Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR407.5 FtUSD388.35 FtCHF428.63 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kverni-t nem, itt a szomszédban egy nagy rakás szar, bár az is igaz, hogy az első gyártásúakból való 10-12 éves.
Neve a horsch-nak van.
Amazone ???
Ha meg jó talajt tudsz csinálni akkor egy függ. 6m-es sulky !!!
Válasz #1553. hozzászólásra
a mechanikus gépek 1ik hátránya hogy aprómagvetésnél piszkálgatni kell ha kevés benne a mag, főleg ha dupla sortávra vetnek vele. A pneumatikusak általában az utolsó dekát is kivetik.
Szerintem nem a magadagolás rendszere a lényeges egy gépen hanem a mélységtartás meg a visszatömörítés mértéke. Mi csúszócsoroszlyás géppel kezdtünk utána volt könnyű tárcsás gép, közben vettettem ihval is stb. Tapasztaltam hogy milyen különbségek vannak gép és gép között.
Persze, csak az a kérdés, hogy megéri-e.
Vagy veszel komplett tárcsás csoroszlyákat és csak simán lecseréled, vagy veszel tárcsákat, csapágyakat esztergáltatsz tengelyeket, csapágyházakat és egy sablonban összehegeszted. A porvédelemre nagyon ügyelj, az a lényege.
Válasz #1543. hozzászólásra
nálunk bevett gyakorlat a nehéztárcsa utáni vetés bármennyi legyen is a szár vagy akármilyen rossz a zúzás. Sőt, 10 tonnás kuk. tarlóban se vérzett el, de ennek ellenére érdemesebb tárcsázni előtte mert akkor kevesebb mag is elég. Meg a direktnél nem nyeli a föld rendesen a vizet aztán ez nagy esőnél vagy hóolvadásnál gondot okozhat. Máskülönben a kalászok nem kisebbek vagy ilyesmi tünetek nincsenek.
A tumét ismerem csak hát igen az borsós árba van de jó kis gép.Vetettem vele egy 30 hektárt kb Szerintem az ott van ilyen 8-10 milliónál.Én meg annyiból megszeretném oldalni a két gép árát.Egy szemenkénti meg egy gabona vetőgép
én nehéz vetőgépet javasolnék úgy kapás mint gabona vetéshez is, a mélységtartás meg a visszatömörítés a legfontosabb a vetésnél. Tavasziaknál így biztosabb a kelés az őszieknél meg csökken a felfagyás.
Meg az se mindegy hogy nem kell nekik olyan jó földet csinálni.
Hát itt valahol olvastam a forumon hogy állítólag nagyon laza földbe nem jól vet.Anyag minősége milyen most SPC-van idén szép lett utána a kelés de azért lehetne még finomítani rajta szerintem egy új vetőgéppel.Tőszámra értem.Ja meg az hogy pl amit naprába wingeztem és mentem át a földön traktorral ott a nyomokba nem kelt ki ahol a traktor meg a permetező elment.Nem tudom hogy egy tárcsás vetőgép miben más de gondolom másabb!
És tudásilag meg strapabírásilag hogy "adja elő magát" Mert nem 1-2 évre szeretnék vetőgépet venni hogy széthulljon vagy ilyesmi
Repcét kéne tudni pontosan vetnie.Nem tudom van e neki valamilyen monitorja? Meg hogy Big bag-at fogad e?Hirtelen ilyenek jutnak eszembe
Válasz #1532. hozzászólásra
nekem van monosem de ng 3-as, havernak van 4-es is, alapvetően a vetőkocsi ugyanaz csak eltolt tömörítőkereke van az újabbnak, meg még pár apró dologban tér el.
Konkrétan mire vagy kíváncsi a géppel kapcsolatban?
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem.
Új gaspardo szemenkénti vetőgép beállításaira lenne szükségem.
72000 szem/ha kukorica(p9494,v52,dkc4590,k85)
14 kg/ha force
15 kg/ha pannon starter
100 kg/ha yara 7-20-28 npk
250 kg/ha amm. nitrát
Ezekkel a dózisokkal, ha valaki már vetett, akkor azt megköszönném ha segítene.
Előre is köszönöm!
Üdvözletem mindenkinek egy hatalmas problémám lenne.
Itt a vetés a nyakunkon sőtt szinte már el is ment egy barátomtól kölcsönkértem egy SAXONIA A202-es típusú vetőgépet és az a problémám hogy nincsen meg neki a beállítási útmutató amit azt mondja elvilleg kapott hozzá de nem találja és ebben kérném a tisztelt érdekelteket hogy elküldené valaki ha még hasonló az is jó csak hogy körübeül bár a sajátja jó lenne .
cserni5@freemaail.hu erre az email címre ha valakinek megvan akkor megtenné hogy elküldi hálás köszönet és további szép napot.
Üdv.Mindenkinek!
Reform SEMO 77 vetögépnek a beállitási adatait szeretném megtudni,most vettem de semmi nincs hozzá.4 és 18 sebességbe rakva is keveset vet.1 ha-ba 100kg zabot vetett,130-150kg helyett.Segitö szándékát aki tud elöre is köszönöm!
elvileg mükődik, de gyakorlatilag nem. ez egy öreg masina és be van gyógyulva. a hajtása se százas. néhány éve még vetettem vele lucernát. egy ismerősnek kölcsönadtam mohart vetni és a láncot már a magtartályba hozta vissza. azóta is úgy van. ha értetek a lakatosmunkákhoz és időtök is van, akkor rendbe lehet rakni
átküldöm a számot csak kicsit kába vagyok mostanában. képet sajna nem tudok, mert rossz a gépem. olyan a masina, mint amit felraktál képet. még a színe is
8260 hozzászólás
Válasz #1557. hozzászólásra
horsch! itt van a szomszédba kifogástalan a munkája,de lehet a többi is jó,de azokat nem ismerem
Válasz #1558. hozzászólásra
Hali miért szar a kverni mi volt vele?
Válasz #1557. hozzászólásra
Kverni-t nem, itt a szomszédban egy nagy rakás szar, bár az is igaz, hogy az első gyártásúakból való 10-12 éves.
Neve a horsch-nak van.
Amazone ???
Ha meg jó talajt tudsz csinálni akkor egy függ. 6m-es sulky !!!
Nos adott a következő kérdés:
ha nincs határidőre Vaderstad Rapid, mit vennétek helyette?
ami számításba jöhet:
Kverneland MSC, Horsch Pronto6, Rabe Ecoseed 6002-48
érvek ellenérvek vélemények megkötések nélkül jöhetnek!
üdv.
érdeklődnék az agrion 3m-es gabonavetőgép felől ,hogy érdemes e ilyet venni? (vagy inkább polonez?)
Válasz #1554. hozzászólásra
Én azt hittem hogy pont fordítva van hogy a pneumatikus az nem tudja az összes magot kivetni és a mechanikus tudja így ahogy mondtad dekára kivetni
Válasz #1553. hozzászólásra
a mechanikus gépek 1ik hátránya hogy aprómagvetésnél piszkálgatni kell ha kevés benne a mag, főleg ha dupla sortávra vetnek vele. A pneumatikusak általában az utolsó dekát is kivetik.
Szerintem nem a magadagolás rendszere a lényeges egy gépen hanem a mélységtartás meg a visszatömörítés mértéke. Mi csúszócsoroszlyás géppel kezdtünk utána volt könnyű tárcsás gép, közben vettettem ihval is stb. Tapasztaltam hogy milyen különbségek vannak gép és gép között.
szerintetek a központi magadagolású gépek gépek a jobbak vagy a norton szekrényesek?
Válasz #1551. hozzászólásra
Persze, csak az a kérdés, hogy megéri-e.
Vagy veszel komplett tárcsás csoroszlyákat és csak simán lecseréled, vagy veszel tárcsákat, csapágyakat esztergáltatsz tengelyeket, csapágyházakat és egy sablonban összehegeszted. A porvédelemre nagyon ügyelj, az a lényege.
szerintetek át lehet alakítani csoroszlyás accord vetőgépet tárcsássá?
Válasz #1549. hozzászólásra
Az Amazone-t felétek az AMAZONE forgalmazza, www.amazone.hu
(pár éve elkerült az IKR-től)
Válasz #1548. hozzászólásra
Még azt kell kitalálni itt a közelbe ki forgalmazza az amazonokat
Válasz #1547. hozzászólásra
Kizárt !
Fut belőlük pár 100 db az országban...az ilyenekkel már nem demóznak........
Árba egyenlőre az Amazone D9 néz ki elég jónak.Nem tudom demo gépük nincs ?
Válasz #1543. hozzászólásra
nálunk bevett gyakorlat a nehéztárcsa utáni vetés bármennyi legyen is a szár vagy akármilyen rossz a zúzás. Sőt, 10 tonnás kuk. tarlóban se vérzett el, de ennek ellenére érdemesebb tárcsázni előtte mert akkor kevesebb mag is elég. Meg a direktnél nem nyeli a föld rendesen a vizet aztán ez nagy esőnél vagy hóolvadásnál gondot okozhat. Máskülönben a kalászok nem kisebbek vagy ilyesmi tünetek nincsenek.
Válasz #1541. hozzászólásra
A tumét ismerem csak hát igen az borsós árba van de jó kis gép.Vetettem vele egy 30 hektárt kb Szerintem az ott van ilyen 8-10 milliónál.Én meg annyiból megszeretném oldalni a két gép árát.Egy szemenkénti meg egy gabona vetőgép
Válasz #1536. hozzászólásra
Elnézve a képeidet a földedről simán lehet. Ha itt a sulky is elveti szarabba akkor az amazone lazán.
Válasz #1536. hozzászólásra
Pfff.
Azt nem próbáltuk .
De napra után ment simán .
Ha saras is lenne a kuka tarló , akkor szerintem ez is betúrna ... De hát mi nem ?
Szemenkénti jd-1750 aprómag vader pneumatik
Válasz #1540. hozzászólásra
nekem tume van, ez elég nehéz főleg ha minden tele van de kell is a súly ha sok a kóró. A rapid vagy a sprinter is jól tömörít.
Válasz #1538. hozzászólásra
Mi számít nálad "nehéznek" Mondjuk amiket felsoroltam vetőgépek közül melyik? vagy egyik se?
Válasz #1538. hozzászólásra
Hát jó én elfogadnám a tanácsod csak a pénz viszont véges
Válasz #1537. hozzászólásra
én nehéz vetőgépet javasolnék úgy kapás mint gabona vetéshez is, a mélységtartás meg a visszatömörítés a legfontosabb a vetésnél. Tavasziaknál így biztosabb a kelés az őszieknél meg csökken a felfagyás.
Meg az se mindegy hogy nem kell nekik olyan jó földet csinálni.
Válasz #1534. hozzászólásra
Hát itt valahol olvastam a forumon hogy állítólag nagyon laza földbe nem jól vet.Anyag minősége milyen most SPC-van idén szép lett utána a kelés de azért lehetne még finomítani rajta szerintem egy új vetőgéppel.Tőszámra értem.Ja meg az hogy pl amit naprába wingeztem és mentem át a földön traktorral ott a nyomokba nem kelt ki ahol a traktor meg a permetező elment.Nem tudom hogy egy tárcsás vetőgép miben más de gondolom másabb!
Válasz #1533. hozzászólásra
kuki után szántás nélkül , 2 ih tárcsába lehet vele kalászost vetni? (mennyire szedi össze a "górét" ? )
Válasz #1533. hozzászólásra
És tudásilag meg strapabírásilag hogy "adja elő magát" Mert nem 1-2 évre szeretnék vetőgépet venni hogy széthulljon vagy ilyesmi
Repcét kéne tudni pontosan vetnie.Nem tudom van e neki valamilyen monitorja? Meg hogy Big bag-at fogad e?Hirtelen ilyenek jutnak eszembe
nekem van monosem de ng 3-as, havernak van 4-es is, alapvetően a vetőkocsi ugyanaz csak eltolt tömörítőkereke van az újabbnak, meg még pár apró dologban tér el.
Konkrétan mire vagy kíváncsi a géppel kapcsolatban?
Az Amazone volt nekünk , az nagyon jó minden tekintetben .
Pontos , megbízható és erős.
Talán annyi volt a gyengéje , hogy a nyomlazítóból az erősebb húzórúgós változatot kellett volna rá megvennünk .
Sziasztok
Valaki tudna segíteni abban, információkat szeretnék a következő gépekről:
Gabona vetőgépek:
Amazone super D90\30
Vogel Noot Masterdrill DFH 400
Pöttinger Vitasem DF-Ha 400
Kukorica vetőgépek:
Monosem NG Plus 4
Akinek van ezek közül valamelyik mondjon már pár szót róla
Válasz #1529. hozzászólásra
cyclo mérföldekkel
Válasz #1528. hozzászólásra
Traktorboltban nem olyan drága.
szerintetek az spc vagy az ih cyclo jobb?
Honnan lehet kedvező árban venni vetőgépekhez uv álló, hajlékony csövet?
Érdekelne gabonavetőgéphez magtovábbító, meg szemenkéntihez szívócső is.
Ma kérdeztem a gyári vogel magtovábbító csőnek 2400 ft métere!
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem.
Új gaspardo szemenkénti vetőgép beállításaira lenne szükségem.
72000 szem/ha kukorica(p9494,v52,dkc4590,k85)
14 kg/ha force
15 kg/ha pannon starter
100 kg/ha yara 7-20-28 npk
250 kg/ha amm. nitrát
Ezekkel a dózisokkal, ha valaki már vetett, akkor azt megköszönném ha segítene.
Előre is köszönöm!
Üdvözletem mindenkinek egy hatalmas problémám lenne.
Itt a vetés a nyakunkon sőtt szinte már el is ment egy barátomtól kölcsönkértem egy SAXONIA A202-es típusú vetőgépet és az a problémám hogy nincsen meg neki a beállítási útmutató amit azt mondja elvilleg kapott hozzá de nem találja és ebben kérném a tisztelt érdekelteket hogy elküldené valaki ha még hasonló az is jó csak hogy körübeül bár a sajátja jó lenne .
cserni5@freemaail.hu erre az email címre ha valakinek megvan akkor megtenné hogy elküldi hálás köszönet és további szép napot.
Üdv.Mindenkinek!
Reform SEMO 77 vetögépnek a beállitási adatait szeretném megtudni,most vettem de semmi nincs hozzá.4 és 18 sebességbe rakva is keveset vet.1 ha-ba 100kg zabot vetett,130-150kg helyett.Segitö szándékát aki tud elöre is köszönöm!
Üdv.Kiss Károly
Megnézném mindenesetre, mennyit kell még majd rákölteni.
Itt elérsz, ha nincs időd írni: 30/449-58-77
Válasz #1522. hozzászólásra
elvileg mükődik, de gyakorlatilag nem. ez egy öreg masina és be van gyógyulva. a hajtása se százas. néhány éve még vetettem vele lucernát. egy ismerősnek kölcsönadtam mohart vetni és a láncot már a magtartályba hozta vissza. azóta is úgy van. ha értetek a lakatosmunkákhoz és időtök is van, akkor rendbe lehet rakni
rendben, várom. Május 7-8 körül járok Pesten.
A magtartályok működnek, megvan hozzá minden?
Válasz #1520. hozzászólásra
átküldöm a számot csak kicsit kába vagyok mostanában. képet sajna nem tudok, mert rossz a gépem. olyan a masina, mint amit felraktál képet. még a színe is
Válasz #1502. hozzászólásra
Az ASZV-3 és a TAF-3 ugyanaz?
Válasz #1518. hozzászólásra
Megvan a JPS-n!
Válasz #1517. hozzászólásra
jó ötlet,ha tudod hol van....
Válasz #1516. hozzászólásra
Bemegyek a szerb gyárba! Ott raktárról árulnak
Válasz #1515. hozzászólásra
rég voltam ott,de szerintem nem .
kéne valami kapcsolat odaát,aki adna címeket.
Válasz #1514. hozzászólásra
Szombaton megyek Szabadkára,nodet cuccokat túrkálni!
Szerinted a piacon is érdemes keresgélni?
Válasz #1513. hozzászólásra
ok.rá vannak izgulva nagyon.
összekötjük a magnummal ha itt lesz.
Válasz #1512. hozzászólásra
Adja az,csak valamit még lehet,hogy túrnak vele!
Válasz #1511. hozzászólásra
inkább hagyjuk.
más,hoznák ezek a dt-t ,de a srác húzza az időt.
nem tudod adja,vagy nem adja?
Válasz #1510. hozzászólásra
Szevasz Szabi!
Mi a helyzet?