rosta van a 106-ban ?
Válasz #4634. hozzászólásra
Az én asztalom is kikapcsol de ugy tutam használni hogy regel bekapcsoltam és egész nap nem kapcsoltam ki csak a cséplőt és a szezont kibirta . Majd tavaszal megjavit. Mi már végeztünk az utolsó kis maszek maratt el mert leszakatt a rosta mert a 3D egy szar dolog, a rosta befogó csavaról lement a menet leugrott a befogó léc és leeset a rosta a szekrény aljába,ja meg a kereszt öszefogó rúd is eltört.
Válasz #4633. hozzászólásra
Az enyém pont az elektromos szelepel engedi lassan az asztalt amióta 3 munkahengert használok kukoricaadapterhez, a mehanikus ejti az asztalt. Az emelés elég gyors nem olyan mint ha 2 hengerel emelnék de nem lasú.
Válasz #4630. hozzászólásra
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Axiálnál van felújító készlet 1 tagra kb 20 rongy
Nekem az asztal gyakran kikapcsol és felújítás lessz a vége csak ezt a szezont fussa még le aztán a jó meleg műhelyben ráérek összerakni nyugodtan.
Válasz #4632. hozzászólásra
iktasd ki az elektromos szelepet.vakold le a hidraulika csövét a tömbnél és a6/9-es szelepnél is.szelepet lehet cserélni csak valószinüleg afészek is beverődött.akkor meg az egész egységet cserélni kellene.de annak huzós ára lehet.kukorica asztalnál egyébként nem ajánlott az elektromost használni mert nagyon hirtelen ejti az asztalt.
Esetleg létezik javítókészlet hozzá? vagy nincsmit tenni szelepcsre?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Előreis köszönöm a segítséget!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Légyszi segítsetek! nem tartja meg az asztalt. kisakkoztuk: az elektromos engediel. emel, süllyeszt,de lassan megy le az asztal. mit lehet vele csinálni. elég szar igy menni ...![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz #4628. hozzászólásra
Ma reggel féktisztítóval letakarítottam az olajos szíjakat és elkezdtüs megfeszíteni de a külső csak laza maradt és az asztal sem pörgött elég gyorsan.
Mikor a jeladót néztem akkor látom a ferdefelhordó félig le van akadva .
A csapszeg félig kicsuszva .
Visszahuzattuk a helyére és minden megjavult jó lett a fordulat és a szíjak is egyformán feszesek lettek.
Ma úgy ment a gép mint az óra.
Válasz #4627. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
A tegnapi napunk szívás volt!
Kint a földön észleltük hogy ömlik a hidraulika olaj a motor tól valahonnan .
A morortér alján piszokul eldugva van egy kis olajpuffer na az eggyik hegesztése el volt repedve .
Kb 3 óra szopás volt fejjel lefelé a motor mellett !
Aztán volt egy ferdefelhordó láncszakadás 1 óra spajszerezés
És mikor elindultunk a ferdefelhordó tetején lévő olajos trutyitól amit lesepertünk pont az asztalhajtó szíjakra csúszott az ékszíj mint az állat.
Aztán észleltük hogy az aztalhajtó szíj eggyik jóval lazább mint a másik de ekkor már csak 3 sorral sem bírt menni !
És akkor mindennek a tetejére elment a kerékhajtás !
Se előre se hátra persze tök sötétben !
Gyors hibakereséssel megállapítottuk hogy olajfolyás nincs és az eggyik féltengely hajt csak de az sem forgatja a hajtóművet a keréknél!
Véletlenül felnyúltam és a csatlakozóhüvelyt a helyére toltam mert 2 centivel eltolódott na így jött haza a gép.
Válasz #4619. hozzászólásra
Ha a kalász néha elelszik azt hogy csinálja?
Villogva vagy egyből?
Mert ha villogva akkora rendszer jó csak a jeladót kell beállítani !
Tudom bizar de nekünk van olyan jeladó hogy a hézag kevesebb mint 0,5mm de csak így működik helyesen.
Válasz #4625. hozzászólásra
Eredeti jeladó meg jó forgásjelzö doboz meg egy kis gyakorlat
Válasz #4624. hozzászólásra
Akor áruld el ne titkolóz légyszives.
Válasz #4622. hozzászólásra
Az elöbb irtam 66+2hiba lehetséges,kérdezzetek...
Válasz #4621. hozzászólásra
Az felejtös...
Jozef a szakértője ,remélem el is árulja.Vagyunk ebben a cipőben egy páran.Az enyém is ezt csinálja még mindig,de ha bemelegszik néha elalszik.A motorfordulat is megvan.
Álitsd be a jeladó, és a forgó rész távolságát 1-1,5 mm közé! Utánna nézd meg a visszajelzőt!
66+2 oka lehetséges...
Válasz #4618. hozzászólásra
Abba segicsetek hogy a kalászviszahordó és a ferdefelhordó jelzőlámpa álandóan világít pedig a jeladók ujjak a kalász néha elalszik .Miért van ez.
Válasz #4617. hozzászólásra
Nem mindegy
Válasz #4616. hozzászólásra
Ó tényleg igazad van!
Fordulat/perc van a dobozon elírtam bocsi.
A lényeg ha jó a csapágyazás elég egyszer jól belőni a jeladó távolságát és sokáig jó lessz !
Mi útóljára vagy 4 éve állítottuk be.
Válasz #4615. hozzászólásra
A dobozon a ford,/perc van irva
Válasz #4611. hozzászólásra
Ki lehet váltani bármilyen induktív jeladóra.
Ez egy tekercs amiben van egy vasmag a vasmag végén pedig egy mágnes.A másik vége előtt pedig forog a fogaskerék.
Ha egy fog elé ér akkor a vasfogaskerék megváltoztatja a mágneses vasmag mágneses terét ami a tekercsben feszültséget indukál. ez lessz egy inpulzus.
Ha kevés az inpulzus akkor a műszerfalon világít a lámpa .
Az impulzusokat pedig a fülke alatt a kapcsolódobozban a fekete dobozok figyelik rá van írva a fekete doboz oldalára hogy hány impulzus kell neki percenként hogy ne világítson a lámpa.
Válasz #4612. hozzászólásra
Egy bicikli computer 1000 pénz az is mögméri ha kell
Válasz #4612. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111025211909_CD106unk21.JPG)
Válasz #4611. hozzászólásra
roxel.hu-n RPM-DIG digitális fordulatszám-mérő + leírás
én ezzel váltottam ki motor, szelelő, dob fordulatszámmérését. műkszik. Az indításról: nekem párhuzam kapcsolóm van de nem hinném hogy + hibaforrás.szétszedni, bezsírozni a csuszkát aztán hermetikusan összerekni, víz az ellensége. 24V nélkül nehéz az élet. + nekem 2db OPTIMA 50Ah-s piros tetejű akksi van bent. Így semmi gond. tavaj -20fokban működött persze már motorinditoval, kimélendő akksit, önindítót.
Tudja valaki hogy a 106 dobfordulat jeladót ki lehet e váltani valami másra?
Válasz #4609. hozzászólásra
Most ideiglenesen úgy csináltam meg hogy 24 voltot adtam az indítónak levetem a töltő és fülke betáp kábelokat amit megtoldva az aksira tettem 12 voltra. Azt az aksit meg eténként megtöltöm ami napközbe indít. A télen leálás után bekötöm a rajzod után.
Válasz #4596. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20111016220458_beolvasas0004.jpg)
Szia!
Igy csináld meg,s akkor jó lesz!Az öninditót hagyd a 12V-osat,s jó lesz!Még én tettem bele egy Ifa áramtalanitót is!
Válasz #4606. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ha 24-es az önindítód akkor kell néhány vastag rézkábel és egy párhuzamkapcsoló és az indítás máris 24 voltos lessz.
Na meg kell egy villamosságban kicsit jártas ember aki beköti.
A méhtelep mindegy hol van véletlen akadtunk bele és szerencsére aki bevitte annak fogalma sem volt hogy az a 20 kiló vas rejt magában 4 kiló rezet
Kapott érte pár 100 forintot és örült.
Egyébként az eggyik haver most vett nemrég ifa önindítót 30 ropi felújítottan!
Válasz #4606. hozzászólásra
24-es 12-ről azt se mondja,hogy "krekk".Keress meg egy szerelöt aki ért hozzá.Az enyám két db 100Ah-sal ilyenkor is beindul 24-röl
Válasz #4602. hozzászólásra
Én atol félek hogy 24v inditó van a gépen és azért nem birja a 12 volt. Akitől vettem halvány fogalma sem volt a kombájnról. Amúgy mejik mételepen találtad.
Válasz #4604. hozzászólásra
Jaaaa!
Mi is így csináljuk de szeretném az aksikat és az önindítót kímélni .
Válasz #4603. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Beülök és elforditom az inditókulcsot,most nincs 106-osom de régen igy csináltuk
Válasz #4602. hozzászólásra
Érdekelne ki hogyan indít hideg motort.
Van valakinek vízmelegítő a gépen?
És ha van hová van beszerelve?
Esetleg izzítás?
Válasz #4596. hozzászólásra
Nézd átt a sarukat és a vezetékkötéseket ez ingyen van!
Tiszta legyen mind mert 12 volton bitang nagy áramok folynak és a kötések és saruk égnek szét.
A 24 voltos rendszernél fele akkora áramok folynak .
Az indítómotorban a behúzótekercs és a forgórész szokott tönkremenni eggyik sem javítható othol sajnos.
Mi méhtelepen vettünk zsír új önindítót még por sem volt benne és a tekercsek fehérek voltak benne soha sem volt felszerelve semmire 10 ropiba került