Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz jocó22 #7894. hozzászólásáraA 4 sor meg vakvágány ,semmi nem passzol hozzá, de el kell hogy vigye a 6 ost még műtrágyával is, legfeljebb még kis + sújt dobsz az elejére.
Sziasztok! Szeretném kikérni a nagyközönség véleményét, hogy egy kisgazdaságba MTZ892.2 feldakotázott gép után milyen (ár érték arányban jó legyen) szemenkénti vetőgépet javasolnátok? Évi max 40ha vetne kb! Minden építő jellegű hozzászólást megköszönök!!! Én az irtem 4 sorosát jónak látnám de lehet nem jól gondolom!
Válasz bandigh #7883. hozzászólására7864-es hszben ott a fotó! Ha nem akarnád visszakeresni és a fotón megszámolni, akkor megsúgom, hogy 16x50=800kg fér a tartóra, annyi elég!
Válasz gcastle #7878. hozzászólásáraSzia létezhet hogy a 6120r-es hátsó függesztője 3370kg teherbírású?
Mert nekünk 6120m-es van csak kissebb a tengelytávja a tiédtől és félek hogy nem boldogulna a 6 soros preceával.
Köszi.
Válasz Elitjocko #7877. hozzászólásáraIsmerősnél volt demózni egy 8 CV. Amikor az axisok meghallották a kijuttatandó műtrágya dózist (400-450kg/ha), azt mondták, hogy ez nem műtrágyaszóró, hanem vetőgép...
Válasz horvath.agro #7871. hozzászólásáraIdén cégnél bérletek egy horsch maestro 8cx-et nyomó levegős, mint a tempo vagy a precea. A kérdésedre a válasz ha jol olvastam az autoforce, ez azaz opcionalis rendszer ami folyamatosan szabályoza minden kocsi csoroszlyanyomosát, azt meg hozzá kell tennem, h a horschnál a műtrágya csoroszlyanyomasat külön is lehetett állítani, igaz azt mechanikusan könnyedén rugók csapok át helyezésével!
Válasz radnai721 #7874. hozzászólásáraNekem van bontott Kuhn maxima nortonszekrényem, meg ventillàtorom is. Utóbbi biztos ráfaragható. A nortonon asszem 19-es hatszögek mennek keresztül
Sziasztok.
Szeretném megtudni, kwerneland accord nt vetőgép, a a vetőkocsit meghajtó lánckerék fogszámát, és milyen tengely kell hozzá. Esetleg van e valakinek eladó Norton szekrény hozzá, továbbá komplett ventilátor. Előre is köszönöm a választ.
Erről eszembe jut a poén:
"Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, az üveghegyen is túl, ott ahol a madár se jár, ott ahol a kúrtafarkú malac túr, ott lakott egy kis nyuszika. Egy reggel felébredt, és elgondolkozott:
- Hű, de qrva messze lakom!"
Válasz golyó 2 #7859. hozzászólásáraMelyik cég volt?
Külön volt véve. Először volt meg az FM 750, rá egy jó évre , most nyár végén nyitattam fel RTK ig + modem benne volt az árba , multisimes roamingos + 1év ingyen jel .
Ja és kiderült most mikor RTK ra nyitottuk hogy szakaszvezérlésre is fel van oldva ahogy vettem
Válasz Gergő, #7857. hozzászólásáraDrágán kaptad. 2021 Decemberi ár 750 RTK-ig nyitva , modem, 1 éves előfizetés 1.9 nettó.
Viszont tudtam venni egy alig használt szettet 950 nettóért. Van 750-es ingyenes (nem Lite) amit 4 évesen 200 nettóért vettem.
Válasz Pumás. #7850. hozzászólásáraDombon a tanya. Isobus monitor isobus csatlakozó nélkül. ISO szabvány ami a németekre nem vonatkozik. Van még ilyen öszvér megoldás más nemzetek fejében is. Nem fog működni egyszerre a két monitor a legjobb tudomásom szerint. Ha jól emlékszem oda kell a CS kábelt dugni, ahonnan a e-controlt kihúzod. Mi látható jobban az Ipadon, ami ControlStation-on nem? Van mindkettő ennek tudatában kérdezem. Én inkább költenék bármi más extrára a vetőgépen, mint olyanra ami csak illúzió. A szakaszolás legegyszerűbb és legolcsóbb módját biztos nem nélkülözném miatta. Rendszert érdemes szerintem építeni, és mindig a legegyszerűbbet a meglévő technika felhasználásával. Az amatronra egy isobus csatlakozó bővítés. Nem tudom az árát, de talán az lehet a jó megoldás, így hogy nyitva van rajta a szakaszolás. Azért próbát megér, hogy minden kompatibilis-e. Sajnos isobus ide vagy oda van gyártó aki úgy érzi, hogy rá nem vonatkozik a szabvány.
Válasz barazdabetyar. #7849. hozzászólásárautánajártam, tisztában vagyok az árakkal, azért nem értem miért mondod ezt.
a full pp. rendszer kb 3 millióra jön ki kocsinként nettóban!
Válasz efge #7848. hozzászólásáraIgen, soros kabelen kapja a 750rol…
Szakaszolas nyitva az Amatronon mert ugy vezerlni a mutragyaszorot.
Csak az a baj hogy nem isobus csatin jon be a szoro hanem az a duplasoros hosszu csatin.. szoval kene egy isobusos kabelszett is.
A rapid meg egy akksirol jovo isobus tapcsatin kapja az aramot es wifin keresztul vezerli az ipad.
Az a kerdes hogy mukodne e a piros monitor is meg az ipad is egyszerre?mert azert az ipaden joval atlathatobb minden.
8249 hozzászólás
Válasz horvath.agro #7898. hozzászólásáraHonnan veszed hogy nincs súlyuk?? Az enyém 17q üresen.....
Válasz jocó22 #7892. hozzászólására6 soros torok gepeket elviszi siman, azoknak nincs sulya.
Válasz jocó22 #7892. hozzászólásáraNe szarozzál vegyél hat sorosat, vinni kell annak a gépnek azt is.
Válasz jocó22 #7892. hozzászólásáraNekem az van évi 15-20 Ha Elveti szépen .A 6 soros Ksmk meg át szereltem 4 esre.Aratni meg teljesen mindegy.
Válasz jocó22 #7894. hozzászólásáraA 4 sor meg vakvágány ,semmi nem passzol hozzá, de el kell hogy vigye a 6 ost még műtrágyával is, legfeljebb még kis + sújt dobsz az elejére.
Attól félek hogy nem fogom tudni vinni a földön meg a dombbal lehet gond (jó kis szabolcsi vakoló homok)!
Válasz jocó22 #7892. hozzászólására6 soros nem lenne jobb?
Sziasztok! Szeretném kikérni a nagyközönség véleményét, hogy egy kisgazdaságba MTZ892.2 feldakotázott gép után milyen (ár érték arányban jó legyen) szemenkénti vetőgépet javasolnátok? Évi max 40ha vetne kb! Minden építő jellegű hozzászólást megköszönök!!! Én az irtem 4 sorosát jónak látnám de lehet nem jól gondolom!
Válasz gcastle #7890. hozzászólásáraKöszi
Válasz radnai721 #7889. hozzászólásáraKattints hozzászólásánál a nevére és feljön az adatlapja, ott vannak a hirdetései.
Válasz tajbor89 #7886. hozzászólásáraA hirdetéseidről valami irányadó?
Válasz gcastle #7887. hozzászólásáraAzt a hszt nem láttam
Köszi
Válasz bandigh #7883. hozzászólására7864-es hszben ott a fotó! Ha nem akarnád visszakeresni és a fotón megszámolni, akkor megsúgom, hogy 16x50=800kg fér a tartóra, annyi elég!
Válasz radnai721 #7884. hozzászólásáraEzt ne a fórumon, a hirdetéseimben ott a számom, aztán megbeszéljük a többit
Kwerneland accord nt vetőgéphez keresek 6 db napraforgó tárcsát. Valaki tudna segíteni
Válasz tajbor89 #7875. hozzászólásáraEgy képet szeretnék látni róla, aztán a részleteket megbeszélnénk.
Válasz gcastle #7880. hozzászólásáraÉs mekkora orrsúly kell, hogy ne mindig az eget nézze?
Válasz Schlepper #7879. hozzászólásáranekem 64q a kis 130 lovas steyrem, es 29q a mutragyaszoro ha megrakom de siman hozom viszem gond nelkul.
Válasz Schlepper #7879. hozzászólására
Válasz Schlepper #7879. hozzászólásáraLétezhet, mivel az átlagos önsúly 6100kg, a megengedett legnagyobb össztömege pedig 9950kg.
Válasz gcastle #7878. hozzászólásáraSzia létezhet hogy a 6120r-es hátsó függesztője 3370kg teherbírású?
Mert nekünk 6120m-es van csak kissebb a tengelytávja a tiédtől és félek hogy nem boldogulna a 6 soros preceával.
Köszi.
Válasz Elitjocko #7877. hozzászólásáraIsmerősnél volt demózni egy 8 CV. Amikor az axisok meghallották a kijuttatandó műtrágya dózist (400-450kg/ha), azt mondták, hogy ez nem műtrágyaszóró, hanem vetőgép...
Válasz horvath.agro #7871. hozzászólásáraIdén cégnél bérletek egy horsch maestro 8cx-et nyomó levegős, mint a tempo vagy a precea. A kérdésedre a válasz ha jol olvastam az autoforce, ez azaz opcionalis rendszer ami folyamatosan szabályoza minden kocsi csoroszlyanyomosát, azt meg hozzá kell tennem, h a horschnál a műtrágya csoroszlyanyomasat külön is lehetett állítani, igaz azt mechanikusan könnyedén rugók csapok át helyezésével!
Válasz tajbor89 #7875. hozzászólásáraÉrdekelne a dolog,
Válasz radnai721 #7874. hozzászólásáraNekem van bontott Kuhn maxima nortonszekrényem, meg ventillàtorom is. Utóbbi biztos ráfaragható. A nortonon asszem 19-es hatszögek mennek keresztül
Sziasztok.
Szeretném megtudni, kwerneland accord nt vetőgép, a a vetőkocsit meghajtó lánckerék fogszámát, és milyen tengely kell hozzá. Esetleg van e valakinek eladó Norton szekrény hozzá, továbbá komplett ventilátor. Előre is köszönöm a választ.
Válasz gcastle #7872. hozzászólásárana ez igaz
Válasz horvath.agro #7870. hozzászólásáraA vetőgéphez viszonyítva te laksz messze, nem én...
Erről eszembe jut a poén:
"Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, az üveghegyen is túl, ott ahol a madár se jár, ott ahol a kúrtafarkú malac túr, ott lakott egy kis nyuszika. Egy reggel felébredt, és elgondolkozott:
- Hű, de qrva messze lakom!"
Válasz Elitjocko #7869. hozzászólásárami a neve ennek a rendszernek?
Válasz gcastle #7868. hozzászólásárade jooooo nem akarsz kozelebb koltozni? 296km van koztunk csak...
Válasz ..,-:) #7820. hozzászólásáraHorsch is tudja, sőt 1 kattintásal lehet állítani 3 kívánt érték között és ahhoz igazítja folyamatosan magát..
Válasz horvath.agro #7866. hozzászólására4755...
Válasz Gergő, #7862. hozzászólásáraNem csinálok egy cégnek sem reklámot.
Ez tokkal , vonóval ennyi karácsonyi akcióban.
Válasz gcastle #7865. hozzászólásáraszivesen megneznem, melyik varos pontosan?
Válasz horvath.agro #7861. hozzászólásáraMegnézheted, ha eljössz ide keletre Szatmárba!
Válasz Pista1234 #7860. hozzászólásáraFull orrsúly+ikerkerék, így nincs semmi gond vele!
ismeri valaki a sola ceres 2612, sm 1909, sd 1605 vetogepet esetleg? lenne par kerdesem.
Válasz golyó 2 #7859. hozzászólásáraMelyik cég volt?
Külön volt véve. Először volt meg az FM 750, rá egy jó évre , most nyár végén nyitattam fel RTK ig + modem benne volt az árba , multisimes roamingos + 1év ingyen jel .
Ja és kiderült most mikor RTK ra nyitottuk hogy szakaszvezérlésre is fel van oldva ahogy vettem
Válasz gcastle #7840. hozzászólásárahelyileg merre gazdalkodsz, meg lehet esetleg ezt a vetogepet nezni?
Válasz gcastle #7796. hozzászólására120R boldogul vele amúgy? vetőgépet teletankolva mindennel nem emelgeti az orrát?
Válasz Gergő, #7857. hozzászólásáraDrágán kaptad. 2021 Decemberi ár 750 RTK-ig nyitva , modem, 1 éves előfizetés 1.9 nettó.
Viszont tudtam venni egy alig használt szettet 950 nettóért. Van 750-es ingyenes (nem Lite) amit 4 évesen 200 nettóért vettem.
Válasz Gergő, #7857. hozzászólásárahat akkor hulye lennek 900 korul odaadni...
csak az rtkt ha kifizetik akkor mar ingyen odaadom a monitort.
Válasz horvath.agro #7834. hozzászólásáraA 750es monitor volt 1 éve 1,2milla plusz az RTK feloldás 1,5millio+fa
Válasz horvath.agro #7855. hozzászólásáraEs ez mostanra 11,3 mft
Válasz barazdabetyar. #7854. hozzászólásáraelnezesed kerem, nekem akkor teljesen mas arat mondtak mint a valosag.
Válasz horvath.agro #7851. hozzászólására
Válasz Pumás. #7850. hozzászólásáraDombon a tanya. Isobus monitor isobus csatlakozó nélkül. ISO szabvány ami a németekre nem vonatkozik. Van még ilyen öszvér megoldás más nemzetek fejében is. Nem fog működni egyszerre a két monitor a legjobb tudomásom szerint. Ha jól emlékszem oda kell a CS kábelt dugni, ahonnan a e-controlt kihúzod. Mi látható jobban az Ipadon, ami ControlStation-on nem? Van mindkettő ennek tudatában kérdezem. Én inkább költenék bármi más extrára a vetőgépen, mint olyanra ami csak illúzió. A szakaszolás legegyszerűbb és legolcsóbb módját biztos nem nélkülözném miatta. Rendszert érdemes szerintem építeni, és mindig a legegyszerűbbet a meglévő technika felhasználásával. Az amatronra egy isobus csatlakozó bővítés. Nem tudom az árát, de talán az lehet a jó megoldás, így hogy nyitva van rajta a szakaszolás. Azért próbát megér, hogy minden kompatibilis-e. Sajnos isobus ide vagy oda van gyártó aki úgy érzi, hogy rá nem vonatkozik a szabvány.
Üdv! Kérem, valaki írja meg a Monosem ng+ 6os vetőgép pontos (gépkönyvi) "száraz" súlyát! Köszönöm szépen előre is!
Válasz barazdabetyar. #7849. hozzászólásárautánajártam, tisztában vagyok az árakkal, azért nem értem miért mondod ezt.
a full pp. rendszer kb 3 millióra jön ki kocsinként nettóban!
Válasz efge #7848. hozzászólásáraIgen, soros kabelen kapja a 750rol…
Szakaszolas nyitva az Amatronon mert ugy vezerlni a mutragyaszorot.
Csak az a baj hogy nem isobus csatin jon be a szoro hanem az a duplasoros hosszu csatin.. szoval kene egy isobusos kabelszett is.
A rapid meg egy akksirol jovo isobus tapcsatin kapja az aramot es wifin keresztul vezerli az ipad.
Az a kerdes hogy mukodne e a piros monitor is meg az ipad is egyszerre?mert azert az ipaden joval atlathatobb minden.