Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #6351. hozzászólásáraTényleg baj van a mélységtartással!! Ere Köckerling is rájött ezért a Triathlon mellé megalkották az Ultimát is ahol a kapa fölülről kapott egy munkahengert ami a kapát hivatott a beállított mélységben tartani... Ha kételkedsz továbbra is nézz meg egykét videót ahol persze nem azt fogod látni hogy a kapa fölfele emelkedik hanem azt hogy az erö hatására kitér hátrafele
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásárade azt tudod ugye, hogy ez totál baromság, mármint, hogy a mélységtartással baj van kapás gépnél...
Kérlek egy megfelelő kapás gépet leeresztessz a beállított mélységre és az ott van. Az létezik, hogy bakhátas hullámos talajnál egy nagyobb fesztávú gép az egyenget ez nyílván így van, a púpokat szétgereblyézi a gödrökön húz be, egy a lényeg, hogy a végén a mag teljesen szépen egyenletesen fog talajba kerülni felszínalakítástól függetlenül(nyílván nem a 30 centi mély barázdára értem ezt és nem a térgyig érő bakhátra)
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraTeljesen más egy Accord adagoló hidd el!
APV-vel 250kg-ot nagy tempónál nemtudom mennyire lehet kijuttatni, de hogy 2mázsa feletti zabot hektáronként nem az borítékolható.
plussz marhára kicsi a tartálya míg egy accord adagolót felrakhatod akármire, nekem a CO-ban 30mázsa búza mag fér...
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraViszont ha a kapád 4 cm széles és fújni fogod a magot alá akkor már mindjárt 18,75-2-2 azaz 14,75 lesz a sortávod ami már marha jó. Sőt jobb a térállásod is mint egy tárcsásnál ahol csak egy 1 cm sávba van a mag.
Válasz Berente Antal #6334. hozzászólásáraSzámol,de Ő 1200 ha évente.Nekem meg sokunknak 50-60 ha.
Amennyivel kevesebbet vetek,nem kapom annyival olcsóbban a szuper vetőgépet.
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraNem rosszabb, csak a 8 vagy a 16 kivezetes keves.
Mi velemenyetek a gabona sortavolsagrol?
12,5cm vs 15cm vagy esetleg meg szelesebb sortav?
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraÉs a profi gép,mennyivel többe kerül?Ezt is számolták?Lehet nyert 10 mázsát,de a vetőgép árán meg bukott 15 mázsát.Így lett mínusz 5 mázsa/ha.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem nincs 3m és nem is lesz. 2-2,5m-nél nagyobb gépnél illene tagosítani, és talajkövetőnek lennie.
Szeretnék talajkövetést csoroszlyánként, de egyenlőre nem tudom megvalósítani.
Válasz Dave #6320. hozzászólásáraAz ért azt nem gondolom, hogy 3 v. 4 m-en +-1cm a talajegyenetlenség. Ezért gondolom jobbnak a soronkénti talajkövetést.
Korábban Feco elmondta a vetőgépes kísérlet eredményét: +10q a korszerű (profi) gép javára.
Legyen ez nálam v. nálad csak 5q. Akkor érdemes nyakatekerten vetni?
Válasz Berente Antal #6321. hozzászólásáraEzért kéne odafigyelni a beállításra, ha mélyre kerül szarul bokrosodik, de öregapámnak a csúszócsoroszlyás után sem fagyott ki soha... szóval a túl sekély nem igaz... fölég h a hibridbúzánál 2-3cmről beszélnek.
Válasz Mf-es? #6318. hozzászólásárainkább a konkrét vetésmélységre gondoltam. Ha túl mélyre kerül rosszul bokrosodik, ha sekélyre sikerül könnyebben kifagy.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásáraIgazad van, de közben még sem. Minél szélesebb és minél több sorból áll a vetőgép annál rosszabb lesz a talajkövetés. Ha nincs rászánva az idő a tökéletes mélység beállításra akkor nagy bajok lehetnek. De viszont ha egyenes a placc, ami miért ne lenne, mivel nincs szántva, évről évre egyenesebb lesz, itt egy jól beállított vetőgép +-1cm mélységet tud tartani.
Egy lajta még a szántottban sem tud néha normális munkát. Erre példát láttam is, amíg nem esett eső ki sem kel. Ellentétben az enyémmel.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásáraNem főnövénybe vetünk ZTN.
Bokrosodást,kifagyást nem a mélységtartással lehet orvosolni.A korai vetéssel.
Mélységtartás jelentősége,az egyenletes keléshez kell,egymással ne konkuráljonak a kultúrnövények.
Gabonánál,szerintem nincs jelentősége.
Köckerlingnek,van a mélységtartós csoroszlyája.Nem tudom,lehet e valahol kapni olyat.
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraA szórva vetett ZTN képes kúltúrgyomként szerepelni a főnövényben (lásd Zombi).
Részemről a kapás vetőgépekkel egy baj van (ezzel nem akarok senkit bántani), a mélységtartás gyakorlatilag nincs megoldva , kb rosszabb ebből a szempontból, mint egy Lajta. Ez erősen kihat a kalászos terméseredményre (bokrosodás, kifagyás).
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólására8000 Euró+a sallang + Framest vakaró ? Ez már egy jó állapotú (használt) direktvető ára.
És egy ilyen direkt vetőbe lehet pakolni is. 800 l sokszor kell tankolni. De legyen hozzá szerencséd.
8261 hozzászólás
Amazonéknál sem bonyolították túl ezt a csoroszlya kérdést:
Válasz csoppika #6355. hozzászólásáraVesd szept.végén,és nem 3 szál lesz belőle.
Válasz 2266 #6356. hozzászólásáraBaj van a mélységtartással,mert megnőtt a vetési sebesség.
Normál tempónál nincs baj.
Válasz .Norbert #6353. hozzászólásáraEngem csak a "csoroszlyák" érdekelnének, a többit összehoznám magamnak, de persze elérhető áron.
Válasz .Norbert #6353. hozzászólásáraMilyen kapaosztású lesz? Milyen széles kapával?
Válasz szanberg #6351. hozzászólásáraTényleg baj van a mélységtartással!! Ere Köckerling is rájött ezért a Triathlon mellé megalkották az Ultimát is ahol a kapa fölülről kapott egy munkahengert ami a kapát hivatott a beállított mélységben tartani... Ha kételkedsz továbbra is nézz meg egykét videót ahol persze nem azt fogod látni hogy a kapa fölfele emelkedik hanem azt hogy az erö hatására kitér hátrafele
Válasz Mf-es? #6349. hozzászólásáraOktóber vége...november végéig...ahogy sikerül... Mindig el vagyok késve
Válasz Mf-es? #6342. hozzászólásáraSzerinted?
Válasz Dave #6341. hozzászólásáraNaptáramba be van írva pontosan egy ilyen gép, függesztett kivitelben
A kérdés jut-e rá jövő évben idő és energia
Anti, Dave e-mailbe kérlek írjátok le milyen igényeitek lennétek egy ilyen géppel kapcsolatban
Válasz szanberg #6350. hozzászólásáraEgy talaj műveléssel együtt vetésnél,nem fogsz rohangászni.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásárade azt tudod ugye, hogy ez totál baromság, mármint, hogy a mélységtartással baj van kapás gépnél...
Kérlek egy megfelelő kapás gépet leeresztessz a beállított mélységre és az ott van. Az létezik, hogy bakhátas hullámos talajnál egy nagyobb fesztávú gép az egyenget ez nyílván így van, a púpokat szétgereblyézi a gödrökön húz be, egy a lényeg, hogy a végén a mag teljesen szépen egyenletesen fog talajba kerülni felszínalakítástól függetlenül(nyílván nem a 30 centi mély barázdára értem ezt és nem a térgyig érő bakhátra)
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraTeljesen más egy Accord adagoló hidd el!
APV-vel 250kg-ot nagy tempónál nemtudom mennyire lehet kijuttatni, de hogy 2mázsa feletti zabot hektáronként nem az borítékolható.
plussz marhára kicsi a tartálya míg egy accord adagolót felrakhatod akármire, nekem a CO-ban 30mázsa búza mag fér...
Válasz csoppika #6347. hozzászólásáraMikor veted?Szept.végén?
Válasz Dave #6332. hozzászólásáraMennyivel van magasabban a magszekrény, mint a kapa? Mekkora lejtés kell a gégecsőnek?
Válasz Vinkó75 #6324. hozzászólásáraÉn 240-el vetem. Elég mélyre... Nem is bokrosodik. Max 3 szál/mag...
Válasz Dave #6332. hozzászólására Pár kép még jöhet róla.
Válasz Dave #6341. hozzászólásáraIgen. Ez annyira nem bonyolult, hogy átgondolva otthon is összehozható.
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraÉn meglátásom, max 18. De ide már jól bokrosodó fajta kell.
Válasz Mf-es? #6340. hozzászólásáraViszont ha a kapád 4 cm széles és fújni fogod a magot alá akkor már mindjárt 18,75-2-2 azaz 14,75 lesz a sortávod ami már marha jó. Sőt jobb a térállásod is mint egy tárcsásnál ahol csak egy 1 cm sávba van a mag.
Válasz Dave #6332. hozzászólásáraMi pénzt kaptál,hogy erről koppintották a RAD-ot?
Válasz Berente Antal #6337. hozzászólásáraLehet Norbival kéne beszélni mennyiért csinálni pár ilyet.
Válasz Bigiboy77 #6333. hozzászólására16 az elég.3 méter a munkaszélesség.Ez 18,75 cm.
Előadáson,elhangzott,a direkt vetők,16-25 cm.-ig készülnek.
Válasz Berente Antal #6334. hozzászólásáraSzámol,de Ő 1200 ha évente.Nekem meg sokunknak 50-60 ha.
Amennyivel kevesebbet vetek,nem kapom annyival olcsóbban a szuper vetőgépet.
Válasz Pilátus #6317. hozzászólásáraEz!? lemaradt
https://mezohir.technikboerse.com/view/haszn-ltg-p/sorvet-g-p-kombin-ci-/4635449/horsch-pronto-sw-8000-sd.html?search_id=30785783&item_position=88¤t_page=5
Válasz Dave #6335. hozzászólásáraEz szimpatikus...
Válasz Dave #6335. hozzászólásáraDe valamiért ezt mégis 25cm osztásba teszik vagy többe. Vajon miért?
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem egy ilyesmi csoroszlya előbb megérne 50-60k-t mint egy rad.
http://www.rvwpugh.co.uk/image.php?id=3641&width=800&height=533
Válasz Mf-es? #6330. hozzászólásáraÚgy ismered mint aki nem számol? Lehet többet bármelyikünknél..
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraNem rosszabb, csak a 8 vagy a 16 kivezetes keves.
Mi velemenyetek a gabona sortavolsagrol?
12,5cm vs 15cm vagy esetleg meg szelesebb sortav?
Válasz Vinkó75 #6331. hozzászólására
Válasz Dave #6323. hozzászólásáraMilyen vetőgéped van ? Már nem emlékszem rá.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraÉs a profi gép,mennyivel többe kerül?Ezt is számolták?Lehet nyert 10 mázsát,de a vetőgép árán meg bukott 15 mázsát.Így lett mínusz 5 mázsa/ha.
Válasz Berente Antal #6326. hozzászólásáraNekem nincs 3m és nem is lesz. 2-2,5m-nél nagyobb gépnél illene tagosítani, és talajkövetőnek lennie.
Szeretnék talajkövetést csoroszlyánként, de egyenlőre nem tudom megvalósítani.
Válasz Berente Antal #6322. hozzászólásáraKizárólag kifagyót vetünk.
Amúgy,bármilyen akár tárcsás csoroszlya is építhető.
Válasz Dave #6323. hozzászólására
Válasz Dave #6320. hozzászólásáraAz ért azt nem gondolom, hogy 3 v. 4 m-en +-1cm a talajegyenetlenség. Ezért gondolom jobbnak a soronkénti talajkövetést.
Korábban Feco elmondta a vetőgépes kísérlet eredményét: +10q a korszerű (profi) gép javára.
Legyen ez nálam v. nálad csak 5q. Akkor érdemes nyakatekerten vetni?
Válasz Berente Antal #6321. hozzászólásáraEzért kéne odafigyelni a beállításra, ha mélyre kerül szarul bokrosodik, de öregapámnak a csúszócsoroszlyás után sem fagyott ki soha... szóval a túl sekély nem igaz... fölég h a hibridbúzánál 2-3cmről beszélnek.
Válasz Berente Antal #6321. hozzászólásáraHa igaz a bokrosodási csomó 3cm-nél a legjobb.
Válasz Dave #6320. hozzászólására
Válasz Mf-es? #6318. hozzászólásáraZombi se oda vetette...
Válasz Mf-es? #6318. hozzászólásárainkább a konkrét vetésmélységre gondoltam. Ha túl mélyre kerül rosszul bokrosodik, ha sekélyre sikerül könnyebben kifagy.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásáraIgazad van, de közben még sem. Minél szélesebb és minél több sorból áll a vetőgép annál rosszabb lesz a talajkövetés. Ha nincs rászánva az idő a tökéletes mélység beállításra akkor nagy bajok lehetnek. De viszont ha egyenes a placc, ami miért ne lenne, mivel nincs szántva, évről évre egyenesebb lesz, itt egy jól beállított vetőgép +-1cm mélységet tud tartani.
Egy lajta még a szántottban sem tud néha normális munkát. Erre példát láttam is, amíg nem esett eső ki sem kel. Ellentétben az enyémmel.
Válasz Berente Antal #6316. hozzászólásáraVagy sehogy se.
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásáraNem főnövénybe vetünk ZTN.
Bokrosodást,kifagyást nem a mélységtartással lehet orvosolni.A korai vetéssel.
Mélységtartás jelentősége,az egyenletes keléshez kell,egymással ne konkuráljonak a kultúrnövények.
Gabonánál,szerintem nincs jelentősége.
Köckerlingnek,van a mélységtartós csoroszlyája.Nem tudom,lehet e valahol kapni olyat.
Úrak!
Ez vetésre alkalmas??Vetőkultit szeretnék és egy Multiva kombi húzná!??
Válasz Berente Antal #6315. hozzászólásáraA RAD másképpen talajkövető.
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólásáraA szórva vetett ZTN képes kúltúrgyomként szerepelni a főnövényben (lásd Zombi).
Részemről a kapás vetőgépekkel egy baj van (ezzel nem akarok senkit bántani), a mélységtartás gyakorlatilag nincs megoldva , kb rosszabb ebből a szempontból, mint egy Lajta. Ez erősen kihat a kalászos terméseredményre (bokrosodás, kifagyás).
Válasz Vinkó75 #6313. hozzászólásáraDirekt vető mellé,még kell talajművelő.
Így meg nem,mert ott a framest.
Válasz Mf-es? #6312. hozzászólására8000 Euró+a sallang + Framest vakaró ? Ez már egy jó állapotú (használt) direktvető ára.
És egy ilyen direkt vetőbe lehet pakolni is. 800 l sokszor kell tankolni. De legyen hozzá szerencséd.
Válasz Bigiboy77 #6311. hozzászólásáraÉs az APV,mivel rosszabb,vetni,mint egy accord adagolós?Ha mindkettő csoroszlyába nyomja?