Hirdetés
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Körbálázót, de milyet? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mtz műszakiztatás új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
172 hozzászólás
Van e valakinek olyan tapasztalata hogy repce elővetemény után a kapás növények fejlődési zavarban szenvednek, sokkal alacsonyabbak és sárgábbak mint egészséges társaik? Állítólag a kevés őszi téli csapadék miatt a repce gyökérzet által termelt sav gátolja a gyökérzet megfelelő működését? Igaz lehet?
Válasz #19. hozzászólásra
Sapsnál nincs sorrend tiltás ha különböző növények kerülne bele évente...Az sz j nél említett zab-zab után már teljes támogatás elvonás jár,ez RÉÉMÜLET...csak nem pofáztak időben szokás szerint semmit és az MVHás táomgatás igénylŐ program kitőltésekor nem jelzett eddig ugye hibát MERT AZ EGÉSZ EGY NAGY NULLA HA ENNYT NEM TUDOT KÖVETNI A RENDSZER...
Válasz #19. hozzászólásra
szakmailag inkább kihagyandó de ha nem tiltja az írás akkor lehet, ennek viszont utánakell nézni
AKG-s területen étkezési zöldbab után mehet fűszerpaprika ????
SAPS-os területen repce után mehet napra ?
zab után búzát tenni mennyire gáz? Gyenge zab, kb 2to adott. Ősszel lett feltörve a föld.
Válasz #15. hozzászólásra
Ezt a zab monokultúrát is mondták... egy 1,2ha os terület a tanya mellett. Mindig a maradék mag megy bele... 4 éve bérelem akkor zab ment bele, 3 éve zab ment bele, 2 éve árpa, tavaly zab, idén megint zab kb 55q jött le róla most, előtte kevesebbek. Hozzátartozik hogy mivel jövet menet útba esik mindig keresztül megyek rajta ha valami talajművelő gép van a trakin... főleg ha carier... volt hogy 3-4x meg volt tárcsázva a tarló, szinte hetente, ha egy szál fű kihajtott benne már ment rá a carier. Tavaly csak 2x volt tárcsázva + egyik széle gruberozva. Tavasszal egy kombi és ment a vetés. A gruberozott rész gyengébbnek mutatkozott a többitől. Gondolom mert a vizes, puha földet gruberoztam.
Válasz #14. hozzászólásra
"zab úntság"
Válasz #14. hozzászólásra
hogyne tett volna
elég sokan akik zaboztak valaha is a világon
nem olyan vészes az
vészesebb lenne ha zabot tolnál monokultúrába
Szerintem jó ez a téma!
Pl zab után búzát tett már valaki? Szakik szerint nem előnyös. Én most mégis erre készülök.
Válasz #6. hozzászólásra
hát nem az
vlm. zőccsig amibül pized is lenne
Válasz #11. hozzászólásra
Eztet hagyjad.
Ez a növterm egyik fontos alkotó részecskéje.
Ráadásul 1 szó az egész cím nem mint a sok 1 méteres összetett mondat.......ha vlk ebbe a témába akar hablatyolni megtalálja marha ügyesen....
VAGY NEM SZOKTÁK MEGTALÁLNI ASZONDOD???????
Kell ez még ?????????
Válasz #9. hozzászólásra
bizony bizony a repce most a legjobban fialó növény
Válasz #7. hozzászólásra
eddig én is azt hittem hogy a legjobb a kukorica, de az idén nem hinném hogy a tengeri meg fogja előzni a repcét, ahonnét lejött 3,5 t repce, mellette már sülnek meg a kukoricák.
Válasz #7. hozzászólásra
ácioo
zácioo
konkretizácioo?????
Válasz #5. hozzászólásra
van már 5.ik éve egy kísérletem...semmi forgás pörgés csak angol "erő" , ja és a legpénzesebb növényemmel és a kedvenc hibridemmel
tavaszi árpa után mi lenne a legjobb?
őszi búza?
Válasz #3. hozzászólásra
mibajod a vetésforgó nagyon is fontos .......lenneeeee! ha nem a pézre mennénk
de mivel a hardos bevételt kell itt má megcélozni sokx háttérbe csusszan
régen kedves volt e téma HMbának
dehát ez senkit se izgat itt
Válasz #3. hozzászólásra
Hello!
Ez én voltam. Volt mar ilyen téma?
ezért topikot nyitnimelyi modi engedhette be
megkapta a választ lehet törölni
Válasz #1. hozzászólásra
lucerna pár évig (mag), utána mehet vissza a rozs
Több éven keresztül rozsot termesztettem ugyanazon a helyen a föld gyenge minősége miatt.Mit vessek bele mert már nagyon időszerű a vetésforgó.