Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
milyen munkahengert ajánlanátok nyomjelző fordítónak egy Reform Semo 100-as vetőgépre? Nem akarok olyan nagy bonyolítást, csak egyszerűbb lenne a karos váltogatásnál...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat srácok!!!
valószínű vontatott lesz vagy JD vagy MF. Ha jól megy a szezon akkor 1-2 év múlva már nem nagyobb géppel lesz húzva.
Vontatott Wajt(Mfergus) John Deer(van mindig) tökéletes csak olyan legyen mint az enyémek a ka rdánra ráhelíezhető hirdóhajtás a gondtalan élet titka!
Nálam a fentieket tíz évig húzta egy 82-el a "Buni" becenevű traktorosom Teklafaluból amíg nálam volt (na meg józan:) de én csíptem (na környékbelieim így már beugrik ki is vagyok?:)) (és úgye még mindig mindenkivel jó IDULATÚÚ!! :))
Most építek egy 12 soros szója szuper gépet 25 mázsa vetőmag plusz speciális helyre nyomja majd a műtrágyát és még további két dogot csinál.
Kiküszöbölve a Rapid baromi nehéz húzását és sárbaragadását valamint a neveteségessen kis tartály térfogatú Vaderstad 12 soros 45cm szója,repce répavetőjének a hibáit...
Pár éve csak nézegetem a vetőgép parkomat és jókat mosolygok magamba amikor mindig jönnek az új és újjabb bérmunkára jelentkezők hozzám (de mindegyiket hagyom dolgozni és ilyenkor rengetek sok minden érdekes történik hogy véletlenűl hogy kicsit próbára tegyem őket:))
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 82-es MTZ-vel milyen szemenkénti vetőgépet lehet maximum elhúzni. Gondolok itt függesztettben Mascar, Monosem, vontatottban Massey Ferguson, John deere. Segédemelő adott, plusz súly az orrára az is adott.
Válasz GREVEN #6836. hozzászólásáraElég nagyjából . Lényegében nagyon sokat ment pont ezért nem engedhették meg hogy műszaki hiba miatt álljon . Pár kopó alkatrész meg kerék és csapágy mindig volt a főnök kocsijában vagy a traktorban . Igazából nem az állapota miatt nem vettem meg .
Válasz Mézga #6821. hozzászólásáraOlyan amiben nincs benne két Magyarországnyi hektár és normális állapotban van az kerül ennyibe . Arról nem beszélve hogy a Protóhoz nekem a Zetor miatt hidraulik rendszert kell kiépítenem a vetőgépre . Ezen pedig a turbinát gardánnal és a magadagolót meg külön kerékkel hajtod meg . Egyik helyi Prontón cseréltek már villany motort ami meghajtja az adagolót aztán kiderült tele ment porral attól szorult meg.
Válasz csoppika #6816. hozzászólásáraMájusi előrendelési akcióban azt mondta a srác ha május végéig rámondom az amment akkor augusztus elejére meg van repcét már ezzel vethetem .
Válasz Hús Futár #6814. hozzászólásáraHa rendelsz, kíváncsi leszek, mennyi hetet mondanak... Sok nem lehet raktáron... Lehet az összes vevőt tudják fejből...
Agritechnikán kellett volna lecsapnod az ott kiállítottra... Az legalább már készen volt... Nem kellett volna hazavinniük...
Válasz Tobszi #6800. hozzászólásáraHa sikerült a pre akkor csak azt meg a kulti is ment,
ha nem lett jó akkor post kultival együtt meg a töltögetés.
Elmondása szerint 30% vegyszerrel megoldotta(nem kételkedtem a szavában!)
Válasz Feri #6805. hozzászólásáraNagyon jól néz ki!
Ráadásul az ilyen sortávra vetett repcék (szerintem) borzasztó látványosak is.
Kár hogy nálunk egyáltalán nincsenek repcék. Most is kb. egy gazdának van egy kisebb darab.
Válasz tuto1 #6787. hozzászólásáraVlsz itt is megpróbáljuk.
Többünknek is van szinte egymás mellett földje, ami ugyanezzel a vetőgéppel lesz vetve, ezért gazdától függően biztos hogy lesz csak sávban permetezett, teljes felületen kezelt és kezeletlen is.
Ha összejön, és lesz megfelelő bemosó csapadék itt össze tudjuk hasonlítani a módszereket. Megírom én is hogy mire jutottunk!
A lényeget nem írtuk!
Napraforgóról van szó!
8249 hozzászólás
Sziasztok. Valaki használ esetleg ilyen gépet? Junkkari Maestro Gabonavetőgép? Ha igen mi a tapasztalat vele? Anyagminőség? Köszönöm a választ.
Válasz S Robi #6847. hozzászólásáraKöszi! Ez lesz majd, csak februártól lesz készleten :( Végülis nem baj vetésre kész lesz.
Válasz madle #6845. hozzászólásáraaz Uj spc nyomjelző munkahenger esetleg
https://www.pametno.rs/busilice-i-odvijaci/bosch-easyimpact-550-busilica-cena-odvrtac-46650231
Mit válassz?
https://www.pametno.rs/busilice-i-odvijaci/black-decker-kd860ka-busilica-cena-cekic-6005181Mit válassz?
Üdv,
milyen munkahengert ajánlanátok nyomjelző fordítónak egy Reform Semo 100-as vetőgépre? Nem akarok olyan nagy bonyolítást, csak egyszerűbb lenne a karos váltogatásnál...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat srácok!!!
valószínű vontatott lesz vagy JD vagy MF. Ha jól megy a szezon akkor 1-2 év múlva már nem nagyobb géppel lesz húzva.
Válasz Lackó89 #6840. hozzászólására6 Soros vontatott géppel kényelmesen tudsz dolgozni, akkor is ha 3 tonnát kell húzni.
Fosóhomokon friss tavaszi szántásban majdnem rász.rt a hámfára, de Ott a hátsó gumi elsüllyedt. Ülepedett magágyon a legnagyobb dombra is felhúzta.
Vontatott Wajt(Mfergus) John Deer(van mindig) tökéletes csak olyan legyen mint az enyémek a ka rdánra ráhelíezhető hirdóhajtás a gondtalan élet titka!
Nálam a fentieket tíz évig húzta egy 82-el a "Buni" becenevű traktorosom Teklafaluból amíg nálam volt (na meg józan:) de én csíptem (na környékbelieim így már beugrik ki is vagyok?:)) (és úgye még mindig mindenkivel jó IDULATÚÚ!! :))
Most építek egy 12 soros szója szuper gépet 25 mázsa vetőmag plusz speciális helyre nyomja majd a műtrágyát és még további két dogot csinál.
Kiküszöbölve a Rapid baromi nehéz húzását és sárbaragadását valamint a neveteségessen kis tartály térfogatú Vaderstad 12 soros 45cm szója,repce répavetőjének a hibáit...
Pár éve csak nézegetem a vetőgép parkomat és jókat mosolygok magamba amikor mindig jönnek az új és újjabb bérmunkára jelentkezők hozzám (de mindegyiket hagyom dolgozni és ilyenkor rengetek sok minden érdekes történik hogy véletlenűl hogy kicsit próbára tegyem őket:))
A gépről csak tavasszal "lebbentem le a fátylat"!
Válasz Lackó89 #6840. hozzászólásáraVontatott 6sorost,bármilyet elhúz az mtz, én konkrétan 6os jd_t húztam sima 80assal
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy 82-es MTZ-vel milyen szemenkénti vetőgépet lehet maximum elhúzni. Gondolok itt függesztettben Mascar, Monosem, vontatottban Massey Ferguson, John deere. Segédemelő adott, plusz súly az orrára az is adott.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Válasz Mézga #6838. hozzászólásáraHasznált . Csak a Pneusej van még abban az árban új gép amit kitudok nyögni
Válasz Hús Futár #6835. hozzászólásárajd-ból újat néztél?
Válasz GREVEN #6836. hozzászólásáraElég nagyjából . Lényegében nagyon sokat ment pont ezért nem engedhették meg hogy műszaki hiba miatt álljon . Pár kopó alkatrész meg kerék és csapágy mindig volt a főnök kocsijában vagy a traktorban . Igazából nem az állapota miatt nem vettem meg .
Válasz Hús Futár #6831. hozzászólásáraNah, kicsi a világ.
Akkor te ismered is a masinát gondolom nagyjábol.
Válasz Mézga #6834. hozzászólásáraNem tudom egynelőre erre voltam most ráindulva meg a Jonira .
Válasz Hús Futár #6833. hozzászólásáratume?
Válasz GREVEN #6830. hozzászólásáranem bírom mert csak 36 litert tud percenként a szivatyúm az meg kevés a turbinához .
Válasz Mézga #6828. hozzászólásáraMájusban 10+fa volt .
Válasz GREVEN #6829. hozzászólásáraAkkor az innen való a falunkból januárban néztem de nem vettem meg .
Válasz Hús Futár #6827. hozzászólásáraHát igen, bár ha van 2 köröd elboldogulsz a prontoval is, max nem lesz nyomjelződ.
Válasz Hús Futár #6826. hozzászólásáraIgen
Válasz Hús Futár #6827. hozzászólására3 méteres mennyi?
Válasz Mézga #6821. hozzászólásáraOlyan amiben nincs benne két Magyarországnyi hektár és normális állapotban van az kerül ennyibe . Arról nem beszélve hogy a Protóhoz nekem a Zetor miatt hidraulik rendszert kell kiépítenem a vetőgépre . Ezen pedig a turbinát gardánnal és a magadagolót meg külön kerékkel hajtod meg . Egyik helyi Prontón cseréltek már villany motort ami meghajtja az adagolót aztán kiderült tele ment porral attól szorult meg.
Válasz GREVEN #6822. hozzászólásáraTe az Agrotectől vetted Bajáról a Prontót ?
Válasz Hús Futár #6824. hozzászólásáraAkivel ma beszéltem az dicsérte
Válasz szanberg #6823. hozzászólásáraEgy tulajjal én is beszéltem ma meg közel jövőben fogok még egyyel .
Válasz Hús Futár #6820. hozzászólásáraNagyon jó bevállt gépek!
Hajdúságban is dolgozik ilyen, egy tulajjal társalogtam róla, stabil masína.
Válasz Mézga #6821. hozzászólásáraÉs nem lesznek gyerekbetegségek, van alkatrész gyári, után gyártott és kiforrott technika.
Kis millió van az országban, van segitség tapasztalati oldalrol is meg ha kell szerviz oldalrol is, ami a másik márkánál nem biztos hogy elmondhato.
Mi most vettünk egy elég öreg darabot, első szériás, de még most is olyan mint egy svájci óra pedig van benne hektár jócskán.
Válasz Hús Futár #6820. hozzászólásárainkább vegyél egy alig használt horsch-ot
Válasz Mézga #6818. hozzászólásáraJelenleg ez
De májusban előrendelési akcióban is ennyi volt , annyi hogy én 3 méterben gondolkodom .
Használtok még vlk nagyobb területen forgóboronás cuccot?
Vagy eltűntek szinte mind...és csak a pár 10haosok darálnak így...
Válasz Hús Futár #6817. hozzászólásáraára a fantomnak?
Válasz csoppika #6816. hozzászólásáraMájusi előrendelési akcióban azt mondta a srác ha május végéig rámondom az amment akkor augusztus elejére meg van repcét már ezzel vethetem .
Válasz Hús Futár #6814. hozzászólásáraHa rendelsz, kíváncsi leszek, mennyi hetet mondanak... Sok nem lehet raktáron... Lehet az összes vevőt tudják fejből...
Agritechnikán kellett volna lecsapnod az ott kiállítottra... Az legalább már készen volt... Nem kellett volna hazavinniük...
Válasz csoppika #6813. hozzászólásáraA neve mindent elárul: FANTOM!
Válasz csoppika #6813. hozzászólásáraJaja igaz nem túl nagy név így a piaca is kicsi de jónak tűnik .
Egy ilyen 3 méteres és egy JD 740A méteres között vacillálok .
Válasz Hús Futár #6812. hozzászólásáraValami KGB titkos projekt lehet amúgy... A jutyúbon semmi videó...csak a gyári...
Válasz csoppika #6811. hozzászólásáraKörnyékben van egy oda majd elmegyek de reméltem hogy itt is van valakinek .
Válasz Hús Futár #6810. hozzászólásáraKérj referenciát a forgalmazótól
Pneusej Fantom vetőgéppel van-e tapasztalata valakinek ?
Válasz apuci #6808. hozzászólásáraEz lenne a cél nálunk is!
Válasz Tobszi #6800. hozzászólásáraHa sikerült a pre akkor csak azt meg a kulti is ment,
ha nem lett jó akkor post kultival együtt meg a töltögetés.
Elmondása szerint 30% vegyszerrel megoldotta(nem kételkedtem a szavában!)
Válasz Feri #6805. hozzászólásáraNagyon jól néz ki!
Ráadásul az ilyen sortávra vetett repcék (szerintem) borzasztó látványosak is.
Kár hogy nálunk egyáltalán nincsenek repcék. Most is kb. egy gazdának van egy kisebb darab.
Válasz *** HM *** #6804. hozzászólásáraHecikém uriember,nyilvánosság előtt pénzről nem beszél,csak szigorúan a szakmáról!
Válasz Tobszi #6802. hozzászólásáraSávpermetezőt nyolcsoros monosem kultivátorra adaptáltam,sávmvelövel előkészitett a kvernelandal elvetett repcét ezzel állomány gyomirtottam szeptember végén.
Válasz Feri #6799. hozzászólására50000fölött van?
Ne sumákolj Feribácsi igen vagy nem?
Válasz Feri #6799. hozzászólásáraJól néz ki, használjátok sokáig megelégedéssel!
Tömörítő kerék marad ez, vagy tüskésre cseréled?
Válasz tuto1 #6787. hozzászólásáraVlsz itt is megpróbáljuk.
Többünknek is van szinte egymás mellett földje, ami ugyanezzel a vetőgéppel lesz vetve, ezért gazdától függően biztos hogy lesz csak sávban permetezett, teljes felületen kezelt és kezeletlen is.
Ha összejön, és lesz megfelelő bemosó csapadék itt össze tudjuk hasonlítani a módszereket. Megírom én is hogy mire jutottunk!
A lényeget nem írtuk!
Napraforgóról van szó!
Válasz Bigiboy77 #6794. hozzászólásáraDehogynem.... ez a Sola egész bevállalható cucc.
Csak kell köpcös ikres traktor hozzá...
Emezt meg kicsi elhúzza.
Válasz apuci #6784. hozzászólásáraCsak pre alkalmazta?
Mi ezt post gyomirtással együtt gondoltuk!