Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.5 FtUSD391.39 FtCHF432.34 FtGBP484.97 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
de aki kiszórta előre szántásra és beledolgozta annak is pont úgy fejlődött a kukoricája
nem az a lényeg hogy van kijuttatva meg mikor hanem hogy MENNYI
Szemenkénti vetőgépen a tömörítőkerekekre lehet valahol olcsóbban gumit szerezni mint a gyári?
A gyári elég húzós árban van ahhoz képest, hogy csak egy nyomorult gumi!
Lehet azt, nyugi. Egy kis távtartó esztergálás és semmi gond, bár szerintem ilyen gondom nem volt még csak megsúgták, ha ez gondot okozna. Ja...és én odabaxtam akár 550 kg/27%N-t is.
kuhn-rol mondtak olyat hogy a műtrágya csoroszlya közel megy nagyon a vetőcsoroszlyához és volt hogy ha 34 est jutattak ki gátolta a csirázást.és nem is lehet távolabb rakni. mondjuk én vetéskor csak startert használok
Csatlakozom.. Bár mi úgy szoktuk kölcsön kérni, búza vetéshez, de tényleg jól muzsikál a vetőgép. Nekünk egy spc6-os van és egy 3m-es gaspardó. Az sem rossz..
Bár melyik nyugati v.g. pontos 7-8 km közt, ezt a döntő gépek használataiban le is van írva, ez fölött vannak gondok de szerintem ez is beállítás,vakum,lyukméret kérdése...........legalább is nagyon remélem !!!!
Szeretek kipróbálni mindent.
Valahogy bízok a németekben.......bár ami itt van annak a tőtáv pontosságát a maxima xará verte bár mikor, bár milyen sebességgel húzva, mert együtt vetettünk évekig.
Kicsit jobb volt az alku.
Tetszik a talajkövetése a vetőkocsiknak, bár nagy jelentőségét nem látok benne, mert úgy sem a szántáson fogom húzni keresztben.....
Kicsit be is vagyok xarva azért........
Súlya nagyobb mint a kuhn nak valamennyivel. a tárcsa után van csoroszlya és egyik oldalon van csak mélységhatároló kerék. Szabi te mivel akarod majd húzni?
8260 hozzászólás
Válasz #1856. hozzászólásra
Én is így gondolom...
De hallottam már 7mázsa 34%-os is egy menetbe kiszórni alá . Aztán , hogy az kell egyáltalán ?
Válasz #1857. hozzászólásra
Ja , hogy le se mérted mit adott + 100kg P ?
Milliomoséknál így megy ez...
Válasz #1857. hozzászólásra
vagyis 2012ben
Válasz #1855. hozzászólásra
nem tom tavaly olcsó vót a m.ganyé szórtuk had foggyon a zsé
idén nem lesz P szórás csak N
Válasz #1851. hozzászólásra
de aki kiszórta előre szántásra és beledolgozta annak is pont úgy fejlődött a kukoricája
nem az a lényeg hogy van kijuttatva meg mikor hanem hogy MENNYI
Válasz #1853. hozzászólásra
Meg hálálja a P-t egyáltalán ?
Akkor úgy 130 kiló N-t teszel sor mellé ?
Válasz #1852. hozzászólásra
és te ?
idén v.g-be 5q np20-20 vagy 4q np-27-13.5 aztán köcsögölni kellett sorközműveléskor még 120kilóval
jövőre mindent bele a vetőgépbe amit neki szánok
kombinálja egy kis foszforral is
Válasz #1850. hozzászólásra
Te mennyit dobsz alá , hogy rakod ki és csak N-t ?
Válasz #1848. hozzászólásra
nem is kell túlvariálni a dolgokat
Válasz #1848. hozzászólásra
Sor mellé ?
Tesztelgettél már kukiban , hogy még mit hálál meg Nitro-ban ?
Mi tavaszon 5 q-t akarunk szétszórni és bekombizni . Azt gondoltam ez bőven elég lehet ...
Válasz #1844. hozzászólásra
pedig ez a terv
Válasz #1845. hozzászólásra
Esetleg használt targonca gumi ?
Válasz #1845. hozzászólásra
Én megpróbálnám öntöttvas kerékkel ki helyetesiteni...Az valószínű jobban bírná!!
Moderálta: Adorex (20695) 2011-12-24 08:35:18
Szemenkénti vetőgépen a tömörítőkerekekre lehet valahol olcsóbban gumit szerezni mint a gyári?
A gyári elég húzós árban van ahhoz képest, hogy csak egy nyomorult gumi!
Válasz #1840. hozzászólásra
550 kemény mennyiség!
Ha magadnak a sokszáz hektárra kinyomnál ennyit tavasszal kukorica alá egyszerre hirtelen elszegényítene
Válasz #1842. hozzászólásra
Nitrát érzékenyben is 170kg hatóanyag a max,ott is beleférne .
Válasz #1841. hozzászólásra
Bérbe !!!!!
550*27=148,5
Válasz #1840. hozzászólásra
De persze csakis AKG előtt.
Válasz #1839. hozzászólásra
Lehet azt, nyugi. Egy kis távtartó esztergálás és semmi gond, bár szerintem ilyen gondom nem volt még csak megsúgták, ha ez gondot okozna. Ja...és én odabaxtam akár 550 kg/27%N-t is.
kuhn-rol mondtak olyat hogy a műtrágya csoroszlya közel megy nagyon a vetőcsoroszlyához és volt hogy ha 34 est jutattak ki gátolta a csirázást.és nem is lehet távolabb rakni. mondjuk én vetéskor csak startert használok
Válasz #1836. hozzászólásra
Csatlakozom.. Bár mi úgy szoktuk kölcsön kérni, búza vetéshez, de tényleg jól muzsikál a vetőgép. Nekünk egy spc6-os van és egy 3m-es gaspardó. Az sem rossz..
Válasz #1836. hozzászólásra
Akk írd le emailben h mennyibe került!
Válasz #1835. hozzászólásra
"Szeretek kipróbálni mindent."
Ha neked a kuhn a szimpi, egyáltalán nem választasz rosszul.
de akkor téged inkább az ár motivál, hogy váltassz?
Válasz #1832. hozzászólásra
Bár melyik nyugati v.g. pontos 7-8 km közt, ezt a döntő gépek használataiban le is van írva, ez fölött vannak gondok de szerintem ez is beállítás,vakum,lyukméret kérdése...........legalább is nagyon remélem !!!!
és nem kereskedő mondta hanem voltam egy gazdához akinek van
Felétek akkor már van ED? én pont azt hallotam , hogy iszonyat pontos olyan 9-9,5 ig.
Válasz #1830. hozzászólásra
Igen.
Mutass ED aminek 2 van
Válasz #1829. hozzászólásra
repcéhez.
1 műtrágya-tartályos?
Válasz #1828. hozzászólásra
Na ez jó kérdés, miért kell az állítgatni, festéket lebaxni, hogy agnyé minél hamarább megegye !!!????
Válasz #1826. hozzászólásra
Állítható a sortáv?
Válasz #1825. hozzászólásra
Bogrács TM165
Válasz #1823. hozzászólásra
Szeretek kipróbálni mindent.
Valahogy bízok a németekben.......bár ami itt van annak a tőtáv pontosságát a maxima xará verte bár mikor, bár milyen sebességgel húzva, mert együtt vetettünk évekig.
Kicsit jobb volt az alku.
Tetszik a talajkövetése a vetőkocsiknak, bár nagy jelentőségét nem látok benne, mert úgy sem a szántáson fogom húzni keresztben.....
Kicsit be is vagyok xarva azért........
Súlya nagyobb mint a kuhn nak valamennyivel. a tárcsa után van csoroszlya és egyik oldalon van csak mélységhatároló kerék. Szabi te mivel akarod majd húzni?
A május késő mert akkor már énis húzni szeretném valameiket
Válasz #1822. hozzászólásra
Az ED-ben.
Válasz #1821. hozzászólásra
Melyikben is ??
Válasz #1820. hozzászólásra
csak mert pont most nézegetem a prosiját. Mi tetszett meg benne?
Válasz #1819. hozzászólásra
Bye-bye
Válasz #1818. hozzászólásra
mi lett a kuhnnal? How much?
Válasz #1817. hozzászólásra
Muszály volt, mivel semmilyen vg-m nincs
Válasz #1816. hozzászólásra
Vettél, baszki? Mennyi volt?
Válasz #1815. hozzászólásra
Májusban megmondom............
Tapasztalatok Amzone ED szemenkénti vetőgépekröl +;-
Válasz #1813. hozzászólásra
Próbálom de a Tied még pont hiányzik a palettáról!!!!
Komolyan! meg volna vagy két kérdésem még csak tudnám a típusát!
Ferguson traktorokban írok folytassuk már ott ha van rám két perced esetle
Válasz #1811. hozzászólásra
szerintem tudod te azt minden mf-et számon tartasz ami az országba van
Válasz #1804. hozzászólásra
Ide figyelj!
Ezeket nem kell forgalomba helyezni,vastag parasztok huzzák a földjeiken,nem rendszámkötelesek!
Válasz #1810. hozzászólásra
Tudom de milyen MF?????
ez volna a lényeg