Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is kiléptem.. ugy gondoltam még mindig joban járok ha dolgozok és azt ugy ahogy nekem tetszik.. mint azt hogy lehet hogy bevesznek .. és lehet hogy nem bukok meg és lehet hogy nem elenöriznek.. és lehet hogy majd kifizetnek!! tul sok a lehet!!!
Már voltam benne, tapasztaltam. Először az volt, hogy Áááá nem vészes, 170kg N hatóanyagot szórhatsz ki, 1-2 vegyszerrel nem permetezhetsz. Utána nem tudtam a 12%-os lejtőre kukoricát vetni, meg zöldtrágyát nem a karták a rece árvakelést elfogadni stb. Ezt még Öreganyám írta alá, mert 17 éves voltam 2002-ben mikor Édesapám meghalt és én nem vehettám át, a mama meg mindenből pénzt akart csinálni. Én meg úgy vagyok vele, hogy a saját földemen nekem ne dirigáljon senki!
Nekem a 3. idáig a kézenfekvő, mert azt mondták, hogy van hozzá ikerkerék, full felsúlyozva, Magnumot beszámítja, hitelt kellene felvennem, de a hitelbe van egy olyan biztosítás ami a rendellenességeket 90%-ban megtéríti, pl kifekszik a motor stb. ilyenekre gondolok.
Felénk nem lehet csak úgy beleállni egy darab földbe(már ha jól akarod csinálni)Darabokra kell szántani,be kell húzni a dűlőt h. jöjjön ki a víz stb.Ezért én nem javítom fel a más földjét h. utána kétszer annyiért eladja másnak
Nem, mostmár úgy kell mondanom, hogy tavaly kora tavasszal vettem, 5034 hirdetett üzemórával, 9350 valós üzemórával. Lekiérdeztettem az ismerőssel az okm.irodát, hogy kié volt, meg a szervizesét is elértem.
Nagyjából nálunk is így ment, Plussz még abból tudtam fejleszteni, amit bérbe arattam. De az AKG, hagyom a francba, nekem tele lett a tököm vele, de nagyon, főleg, amikor ette a bogár a repcémet azt nem mertük tartamhatású szerrel permetezni, 2-3naponta permeteztem, mint a hülyegyerek.
A területünk olyan h. 5 évente 1szer látunk 80q-s kukoricát és 55q búzát.Ennek ellenére megpróbálom jól csinálni,és megélünk csendesen a gazdálkodásból(elég csendesen)a támogatás megmarad tisztán(80xterületalapú+AKG)ebből megy a fejlesztés
Én úgy indultam el traktort venni h.200 le fölötti kell.Kérdezték h. mennyi földem van.Mondom 80 ha.Egyből észrevettem h.hülyének néznek.Gondoltam ráteszek még egy lapáttal.Kérdezték h. minek olyan nagy,mondom átvágtak a tavaly,szeretek a határba járkálni géppel és kellene egy jó magas amiből szétlátok,erre megvetettek velem egy kombájnt,de mikor megvettem akkor jöttem rá h. nem lehet kilátni belőle hátrafelé.Úgyhogy most kell egy nagy traktor.Na erre a csapat egyik fele élkezdett borzasztóan nevetni,a másik fele meg biztosra vette h. nem vagyok normális és otthagyott
Már nem új, csak újszerű és más oka nincsen, minthogy nincs ikerkerekem, nincs keréksúlyom (10500kg a gép).
Johnyhoz ezek járnak általában, az iker nem biztos, de lesúlyozva levan. Nem gyengébbre akarom cserélni, ez a Magnum 224Le névl. ford.-on, 243Le max terhelésnél, 1750f/p. 8310 235Le alap, 258Le max. 8410 270Le alap, 296Le max. Meg azért te is tudod, a John Deere Lóerő és a többi között van különbség.
Szia Szeni!
Te merre laksz, hogy nem bírja a 4755-ös az ekét?
Jó drága hobbit választottál magadnak, de én is szeretem nagyon csinálni. Nagygépekért meg amúgy is odavagyok. Ha már ezt csinálom, legalább úgy csinálom, ahogyan nekem tetszik.
Nekem 80 ha-om van,egy 4755-ösöm van és most gondolkodok h. ki kellene cserélni egy 8300 v.8400-ra mert nem bírja az 5-ös ekét.Igaz h. ez a hobim és ennek jó része van a gépesítésemben.Amúgy nem is gondolkodnék rajta ha valaki elvinné a régit.
Jó reggelt. 110 ha-ra én nem mernék beruházni egy 8000 es Jd-re. Még ha bérmunka is van. hagyd meg a mostanit az már bizonyított, a commonrail meg Nekünk 200 ha szántóra és kb 80-100 ha bérmunkára egy jd 4650 és egy jd 5720 van és vígan elboldogulunk vele
Nálunk húz pótkocsit a Magnum, 3200üó.-nál le kellett dobni az első gumikat, meg gyárilag el....ták a kerékösszetartást, 3cm volt, így az elkopott. Most új van elöl, a hátsó olyan 70%-os.
9062 hozzászólás
Válasz #3187. hozzászólásra
melyik évjáratról?
Válasz #3186. hozzászólásra
Egész évben nálunk a Passatról ment az ódázás h. az milyen Q. ...............
Válasz #3183. hozzászólásra
ok 1 bogáron,de próbálja meg a passatomon,le kell bontani az egész elejét a szíjcseréhez
Nem semmi. Nem először csinálta. De hogy jutott eszébe?:)
Nem semmi . Rossz nézni pedig én is hasonlót csináltam a szecskázó kapcsolásnál meg az űrítő kapcsolásánal .
szólj hozzá: Így kell ékszíjat cserélni...
Hol vagy Imi?
Semmi téli vidiooooo????
Válasz #3180. hozzászólásra
Nálam a szecskázós 514-es viszi a pálmát, 2perc15másodperckor.
elég jó sok elakadás van benne csak az a baj h képek:(
Gépgyilkos idióták
Válasz #3175. hozzászólásra
Egyszer sárbogárdon egy fickó egyszere 3 is vit ki erdélybe.. még a régi amerikai kivitelböl.. Ott még sokat számit az árelönye a gépnek!!
Válasz #3174. hozzászólásra
Persze ezel mi is igy voltunk.. valahogy ki is birtuk.. de köszönöm föleg ezt a szigorúbb és elönörzésekel teli verziót!!
Válasz #3173. hozzászólásra
Én is kiléptem.. ugy gondoltam még mindig joban járok ha dolgozok és azt ugy ahogy nekem tetszik.. mint azt hogy lehet hogy bevesznek .. és lehet hogy nem bukok meg és lehet hogy nem elenöriznek.. és lehet hogy majd kifizetnek!! tul sok a lehet!!!
Most mennem kell, majd déluán jövök, addig adjátok el a Magnumomat.
Válasz #3172. hozzászólásra
Már voltam benne, tapasztaltam. Először az volt, hogy Áááá nem vészes, 170kg N hatóanyagot szórhatsz ki, 1-2 vegyszerrel nem permetezhetsz. Utána nem tudtam a 12%-os lejtőre kukoricát vetni, meg zöldtrágyát nem a karták a rece árvakelést elfogadni stb. Ezt még Öreganyám írta alá, mert 17 éves voltam 2002-ben mikor Édesapám meghalt és én nem vehettám át, a mama meg mindenből pénzt akart csinálni. Én meg úgy vagyok vele, hogy a saját földemen nekem ne dirigáljon senki!
Válasz #3172. hozzászólásra
Igy van idáig valahogy megoldottuk,alig vártam ,hogy lejárjon,de most mindent keményen ellenőrizni fognak
Válasz #3155. hozzászólásra
Ezel én is igy vagyok.. Szerintem ha az AKg-t pontrol pontra be kelene tartani akor sok ember képéröl le mene a mosoly!!
Válasz #3167. hozzászólásra
akkor az,és mi az ára?
Válasz #3168. hozzászólásra
Alaphangon 6milliót kér rá én 5re gondoltam.
Válasz #3166. hozzászólásra
Nem a szépsége a lényeg, de amúgy télleg nem egy szépség, szebb a NH TG-től.
Válasz #3167. hozzászólásra
mennyiért szabadulna meg B. ettöl a géptöl ????
Nekem a 3. idáig a kézenfekvő, mert azt mondták, hogy van hozzá ikerkerék, full felsúlyozva, Magnumot beszámítja, hitelt kellene felvennem, de a hitelbe van egy olyan biztosítás ami a rendellenességeket 90%-ban megtéríti, pl kifekszik a motor stb. ilyenekre gondolok.
A 20asok csak sztem. ocsmányak?
Válasz #3163. hozzászólásra
kint a jobb 10-eseket annnyiért árulják mint a 20-asokat
én is lebeszélnélek a 20-asrol, de az én véleményemre nem kell adni, mert nekem 10-esem van,
Válasz #3163. hozzászólásra
a középsőre ,ikerkerék stb 15miska
Erre gondolsz?
Vagy erre
Esetleg erre
Válasz #3161. hozzászólásra
http://www.agrarkereso.hu/hirdet/megmutat.php?hird=15950&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=
Válasz #3159. hozzászólásra
Huntraconál, Ballánál?
Válasz #3153. hozzászólásra
Felénk nem lehet csak úgy beleállni egy darab földbe(már ha jól akarod csinálni)Darabokra kell szántani,be kell húzni a dűlőt h. jöjjön ki a víz stb.Ezért én nem javítom fel a más földjét h. utána kétszer annyiért eladja másnak
Válasz #3158. hozzászólásra
hali az agrárkeresőn van egy szép 8420-as 6000 órával láttad?
Válasz #3156. hozzászólásra
Nem, mostmár úgy kell mondanom, hogy tavaly kora tavasszal vettem, 5034 hirdetett üzemórával, 9350 valós üzemórával. Lekiérdeztettem az ismerőssel az okm.irodát, hogy kié volt, meg a szervizesét is elértem.
Válasz #3148. hozzászólásra
Abból a brutál nyereségbő amit minden úgy titkolunk... hehehhhehheeeee
Válasz #3152. hozzászólásra
A 7710 is újonnan lett véve???
mennyi ü.ó.?
Válasz #3151. hozzászólásra
Nagyjából nálunk is így ment, Plussz még abból tudtam fejleszteni, amit bérbe arattam. De az AKG, hagyom a francba, nekem tele lett a tököm vele, de nagyon, főleg, amikor ette a bogár a repcémet azt nem mertük tartamhatású szerrel permetezni, 2-3naponta permeteztem, mint a hülyegyerek.
Válasz #3153. hozzászólásra
csak saját területen dolgozok
Válasz #3151. hozzászólásra
Gratula , tényleg jól csinálod!
A terület saját , vagy bérlemény?
Válasz #3150. hozzászólásra
A is van, meg egy NH TX66 kombájn is, meg hozzájuk a gépek.
Válasz #3148. hozzászólásra
A területünk olyan h. 5 évente 1szer látunk 80q-s kukoricát és 55q búzát.Ennek ellenére megpróbálom jól csinálni,és megélünk csendesen a gazdálkodásból(elég csendesen)a támogatás megmarad tisztán(80xterületalapú+AKG)ebből megy a fejlesztés
Válasz #3149. hozzászólásra
van 1 7710-ed is ?
Istenem, aki megteheti, az vehet felőlem repülőt is, én nem vagyok a jónak az elrontója.
Válasz #3143. hozzászólásra
Szabad megkérdezni, hogy miböl finanszírozod a hobbidat?
Én úgy indultam el traktort venni h.200 le fölötti kell.Kérdezték h. mennyi földem van.Mondom 80 ha.Egyből észrevettem h.hülyének néznek.Gondoltam ráteszek még egy lapáttal.Kérdezték h. minek olyan nagy,mondom átvágtak a tavaly,szeretek a határba járkálni géppel és kellene egy jó magas amiből szétlátok,erre megvetettek velem egy kombájnt,de mikor megvettem akkor jöttem rá h. nem lehet kilátni belőle hátrafelé.Úgyhogy most kell egy nagy traktor.Na erre a csapat egyik fele élkezdett borzasztóan nevetni,a másik fele meg biztosra vette h. nem vagyok normális és otthagyott
Válasz #3145. hozzászólásra
Már nem új, csak újszerű és más oka nincsen, minthogy nincs ikerkerekem, nincs keréksúlyom (10500kg a gép).
Johnyhoz ezek járnak általában, az iker nem biztos, de lesúlyozva levan. Nem gyengébbre akarom cserélni, ez a Magnum 224Le névl. ford.-on, 243Le max terhelésnél, 1750f/p. 8310 235Le alap, 258Le max. 8410 270Le alap, 296Le max. Meg azért te is tudod, a John Deere Lóerő és a többi között van különbség.
Válasz #3144. hozzászólásra
Északkeleten.Nem világos h. miért akarod kicserélni az új gépedet egy használtra ami gyengébb is?
Válasz #3143. hozzászólásra
Szia Szeni!
Te merre laksz, hogy nem bírja a 4755-ös az ekét?
Jó drága hobbit választottál magadnak, de én is szeretem nagyon csinálni. Nagygépekért meg amúgy is odavagyok. Ha már ezt csinálom, legalább úgy csinálom, ahogyan nekem tetszik.
Válasz #3142. hozzászólásra
Nekem 80 ha-om van,egy 4755-ösöm van és most gondolkodok h. ki kellene cserélni egy 8300 v.8400-ra mert nem bírja az 5-ös ekét.Igaz h. ez a hobim és ennek jó része van a gépesítésemben.Amúgy nem is gondolkodnék rajta ha valaki elvinné a régit.
Válasz #3119. hozzászólásra
Jó reggelt. 110 ha-ra én nem mernék beruházni egy 8000 es Jd-re. Még ha bérmunka is van. hagyd meg a mostanit az már bizonyított, a commonrail meg Nekünk 200 ha szántóra és kb 80-100 ha bérmunkára egy jd 4650 és egy jd 5720 van és vígan elboldogulunk vele
Válasz #3139. hozzászólásra
ez sokkal kopottabb,a jd.n már cserélték, ott nem reális valami,persze csak szerintem
Nálunk húz pótkocsit a Magnum, 3200üó.-nál le kellett dobni az első gumikat, meg gyárilag el....ták a kerékösszetartást, 3cm volt, így az elkopott. Most új van elöl, a hátsó olyan 70%-os.
Válasz #3134. hozzászólásra
ezen 80% és 4100 óra