Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR414.77 FtUSD402.09 FtCHF439.56 FtGBP489.72 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
érdekes variáció, 6 késes, általában 5 v 7 késes modellek vannak a talajtörökből, de hogy miből van? a csavarkötésekből itélve nem használtak megfelelő szilárdságu anyagot a konzolokhoz... most már kérdés, hogy máshonnét mit spóroltak ki?
szia! nos viszonylag eléggé sok minden adott hozzá, egyedül a rögtörőhengerrel vagyok gondban, ahhoz egy szép és drága szerszám kell, de bizonyára más normális rögtörövel is megoldható
nálunk rendelhető
1.hajlitott kés
2.kopó persely
3.orrbetét
4.koptatólemez
a kés edzett acélból készül, keménysége a szántóvaséval egyenértékü, a furatok egymáshoz való elhelyezkedése arányos a kő és gyökérvédelemben előirt szakitási adatokhoz, nem célszerű megváltoztatni azt
attól nem kell félni, a nyirócsavar minden esetben csak akkor szakad, de minden gépnél, ha olyan mérvü ellenállásba ütközik a gép kése, egyébként 1400Mpa szakitószilárdságu anyagból készül, az nem mondhatni, hogy törékeny
Azért én erre nem vennék mérget. Nem mondom hogy nem jó az agrisem de nekem az ssd re esik a választásom. Ha esik mert közbe kicsit átrendeződni látszik a költségvetés, lehet hogy elmarad a lazító projekt.
a halitott késes problémája az, hogy a kés közvetlen közelében roppan kisebb rögökre a talaj, a másik késhez közeledve nagy méretüvé válnak a rögök, v egybemaradnak, mint láthatod a bemutató képen, mig az agriseméből ki lehetet lapátolni könnyedén az átlazitott talajt, addig a másik kettőéből csak a kések közvetlen közelében volt annyira átrepesztett morzsalékos
ez nem igaz, mert nem törékeny anyagból készül és követ nem szoktunk egyébként sem lazítani, meg ugye ott van a kő és gyökér elleni védelem... nyírócsavar úr személyében
Nem akarok keverni. Csak lazítani, hogy nőjjön a vízbefogadó képesség és a talaj átszellőzzön beinduljon a talajélet. Nem szeretném a köves altalajt felforgatni a felszinre.
Az a gond ezzel, hogy a köves altalajon az agrisemes lazítók elvéreznek, törik szakad hajlik. A hajlított késes pedig teszi a dolgát hibátlanul. Ez egy jóbarátom tapasztalata én hiszek neki.
lásd a lényeget: a hajlitott pengéjú lazítók a kép bal oldalán igy dolgoznak
mig az agrisem rendszere sokkal a kisebb méretű rögökre töri a talajszerkezetet, igy annak nagyobb lesz a vizbefogadóképessége
Nem okoskodni szeretnék, tényleg nem, meg igazából nem is értek hozzá, csak azt tudom, amit a fiúktól hallok, meg amit a szememmel tapasztalok.
Nálunk is az egyik szempont a hajlított kés volt, más szóba sem jöhetett, de egyáltalán nem bántuk meg.
Szóval most már fel van adva a lecke.
Nincs kellő keverő hatás a metalwolfnak.A forgatás nélküli műveléshez,a pinokkio,és a hozzá hasonló elvű kés rendszer a jó.Ez mind az én véleményem persze.Volt 3 késes heltim,azzal nem lehetne a forgatás nélkülit megvalósítani.
Néztem a honlapjukon,nekem nem tetszik a kés.Nehéz húzású.Meg le kell szögezni,mire akarsz venni.Eketalp feltörés,és maradsz a szántásos művelésnél,vagy forgatás nélküli művelésre kell.
Válasz #205. hozzászólásra
eddig a váz is bírja,repedés sehol.legtöbbször késtartóig földbe jár,túlzott anyag kopás sem jellemző.a föld közép kötött /dél békés mf-es szomszéd város/.a traki 6485 dyna6 ferga 160le alap 3-di csoporttól + 15 a bosttal.3 éve vette a főnök 1millió pár száz,de az már nem mérvadó.
Tegnap hívott a MWos faxi két referencia gépet is ajánlott elérhető közelségben. Ha lesz időm akkor rájuk csörgök és ha dolgoznak akkor elmegyek megnézem őket élőben.
Munkáját dicsérik, nem forgat csak lazít, repeszt. A vázra vagyok kíváncsi inkább hogy bírja e strapát vagy szakad. Megkérdeztem magát a kést is. Egy kés orbetéttel rögzítőstifttel 135e+fa lenne. Négy kés 540e. Váz meg tüskés henger legyártása itthon. Hát... nem sokat lehetne rajta spórolni de akkor mondjuk tuti jó lenne nem kellene félni hogy szakad.
Ok, köszönöm az infókat! Sokat segítettél! Zárójelbe megjegyzem hogy lényegre törőbben, pontosabban mint nem egy gépész gazdatársam akik néha még a bárányfelhők alakját is körbeírják csak ép a kérdésekre nem válaszolnak.
260 hozzászólás
Sziasztok!
Quivogne SSDR L 3/170 lazítóról érdekelne bármilyen tapasztalat/info.
Teljesítmény igénye beleférhet 90Le Mtz kategóriába?
Közèp kötött talajra kellene.
Válasz #258. hozzászólásra
http://staltech.hu
Esetleg ilyen?
http://staltech.hu
Válasz #250. hozzászólásra
És innen, hogyan lehet rendelni?
Mire gondolsz ,hogy a csavarkötésekből ítélve?
Mire lehet következtetni?
Köszi.
Válasz #254. hozzászólásra
érdekes variáció, 6 késes, általában 5 v 7 késes modellek vannak a talajtörökből, de hogy miből van? a csavarkötésekből itélve nem használtak megfelelő szilárdságu anyagot a konzolokhoz... most már kérdés, hogy máshonnét mit spóroltak ki?
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=64961&keresendo=laz%C3%ADt%C3%B3&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=
erről mi a vélemény?
Válasz #252. hozzászólásra
hát az xxs lazítót eléggé megszégyenítették a bemutatón a 30-35 centis művelési mélységgel. Valamikor le sem ért az oldalsó terelőlemez a földre.
Válasz #250. hozzászólásra
Köszi
Válasz #249. hozzászólásra
itt nézelődj
Válasz #247. hozzászólásra
ilyen aktuális katalógusba hol lehetne beletekinteni, ha jól tudom veterán gépekhez is csinálnak alkatrészeket és kíváncsi vagyok az áraira
Válasz #246. hozzászólásra
szia! nos viszonylag eléggé sok minden adott hozzá, egyedül a rögtörőhengerrel vagyok gondban, ahhoz egy szép és drága szerszám kell, de bizonyára más normális rögtörövel is megoldható
Válasz #244. hozzászólásra
Én a granit katalógusban találtam, nem biztos hogy VN de nagyon hasonlít.
Válasz #245. hozzászólásra
Jos te miért nem raksz össze egy sumo triot?Ne lenne rá kereslet?
Válasz #244. hozzászólásra
nálunk rendelhető
1.hajlitott kés
2.kopó persely
3.orrbetét
4.koptatólemez
a kés edzett acélból készül, keménysége a szántóvaséval egyenértékü, a furatok egymáshoz való elhelyezkedése arányos a kő és gyökérvédelemben előirt szakitási adatokhoz, nem célszerű megváltoztatni azt
Hol lehet kapni ilyen SSD lazító kést?
Mennyire edzett anyagból lehet itt a kés szár, úgy értem át lehet fúrni, ha más vázra akarom felszerelni?
Válasz #241. hozzászólásra
attól nem kell félni, a nyirócsavar minden esetben csak akkor szakad, de minden gépnél, ha olyan mérvü ellenállásba ütközik a gép kése, egyébként 1400Mpa szakitószilárdságu anyagból készül, az nem mondhatni, hogy törékeny
Válasz #240. hozzászólásra
Azért én erre nem vennék mérget. Nem mondom hogy nem jó az agrisem de nekem az ssd re esik a választásom. Ha esik mert közbe kicsit átrendeződni látszik a költségvetés, lehet hogy elmarad a lazító projekt.
Válasz #239. hozzászólásra
Az ott van. Csak nem mindegy hogy egy hektáron tíz nyírócsavar cserére kell megállni vagy tízhektáron egy csavar cserére.
Válasz #237. hozzászólásra
a halitott késes problémája az, hogy a kés közvetlen közelében roppan kisebb rögökre a talaj, a másik késhez közeledve nagy méretüvé válnak a rögök, v egybemaradnak, mint láthatod a bemutató képen, mig az agriseméből ki lehetet lapátolni könnyedén az átlazitott talajt, addig a másik kettőéből csak a kések közvetlen közelében volt annyira átrepesztett morzsalékos
Válasz #237. hozzászólásra
ez nem igaz, mert nem törékeny anyagból készül és követ nem szoktunk egyébként sem lazítani, meg ugye ott van a kő és gyökér elleni védelem... nyírócsavar úr személyében
Válasz #232. hozzászólásra
Nem akarok keverni. Csak lazítani, hogy nőjjön a vízbefogadó képesség és a talaj átszellőzzön beinduljon a talajélet. Nem szeretném a köves altalajt felforgatni a felszinre.
Válasz #234. hozzászólásra
Az a gond ezzel, hogy a köves altalajon az agrisemes lazítók elvéreznek, törik szakad hajlik. A hajlított késes pedig teszi a dolgát hibátlanul. Ez egy jóbarátom tapasztalata én hiszek neki.
Válasz #235. hozzászólásra
csak képek..
Válasz #234. hozzászólásra
Videód nincs különböző késtipusok munkájáról?
Válasz #233. hozzászólásra
lásd a lényeget: a hajlitott pengéjú lazítók a kép bal oldalán igy dolgoznak
mig az agrisem rendszere sokkal a kisebb méretű rögökre töri a talajszerkezetet, igy annak nagyobb lesz a vizbefogadóképessége
Válasz #231. hozzászólásra
Nem okoskodni szeretnék, tényleg nem, meg igazából nem is értek hozzá, csak azt tudom, amit a fiúktól hallok, meg amit a szememmel tapasztalok.
Nálunk is az egyik szempont a hajlított kés volt, más szóba sem jöhetett, de egyáltalán nem bántuk meg.
Szóval most már fel van adva a lecke.
Válasz #231. hozzászólásra
Nincs kellő keverő hatás a metalwolfnak.A forgatás nélküli műveléshez,a pinokkio,és a hozzá hasonló elvű kés rendszer a jó.Ez mind az én véleményem persze.Volt 3 késes heltim,azzal nem lehetne a forgatás nélkülit megvalósítani.
Válasz #230. hozzászólásra
Forgatás nélküli művelésre kell. Már nincs eke.
Válasz #225. hozzászólásra
Néztem a honlapjukon,nekem nem tetszik a kés.Nehéz húzású.Meg le kell szögezni,mire akarsz venni.Eketalp feltörés,és maradsz a szántásos művelésnél,vagy forgatás nélküli művelésre kell.
Válasz #223. hozzászólásra
Egymillió 3száz most a pinokkio.
Válasz #224. hozzászólásra
Ki vagy te?Hova mennyek vegyszerért?
Válasz #226. hozzászólásra
Ne is mondd!
Eleinte ignoráltam, de rájöttem, hiába.
Ez a fórum már nem ez lenne nélküle.
Kell ide, hol ezért, hol azért.
Válasz #211. hozzászólásra
Ááá Heci az egy más világ, benne egy agrárpoéta veszett el... illetve jó lenne ha elveszne de foggal körömmel kapaszkodik egyenlőre...
Válasz #221. hozzászólásra
Honlapjukon van, igaz nem valami jó de támpontnak elég.
Válasz #221. hozzászólásra
meg tudod nézni eredetiben is ha jössz vegyszerért.vagy ha a cserepesi repcetarlót lazítom s pont arra jársz.
Válasz #205. hozzászólásra
eddig a váz is bírja,repedés sehol.legtöbbször késtartóig földbe jár,túlzott anyag kopás sem jellemző.a föld közép kötött /dél békés mf-es szomszéd város/.a traki 6485 dyna6 ferga 160le alap 3-di csoporttól + 15 a bosttal.3 éve vette a főnök 1millió pár száz,de az már nem mérvadó.
Válasz #220. hozzászólásra
A hajlított késest könnyebb húzni mint az egyenest?
Válasz #220. hozzászólásra
Metalwolfrul nincs képed?
Válasz #219. hozzászólásra
Tegnap hívott a MWos faxi két referencia gépet is ajánlott elérhető közelségben. Ha lesz időm akkor rájuk csörgök és ha dolgoznak akkor elmegyek megnézem őket élőben.
Munkáját dicsérik, nem forgat csak lazít, repeszt. A vázra vagyok kíváncsi inkább hogy bírja e strapát vagy szakad. Megkérdeztem magát a kést is. Egy kés orbetéttel rögzítőstifttel 135e+fa lenne. Négy kés 540e. Váz meg tüskés henger legyártása itthon. Hát... nem sokat lehetne rajta spórolni de akkor mondjuk tuti jó lenne nem kellene félni hogy szakad.
Válasz #217. hozzászólásra
Hajlított késes munkályát nem láttam,de mindenképp jól nézd meg.Ne szaggasson,és apróra dolgozza meg.Pinokkio nem egy őrült árú.1,5 milla+fa.
Válasz #213. hozzászólásra
Itt a négyfejes rábawerk eke 35ös fogással 30-35 centi mélyen és a 3m/7késes gruber 25 centi mélyen letérdelteti a gépet rendesen.
Válasz #212. hozzászólásra
Hajlított késes nekem szimpatikusabb. MWossal szemezgetek. VN nem az én zsebemhez való.
Válasz #215. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #211. hozzászólásra
Ok, köszönöm az infókat! Sokat segítettél! Zárójelbe megjegyzem hogy lényegre törőbben, pontosabban mint nem egy gépész gazdatársam akik néha még a bárányfelhők alakját is körbeírják csak ép a kérdésekre nem válaszolnak.
Válasz #210. hozzászólásra
Ő húzza:
.... s nem okoz gondot neki.
Úgyhogy nyugodt lehetsz a négy késes felől.
Válasz #210. hozzászólásra
155 paci,itt vinné,ami nekem van.Nemtudom feléd mennyivel kötöttebb a talaj.2,5 m,5 késes gaspardo pinokkio.
Válasz #209. hozzászólásra
http://www.vogel-noot.hu/Hirek/Hirek/TerraDig-XXS7-lazito-KevermesenEzt nyugodtan megveheted!Vagy a hozzá hasonló rendszerűt,gaspardo,vagy az IKR forgalmazza azt a sárga színűt.Mind egy kaptafára készül.Amelyik árba jobb.
Válasz #209. hozzászólásra
Ez a lökött Hecci szokott így "becézni", kapja is érte a "kabbehecciabalbokámatháromszor"-t bőven!
Egyébként semmi gond, csak tudod, a női hiúság.....
Nem négy, hanem hat késes, de viszi a 220 csikó jól!