Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
sziasztok!! Érdeklődni szeretnék hogy valaki ismeri e a Benac supair 200 szemenkéni vetőgépet?? Szeretnék róla mindent tudni szóval aki tud róla bármit az kérem irjon! Előre is köszönöm!
a kopó alkatrész nagyon nem jellemző hiba könnyen javítható bármi,ha kopónak lehet nevezni az elemekben lévő meghajtó láncot és e feszítőjét erre érdemes figyelni ha kivan nyúlva nemhajt és sorhiánylép fel .
a vetőelemekben van egy gumi kerék ez tereli a magot,a vetőtárcsa felé ez legyen meg,más nem jellemző .esetleg a szívócsövek állapota,arra viszont oda kell figyelni hogy a tulaj hogyan rakta fel a gépet a trakira,gyors csatlakozóval vagy rendesen a 3 pontra,ha gyors csatlakozó van akkor azt is kerd el."ezt hívják vontató járomnak is" .ha használta az eladó, akkor a gép egy kissé hátrébb kerül a trakitól és ezáltal meg van nyújtva a kardántengely.
Jónapot kívánok.Az SPC vetőgépek vákumos elven működnek,vagyis vetőelemenkéntlégbeszivás történik ami a vetőtárcsán keresztül magához vonza a vetni kívánt magot.Majd egy negyed fordulat megtétele után leejti azt a csoroszjába.A vetés mennyiség szabályozható:a vetőtárcsa furatainak számával,a meghajtásban lévő fogaskerekek áttételeivel.Sok sikert a vásárláshoz.
SPC vásárlásakor mire érdemes oda figyelni? Nekem egy 4 soros elegendő lenne, esetleg 6 soros átalakítható 4re. Mi a működésielve, valami légkeveréses, a tőtáv, hogy szabályozható?
Sziasztok!
Rába ASZV-3 aprómagvető gépet keresek! Valaki itt a fórumon egyszer már írta, hogy van neki. Kérem akinek van, vagy tud ilyet az ismerősi között írjon ide: spymanka@freemail.hu
Egyébként az IH vetőgépek nem rosszak ezt ne mondja senki mert a fél országot ezekkel vetették be évtizedeken keresztűl!
Vas anyagukkal sincsen baj, dizájnban nem veheti fel a versenyt ez tény, de ha maszek megveszi tízév múlva még úgy vet vele mint elsőévben meglátjátok!
Persze nyugati áron nemlehet értékesíteni, 4millió körül eltudnának adni belőle többet de 7,5-ökért már neeeeeem szemrevaló
Credo buszok alvázát gyártják meg más ilyen jellegű komoly szerkezeteket is de kisebb fémipari megrendelésekek is eleget tesznek.
Egyébként adnak el új gépeket, kultivátort kompaktort tárcsát ekét.
Felvettem kapcsolatot anyagok kérni a KTG 4,3-as nehézkultivátorról ami egy amerikai Chiselpow egyébként, elől aprító tárcsákkal nonstop kapákkal 3sorban hátul mondjuk csak egy egyszerű hengerborona van rajta, vontatott 4tonnás elég masszív eszköz és nekem teccik sokkal jobban mint bármelyik más síma grubber! Ez egyébként 4,8milla áron kapható vontatottak között ez jó árban van és van benne anyag rendesen!
Szóval hajdúságba zsírúj kondor ágyekét ekét vettek a közelmúltban, az IH tárcsákat veszegetik van már 9,2-es is nekik meg ilyen offsetbe csukható 6,2-es 7,2-es modernebb szisztéma ebből egyébként ide is vett a nagygazda nagy JD traktorok után, aztmondja ezek az ekék tárcsák bírják a legjobban mese nincs.
Beszéltemegy referencia hellyel ahol 8230-as JD húzza ezt a KTG chiselplow-t van benne már párezer hektár. Pl ez az uriember is vett egy kompaktort is tőlük.
Azt mondta erről a kultiról hogy nagyon jó mert csavart késes szárnyak nélkül vette alapművelni 32centi mélyre futnak a kapák, semmi baja nemvolt vele most cserélt nemrégen kopóellemeket a kapákon.
Valahol a mezőségben van egyébként ez az eszköz, középkötött javarészt meg kötött réti főd van részben.
egyszerűen állítható karbantartásmentes gyakorlatilag és kész.
grubber helyet ilyet választanék, egyébként is ezek a chiselplow-ok jobban teccenek mint egyeneskéses grubbertársaik.
Azért ez nem semmi. Itt tart a magyar mezőgépgyártás. A JD-t a világ másik feléről hozzák be hajón meg még nemtudom mi mindennel még. Az ár meg kb pariban van
Az anyag,meg a minőség és a technikai színvonal az hol van?
Két jelentős külömségről tudok.Az egyik a műtrágya adagoló,az ih 6200-nak a magadagolója van rajta.Ez állitólag nem a leghiresebb.A másik hogy ez már soronkénti szivó légáramú magadagolású nem pedig központi magtartályos nyomólégáramu mint a 800-as cyclo. A magadagoló rendszeréről viszont még nem hallotam se jót se rosszat ezért is gondoltam hogy itt afórumon érdeklődöm.
8249 hozzászólás
Sürgős lenne!
Hahó!
Senkinek sincs ilyen gépe?
Nem is hallottatok róla?
Sziasztok!
Érdeklődnék az agrion 3m-es gabonavetőgép felől ,hogy érdemes e ilyet venni?
Hello. Van valakinek monosem pnu-ja?
sziasztok!! Érdeklődni szeretnék hogy valaki ismeri e a Benac supair 200 szemenkéni vetőgépet?? Szeretnék róla mindent tudni szóval aki tud róla bármit az kérem irjon! Előre is köszönöm!
Válasz #2042. hozzászólásra
a kopó alkatrész nagyon nem jellemző hiba könnyen javítható bármi,ha kopónak lehet nevezni az elemekben lévő meghajtó láncot és e feszítőjét erre érdemes figyelni ha kivan nyúlva nemhajt és sorhiánylép fel .
Válasz #2042. hozzászólásra
a vetőelemekben van egy gumi kerék ez tereli a magot,a vetőtárcsa felé ez legyen meg,más nem jellemző .esetleg a szívócsövek állapota,arra viszont oda kell figyelni hogy a tulaj hogyan rakta fel a gépet a trakira,gyors csatlakozóval vagy rendesen a 3 pontra,ha gyors csatlakozó van akkor azt is kerd el."ezt hívják vontató járomnak is" .ha használta az eladó, akkor a gép egy kissé hátrébb kerül a trakitól és ezáltal meg van nyújtva a kardántengely.
Válasz #2041. hozzászólásra
Köszönöm a hozzászolást. Esetleg vannak valami kopóalkatrészek. amire figyelni érdemes?
Válasz #2040. hozzászólásra
Jónapot kívánok.Az SPC vetőgépek vákumos elven működnek,vagyis vetőelemenkéntlégbeszivás történik ami a vetőtárcsán keresztül magához vonza a vetni kívánt magot.Majd egy negyed fordulat megtétele után leejti azt a csoroszjába.A vetés mennyiség szabályozható:a vetőtárcsa furatainak számával,a meghajtásban lévő fogaskerekek áttételeivel.Sok sikert a vásárláshoz.
Válasz #2039. hozzászólásra
SPC vásárlásakor mire érdemes oda figyelni? Nekem egy 4 soros elegendő lenne, esetleg 6 soros átalakítható 4re. Mi a működésielve, valami légkeveréses, a tőtáv, hogy szabályozható?
Válasz #2038. hozzászólásra
Elvileg az SPC is elveti csak maximum sortávot kell állítani
Szép Napot mindenkinek! valaki tudna segíteni abban hogy paprika vetéshez milyen gépi vetőgép kell(traktoros)? Fajta, típus?
Elöre is köszönöm!
Sziasztok!
Rába ASZV-3 aprómagvető gépet keresek! Valaki itt a fórumon egyszer már írta, hogy van neki. Kérem akinek van, vagy tud ilyet az ismerősi között írjon ide: spymanka@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Hello.Monosem pnu vetőgép használati beállítási útmútató kelene nekem tudd valaki segíteni.
Válasz #2031. hozzászólásra
Nem tartod kicsit alacsonynak azt a 635 mm-es vázmagasságot?
Válasz #2024. hozzászólásra
Válasz #2032. hozzászólásra
Nem rossz az IH vetőgép csak drágán adják meg elvannak maradva a fejlesztésével
Egyébként az IH vetőgépek nem rosszak ezt ne mondja senki mert a fél országot ezekkel vetették be évtizedeken keresztűl!
Vas anyagukkal sincsen baj, dizájnban nem veheti fel a versenyt ez tény, de ha maszek megveszi tízév múlva még úgy vet vele mint elsőévben meglátjátok!
Persze nyugati áron nemlehet értékesíteni, 4millió körül eltudnának adni belőle többet de 7,5-ökért már neeeeeem szemrevaló
Válasz #2029. hozzászólásra
Credo buszok alvázát gyártják meg más ilyen jellegű komoly szerkezeteket is de kisebb fémipari megrendelésekek is eleget tesznek.
Egyébként adnak el új gépeket, kultivátort kompaktort tárcsát ekét.
Felvettem kapcsolatot anyagok kérni a KTG 4,3-as nehézkultivátorról ami egy amerikai Chiselpow egyébként, elől aprító tárcsákkal nonstop kapákkal 3sorban hátul mondjuk csak egy egyszerű hengerborona van rajta, vontatott 4tonnás elég masszív eszköz és nekem teccik sokkal jobban mint bármelyik más síma grubber! Ez egyébként 4,8milla áron kapható vontatottak között ez jó árban van és van benne anyag rendesen!
Szóval hajdúságba zsírúj kondor ágyekét ekét vettek a közelmúltban, az IH tárcsákat veszegetik van már 9,2-es is nekik meg ilyen offsetbe csukható 6,2-es 7,2-es modernebb szisztéma ebből egyébként ide is vett a nagygazda nagy JD traktorok után, aztmondja ezek az ekék tárcsák bírják a legjobban mese nincs.
Beszéltemegy referencia hellyel ahol 8230-as JD húzza ezt a KTG chiselplow-t van benne már párezer hektár. Pl ez az uriember is vett egy kompaktort is tőlük.
Azt mondta erről a kultiról hogy nagyon jó mert csavart késes szárnyak nélkül vette alapművelni 32centi mélyre futnak a kapák, semmi baja nemvolt vele most cserélt nemrégen kopóellemeket a kapákon.
Valahol a mezőségben van egyébként ez az eszköz, középkötött javarészt meg kötött réti főd van részben.
egyszerűen állítható karbantartásmentes gyakorlatilag és kész.
grubber helyet ilyet választanék, egyébként is ezek a chiselplow-ok jobban teccenek mint egyeneskéses grubbertársaik.
Válasz #2029. hozzászólásra
passz
Válasz #2027. hozzászólásra
tavaly mit adhattak el?
Válasz #2026. hozzászólásra
arra meg a csapágy minőségre gondoltam
Válasz #2025. hozzászólásra
ha van eladó használt vetőgép,tárcsa,lazító,akkor azt meg kellett venni újonnan is.
Válasz #2022. hozzászólásra
meg az anyagon is
Válasz #2024. hozzászólásra
mitvesznekmá neidegesijj????
Válasz #2023. hozzászólásra
a buta parsztokbul
mibül él a kühne azt mondja meg vlk???
Válasz #2020. hozzászólásra
szerintem nem rossz a színvonal de a minőségen lehetne csiszolni kicsit
A kühne vetőgépeknek az áruk a legnagyobb bajuk mert azért az árért normális gépet is lehet venni .
Tavaly előtti bábolnai napokon 6,5+fa volt egy kühne 6210-es vetőgép
Válasz #2019. hozzászólásra
Azért ez nem semmi. Itt tart a magyar mezőgépgyártás. A JD-t a világ másik feléről hozzák be hajón meg még nemtudom mi mindennel még. Az ár meg kb pariban van
Az anyag,meg a minőség és a technikai színvonal az hol van?
Válasz #2017. hozzászólásra
Kb ...
Mondjuk a JD(alap) lehet olyan 8-8,5 legalább...
Nem rég vettem egy használtat azért érdeklődöm.
Válasz #2016. hozzászólásra
akkor ezen kár agyalni
Az új ára 7.5 milla körül van azt hiszem.
Válasz #2013. hozzászólásra
Nagyon nem elemezgettem , de erősnek tűnt , mint ahogy az elődei is .
Nagy terhelése van a kocsiknak , jobban elteszik a magot mint a függesztettek és ezt nagyobb sebességnél is tudják.
Haveréknak van ilyen , ők most vettek mellé még egy 6 soros JD...
Az új vetekszik a JD árával és hááát...
Válasz #2011. hozzászólásra
Nem tudom volt e már ilyen , de egy időben küldtük el a hozzászólást !
És az volt kiírva utolsó hozzászólónak hogy Feri , miközben én voltam az utolsó ... Ezek szerint gyorsabb voltam néhány század másodperccel.
Válasz #2012. hozzászólásra
és jó?
Válasz #2009. hozzászólásra
igen!
Válasz #2009. hozzászólásra
Ja...
Két jelentős külömségről tudok.Az egyik a műtrágya adagoló,az ih 6200-nak a magadagolója van rajta.Ez állitólag nem a leghiresebb.A másik hogy ez már soronkénti szivó légáramú magadagolású nem pedig központi magtartályos nyomólégáramu mint a 800-as cyclo. A magadagoló rendszeréről viszont még nem hallotam se jót se rosszat ezért is gondoltam hogy itt afórumon érdeklődöm.
Válasz #2008. hozzászólásra
látott már valaki ilyet élőben?
Válasz #2007. hozzászólásra
teljesen más rendszerű: http://www.kuhne.hu/download/Kuhne-Cyclon.pdf
Válasz #2003. hozzászólásra
Igazad van ezt eddig nem vettem észre,tudtam hogy ujabb széria van ,de annyira nagy különbség lenne?
Lehet hogy csak az ára miatt nem terjedt el.
Válasz #2004. hozzászólásra
Csak láttam a gépet a gyárban. Nekem nem tetszett,de attól még lehet jó.
Használatból származó tapasztalatod van vagy ismersz olyat aki ilyennel vet.
Válasz #2001. hozzászólásra
Szerintem keverted a cyklóval. A cykló nem ugyan az mint a cyklon. A cyklon már csak egy kínlódása volt a Kühnének a cykló után
Válasz #2000. hozzászólásra
annál szerintem rosszabb
Válasz #2000. hozzászólásra
Az érdekelne elsősorban hogy munkaminőségben,vetési pontosságban,jobb lett e az elődjétől a 800-as cyclotol.