Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3498. hozzászólásra
KI,de csak a monitorral kellet pöcsölni,mert 2 vezeték fel volt cserélve.Út jeladó,meg az egyik fotocella kábele.Aztán be állítják ,hogy jó hektárt mérj(száz egységre ,hányat fordul a kerék),és húzhatod.Egyszerű logikus rajt minden.80600 mag a felső határ amit vethetsz,legalább is nálam.
Válasz #3494. hozzászólásra
Én is annak nézem ,de ez volt(dm06lcd)írva a megrendelő lapra.Amúgy egy gaspardo feliratú ,hektármérős lcd kijelzőst kaptunk hozzá.Dettó dm08-as formája van.
Válasz #3492. hozzászólásra
Remélem nem naponta kell!Mert akkor nem.Ez egy dm06 lcd monitor.Sztem magméretet nem tudok rajt beállítani.Amúgy a magkihagyást rendesen jelzi.
Üdv!
nekünk tavaly búza elővetemény után nagyon hiányosan kelt, mellette repce előveteménnyel meg szinte tökéletes volt, ezért idei évben már csávázott lesz a vetőmag, tavaly a neoma nagyon szépen kelt, ami ugye cruiseres
Azt hallani, hogy az idén még a mákszem nagyságú magokat is kizsákolják ha csíra képesek, mert nincs is meg keresik is........fel lehet készülni a vetési xopásokra !
Válasz #3482. hozzászólásra
Te tudod. De a halálpontosságtól messze van. Tényleg szép kelés,de nem hiánytalan. Azt meg te is tudod,hogy bármilyen szuper géppel lehet sz..ul dolgozni,és kisebb nevű márkákkal is ügyesen!
Válasz #3474. hozzászólásra
Ott van a mag.Örültünk ,hogy ilyen lett.Ba...tt nagy esők voltak vetés után,aztán sok növény nem bírt kibújni a lecserepesedett földből.
Válasz #3471. hozzászólásra
Pedig vszínű benevezek egy 3m-esre.Mondjuk azon teljesen más simító van,meg csak 2t.Talajlezárásra+bokrosításra használnám leginkább.A kapákat csak sekélyen engedném le,aztán ásóborona.
Válasz #3462. hozzászólásra
Pontos mint a halál,10km/h felett is.Pótkocsiról tankolunk egy surrantón keresztül.Kb 5 perc 2 embernek 8mázsát berakni vödrökkel.Mag ,műkaki+rovarral 1 tonna felett megy be anyag.Mtz 920 tavaly 5 mázsa frontsúly volt elől,de fullra rakva nemigen bírtam kanyarodni.(idén:7,5mázsa+felnisúly)Svéd tömbös joyos hidraulika van a gépen .,emeli mint a sz..t.30%Több hektárt vetünk el evvel egy nap mint a 6-os spc-vel.A digitrol nem számolja a magot pontosan.Amúgy minden ok vele.
Válasz #3449. hozzászólásra
Direkt rákérdeztem, azt mondta nincs hozzá, de nem is láttam rajta kialakítást hogy föl lehetne szerelni.Viszont a Azim-ra van opcióban.
Válasz #3450. hozzászólásra
nekem 6 évből csak egyszer volt benn a pro kerék, sok területünk annyira agyagos kötött hogy állandóan beragadt. Amúgy jó dolog lenne mert gyorsabban is lehetne menni vele, meg tényleg egyenletesebben kel utána.
8249 hozzászólás
Válasz #3498. hozzászólásra
KI,de csak a monitorral kellet pöcsölni,mert 2 vezeték fel volt cserélve.Út jeladó,meg az egyik fotocella kábele.Aztán be állítják ,hogy jó hektárt mérj(száz egységre ,hányat fordul a kerék),és húzhatod.Egyszerű logikus rajt minden.80600 mag a felső határ amit vethetsz,legalább is nálam.
Válasz #3497. hozzászólásra
Neked kimentek vetéskor beállítani a gépet?
Válasz #3496. hozzászólásra
Műtrágya adagot?Azt leforgatod és kiszámolod.Azt sztem nem méri semmi.
Válasz #3495. hozzászólásra
Nekem is dm06 ot mondtak,de méri a hektárt hektárra kivetett ezermagszámot.Meg valami műtrágya adagot is mondtak.
Válasz #3494. hozzászólásra
Én is annak nézem ,de ez volt(dm06lcd)írva a megrendelő lapra.Amúgy egy gaspardo feliratú ,hektármérős lcd kijelzőst kaptunk hozzá.Dettó dm08-as formája van.
Válasz #3493. hozzászólásra
Nem a 08-as,az mér hektárt is.
Válasz #3492. hozzászólásra
Remélem nem naponta kell!Mert akkor nem.Ez egy dm06 lcd monitor.Sztem magméretet nem tudok rajt beállítani.Amúgy a magkihagyást rendesen jelzi.
Válasz #3480. hozzászólásra
a fotocellákat tisztítod rendszeresen?
+ a magméretet és a magformát is be kell rajta állítani.
Válasz #3484. hozzászólásra Mi a gond a pontossággal?? Mit értesz pontosság alatt???
Válasz #3488. hozzászólásra
Újabb kihívás!
De ez már engem csak kicsit érint......
Üdv!
nekünk tavaly búza elővetemény után nagyon hiányosan kelt, mellette repce előveteménnyel meg szinte tökéletes volt, ezért idei évben már csávázott lesz a vetőmag, tavaly a neoma nagyon szépen kelt, ami ugye cruiseres
Válasz #3486. hozzászólásra
Azt hallani, hogy az idén még a mákszem nagyságú magokat is kizsákolják ha csíra képesek, mert nincs is meg keresik is........fel lehet készülni a vetési xopásokra !
Válasz #3480. hozzászólásra
Nem lehet hogy nem fekszik neki a 10km/ó?
Válasz #3485. hozzászólásra
Igen,az is.
De hová gondolsz,a mai vetőmagok csúcsszuperek!
Válasz #3484. hozzászólásra
a mag is lehetett szar
Válasz #3482. hozzászólásra
Te tudod. De a halálpontosságtól messze van. Tényleg szép kelés,de nem hiánytalan. Azt meg te is tudod,hogy bármilyen szuper géppel lehet sz..ul dolgozni,és kisebb nevű márkákkal is ügyesen!
Válasz #3481. hozzászólásra
Volt itt olyan nagymenő géppel vetések,hogy olyan volt mint a cirkuszkerítés.Egy fos.
Válasz #3481. hozzászólásra
Ennél jobb nem kell.!
Válasz #3479. hozzászólásra
A 466-osban nem volt cserepesedés.
Válasz #3478. hozzászólásra
A területre kimegy a vetni kívánt magszám ,de olykor extrém eltérést mutat .(kevesebbet mér jócskán)
Válasz #3477. hozzászólásra
Ha megtalálom rakok fotót a visszakanyarodott kukiról.Léptem szevasztok.Vár a gyár.!
Válasz #3476. hozzászólásra
Miért nem számolja a digitroll a magot pontosan? Ez hogy nyilvánul meg?
Válasz #3466. hozzászólásra
Értem! A cserepesedés sz.r ügy. De azért ebben is akad annyi "liget", mint más,nem halálpontos gép munkájában.
Ott van a mag.Örültünk ,hogy ilyen lett.Ba...tt nagy esők voltak vetés után,aztán sok növény nem bírt kibújni a lecserepesedett földből.
Meg a bal alsóból indulóban is jónéhány.......
Válasz #3463. hozzászólásra
A jobb alsó saroktól fölfelé a 3-4-ik sornál látszik némi hiány...........
Válasz #3471. hozzászólásra
Pedig vszínű benevezek egy 3m-esre.Mondjuk azon teljesen más simító van,meg csak 2t.Talajlezárásra+bokrosításra használnám leginkább.A kapákat csak sekélyen engedném le,aztán ásóborona.
Válasz #3469. hozzászólásra
Válasz #3470. hozzászólásra
Demóba volt,de nem kellene.4,5 méter,a 32 mázsával,nagyon nehéz húzni.Egy jó ősziszántáson nagyon nehéz,a henger előtt gyűri a földet.
Válasz #3467. hozzászólásra
Tudsz vmit mondani a Güttler földmesterről?(minden érdekel)Ha jól láttam van neked olyasmi.
Válasz #3466. hozzászólásra
átlóban van fotód?
Válasz #3467. hozzászólásra
Ezzel a karral.
Válasz #3460. hozzászólásra
Műtrágya mennyiséget hogyan állítod?
még májusban én is tettem fel egy képet a vetésről. az is agrionnal készült. itt van mégegyszer:
Válasz #3463. hozzászólásra
Pontos mint a halál,10km/h felett is.Pótkocsiról tankolunk egy surrantón keresztül.Kb 5 perc 2 embernek 8mázsát berakni vödrökkel.Mag ,műkaki+rovarral 1 tonna felett megy be anyag.Mtz 920 tavaly 5 mázsa frontsúly volt elől,de fullra rakva nemigen bírtam kanyarodni.(idén:7,5mázsa+felnisúly)Svéd tömbös joyos hidraulika van a gépen .,emeli mint a sz..t.30%Több hektárt vetünk el evvel egy nap mint a 6-os spc-vel.A digitrol nem számolja a magot pontosan.Amúgy minden ok vele.
Pangi kolléga munkája az Agrionnal.
SPC után milyen a kelés az agrionnak?
Mesélj róla,tapasztalatok?Hogy boldogul az mtz vele,a nagy tartállyal??Lehet a földről tankolni,a műkakit?Nem magas a tartály?
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-02-13 12:34:21
Válasz #3451. hozzászólásra
Én,használok.
Válasz #3458. hozzászólásra
Akkor döntés született, csak az agrion-nál maradtál.
Válasz #3457. hozzászólásra
Az enyém folyamatba.Majd klubot alakítunk.
Válasz #3456. hozzászólásra
Gratula én is kacsingatok feléje
Válasz #3455. hozzászólásra
Rendelve van
Válasz #3454. hozzászólásra
már van?
Válasz #3451. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne, (meg szerintem MAN kollégát is), Főleg ha jó is a tapasztalat
Válasz #3449. hozzászólásra
Direkt rákérdeztem, azt mondta nincs hozzá, de nem is láttam rajta kialakítást hogy föl lehetne szerelni.Viszont a Azim-ra van opcióban.
Válasz #3450. hozzászólásra
nekem 6 évből csak egyszer volt benn a pro kerék, sok területünk annyira agyagos kötött hogy állandóan beragadt. Amúgy jó dolog lenne mert gyorsabban is lehetne menni vele, meg tényleg egyenletesebben kel utána.
valaki használ agriont? tapasztalat?
Válasz #3438. hozzászólásra
A mi Mono-k 10 éves, és azon van...
Mi viszont azzal vetjük a 80%-ot, szerintem igen jelentős a különbség...
Sokkal egyenletesebb a mélység, emiatt jobb a kelés, emiatt egyenletesebb az állomány! Csak ezzel venném, ha megint vennék!