Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Milyen kések vannak rajta? Y vagy kalapács?
Amúgy nyugodtan megveheted mert a 130cm-est ajánlják 18-25 Le-ős traktorhoz! A 150-esnek meg 25-35Le A gépigénye!
www.agrosat.hu oldalon olvass utánna!
Igen, nemcsak olajot. De kések naponta ellenőrzni kell. Attól függő 10-20 ha fölött. Kétféle van forgótengelyet: két sor erdő, bozótvágóhoz, másik egy sor szárvágóhoz. Nem szabad másik-másik kések kicserélni. Két egyforma kés kell.
Azért az rz-1,5-ös is sokat levág egy késgarniturával! Mit kell ellenőrizni rajta? Olajszint meg felemeled és alánézel! Ennyi az egész! 2-3perc alatt megvan és lehet dolgozni!
RZ-1,5 és RZ-3-osok már elavult, ez sok javitások stb... Nyugatiak használt olcsóbb Vogel-noot, olasz Maschino vagy Falc. 2,5 métere. 25-80 Le traktorral elvinni... RZ-1,5 naponta ellenőrzni kell, és élezni vagy kicserélni.
A vizszintes tengelyűről csak jót tudok mondani.Nekem Agrimaster tipus van 260 cm széles.Lágyszárú zúzásakor "Y" kés,fásszárúnál 5cm-ig kalapácsok.
1 ha lezuzása gyümölcsösben 4-5 liter gázolaj.A kukoricát is szépen viszi zuzás után 2X tárcsa és utánna vetés!!
A használtak háza elrepedhet a helytelen késcserétől/kiegyensúlyozottlanság/
Nekem 3 méteres a gépem, 90 Le a traki, de 100 Le körüli gép akár 4,5 méterest is elbír.
A fogyasztás 4-6 l/Ha, de függ az anyag mennyiségétől és a motorfordulattól. (750-es és 1400-as kardánfordulat)
Válasz #15. hozzászólásra
Lassan igen! Én régebben rz-1,5-ös hajtattam vele és vitte! Annyit, hogy országuti 2-be végzett a legjobb munkát kézzel tört kukiban! Kombájnolt kukiban terep 3-al használtam!
szerintem a 3 méteres lenne a jó, mert akkor 4 sor kukit tudsz zúzni és a sorközt menni ( mert szar lenne a sort taposni)
különben engem is érdekel a téma
Melyik a jó vízszintes tengelyű zúzó? Milyen üzemanyag fogyasztással lehet 1 hektárt lezúzni? Egy 110 LE-ős géphez milyen munkaszélesséhgű lenne megfelelő?
2098 hozzászólás
Válasz #47. hozzászólásra
3,2 mill
Válasz #46. hozzászólásra
Eladtad a gépet? Mennyiért vitték el?
Válasz #45. hozzászólásra
nem mindig volt klimásom, de nagyon jó
a 892.2-t már el is hajtottam a háztól
Válasz #44. hozzászólásra
Klímás trakiban könnyű! :)
Válasz #43. hozzászólásra
én meg reggel alszom sokáig
10-kor kimegyek és este hatig lenyomom a 20ha-t és hazajövök
Válasz #42. hozzászólásra
Én régebben nyáron tarlót este 8-kor indultam tárcsázni és egy láda jól lehűtött sör volt a klímám! Reggelig kitartott és jöttem haza aludni! :)
Válasz #40. hozzászólásra
sötétben vagy törik valami vagy eldugul
hajnalban 4-kor már világos van, akkor minek mennek sötétben
Válasz #40. hozzászólásra
Lucernakaszálas. 20 ha. 7-13% meredek.
Válasz #39. hozzászólásra
Ilyen melegben jobb este vagy éjszaka dolgozni! Vagyis én jobban szeretek!
Vagy azért nem szeretsz mert félsz a sötétben? :)
Válasz #38. hozzászólásra
szerintem az esti munka nem munka
5 perc ezelőtt láttam ablak előtt 2 db MTZ-820-es kaszálas éjjel munkát. Szerintem hajnal 2 ig.
Az VZ tipusúak mennyire beváltak?
Válasz #33. hozzászólásra
Ez a baj, hogy nem szárzúzós adapterrel vágják!
Válasz #32. hozzászólásra
A kalapácsos az ha jól tudom inkább fásszárúakhoz való pl gyümölcsösben galy aprítására! Az Y kés az meg kuki meg naprába!
Válasz #33. hozzászólásra
Nagyon egyszerű őszi vetéskor Amazone forgóborona + vetőgéppel. Majd őszén először vezetni lesz. Erős vágás a kukiszárat, meg napraszár is.
Én nem értem, nem zúzós adapterrel vágjátok a kukoricát? A napraforgót meg viszi a tárcsa is, ha nem valami kis vacak. Minek annyit taposni?
Válasz #31. hozzászólásra
Kalapácsos.De végülis azt lehet cserélni másra is.
Válasz #27. hozzászólásra
Milyen kések vannak rajta? Y vagy kalapács?
Amúgy nyugodtan megveheted mert a 130cm-est ajánlják 18-25 Le-ős traktorhoz! A 150-esnek meg 25-35Le A gépigénye!
www.agrosat.hu oldalon olvass utánna!
A nagyolást meg tudom oldani egyszerűen tárcsázással is. Ráadásul egy menetben be is lesz már forgatva a java.
Válasz #26. hozzászólásra
Aprítani kellene.Ha már ilyen gépről van szó.Nagyolni megnagyolják bérbe(abba aztán nincs köszönet)
Válasz #25. hozzászólásra
Igen, nemcsak olajot. De kések naponta ellenőrzni kell. Attól függő 10-20 ha fölött. Kétféle van forgótengelyet: két sor erdő, bozótvágóhoz, másik egy sor szárvágóhoz. Nem szabad másik-másik kések kicserélni. Két egyforma kés kell.
Válasz #20. hozzászólásra
Csak azért kérdem mert kínáltak egy ilyet de nem tudom a T25 mennyire díjazná?Ha bírja a gép a munkája biztos jobb lenne a függőleges tengelyűnél.
Válasz #19. hozzászólásra
Igen ez a lényeg, de szecskázni kell (aprítani), vagy elég ha legyalázza?
Válasz #21. hozzászólásra
Azért az rz-1,5-ös is sokat levág egy késgarniturával! Mit kell ellenőrizni rajta? Olajszint meg felemeled és alánézel! Ennyi az egész! 2-3perc alatt megvan és lehet dolgozni!
Tavalyon szomszédnál kölcsönadtam RZ-1,5-ot UE-28-rel meredeknél úgyis ment! 2-3 ha kész.
Nekem az RZ-1,5 is fojtotta az552-est 2.ban , a kender akkora volt mint fülke.
Válasz #18. hozzászólásra
Én azt gondoltam, hogy a kalapácsos az a kukiban, naprában is jobb.
RZ-1,5 és RZ-3-osok már elavult, ez sok javitások stb... Nyugatiak használt olcsóbb Vogel-noot, olasz Maschino vagy Falc. 2,5 métere. 25-80 Le traktorral elvinni... RZ-1,5 naponta ellenőrzni kell, és élezni vagy kicserélni.
Válasz #19. hozzászólásra
csak a T-25-ös simán viszi azt a 125cm-eset! Egy 50-es mtz vitte a 240 vagy 260-ast már nem tudom, hogy milyen széles!
Válasz #16. hozzászólásra
Csak én úgy tudom,hogy a vízszintes jobban fogja a gépet mert ez ledarálja az anyagot apróra?
Válasz #14. hozzászólásra
A vizszintes tengelyűről csak jót tudok mondani.Nekem Agrimaster tipus van 260 cm széles.Lágyszárú zúzásakor "Y" kés,fásszárúnál 5cm-ig kalapácsok.
1 ha lezuzása gyümölcsösben 4-5 liter gázolaj.A kukoricát is szépen viszi zuzás után 2X tárcsa és utánna vetés!!
A használtak háza elrepedhet a helytelen késcserétől/kiegyensúlyozottlanság/
Nekem 3 méteres a gépem, 90 Le a traki, de 100 Le körüli gép akár 4,5 méterest is elbír.
A fogyasztás 4-6 l/Ha, de függ az anyag mennyiségétől és a motorfordulattól. (750-es és 1400-as kardánfordulat)
Válasz #15. hozzászólásra
Lassan igen! Én régebben rz-1,5-ös hajtattam vele és vitte! Annyit, hogy országuti 2-be végzett a legjobb munkát kézzel tört kukiban! Kombájnolt kukiban terep 3-al használtam!
Válasz #13. hozzászólásra
Sziasztok.Következő kérdésem lenne:egy T25-ös elbírna egy 125-ös vízszintes tengelyű szárzúzót kézzel tört kukiban?
Válasz #13. hozzászólásra
Milyen géppel, mekkorát és milyet húzol? Fogyasztás mennyi hektáronként?
Válasz #12. hozzászólásra
Mert ha kukihoz és naprához esetleg gazkaszálásra is jó. (nekem is ilyen van, előtte függőleges tengelyű volt)
Válasz #11. hozzászólásra
Miért jobb az Y késes?
Ha vízszintes tengelyűben gondolkozol csak Y késben gondolkozz.
Egyébként napraforgóban a vízszintes a jobb.
Válasz #9. hozzászólásra
az a baj, hogy a maszek is elkér 5-600 ezret és annyiért inkább veszek használt kintről behozottat
Válasz #8. hozzászólásra
Készítenek maszekon is, de azok nem egyensúlyozzák ki a tengelyt (a dobot). Hegesztéskor pedig elvetemedik az biztos.
Válasz #7. hozzászólásra
én is nézegettem, talán VN, de vannak olasz gépek is
Válasz #6. hozzászólásra
Mi is a 3 méteresre gondoltunk. De melyik fajta a jó? Használtan akarunk majd valamit.
Válasz #1. hozzászólásra
szerintem a 3 méteres lenne a jó, mert akkor 4 sor kukit tudsz zúzni és a sorközt menni ( mert szar lenne a sort taposni)
különben engem is érdekel a téma
Válasz #4. hozzászólásra
Kukorica meg napraforgó szárat.
Válasz #3. hozzászólásra
Nemtom. :S Mit akarsz vele zuzni? így értettem.
Válasz #2. hozzászólásra
Szerinted? :)
Válasz #1. hozzászólásra
Minek az neked?
Melyik a jó vízszintes tengelyű zúzó? Milyen üzemanyag fogyasztással lehet 1 hektárt lezúzni? Egy 110 LE-ős géphez milyen munkaszélesséhgű lenne megfelelő?