Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #5547. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod. Kiállításon én is jónak láttam. De! Szeretnék olyan véleményeket is meghallgatni(olvasni) akik használnak ilyen gépet és szántóföldi tapasztalataik is vannak róla.
Válasz pumi #5544. hozzászólásáraAz elve mindegyik hagyományosnak ugyanaz, ennek is. Látni, hogy folyamatosan fejlesztik, javítják, amik voltak gyenge pontjai azt kiküszöbölték (kocsi felfogatásnál, nyomjelző, teleszkópos vázban műanyag csúszó helyett réz...) Ezen is van nagyon sok kérhető extra, két fajta pro kerék, láncos vagy kardános adagoló hajtás, különböző műkaki csoroszlyák és takarítók. Ha valamelyik nagyobb cég forgalmazná akkor ez is sokkal jobban el lenne terjedve, mert jó gépek.
Poznaniak 6 SO43/3C-1N 3 méteres vetőgép beállításával kapcsolatban kérdezem hogy kb. 150 kg-ot vet ki a gép, semmilyen beállításra nem reagál a gép. Eddig senki sem tudott segíteni, ha van valakinek ilyen típusú gépe és tud segíteni felveszem vele a kapcsolatot
SUP 21 vetőgép beállításával kapcsolatban valaki tudna tanácsot adni ? Pl.: Hogy a norton szekrényben melyik fogaskerék felel meg a beállítási táblázatban a nagybetűkkel stb. ?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5536. hozzászólásáraCsarnokból vettük ki tavaly és megakadt, letört a nyitó záró mehanikáája. Kötegelővel megoldottuk,de ha egy nap át kell szerelni 2-3-szor,akkor nem túl szerencsés igy.
Válasz vasvarikriszta #5527. hozzászólásáraSzia!
A kukorica vetőmagot, mely kalibrált mag pontosan veti a gép, ismétlem, ha jó a lesodró és a kiütő
elem. Bemutató kukoricát vetettem vele.
A napraforgóhoz van külön tárcsa, az olajtökhöz pedig csináltunk tárcsát. Jövő héten kevesebb elfoglaltságom lesz és megkeresem a katalógust.
Válasz Claaastra #5531. hozzászólásáraAz Optimának 3mm, vetettem vele Neonát,Le25,E82 meg még vagy 4-5 fajtát de egyikkel se volt olyan gond hogy bele szorult volna vagy kettévágta volna.
Válasz Tigris #5519. hozzászólásáraa napraforgó vetése a zsákos vetőmaggal is nehezen megy ,van különben hozzá napra tárcsa vagy próbálgatni kel mint a kukoricánál?esetleg az alkatrész katalógus nem lelhető fel valahol, vagy egy vetési táblázat nincs véletlenül?
Válasz csferri #5522. hozzászólásáraMielőtt valaki félreértené, azért lehetett volna keresztbe hosszába ekézni mert olyan egyenletes gyönyörű vetés volt, keresztbe ,vagy bizonyos szögbe szépen kirajzolódtak az adott tőtávhoz való keskeny sorok.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraÉn 10 körül szoktam vele csapatni, de biztos hogy 8 körül jobb lenne.Vetettek tavaly a környéken újszerű Monosemmel, na azt keresztbe hosszába be lehetett volna ekézni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5512. hozzászólásáraAgrion felveszi a versenyt szerintem akármelyikkel.Wader írja a prosiba,hogy 15 km/ha. sebességnél is szépen vet.Én vetettem 14 km/ha.-val,és semmi különös nem volt.
Válasz vasvarikriszta #5518. hozzászólásáraSzia!
Nekem kb.25 éve van egy 4 soros OLT vetőgépem, amit T-25-tel vontatok. Érzékeny a mag nagyságára, de ha megfelelő tárcsát használsz nagyon pontosan vet. A maglesodrót és kiütőt kopás esetén komplett érdemes cserélni. Magyarországon az AGROSET Kft. Baja forgalmaz hozzá alkatrészeket. Valahol van nekem alkatrészkatalógusom is. Nagyon sokat vetettem vele.Bajáról tudsz rendelni tárcsákat a vetőmagokhoz. Napraforgó vetésben nálam nem volt valami jó, én inkább kukorica vetésére használtam.
Válasz vasvarikriszta #5513. hozzászólásáraA honlapot most találtam nem ismerem őket.Mit szeretnél tudni,mink is használtuk 10 éves koromban,megkérdem az öregem hátha emlékszik még valamire.
Köszi a válaszokat a török szemenkénti vetőgépekkel kapcsolatban. Nekem az jött le, hogy az ár-érték megfelelő. Évi 100-200 ha-t talán be lehet vele vállalni. Özdöken, Özduman, Azim vagy Agrion,vajon melyik a jobb. Az Agrion ára már közelít a Gaspardohoz. Megéri-e az olcsóbb, új névtelen vagy a sok hektáros jónevü.
A haladási tempó kialakítás kérdése. Ha lent a vetőtárcsa akkor "mehet" a gép. Ha magasról ejt akkor már a tempó növekedésével nő a tőtáv is. Mivel idő kell a mag földet éréséhez. Ezért kap nyomó levegőt a VD tempó. Vagy kefés szalagot a JD....pl. A tandem kocsi elhagyásával, magasra kerültek a vető tárcsák. A kialakításnak köszönhetően,lassan létra kell a tankoláshoz...
8249 hozzászólás
Válasz pumi #5548. hozzászólásáraTöbb mint tíz éve használjuk.
Válasz VMisi #5547. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod. Kiállításon én is jónak láttam. De! Szeretnék olyan véleményeket is meghallgatni(olvasni) akik használnak ilyen gépet és szántóföldi tapasztalataik is vannak róla.
Válasz pumi #5544. hozzászólásáraAz elve mindegyik hagyományosnak ugyanaz, ennek is. Látni, hogy folyamatosan fejlesztik, javítják, amik voltak gyenge pontjai azt kiküszöbölték (kocsi felfogatásnál, nyomjelző, teleszkópos vázban műanyag csúszó helyett réz...) Ezen is van nagyon sok kérhető extra, két fajta pro kerék, láncos vagy kardános adagoló hajtás, különböző műkaki csoroszlyák és takarítók. Ha valamelyik nagyobb cég forgalmazná akkor ez is sokkal jobban el lenne terjedve, mert jó gépek.
Válasz mtz1221 #5545. hozzászólásáraKöszi! Rosszul másoltam be.
Válasz pumi #5544. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gepeszet/az-auditker-kft-megint-mindent-bevetett-a-gazdakert-31510-002
Sziasztok!
Vetőgép vásárlás előtt állok. A cikkben szereplő vetőgépről és az ajánlatról kérném a véleményeteket. Megbízható-e, pontos-e? Ár-érték aránya milyen?
http://https://www.agroinform.hu/gepeszet/az-auditker-kft-megint-mindent-bevetett-a-gazdakert-31510-002http://https://www.agroinform.hu/gepeszet/az-auditker-kft-megint-mindent-bevetett-a-gazdakert-31510-002
Gaspardo vetőgéphez hol érdemes alkatrészt venni?
Moderátor által módosítva: 2017-02-24 14:00:10
hassia vetőgéphez keresnék vetési táblázatot ,fénymagot szeretnénk vetni előre is köszönöm.
Poznaniak 6 SO43/3C-1N 3 méteres vetőgép beállításával kapcsolatban kérdezem hogy kb. 150 kg-ot vet ki a gép, semmilyen beállításra nem reagál a gép. Eddig senki sem tudott segíteni, ha van valakinek ilyen típusú gépe és tud segíteni felveszem vele a kapcsolatot
Válasz Sz_Pisti #5520. hozzászólásáranem küldtetek semmit képet árat vagy hol vagytok
Sziasztok !
SUP 21 vetőgép beállításával kapcsolatban valaki tudna tanácsot adni ? Pl.: Hogy a norton szekrényben melyik fogaskerék felel meg a beállítási táblázatban a nagybetűkkel stb. ?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5536. hozzászólásáraCsarnokból vettük ki tavaly és megakadt, letört a nyitó záró mehanikáája. Kötegelővel megoldottuk,de ha egy nap át kell szerelni 2-3-szor,akkor nem túl szerencsés igy.
Válasz GREVEN #5535. hozzászólásáraRégivel mi lett
Kuhn Maxima I.-es vetőgéphez keresnék a vetőkocsin lévő ajtót, ami rácsukódik a vetőtárcsára.
Van valakinek valami ötlete esetleg hol merre találnék, mert a gyári elég húzós.
Bontva nem találtam, más által forgalmazva sem eddig.
Válasz Tigris #5533. hozzászólásáraelőre is köszönöm
Válasz vasvarikriszta #5527. hozzászólásáraSzia!
A kukorica vetőmagot, mely kalibrált mag pontosan veti a gép, ismétlem, ha jó a lesodró és a kiütő
elem. Bemutató kukoricát vetettem vele.
A napraforgóhoz van külön tárcsa, az olajtökhöz pedig csináltunk tárcsát. Jövő héten kevesebb elfoglaltságom lesz és megkeresem a katalógust.
Válasz Claaastra #5531. hozzászólásáraAz Optimának 3mm, vetettem vele Neonát,Le25,E82 meg még vagy 4-5 fajtát de egyikkel se volt olyan gond hogy bele szorult volna vagy kettévágta volna.
Válasz apuci #5530. hozzászólásáraMaxima 2,5mm,de van kettő milis is a fushia-hoz
Válasz SCHLEPPER #5529. hozzászólásáraMinden fajtát 3mm furatúval szoktam
Apró szemű naprát(pios) mekkora lyukú tárcsával szoktátok vetni?
Válasz vasvarikriszta #5527. hozzászólásáraHány hektáron akarsz vetni vele mert ha normális a talajod 6km/h-val az spc-is vet normálisan .
Válasz Tigris #5519. hozzászólásáraa napraforgó vetése a zsákos vetőmaggal is nehezen megy ,van különben hozzá napra tárcsa vagy próbálgatni kel mint a kukoricánál?esetleg az alkatrész katalógus nem lelhető fel valahol, vagy egy vetési táblázat nincs véletlenül?
Válasz Sz_Pisti #5520. hozzászólásáraBékés megye, ha lehet képet és árat is rakhatnál fel
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5524. hozzászólásáraNem hullik szét,akinek van,az tudja,hogy jó gépek.Amúgy az mtz után a 120 lovas jd vitte mint a rongyot,nehéz volt lassítani.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraHová siettél anyira hogy 15-el tekertél? Nem hullott szét a török
Válasz csferri #5522. hozzászólásáraMielőtt valaki félreértené, azért lehetett volna keresztbe hosszába ekézni mert olyan egyenletes gyönyörű vetés volt, keresztbe ,vagy bizonyos szögbe szépen kirajzolódtak az adott tőtávhoz való keskeny sorok.
Válasz Mf-es? #5521. hozzászólásáraÉn 10 körül szoktam vele csapatni, de biztos hogy 8 körül jobb lenne.Vetettek tavaly a környéken újszerű Monosemmel, na azt keresztbe hosszába be lehetett volna ekézni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5512. hozzászólásáraAgrion felveszi a versenyt szerintem akármelyikkel.Wader írja a prosiba,hogy 15 km/ha. sebességnél is szépen vet.Én vetettem 14 km/ha.-val,és semmi különös nem volt.
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraSzia!
Merre vagy? Nekünk van egy eladó, monitorral, műtrágyaszóróval
Válasz vasvarikriszta #5518. hozzászólásáraSzia!
Nekem kb.25 éve van egy 4 soros OLT vetőgépem, amit T-25-tel vontatok. Érzékeny a mag nagyságára, de ha megfelelő tárcsát használsz nagyon pontosan vet. A maglesodrót és kiütőt kopás esetén komplett érdemes cserélni. Magyarországon az AGROSET Kft. Baja forgalmaz hozzá alkatrészeket. Valahol van nekem alkatrészkatalógusom is. Nagyon sokat vetettem vele.Bajáról tudsz rendelni tárcsákat a vetőmagokhoz. Napraforgó vetésben nálam nem volt valami jó, én inkább kukorica vetésére használtam.
Válasz Hús Futár #5517. hozzászólásáraa szerintem vacak még sokszor ki fogja dolgozni a nagyon olcsó híg a leve spc -t
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraAnnyit szarozol itt ezen a vackon hogy inkább azt javasolom add le a méhbe és vegyél egy nagyon olcsó spc-t
Válasz vasvarikriszta #5515. hozzászólásáraNa ebben nem fog senki segíteni.Mink is 25 éve elültettettük mással levegőssel.
Válasz mtz1221 #5514. hozzászólásárami igazából napraforgót szeretnénk vetni vele ezért keresek tárcsát napraforgóhoz illetve jotanácsokat
Válasz vasvarikriszta #5513. hozzászólásáraA honlapot most találtam nem ismerem őket.Mit szeretnél tudni,mink is használtuk 10 éves koromban,megkérdem az öregem hátha emlékszik még valamire.
Válasz mtz1221 #5510. hozzászólásárahonnan ismered a honlapot illetve nincs ismerősöd akinek van olt vetőgépe vagy ismeri a gépet ?
Válasz K. Ákos #5511. hozzászólásáraSzerintem a minőségi és árban csökkenő sorrend:
-Agrion
-Azim
-Irtem
-Özdöken
-Özduman
-Güngör
Köszi a válaszokat a török szemenkénti vetőgépekkel kapcsolatban. Nekem az jött le, hogy az ár-érték megfelelő. Évi 100-200 ha-t talán be lehet vele vállalni. Özdöken, Özduman, Azim vagy Agrion,vajon melyik a jobb. Az Agrion ára már közelít a Gaspardohoz. Megéri-e az olcsóbb, új névtelen vagy a sok hektáros jónevü.
Válasz vasvarikriszta #5509. hozzászólásáraNem tudom.
Válasz mtz1221 #5506. hozzászólásáranem tudod Magyarországról is lehet tőlük rendelni?
Válasz csferri #5502. hozzászólásáraIgen az enyémen lehet. De nem veszem észre a tömörítésben a különbséget. Max egy kis bakhátat húz.
A haladási tempó kialakítás kérdése. Ha lent a vetőtárcsa akkor "mehet" a gép. Ha magasról ejt akkor már a tempó növekedésével nő a tőtáv is. Mivel idő kell a mag földet éréséhez. Ezért kap nyomó levegőt a VD tempó. Vagy kefés szalagot a JD....pl. A tandem kocsi elhagyásával, magasra kerültek a vető tárcsák. A kialakításnak köszönhetően,lassan létra kell a tankoláshoz...
Válasz vasvarikriszta #5499. hozzászólásáraNem gondoltam volna,de még a tiédhez is van alkatrész.
http://www.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-mehanicka.html
Válasz mtz1221 #5504. hozzászólásárahttp://www.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-pneumatska.html
Válasz Hús Futár #5501. hozzászólásáraAmennyit csak akarsz,tavaszra eljössz topolyára vásárra és lesz minden.Én is bent szoktam lenni majd fordítok.
ww.plamet.net/sejalica-za-kukuruz-OLT-pneumatska.htmlw
Válasz GREVEN #5497. hozzászólásáraNekem ezzel a tempóval is úgy vetett majdnem mint 6-al
Válasz VDénes #5500. hozzászólásáraNem lehet.Az ujabbakon lehet?
Válasz mtz1221 #5496. hozzászólásáraIlyen gabona vetőgéphez keresek alkatrészt
Válasz csferri #5498. hozzászólásáraAkkor a tieden a v kerekek szögét nem lehet állítani ugye? Nem tudom jó e az nekem