Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
9-darab GIGANT kombájnnal versenyezni??? Komolyan mondom megnevetecc Mai világban Egy lexion vagy egy nagyobb Jd megeszi mindet reggelire...És mostanság már a vállalkozások is párba járatják ezeket szóval Szerintem felesleges illúzióban ringatnotok magatokat!! Az idö jócskán túlhaladta azt ami után ti még sóvárogtok!!!
A tsz-ben energetikus voltam.
Azt tanultuk, ha valamit a kisbálásnál kisebbre kell csomagolni, az már nem éri meg
Szerintem ez most sem változott.
Üres duma asz egész.
ASz ilyen jár nem versenyképes a jelenlegi földgát árral. sajnos
A kisebbik fiam szintén energetikus egy nagyon nagy cégnél Ők .... kapják a gázt, mint mi a lakosságit.
- Egy ideig megy ez . De mivel a föld nem kap trágyát sem szalmatrágyát így hiányzik belőle,most ne mondjam tovább,mi lesz ebből.
A műtrágya nem megoldás.
Hogy a szöszbe akarunk mi versenyezni ?
A gazdaság alul gépesített, az üzemanyagárak az égben.
Angliában például a mezőgazdasági üzemanyag fele árú a többihez képest, na ezzel versenyezz.
Ez nem a nyolvanas évek mikor híres volt a magyar mezőgazdaság, az elmúlt huszonegy évben szakszerűen tönkretették a hozzá(szak)nemértők.
Felénk most van egy brikettálló üzem, s egyre több lesz a tüzelés miatt... még emlékszem régen a kemencés időszakra, úgy a szalmára, a szárízikre, a napraforgószárra., lassan visszatértünk, csak más formában.
Üdv Kolléga Úr, hmm a régi szép tsz időkben ?
De jó is volt,jó is lenne még ma is azt látni hogy a földeket olyan karban és rendben tartják.
Az első SzK-k mikor üzembe álltak, a nyár ,a föld és a gabona illata, - na ezt semmi sem tudja leutánozni.
Vagy most eszembe jutott, a föld illata eső után,- na az valami csoda.
Válasz #5812. hozzászólásra
Ez agy új asztal.
Hasonló lehet, mint a kukorica adapter.
A szárat nem viszi be a gép belsejébe, így kevesebb az öüzemanyagfogyasztás, és nagyobb a területteljesítmény
A 8 perc körül látható, hogy pont egy vágóasztal szélesség maradt a végére.
Mikor jut IDE a magyar MEZŐGAZDASÁG?
Ha nem veretik szét a Németek Antallal lett volna rá esély. És most?????
A jelenlegi kurmány tagok közül járt szerintetek valaki a KITÉ-nél?
9062 hozzászólás
Válasz #5836. hozzászólásra
Az Eu szeméttelepének jók a magyarok!!
Válasz #5841. hozzászólásra
Nem!Félnek,hogy egy pár embert felráz.
Válasz #5840. hozzászólásra
A reklámot? Igen tudok róla sajnos... azt hiszem a "rosz fényt vet az Eu más tagállamaira" címen.
Azt tudod MANcikám,hogy ezt a filmet betiltották az EUban?!
I'm a farmer !!
Jól működött az "új" masínka!!! Egy szíjszakadással learattunk 367 hekit!!!
Uhh, ez tényleg nagyon fain. Nem semmi az öreg. Nagyon tetszik. Az évek meg a tapasztalat....
Nem semmi az öreg, az ilyen szakembereket irigylem kicsit.
szólj hozzá: Mini motor
Ez pedig csak úgy.
Orosz QUAD!!
Ha már krumpli akkor legyen sok és jó.
Íme a példa:
Válasz #5818. hozzászólásra
Első ránézésre igen.Az enyémen több extra van.
Válasz #5822. hozzászólásra
9-darab GIGANT kombájnnal versenyezni??? Komolyan mondom megnevetecc Mai világban Egy lexion vagy egy nagyobb Jd megeszi mindet reggelire...És mostanság már a vállalkozások is párba járatják ezeket szóval Szerintem felesleges illúzióban ringatnotok magatokat!! Az idö jócskán túlhaladta azt ami után ti még sóvárogtok!!!
Válasz #5824. hozzászólásra
Válasz #5821. hozzászólásra
Itt jobban látható:
Válasz #5826. hozzászólásra
A tsz-ben energetikus voltam.
Azt tanultuk, ha valamit a kisbálásnál kisebbre kell csomagolni, az már nem éri meg
Szerintem ez most sem változott.
Üres duma asz egész.
ASz ilyen jár nem versenyképes a jelenlegi földgát árral. sajnos
A kisebbik fiam szintén energetikus egy nagyon nagy cégnél Ők .... kapják a gázt, mint mi a lakosságit.
Válasz #5826. hozzászólásra
- Egy ideig megy ez . De mivel a föld nem kap trágyát sem szalmatrágyát így hiányzik belőle,most ne mondjam tovább,mi lesz ebből.
A műtrágya nem megoldás.
Moderálta: (575) 2011-11-17 08:55:32
Hogy a szöszbe akarunk mi versenyezni ?
A gazdaság alul gépesített, az üzemanyagárak az égben.
Angliában például a mezőgazdasági üzemanyag fele árú a többihez képest, na ezzel versenyezz.
Ez nem a nyolvanas évek mikor híres volt a magyar mezőgazdaság, az elmúlt huszonegy évben szakszerűen tönkretették a hozzá(szak)nemértők.
Válasz #5825. hozzászólásra
Felénk most van egy brikettálló üzem, s egyre több lesz a tüzelés miatt... még emlékszem régen a kemencés időszakra, úgy a szalmára, a szárízikre, a napraforgószárra., lassan visszatértünk, csak más formában.
Válasz #5823. hozzászólásra
Üdv Sanyi bácsi, nos ahol nincs állattartás (lassan itt sem lesz) ott nincs szükség a szalmára, lesz belőle szalmatrágya.
Üdv Kolléga Úr, hmm a régi szép tsz időkben ?
De jó is volt,jó is lenne még ma is azt látni hogy a földeket olyan karban és rendben tartják.
Az első SzK-k mikor üzembe álltak, a nyár ,a föld és a gabona illata, - na ezt semmi sem tudja leutánozni.
Vagy most eszembe jutott, a föld illata eső után,- na az valami csoda.
Egyre több helyen a szalmát is bálázzák, ahogy nézem ez szinte csak a kalászt veszi le, akkor egy nagyüzem is két asztallal dolgozik? Amúgy mutatós.
A gazdaság területén egyszerre öt "monstrum" végzi a betakarítást.
régi szép tsz időkben, amikor volt kilenc Gigant kombájn. Bizon, bizony.
Azzal, illetve ezekkel kell a családi gazdálkodónak versenyezni.
Szerintetek fog sikerülni?:cowboy:}
Egy kis adalék:
+
http://www.shelbourne.com/uploads/asset_file/CVS%20Brochure.pdf+ az oldal
http://www.shelbourne.com/3/products/1/harvesting
Ez agy új asztal.
Hasonló lehet, mint a kukorica adapter.
A szárat nem viszi be a gép belsejébe, így kevesebb az öüzemanyagfogyasztás, és nagyobb a területteljesítmény
A 8 perc körül látható, hogy pont egy vágóasztal szélesség maradt a végére.
Mikor jut IDE a magyar MEZŐGAZDASÁG?
Ha nem veretik szét a Németek Antallal lett volna rá esély. És most?????
A jelenlegi kurmány tagok közül járt szerintetek valaki a KITÉ-nél?
Tolja neki rendesen
Válasz #5817. hozzászólásra
ez is olyasmi lehet?
Válasz #5816. hozzászólásra
Bele megy,majd csinálok még vidit,igazi száraz kukiföldről.Szerintem szuper eke.
Válasz #5814. hozzászólásra
belemegy a keménybe? elégedett vagy a munkájával?
Ez csak a kalászokat szedi le, ausztráliában készült a felvétel én azt látom.
Válasz #5813. hozzászólásra
950,méreteket nem mértem,évjárat passz,rabewerk star,meg rabadur,conit van ráírva.
Válasz #5811. hozzászólásra
5804?
Ez meg milyen asztal????????
Válasz #5809. hozzászólásra
Lehet húzni,ilyen idős gépnél mindennapos a piros lámpa.10000 órát elhagyta tegnap.(MFpisti szerint is húzhatom)Csak másik piros ne világítson.
Válasz #5809. hozzászólásra
Holnap hívlak, más miatt.
Válasz #5808. hozzászólásra
az egy figyelmeztetés azzal a lámpával együtt ég ami a gond. pl. töltés, olajnyomás stb.
Válasz #5807. hozzászólásra
NA mi??????
Léci, léci, léci???
Válasz #5805. hozzászólásra
én tudom mi az, de ha világít biztos nem húzom az ekét
Válasz #5797. hozzászólásra
Még jó hogy vannak kis tesói is
Válasz #5798. hozzászólásra
Te fergás vagy, az a piros az mi, váltó olaj vagy szűrő????
Válasz #5803. hozzászólásra
mennyi volt az eke? vázmagasság, ekefejosztás, évjárat? milyen tipus(rábawerken belül)?
Válasz #5799. hozzászólásra
Miért?Nem volt rossz a másik,csak nemvolt előhántó.
Válasz #5801. hozzászólásra
Olyan földet nem vettél hozzá ahol 10t/ha búza terem és legalább 300-400 hektár egyben van, különben nem lesz rekord....
Válasz #5800. hozzászólásra
Én már rendeltem kettőt is! Az egyikre keskenyebb asztalt kértem, hogy tudjak vele menni pár száz négyszögöles maszek darabokba is....
Kukoricára lehet kellene még egy, hogy ne kelljen átszerelni se!
Válasz #5797. hozzászólásra
Népbutitás... hagy törje a paraszt a fejét hogy de jó lenne neki s egy újabb kombájn...
Válasz #5798. hozzászólásra
muszáj volt cserélni neki
Válasz #5795. hozzászólásra
kicsit gyanús a műszerfalon az a piros visszajelző
ezt vetted a kverni helyett?
Ugye nem vagyok elfogult
Válasz #5794. hozzászólásra