Egyszer régebben már én is,(gondoltam ha kötelező hátha ingyen hozzájutok) szintén válasz nélkül de tegnap legördítettem a főoldalt az aljára ott akadt meg a szemem rajta: http://deflektorkell.hu/
Azt gondoltam hogy ez valami új, azért töltöttem ki újra!
adjanak a cseréhez 30-40% támogatást és már vihetik is a szemétbe a régi permetezőt,
érdekes hogy néhány kecskét tartó állattartó 200+ lovas traktort és eszközöket vehetett az átk pályázatra, ilyen permetező cserére meg nem írnak ki semmit.
Műholdvezérelt kijuttatással meg nagyobb kapacitású gépekkel jelentősen csökkenne mind a környezet mind a kijuttatók terhelése.
Az Unió a pénzéért cserébe ilyen meg még ennél is kacifántosabb dolgokat követel,ez ellen sajna nincs mit tenni!
Még 1-2 év és vihetjük műszakira a permetezőinket is!
Most mi ez a deflektoros baszakodás, ? Tegnap hívtak a kamarától hogy használok e ilyent vagy ha nem tervezem-e a beszerzését, és hogy mennyit tartanék reálisnak rá áldozni. Gondolom most ez a legfontosabb probléma országos szinten a mezőgazdaságban
Kitöltöttem tegnap itt az oldalon a deflektoros kérdőívet, erre ma jött az e-mail hogy az első 500 közt vagyok úgyhogy ajándékba kapok egy ilyen készüléket!
Monosem nem is játszik nálad? Nem erőltetni akarom csak kérdezem Arra is van jó ajánlatuk szerintem bár nem tudom mennyit szánsz rá ezt a 2,5+Áfásat nézted ki?
Pont azt kerestem neked a vontatottat ,mert az nagyon jó árban volt de várható volt hogy viszik mint a cukrot még ennek a függesztett képei között is ott van a szélén!
Válasz #4238. hozzászólásra
Műkaki tartály csak is a kis 520 literes jöhet szóba mert a 6540-es hanyatt esne a nagy tartálynak meg később is hasonló 120-130 lovas 4 hengeres gépben gondolkodok .
Válasz #4237. hozzászólásra
Én személyesen az új Agriont választanám. Új csak új lessz mindig. 10 évesnél már lehet belekölteni és a nevezetes márkák alkatrészeiért megkérik az árát. Agrion úgy ahogyan gaszpardo változat, nekem Gaszpardóval már vetettek, nagyon meg voltam elégedve a vetéssel. Ha Agrion mellett döntesz, válaszd a nagy 1000l-es mütrágyatartályal, a két kis tartályal én nem választanám.
Vélemény érdekelne hogy Kb 100 Ha vetéshez szerintetek melyik volna a célszerű szemenkénti vetőgépben . Használtan nézegetem Kuhn maximákat meg a White 6100-asokat és egyre jobban elgondolkodok az Agrion vetőgépen .
Árban a White a legalacsonyabb átlag 10 évesen a Kuhn maxima meg átlag 10 évesen annyiba kerül mint egy új Agrion .
Jó lenne! Nem tudom, hogy hogyan alakul az időjárás. Ha ti tudtok vetni, akkor szerintem mi is tudunk aratni és itt egy kicsit ütközhet a program! Néztünk rapidokat, csak anyagiakban egy kicsit csúnyán néz ki, bár nem tagadom, hogy biztos megéri az árát.
Mekkora teljesítménnyel tudtok dolgozni vele? Hogy vagy megelégedve a géppel? A függesztővel igazából bármilyet utána lehet rakni a tárcsának. Nekünk lehetőleg a nagy tartályos kellene. Itt az oldalon is hirdetnek ilyet, ha beírod, hogy pöttinger, akkor valahol a listában ott van. Csak a 302DD az már vontatott formában van. Inkább egy függesztett lenne jó a földméretek miatt, azt bárhová oda tudnánk rakni, de mondom, egy jó rapid vagy akármilyen direkt vető elől sem zárkóznánk el.
Én meg vagyok elégedve vele. Soronkénti magadagolása van,és marad is benne,nem tudod nullára kivetni. De viszont egyszerű leüríteni.
Gyenge pontja talán a nyomjelző tárcsa csapágya,az 150-200 hektárt bír ki.
Más nagyon nincs,a sornyitótárcsák kétsoros csapágyozásúak az örökös.
Nemtudom a csoroszjanyomását, de elég erős rugója van. Ez nem direktvetőgép,talajt kell neki csinálni.
Direktvetőgépek illetve rövidtárcsa+vetőgép kombóból ki mire szavazna?
Pöttinger Multi Line kapcsolatot vagy Fox300D+Vitasem kapcsolatot nézegetjük. Ezenfelül tetszik még a Rapid, de anyagiakban az messze van tőlünk kicsit, amelyik tárcsasorral van.
Valami jó alternatíva esetleg? 3-4 méterben gondolkoznánk majd.
Mi is ugyanezeket nézegettük vásárlás előtt csak még volt a palettán az accord m drill meg az amazone D3000 és végül egy fullos pöttinger vitasem lett és meg vagyunk elégedve nagyon vele
A magadagolása milyen? Központi szórókerék van rajta mint az accordokon vagy minden sorhoz külön vetőelem van? Kilehet vele szórni nullára a vetőmagot vagy van holttere a magtartálynak? Ami pl repcénél és más értékes aprómagvaknál nehézséget jelenthet?
Van gyenge pontja? Mit érdemes megnézni rajta vásárláskor? Mélységtartása milyen? Kb mennyi a max csoroszlya nyomása?
Előre is köszi a választ!
Nekem ilyen van,strapabíró masszív jó gép. Pontosan tudsz vele repcét is vetni,le lehet forgatni és fokozatmentesen be lehet állítani. Én csak ajánlani tudom
Itt volt egy kollégának, mikor kihozták próbáltak vele borsót vetni, de nem ment. Azt elvettették bérbe. Utána próbáltak aprómagot vetni, de az sem ment. Árpára már jött helyette a John Deere 740A, ami 8 éve folyamatosan dolgozik mindenki megelégedésére.
Nem tudom, hogy mi volt a baj, csak azt láttuk, hogy egymást váltják az udvaron az Axiálos meg a Sulky-s autók...
Ráadásul nagy axiálos cég, szerintem a Kitétől ezen a vetőgépen kívűl max alkatrészt ha vettek, minden más axis gép...
Üdv az volna a kérdésem kinek mi a véleménye vagy a tapasztalata isaria 6050 gabonavetőről mert szeretnék vásárolni egyet ami a képen van erről volna szó kérem akinek van tapasztalata vagy tanácsa szívesen fogadom és előre köszönöm
8262 hozzászólás
Válasz #4260. hozzászólásra

Azt mondom próbáld meg gyorsan újra, hátha most sikerül!
Válasz #4260. hozzászólásra
Egyszer régebben már én is,(gondoltam ha kötelező hátha ingyen hozzájutok) szintén válasz nélkül de tegnap legördítettem a főoldalt az aljára ott akadt meg a szemem rajta: http://deflektorkell.hu/
Azt gondoltam hogy ez valami új, azért töltöttem ki újra!
Válasz #4259. hozzászólásra
adjanak a cseréhez 30-40% támogatást és már vihetik is a szemétbe a régi permetezőt,
érdekes hogy néhány kecskét tartó állattartó 200+ lovas traktort és eszközöket vehetett az átk pályázatra, ilyen permetező cserére meg nem írnak ki semmit.
Műholdvezérelt kijuttatással meg nagyobb kapacitású gépekkel jelentősen csökkenne mind a környezet mind a kijuttatók terhelése.
Válasz #4257. hozzászólásra
én már nagyon régen kitöltöttem azt a kérdőívet de választ nem kaptam
Válasz #4258. hozzászólásra

Az Unió a pénzéért cserébe ilyen meg még ennél is kacifántosabb dolgokat követel,ez ellen sajna nincs mit tenni!
Még 1-2 év és vihetjük műszakira a permetezőinket is!
Most mi ez a deflektoros baszakodás, ? Tegnap hívtak a kamarától hogy használok e ilyent vagy ha nem tervezem-e a beszerzését, és hogy mennyit tartanék reálisnak rá áldozni.
Gondolom most ez a legfontosabb probléma országos szinten a mezőgazdaságban
Kitöltöttem tegnap itt az oldalon a deflektoros kérdőívet, erre ma jött az e-mail hogy az első 500 közt vagyok úgyhogy ajándékba kapok egy ilyen készüléket!
Viccet félretéve elvileg a fungicides csávázás esetén is használni kell. Elég sok helyen felhívják rá a figyelmet mostanság.
Válasz #4254. hozzászólásra

Válasz #4252. hozzászólásra
Reflektor max. a trakira kötelező
Válasz #4251. hozzászólásra
Én úgy tudom kötelező továbbra is!
Csak közben kivonták a rovarölő csávázószereket,ami miatt bevezették a deflektort
Válasz #4251. hozzászólásra

Reflektor hova
Üdv!

Mi a helyzet akkor ezzel a deflektorral, kell, nem kell, kinek mi a véleménye?
Válasz #4249. hozzászólásra
Valamiért a mono nem nagyon jön be bár ha nagyon jó vétel jönne nem hagynám ki . Jaja azt néztem ki .
Válasz #4248. hozzászólásra
Arra is van jó ajánlatuk szerintem bár nem tudom mennyit szánsz rá ezt a 2,5+Áfásat nézted ki?
Monosem nem is játszik nálad? Nem erőltetni akarom csak kérdezem
Válasz #4247. hozzászólásra
igazából egyenlőre parkoló pályára került a vetőgép téma nincs ami szimpi lenne egyedül az axiálnál benn lévő White 6100-as
Válasz #4246. hozzászólásra

Pont azt kerestem neked a vontatottat ,mert az nagyon jó árban volt de várható volt hogy viszik mint a cukrot még ennek a függesztett képei között is ott van a szélén!
Válasz #4245. hozzászólásra
igen néztem de 1 hete még 3,7 misi volt +nyárfa .
Igazából már elvitték ami tetszett egy vontatott nagy tartályos maxima demó gép 5,8+fáért
Hús futár ezt nézted már?
http://www.ikrgepker.hu/hasznalt-gepek/gep-megtekintese/134
Válasz #4242. hozzászólásra
A kuhn az olyan mint a doxa mennyiért vesztegetnék? Akkor érdemes lehet ha jó állapotban van! Monokat nem nézted?
A felsoroltak közül én az Agriont venném.
Válasz #4241. hozzászólásra
mi a véleményed róla ?
Válasz #4239. hozzászólásra
HY.Láttál már agrion vetögépet közelről?Nézd meg!
Válasz #4238. hozzászólásra
Műkaki tartály csak is a kis 520 literes jöhet szóba mert a 6540-es hanyatt esne a nagy tartálynak meg később is hasonló 120-130 lovas 4 hengeres gépben gondolkodok .
Wiraxos vetögép ugyanolyan mint az agrion és tárcsás alapba a mübalhészorólya is,olcsobbér.Vélemény???????????

Én személyesen az új Agriont választanám. Új csak új lessz mindig. 10 évesnél már lehet belekölteni és a nevezetes márkák alkatrészeiért megkérik az árát. Agrion úgy ahogyan gaszpardo változat, nekem Gaszpardóval már vetettek, nagyon meg voltam elégedve a vetéssel. Ha Agrion mellett döntesz, válaszd a nagy 1000l-es mütrágyatartályal, a két kis tartályal én nem választanám.
Vélemény érdekelne hogy Kb 100 Ha vetéshez szerintetek melyik volna a célszerű szemenkénti vetőgépben . Használtan nézegetem Kuhn maximákat meg a White 6100-asokat és egyre jobban elgondolkodok az Agrion vetőgépen .
Árban a White a legalacsonyabb átlag 10 évesen a Kuhn maxima meg átlag 10 évesen annyiba kerül mint egy új Agrion .
Gazdatársak! A Pöttinger vitasem clasik 302-est meg szabad venni? Vélemény, tapasztalatok . Köszi!
Válasz #4230. hozzászólásra
A Vitasem hibátlan. Harmadik éve nyúzzuk. Max. 11-12 km/h-ig ha elfogadható a magágy, nagyon pontos.
Válasz #4225. hozzászólásra
Ez ránézésre ugyanaz, mint ami a mi Pöttingerünkhöz is van. Emaiben el tudom küldeni a kezelésijét.
Válasz #4231. hozzászólásra
Néztünk rapidokat, csak anyagiakban egy kicsit csúnyán néz ki, bár nem tagadom, hogy biztos megéri az árát.
Szia!
Jó lenne! Nem tudom, hogy hogyan alakul az időjárás. Ha ti tudtok vetni, akkor szerintem mi is tudunk aratni és itt egy kicsit ütközhet a program!
Válasz #4230. hozzászólásra

A jó Rapid az jó!!
Gyere át ha rá érsz jövő hét elején és meg ismerheted!
Válasz #4227. hozzászólásra

Mekkora teljesítménnyel tudtok dolgozni vele? Hogy vagy megelégedve a géppel? A függesztővel igazából bármilyet utána lehet rakni a tárcsának. Nekünk lehetőleg a nagy tartályos kellene. Itt az oldalon is hirdetnek ilyet, ha beírod, hogy pöttinger, akkor valahol a listában ott van. Csak a 302DD az már vontatott formában van. Inkább egy függesztett lenne jó a földméretek miatt, azt bárhová oda tudnánk rakni, de mondom, egy jó rapid vagy akármilyen direkt vető elől sem zárkóznánk el.
Válasz #4228. hozzászólásra
Ja ,és napi 50hektárt el lehet vele vetni
Válasz #4221. hozzászólásra
Bocs,most látom csak,hogy engem kérdeztél!
Én meg vagyok elégedve vele. Soronkénti magadagolása van,és marad is benne,nem tudod nullára kivetni. De viszont egyszerű leüríteni.
Gyenge pontja talán a nyomjelző tárcsa csapágya,az 150-200 hektárt bír ki.
Más nagyon nincs,a sornyitótárcsák kétsoros csapágyozásúak az örökös.
Nemtudom a csoroszjanyomását, de elég erős rugója van. Ez nem direktvetőgép,talajt kell neki csinálni.
Válasz #4226. hozzászólásra

Nekünk szóló pöttinger vitasem van fullos felszereltségű ha érdekel valami kérdezz nyugodtan bár nem tudom hogy ez van e a tárcsára ráépítve
Direktvetőgépek illetve rövidtárcsa+vetőgép kombóból ki mire szavazna?
Pöttinger Multi Line kapcsolatot vagy Fox300D+Vitasem kapcsolatot nézegetjük. Ezenfelül tetszik még a Rapid, de anyagiakban az messze van tőlünk kicsit, amelyik tárcsasorral van.
Valami jó alternatíva esetleg? 3-4 méterben gondolkoznánk majd.
Üdv mindenkinek!Ismeri valaki ezt a monitort?Érdekelne a működése és a programozása.Tudna valaki segíteni?Megköszönném!
Válasz #4223. hozzászólásra

http://www.agroalkatresz.hu/index_2.php?kat_id=258#top
Próbáld ezt, talán sikerül.
sziasztok:) pan-agra primasem vetőgéphez hol tudok beszerezni magterelő csőveket?? győr sopron megyébe???
Válasz #4220. hozzászólásra

Mi is ugyanezeket nézegettük vásárlás előtt csak még volt a palettán az accord m drill meg az amazone D3000 és végül egy fullos pöttinger vitasem lett és meg vagyunk elégedve nagyon vele
Válasz #4219. hozzászólásra

Szia!
A magadagolása milyen? Központi szórókerék van rajta mint az accordokon vagy minden sorhoz külön vetőelem van? Kilehet vele szórni nullára a vetőmagot vagy van holttere a magtartálynak? Ami pl repcénél és más értékes aprómagvaknál nehézséget jelenthet?
Van gyenge pontja? Mit érdemes megnézni rajta vásárláskor? Mélységtartása milyen? Kb mennyi a max csoroszlya nyomása?
Előre is köszi a választ!
Sziasztok!
Vetőgép beszerzést fontolgatok, vélemény kellene a két felmerült lehetőségről.
-Sulky tramline sx
-Vogel noot profi drill
Köszi.
Válasz #4215. hozzászólásra
Nekem ilyen van,strapabíró masszív jó gép. Pontosan tudsz vele repcét is vetni,le lehet forgatni és fokozatmentesen be lehet állítani. Én csak ajánlani tudom
Válasz #4217. hozzászólásra
eladó?
nekem van egy vogel vetőgépem nagyon pontosan beállítható, ráadásul hidromotor is van hozzá!
Válasz #4215. hozzászólásra
Itt volt egy kollégának, mikor kihozták próbáltak vele borsót vetni, de nem ment. Azt elvettették bérbe. Utána próbáltak aprómagot vetni, de az sem ment. Árpára már jött helyette a John Deere 740A, ami 8 éve folyamatosan dolgozik mindenki megelégedésére.
Nem tudom, hogy mi volt a baj, csak azt láttuk, hogy egymást váltják az udvaron az Axiálos meg a Sulky-s autók...
Ráadásul nagy axiálos cég, szerintem a Kitétől ezen a vetőgépen kívűl max alkatrészt ha vettek, minden más axis gép...
Üdv!

sulky spi solo 6m, hidraulikus csukású, tárcsás vetőgéppel van valakinek tapasztalata? Elsősorban a strapabírósága és a repce vethetősége érdekelne.
Régen írta itt valaki, hogy eléggé gyenge anyagból vannak. De hogy a saját tapasztalata volt e vagy csak hallotta valahol azt nem tudom.
Üdv az volna a kérdésem kinek mi a véleménye vagy a tapasztalata isaria 6050 gabonavetőről mert szeretnék vásárolni egyet ami a képen van erről volna szó kérem akinek van tapasztalata vagy tanácsa szívesen fogadom és előre köszönöm